Red Sonja egy képen!

A Millennium Media készít filmet a fantasy képregényhősről, akit Matilda Lutz kelt életre, a képen is ő látható. A karakter elvileg Conannal is fel tudja venni a harcot, ja igen, és Robert E. Howard alkotta.

human
írta
2022. 10. 12. 02:13
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Red Sonja egy képen!” bejegyzéshez

 1. Nana! Howard egy 16. századi pisztolyhőst írt aki nagyrészt a törökök ellen harcol.

  Ezt a Red Sonja-t Roy Thomas és Barry Smith csinálta a Marvel képregények számára.

 2. A karaktert valóban Howard alkotta, más kérdés hogy a Howard-féle verzióban Sonja Bécs 1529-as ostrománál jelenik meg és már csak ezért sem lehet semmi köze a kimmériai Conanhoz. Hogy Howardot követően egy teljesen más világba helyezték a karaktert ahhoz az eredeti szerzőnek nem hiszem hogy sok köze volt.
  Mindenesetre kíváncsi leszek a filmre, a casting nem rossz, csak könyörgöm próbáljanak valami értelmes sztorit írni a filmhez.
  Ha már Rober E. Howard világa a Schwarzi féle Conan filmek valami egészen borzalmasan szarok, hozzájuk képest a 85-ös Vörös Sonja egy igazi remekmű. Olyan jó Conan sztorik vannak Howardtól, a Momoa-féle 2011-es filmet mégis a borzalmas sztorival szúrták el, nem értem miért nem lehet visszanyúlni az eredetihez ha már értelmes ötletük nincs.

 3. Reméljük, jól sikerül.

  “A karakter elvileg Conannal is fel tudja venni a harcot”

  Azt láthattuk, mikor kardozott Arnie-val. :)

 4. remélem egy kicsi 80as évek olasz trash kalandfilm hangulatot belevisznek majd :)

  “A karakter elvileg Conannal is fel tudja venni a harcot”

  egy 170(!) cm magas színésznő vs 188cm Arnie/193 cm Momoa igen érdekes küzdelem lenne :D

 5. “egy 170(!) cm magas színésznő vs 188cm Arnie/193 cm Momoa igen érdekes küzdelem lenne :D”

  Igen, mert a magasság za fontos egy harcban ugye? Mivel kisebb, nyilvánvalóan gyorsabb is. Minél több izom van egy emberen annál lassabb és mivel alacsonyabb is így sokkal könnyebben tudja kikerülni az ütéseket vagy kardcsapásokat. Jó lenne már túllendülni ezen a nők nem lehetnek erősebbek a férfiaknak mert alacsonyabbak, nincs annyi izmuk stb dolgon. Ráadásul egy fantasy-ról van szó.

 6. Igen, Red Sonját a képregény készítői akarták Howard Conanjéhez kapcsolni, ezért került át fantasy köntösbe, ha jól rémlik, először ott is tűnt fel a karakter, az akkori Conan-képregényben.

 7. David33? Hogy ne lenne fontos a magasság egy harcban? Aki magasabb annak nagyobb az elérése. Elég csak megnézni egy box meccset. Egy jóval alacsonyabb harcos sosem fog nyerni mert nem éri el az ellenfelet.

 8. A csating egyébként tetszik, bár az a ’11-es Conan filmben is telitalálat volt Momoával kár hogy az írók túlgondolták a dolgot és ahelyett hogy Howard egyik történetét vitték volna filmre inkább írtak egy rém gyenge saját sztorit.
  A Vörös Sonja képregényeket nem ismerem túlságosan, nem tudom van-e benne jó történet, remélem sikerül valami értelmes sztorit összehozni.

 9. Mate815
  Nyilván egy harcban lényeges a küzdő felek mérete, ugyanakkor az túlzás hogy a méret mindent eldöntene, a mozgékonyság és ügyesség kiegyenlítheti a méret- és erőfölényt.

 10. úgy látom david még mindig álomvilágban él a fizika törvényeivel szemben. ellenben az igaz, hogy fantasy film, szemet lehet hunyni, ha viszonylag hihetőn adják elő.

 11. Nagyon skillesnek kell lenni ahhoz, hogy egy kis harcos legyőzzőn egy nagyot. A nők vs férfiak margójára meg elég csak megnézni a sportokat. Ugyanabban a számban ha indulnak sosem fog nő nyerni. Nem rég egy amerikai profi női focicsapatot vert szarrá pár 15 éves srác. A transzneműekről már nem is beszélve. Dominálnak minden versenyt, a nőknek esélyük nincs. Ez szimpla biológia, a nők teste kisebb és gyengébb minden téren.

 12. human
  Kérdés mi az alaphelyzet, ha egy 50 kilós csaj szemben áll egy 100 kilós pasival és szemtől-szembe csapkodják egymást ott nem lehet eladni hogy a csaj győzhet, de ha a csaj meg sem próbál szemből rámenni a kétszer akkora hapsira hanem ügyesen kitér az ellenfél csapása elől majd oldalról vagy hátulról szúrja le az számomra teljesen hihető.

 13. Mate815
  A biológia persze hogy számít, de azért nem kéne úgy tennünk mintha a kisebbnek/nőnek eleve esélye sem lenne, valószínűleg az esetek többségében a nagyobb nyer, de messze nem mindig.

 14. kdb82: Ez nem arról szól, hogy úgy teszünk vagy sem, ezek tények. Elég megnézni bármilyen sport eseményt ahol transznemű indul, 0 esélye van a nőknek.

 15. szerintem az egyedüli tényleg hihető az a lőfegyveres harc, a kardnál már tényleg a sebesség számíthat, és ha esetleg ha iszonyat nagy képzettségi különbség van, de egy több harcban részt vett 100 kilós utcai bűnözőt nem fog lenyomni az 50 kilós csaj puszta kézzel soha, az ütéseinek egyszerűen nincs elég ereje hozzá, mondanám hoyg próbáljátok ki, mittomén, ha 80 kilósok vagytok egy tényleg magasabb és nagyobb 120 kilós emberrel (vagy kérjétek meg a párotokat, hogy teljes erővel szorítsa meg a kezetek, de tényleg, mintha bántani akarna).

  ettől még elnézem ahogy akrobatikával megy a csihipuhi, de ha “hihetőt”, realizmust akarnak, akkor lőni kell. az meg hogy 3-4 embereket nyomnak le az egy teljesen más beszélgetés :) de már férfi főszereplőkkel is.

 16. human
  Félreértések elkerülése végett én kizárólag fegyveres harcra /kard/ gondoltam, olyan esetben amikor viszonylag nagyobb szabad tér van, tehát van lehetőség rá hogy tarthasd az ellenféltől a távolságot.

  Egy pusztakezes harcnál vagy akár késsel/tőrrel történő harcban a puszta erő és a a méret döntő tényező.

 17. Látom megy a f*szcukrozás ezerrel, sport viadalokat hasonlítotok valódi harchoz, amit itt a többség csak Hollywoodban látott. Jöttök itt ütőtávolsággal meg eléréssel, miközben a valóság az, hogy ha az életed múlik rajta nincsenek szabályok, ha kell harapsz, karmolsz, kinyomod a szemét, szétrúgod a térdét, hogy többet az életbe fel ne álljon. Vannak az emberen olyan alkatrészek, amire nem lehet gyúrni, ilyen ahol pislog, ahol a fészek van, a torka, térde, egyéb hajlata. A valóságban a közelharc pusztakézzel vagy akár fegyverrel nem annyiból áll, hogy felállnak szépen egymással szemben, ökölpacsi aztán mehet, hát rohadtul nem. Minden fejben dől el, csak az számít, akár a farkasoknál, hogy ki harcolt már az életben többet, kinek van jobb kiképzése és erőnléte. Az izomtömeg nem minden, szükség van ám komoly staminára is. Volt, hogy lejött edzésre a 120 kilós gyúrós Józsi, hogy na majd ő, aztán 5 perc után ott pihegett a kis padon, mert már a seggén is próbált levegőt venni. Arra, meg hogy a kicsiknek nincs esélyük közelharcban a nagy ellen üssétek fel a guglit ott, ahol a 150-160 centis nepáli Gurkhákról írnak a brit birodalom szolgálatában, nem fostak be a 180-190 centis némettől, ha le kellett kaszabolni a kukrival.

 18. Gunslinger: de a másik is ezt csinálja! úgy írsz, mintha ő csak bambán várná a sorsát, közben ugyanúgy tele van adrenalinnal és nem fáj neki a harapás, karmolás a pillanat hevében, és meg akarja ölni az 50 kilóst, akinek 10 bevitt támadás kell egy visszaütés ellenében ha ekkora izomkülönbség van. egy szemet sem olyan könnyű kinyomni, egy torkot komolyan elkapni. a tökönrúgás valszeg inkább csak arra elég, hogy elfuthass. 5 perces verekedés élet-halál harcban? persze, hogy gyúrós Józsinak nincs kardiója 40 percre, előle elfutsz, de ha egyszer két kézbe szorítja at 50 kilóst akkor csak iszonyat képzettség különbségben van esélye.

  Komolyan, filmekről beszélünk, ahol felbérelt zsoldosok vannak sokszor, szintén harcot látottak, akkor máris egyre többet számít a többi különbség, de minden védő úgy ír, mintha csak az egyik oldal lenne az ultraszuperképzett és erős.

 19. Kivéve, ha az a német szintén jó kiképzést kapott és szemtől szemben állnak, mert akkor esélyesebb, hogy a nepáli így járt.

  Nyilván tudás és fájdalomtűrés kérdése is. Láttam egy rendőrségi bemutatón, ahogy egy még nálam is kisebb csaj (és én egy gnóm vagyok) egy baszott nagy fickónak úgy megcsavarta az ujját, hogy az majd’ beszart és inkább lefeküdt.
  De ha olyannal próbálod, aki direkt az ilyen mozdulatokra edzett rá, az nyilván leszarja, hogy pattogsz az ujján.

  És hiába van valakin sebezhető pont, ha egyszer tudja, hogyan tartson el magától a hosszabb karjával és lábával, előnyben van, aztán vagy nagyobb a tudásod, hogy ezt kompenzáld, vagy nem.

  Karddal meg egyértelmű, hogy főleg a tudás számít. Ha jön egy kis cséphadaró, aki percenként 200 dinnyét vagdal az edzésen, a fickón lehet ezer kiló izom is, ha nem ugyanezt tette edzésen, valszeg annyi neki.

 20. human: Pont ezért mondom, hogy a képzettség és a tapasztalat a mérvadó, mert lehet valakinek hosszabb a potenciális ütőtávolsága, ha amúgy nem tud ütni, mert ütni nem csak karral kell, hanem az egész testet bele kell vinni. Ha két kézbe szorít a gólem, akkor vmit nagyon elbasztál és nincs olyan képzettséged, amivel kompenzálni tudod a méretbeli hátrányodat, pont ugyanez van földharcnál is. Utcán, csatatéren nem megyünk bele, mert jó eséllyel soha többé nem állsz fel, küzdőtéren jól néz ki, de ha már 1v2 van, akkor annyi neked, ha lekerülsz. Egy élet-halál harcban nem biztos, hogy olyan a felállás, hogy teljesen azonos képességű emberek és ráadásul 1v1-ben kerülnek szembe egymással. Természetesen, ha több háborút és közelharcot megjárt barlangi troll méretű emberről van szó az megint egészen más. Ha együtt van a testi erő, állóképesség és a tapasztalat, az nyilván az ultimate, de az ember alapvetően eszközhasználó állat, az ilyennel nem állunk le verekedni, hanem lelőjük 5 méterről, de ha nincs lőfegyverünk hétköznapibb eszközökhöz is nyúlhatunk, pl. a látást nem csak szemkinyomással lehet kivenni, elég ha pofán fújuk valamilyen ingerlőanyagot tartalmazó spray-vel, ha a látás kiesik, akkor az emberek 99%-a harcképtelen lesz és onnantól azt csinálsz vele amit akarsz, mert kicsi az esély rá, hogy egy pillanat alatt Daredevil-é változik.

 21. Elképesztő, hogy milyen gyorsan süllyedt a diskurzus az “én apukám az erősebb” óvódás szintre. Amikor fotelharcosok feszülnek egymásnak az mindig nagyon szórakoztató.

  Na de mindegy is. A filmben biztosan nem így lesz. :)

 22. Szerintem ez a vita abszolút valid, mert sok téveszme él a fejekben. Szerintem egy bármilyen pusztakezes harci helyzetben azonos harci tapasztalat, edzettség és lélekjelenlét mellett mindig a nagyobb, erősebb fizikumú lesz az esélyes. Fordírva csak akkor, ha nagyon nagy a különbség a kisebb javára tapasztalat és lélekjelenlét terén. De éles helyzetben, ahol másodpercek alatt kell dönteni, ezt nem lehet felmérni, ezért a kisebbnek semmiképp sem szabad felvennie a harcot, csak ha megszorítják és már nem tud elmenekülni. És akkor is lehetőség szerint eszközt kell használnia. Minden felelős önvédelmi tanár ezzel kezd. Aki nem ezzel, az egy f*sz, aki veszélyezteti a tanítványát.
  A filmek világa más. De még a sportbunyó világa is teljesen más , mint élesben, ahol szabályok nélkül valakit el akarnak pusztítani vagy meg akarnak sebesíteni.Nem egy profi bunyós halt már meg amiatt, mert a ringben nem készítették fel késre, herére torokra mért csapásokra. stb.

 23. Te jó ég, Brigitte de tuti jó bringa volt akkoriban, a 85-ös filmben, bele is pillantok ;)

 24. Focit, meg mindenféle szabályozott sportokat kár ide venni, mert teljesen más tészta. Ahogy egy pusztakezes közelharc is.
  Alább két videó női kardforgatás témában. Nem filmről, hanem valóságról (ha nincs, akkor a spam megfogta, humannek engedélyezni kell)
  Az első hosszabb és inkább duma, a második rövid és gyakorlati.
  A lényeg, hogy kardoknál a fizikai erőkülönbség sokkal kevésbé számít, mint pusztakezes harcnál, pontosan azért mert a fegyver célja eleve az erőnövelés, illetve a gyengeségek kompenzálása. A technika, a képesség nagyobb faktor mint az erő.

 25. Addig olvastam, amíg a fentiek közül egy “let’s see what the experts think” huszár lábon kihordta a tökön rúgást, onnantól csak nevettem :D

  Sok fotelszakértő, a nők fele simán összecsomagolna titeket gyíkvállak mentén hajtva, a zsíros hajatokkal együtt . . . :D

  Ezen a blogon meg várható már így 2023 közeledtével végre valahára egy mobil-kompatibilis megjelenés, vagy jó már ez a 10 fős törzsgárdának így is?

 26. Catzor: sehol nem írtam, hogy minket biztos nem pakolna el egy képzett csaj, de mi nem zsoldosok vagyunk akik erőszakból élünk, szemben ezen csajok ellenfeleivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.