The Fabelmans-előzetes

Steven Spielberg önéletrajzi ihletésű filmje, ami arról szól, hogy az apja miképp akarta folyamatosan letörni a kreativitását, és ez ellen az anyja miképp harcolt. Na meg persze szentimentalizmus a filmkészítésről. Spielberg esszencia.

Hát ez kötelező lesz, csak Michelle Williams haja harcol ellene.

32 hozzászólás a “The Fabelmans-előzetes” bejegyzéshez

 1. Ezek szerint csak nekem beszélt ez a trailer patikamérlegen kimért szentimentális giccsparádéról?
  Vagy csak hétfő van?

 2. Endymion: +1. Én azon gondolkodtam, hogy amikor az ember saját életéről is csak felszínes kozhelyekben képes beszélni, akkor miért kell arról filmet csinálni.

 3. Biztos jó meg művészi lesz, de nekem is nagy giccsparádénak tűnik, amikor már nem lesz semmi a listámon lehet megnézem.

 4. Nyilván érzékeny a téma. Miért ne lenne szentimentális? Egy 76 éves emberről beszéltünk, 60-70 évvel ti hogy gondolnátok vissza a gyerekkorotokra? Rideg tényekkel, dokumentumfilmszerűen? Hagyjuk már!

  5-10 év meló után már az iskolás vagy egyetemi évek is inkább a kellemes emlék, 1-2 szívósabb vizsga, meg a barátok miatt maradnak meg. Akkor ennyi időre visszatekintve milyen legyen ez a film?

  Van az a mondás, hogy “az idő megszépíti az emlékeket”. Nyilván még a rosszakat is, mert tudunk építkezni belőle. Spielberg is ezt tette. Sokra is vitte. Remek film lehetősége van benne, én nagyon várom.

 5. Spielberg szemére vetni – ráadásul így több mint 40 évnyi munkásság után – hogy =deszentimentális= az kb olyan, mint kérdőre vonni Bayhem-et, hogy “holarobbanás cula? ezérfizettem??”:)
  Amúgy a “filmrajongó kiskölök super8-as kamerával otthon filmeket készít ahelyett, hogy a filmbuzira kommentelne” sztorija nem tudom mennyire számít közhelyesnek.:)

 6. Filmtekercs, a “kövesd az álmaid” és “hallgass a szívedre”, ha nem közhely, akkor nem tudom mi az. :D
  A szotri, hanem közlésmód közhelyekkel teli, legalább is a trailer alapján. Lesznek nagy sírások, könnyes szemű monológok, drámai ordítások a kamerába, az összes szentimentális klisé.
  “you do what your heart says you have to”. c’mon!
  de majd megnézzük és utána eldöntjük milyen volt.

 7. ilyen szép környezetben, ilyen szép emberek között, ilyen tisztára és makulátlanra sikált világban nehéz lesz elhinni a nagy küzdelmet meg tépelődést. úgy értem fura ez a totál idealizált képi világ egy ilyen elvileg küzdelmes drámához. mindegy amúgy, simán lehet jó is. engem nem érdekel sajnos az előzetes alapján.

 8. Spielberg film, szóval nálam kötelező darab.
  Nagyon város, jó lesz látni ilyen stílusú filmet, ritka manapság. Tudja valaki hogy a zenéjét ki szerzi? Mert ugye John Williams az állandó társa, de valami olyat hallottam hogy visszavonult.

 9. Endymion,
  A film témájával kapcsolatban ennyi erővel jöhetne egy újabb közhely, hogy közhely, ha valaki azt mondja a “kövesd az álmaid” filmekre, hogy mindegyik közhely.:)

  De amúgy meg igazad van. Ennek a trailer-nek a készítői tényleg úgy gondolták, hogy Spielberg ezen híres, szentimentális.. najó, kimondom én is tessék: giccsbe hajló oldalát domborítják ki és nyilván 2 percben, egy ilyen kvázi-önéletrajzi ihletésü – de fikciós filmben (lásd a címet, nem The Spielbergs) fullba tolva ez így tényleg kiverheti a biztosítékot.

  Csak azt mondom, hogy már annyi féle filmes műfajba belerakta az “érzelmi hummálvasutazást” (a nyáladzást) ráadásul olyan műfajokba, amikbe nem is illett oda, hogy engem spec valahogy nem tud már kiakasztani, ha Spielbergről van szó.:)
  Holokauszt film “még többet megmenthettem volna!!” puff, jön a sírás.
  Futurisztikus robotos film “keresem az anyukááám” puff, jön a sírás.
  Második világháborús akciófilm “Azért haltak meg, hogy engem megmentsenek, miéééért?” puff, jön a sírás.
  na és így tovább.:)

  Szerintem olyan dolgon rugózunk Spielberg esetében, amire kb mindig számítani lehet tőle (jó ez se igaz, mert ha elkapja a marhulás, akkor meg jön a majomagyvelő evés meg a szarrá olvadó náci fejek).:)

 10. Puffin

  Hatalmas facepalm…

  Cápa
  Jurassic park
  Rian közlegény
  Schindler
  Kapj el, ha tudsz
  AI
  Indiana Jones
  Harmadik típusú találkozások
  ET
  Különvélemény

  Egytől egyik meghatározó film volt a maguk korában!

 11. Én szerintem meg varázslatosan gyönyörű. Már nem azért, de minek kéne giccsesnek lenni ha nem ennek.

 12. Puffin: melyikre gondolsz? csak mert alsó hangon 3 Indy filmje, a Catch Me If You Can, a Minoroty Report, a War of the Worlds, a Jaws, és a Jurassic Park is beugranak, mint néha szentimentálisak, de egyáltalán nem nyálfolyósak.

 13. Hová fajult a vilag, ha mar Spielberget is fikazzuk? Szerintem aki idaig fajul, ne is nevezze magát filmbuzinak..sértő a többire nézve. Ha giccsesen akarja előadni a gyerekkorát, lelke rajta, simán megteheti és még büszke is lesz rá, mert végülis kurva sokmkndent tett le az asztalra. Néhányan tiszteletlenek kissé, hogy így írnak róla..

 14. Egy ilyen „szerelmes levél” a mozihoz talán még sosem volt olyan aktuális, mint most, amikor számtalan okból évek óta leszálló ágban van a mozilátogatások száma. Az a baj vele, hogy szentimentális? Hát, szerintem ez legyen a legnagyobb problémája a filmnek! :)

 15. Spielberg volt korunk legmeghatározóbb rendezője, előtte Kubrick, Hitchkock, most talán Tarantino, Nolan (meg akik még nem jutnak eszembe), ami a teljes munkásságukat, a filmművészeten belül is elsősorban a többnyire színvonalas mainstreamre tett hatásukat, stabil színvonal diktálását illeti. Spielberg már nem megkerülhetetlen rendező, de ez a film fantasztikusnak tűnik, magyon várom!

  Elmeséli azt a mesét, ami a Filmbuzis közösség gyakorlatilag mindegyik tagját, minket, így vagy úgy, de azzá a filmbuzivá tette, aki. Ez nagyon nagy élmény lesz, mert ki is tudná ennek a korszakos történetnek a születését jobban elregélni, mint maga a mester?

  Nemrég láttam először tőle A nap birodalmát, mert mostanában már inkább csak bepótlom a szégyenteljes elmaradásaimat, mert még annyi gyöngyszem van, amit nem láttam a régebbi filmek között (és még csak nem is merészkedek gyakran a 70-80-as éveknél régebbre), hogy inkább ezekre szánom az időt, mint, már elnézést, de a sok új szemétre (tisztelet azért persze a sok-sok kivételnek, bár az igazi klasszikus azért kevesebb talán mostanában). Így nem is kell Netflix, mert gondolom nem sok régi film van fönn; kicsit az az érzésem ott, mintha a kukában turkálnék valami gusztább falatért.

  Kicsit promózni is szeretném itt a régi filmeket, mert gyakorlatilag százhúszon-x év anyagából tudjuk kiválogatni a legjobbakat, amiket a bőség zavarában kissé feledésbe merülnek. Lehetne akár filmbuzis rovat is ilyesmi :)

  No, elég az hozzá (mert mostanában Hofit is hallgatok néha valamiért. Érdekes dolog az öregedés, tetszik :)), hogy Spielberg kevésbé fontos fimjeitől is egyszerűen leesik az állam. Abszurd mértékben döbbenetes látvány. Valamiért mégsem ütőtte meg azt a szintet, hogy tippre a többségnek ez ugorjon be tőle elsőnek. Azért az teljesítmény, hogy akkorát alkottál életed során, hogy az egyik remekművedet majdhogynem észre sem veszik…

  Volt egy kis önvallomás is, meg mellékvágányok, ez az előzetes hozta ki belőlem.

 16. Puffin: Neked is a Párbaj a kedvenced? :)

  Én főleg Indy miatt bírom Spielberget, de a már említett filmek is nagy kedvenceim, talán a Münchent mondanám, ami engem még nagyon megfogott.

  Csinálhatna egy olyan kísérleti filmet is (ha tudna), hogy ha most kedzdené a pályáját (de minden feltétel adott: pénz, kapcsolatok, stb), akkor mit csinálna.

 17. Tomika: én ennek a pályakezdő filmnek fogom fel a Ready Player One-t. Minden benne van ami egy “jobb” 2020-as (de 2010-es) évekbeli blockbusterben elengedhetetlen. Feldolgozás, retro, popkultúra, nagyrészt CGI, kis akció, kis romantika, üres mondanivaló – ettől függetlenül élvezhető.

 18. “Így nem is kell Netflix, mert gondolom nem sok régi film van fönn”

  Hát, pedig rengeteg régi van fent. Folyton le-fel kerülnek régiek, csak azokat nem reklámozzák olyan sokat, mint az újdonságokat. A héten pl. Flashdance-t lehet újrázni, de ha már téma, fent van több régebbi Spielberg film is, mint pl. a fent említett München, bár tény, nem mind, pár hónapja kerültek le pl. az indyk.

 19. Mammut, nem akarok adni senkinek semmit, csupán kifejeztem nemtetszésem:D még ebéd előtt voltam:D

  off: nekem szégyenteljes elmaradásaim közé tartozik a Casablanca. Kollégám éveken át basztatott vele, de még mindig nem jutottam el odáig, majd egy esős szombat délutánon. Spielbergtől sztem a Lincoln nincs meg..ahhoz több türelem kell:D

 20. Törölték a hazai bemutatót. Lehet majd ez is tavasz végéig fog sínylődni hogy bemutassák vagy sem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.