Jöhet a Twisters?

A Twister (itthon: Twister:) folytatásán kotlanak a Deadline értesülései szerint. Eredetileg Joseph Kosinski rendezte volt, de mégsem ér rá, szóval jelenleg velük tárgyalnak: Dan Trachtenberg (Prey), Jimmy Chin & Elizabeth Chai (Free Solo), and Travis Knight (Kubo and the Two Strings). Érdekes felhozatal.

Mivel legacy sequel, avagy folytatás szerűség, így Helen Hunt visszatér, de a középpontjában elvileg a lánya lesz, akiről még nem tudni ki alakítja.

human
írta
2022. 10. 18. 15:00
megjelenés
38
hozzászolás


38 hozzászólás a “Jöhet a Twisters?” bejegyzéshez

  1. Sztori szerint vélhetően a csaj apja nem természetes halált halt, hanem a szél kapta fel, amiért Hunt karaktere nem akarja engedni, hogy a szakmával foglalkozzon…

  2. Szegény Helen úgy szétplasztikáztatta az arcát mintha folyamatosan kapná a komoly szembeszelet. A rendezőket meg nem is értem miért pont bennünk látják a megoldást. Szóljanak a Geostormos rendezőnek. Akkor talán még érdekelne is.

  3. Az első film alap, ahogy Van Halenre mennek Wakitából elkapni az F3-ast, az egyik all-time kedvenc filmjelenetem, falastul, szakállas nőstül, mindenestül. :)

    Nem hiszem, hogy egy folytatás a közelébe érhet, pláne nem ennyi idő múlva és pláne nem Paxton és Hoffman nélkül.

  4. Volt egy kb 10-15 ev, amikor voltak ezek a VFX sikerfilmek. A sztori nulla volt, az adta el oket, hogy sosem lattunk meg hasonlot. Ma mar sajnos lattunk mindent.

    Van egy olyan erzesem, hogy a Top Gun sikere kozrejatszott, hogy zoldet kapott.

  5. walker:
    Ez esélyes, de szerintem nem kellett a Top Gun sikere hozzá. Egyszerűen lehet, hogy elértük azt a határt, amikor már mindent kitaláltunk, leírtunk,elmeséltünk és megmutattunk, ami ebben a világban emberekkel történhet. Olyan ipari mértékben gyártott és fogyasztott sosem volt a történetmesélés az emberiség történelmében, mint a huszadik század eleje óta, főleg az utolsó 50 évben. Egyszerűen pár évtized alatt, mióta tömegszórakoztatás lesz az irodalom és a film, feléltük a tartalékot. A CGI lehetővé tette, hogy még azt is filmre vigyük, amit addig csak leírni vagy lerajzolni lehetett.
    Innen már csak ismételni lehet. Lassan a látványt sem lehet már elethűbbé tenni. a teljesen realisztikus akárminek a megmutatásánál nem lehet realisztikusabbat alkotni.

  6. Scorpion82:

    Ezt elképesztően jól összefoglaltad, nem volt jó érzés olvasni de teljesen egyetértek..

  7. hogy ne lehetne valamennyire újat mondani, lehet a váz “ezt ismerem” homlokracsapós ha csak azt nézi az ember, a két mondatos pőre ötletet, de a történetmesélés nem ennyi, és az emberiség is változik, másokra lehet kihegyezni akárcsak már ismert történeteket is.

    “Volt egy kb 10-15 ev, amikor voltak ezek a VFX sikerfilmek. A sztori nulla volt, az adta el oket, hogy sosem lattunk meg hasonlot. Ma mar sajnos lattunk mindent.”

    most is vannak, és most is eladja őket a látvány, nyominger katasztrófa Jurassic World 3 átugrotta az 1 milliárdos bevételt, a Marvel folyamat kaszál, stb. Az az érdekes, hogy a Top Gun szembement, nem is értem mit keres az érvelésben negatív oldalról, amikor a legacy sequelt baromira nem a Top Gun kezdte, és közben még mert valóságközelibb lenni a kevés cgi-jal.

    a twisterre sem csak a látvány miatt emlékszik az ember, hanem a benne levő karakterek miatt, a Jurassic Park sem azért maradt fenn, mert a látvány, hanem a látvány ÉS a történetmesélés, mivel a Park alapja is pofonegyszerű és tuti volt hasonló kapitalista kritika az apaszerepet elutasító főhőssel.

  8. Scorpion82: ez szerintem nem így van. A film sokkal bonyolultabb műfaj mint az irodalom, nagyobb az eszköztára, vizuális és elbeszélő műfaj egyben, és még az irodalom sem merült ki, a festészet, és a költészet sem, pedig azok meg még sokkal behatároltabbak eszközökben.

  9. Jol emlekszem a Twister mikor uj volt. Olyan trailer volt neki, hogy az csak na. Emlekszem milyen lenyugozo volt latni egy szel altal felkapott autot, vagy egy szethullo hazat. (Na meg a dolby hangok) Ketszer is megneztem moziban, de a karakteres reszeket mindig is unalmasnak talaltam, bar orultem, hogy Paxton foszerepet jatszott.

    Emlekszik meg valaki az Into The Storm-ra?

    Top Gun parhuzam nemcsak az, hogy folytatas egy elozo generacio filmjenek, hanem a helyszin miatt az atlagosnal jobban megerinti amerika konzervativabb lakosagat, amit hollywood mostanaban kezd ujra felfedezni.

  10. “a twisterre sem csak a látvány miatt emlékszik az ember, hanem a benne levő karakterek miatt, a Jurassic Park sem azért maradt fenn”

    na ezzel egyáltalán nem értek egyet, már elnézést!
    a twisterre DE csak a látvány miatt emlékszem (az ember), a karakterekre egyáltalán nem. mintha lettek volna benne emlékezetes karakterek vagy emberi történetszálak. voltak? fingom sincs, mivel csak a látvány miatt volt emlékezetes a film. amiatt, hogy közelről láthattunk tornádót, hogy szétkap egy házat, hogy felemel egy kocsit, hogy megpörget egy tehenet, vagy hogy egyszerre 2 tornádó tombol egymás mellett. a sztori, a karakterek, minden más hajszálvékony, mellékes és lényegtelen volt. látványos pusztításpornó volt a twister. nem is gondoltam volna, hogy bárki azt mondja egyszer, hogy az a film a benne levő karakter miatt emlékezetes.

    ráadásul a jurassic parkot és a twistert párhuzamba állítani? az elsőnek volt épkézláb TÖRTÉNETE. és karakterei, akiket megismertünk, akikhez közel kerültünk és akikért emiatt izgultunk. pl. laura dern és jeff goldblum excentrikus karakteréért. ÉS emellett látvány film is volt.

    szóval ne már.

  11. Fiatal korom egyik legnagyobb élménye volt a twistert moziban látni. Az állam leesett a látványtól. Emlékszem mindenki erről a filmről beszélt annó, meg a repülő tehénről. Akkoriban még nem nagyon volt sok VFX gyártó cég, az ILM /Industrial Light & Magic/ uralta a piacot, és szerintem a mai napig megállja a helyét a CGI. A karakterek is jók voltak, nem lehet összehasonlítani a mai futósszalagon készült lelketlen Katasztrófa filmekkel. Én viszont az előttem hozzászólóval nem értek egyet, a két főszereplő vitte el az egész filmet, a látvány csak hab a tortán volt.
    Nem tudom most 2022-ben mit tudnának kihozni belőle, meg Trachtenberg jó választásnak tűnik, a többi szerintem kuka.

  12. hkim
    olvassál te könyvet! Soha nem olvastam, és nem is fogok soha! Filmek minden mennyiségben,a filmek és a mozi varázsa örökkön örökké!!

  13. Hunt mellett Paxton nem csak simán vitte a filmet, de ez volt az egyik legszerethetőbb karaktere is. Féktelen volt, a fenébe is! :D
    Megvolt a háttérsztorijuk, drámáztak is eleget rajta az úton és Wakitában is, még mennyi dráma kellett volna egy kvázi akciófilmbe?
    Hoffman szívóteret magyarázott, Nyúl útbaigazított, Carey Elves meg elszállt. Nem csak tornádók voltak abban a filmben, végig velük szerepelt a csapat is és elhitették velem, hogy az egy csapat és jó a tagjának lenni.

    És igen, a cgi lehetővé tette, hogy olyan ikonikus jeleneteket kapjunk, mint a repülő tehén, még paródiákban is szerepelt utána.

  14. Csaxólok, hogy a Twister a karakterek és a zene meg a sztori miatt az egyik legjobb katasztrófafilm evör. Eleve a fordított helyzet, hogy azt hinnéd Bill Paxton karaktere a főszereplő, de végig csak a totális megszállott Helen Huntot próbálja lehorgonyozni (néha szó szerint) hogy ne rohanjon bele a következő tornádóba hogy feldolgozza valahogy az apja halálát, hogy belenézzen a halál szájába ahogy egyszer kiskorában, a csaj annyira készen van, hogy a házasságuk is azért ment tönkre eleve. Bill Paxton, aki nagymenő viharvadászból inkább nyugis meteorológus lett, de akaratlanul? is visszahúzza a rêgi szenvedélye meg az exe. Bill Paxton új nője, aki minden másodpercet utál az egészből, aztán a rivális csapat, a pénzes hideg profik Cari Elves vezetésével, az a kergetőzős jelenet a konvojokkal végtelen kukoricatáblákban mekkora már, Cari Elves kurvajó főgonosz. Az összes kisebb karakter is zseni, egyedi, vicces.

    Eleve az egész, ahogy kezdődik, üvölt az REM It’s the end of the world as we know it és robognak a tornádó után, éjjel a az autósmozis jelenet amikor a semmiből rájuk tör a hurrikán és szétkap mindent, a kergetőzés de azt már mondtam, amikor a rokon néninél ülnek és szóba kerül az F5-ós hurrikán és mindenki elnémul, hu sorolhatnám. És persze nagyon jól is néz ki. Kb az egyetlen katasztrófafilm, ami még ért valamit a Függetlenség napjàn kívül, meg volt még a két meteoros (az egyik a Bruce a másik a Frodós) és azóta kifújt, semmi. Annyira nincs semmi, hogy már a 2012-re is nosztalgiával gondolok.

    Azt látom, hogy nagyon gyerekfejjel láttátok páran, de nézzetek újra, meg fogtok lepődni mennyire kerek film. A látvány csak az alapot adja egy nagyon jó kis sztorinak, nagyon jó és kidolgozott karakterekkel (katasztrófafilmes tekintetben, nem egy GoT nyilván) minden nagyon egyben van benne.

  15. Nem számítottam rá, hogy egy Twister 2 hír alatt alakul ki vita irodalom- és filmtörténetről :P

  16. Ha jól emlékszem, Helen Huntnak volt egy zuhanyzós jelenete a filmben. ;)

    Amúgy nem tudom elképzelni, hogy az amerikaiak tényleg egy szélviharos filmre vágynának most, hogy Floridát megint szétbombázta egy hurrikán…

  17. Koromnál fogva (akkor voltam 22, mikor bemutatták), nyilván nekem mást jelentett ezt a filmet moziban látni, mint a fiatalabb korosztálynak később videón, dvd-n, tv-ben, vagy bárhol megnézni. És igen, ez a film akkor siker volt és nem egy gagyi “b” kategória! De mennyi minden számít egy filmnél! Mark Knopfler szólókarrierje abban az időben indult, és a Darling Pretty elhangzik a filmben – mit jelent ez ma egy új nézőnek? Valószínűleg semmit… Nekem akkor a kedvencem volt! De ez csak egy szösszenet volt, hogy mennyi minden befolyásolja egy film megítélését.

  18. Kapcsolgatok ide-oda, és akármikor belebotlom, ott ragadok:D egyik keevencem volt.. még viharvadász is akartam lenni a filmbeli csapat miatt.. ahj szép emlékek. Szerettem Hunt es Paxton drámáját, azt is ahogy Hunt végigszívózott Paxtonnal az új nője miatt, Carey Elves brigádjával vívott versengés is szerethető volt. Nem hiszem, hogy méltó lesz az a folytatás

  19. vicc on:
    Tom Cruise reakciója a hírre:
    Fogd meg a söröm… kezdjük el nézni az időjárás előrejelzést!!!

  20. Nem is tudom. Bill Paxton és Philip Seymour Hoffman nélkül nem igazán van értelme. Helen Hunt meg kataszrófa, ahogy kinéz. Jöjjön inkább végre a The Equalizer 3, aminek van értelme.

  21. Malachi: nem tudom miért, elég sok tiltószót is kivettem a minap a blacklistről, de most engedélyezve.

  22. @walker:
    “Nem mondom, hogy nincs igazad, de rengeteg film, amit gyerekkoromban lattam, egy regebbi dolog ujramelegitese volt, de nem tudtam rola, nekem ujnak hatott.”

    Én a 90-es években voltam tizenéves. Akkor még nekünk eseményszámba ment a mozizás. Nem ment egyszerre 20 film 8 teremben/mozi.
    Nem azt mondom, hogy régebben csupa újdonság volt midnen, hanem azt, hogy egy mai ember az élete első 15 évében mindent lát már akár többször remake-elve is, mint amit én 40 evesen láttam az elmúlt 30 évben. A könyvekkel ugyanez a helyzet.Annyian írnak annyi mindent már, hogy már bármilyen könyvet veszel a kezedbe, 10 oldal után tudod azt is, nagyjából mik lesznek a csattanók, csavarok benne.
    Üzlet és iparág lett az egész, ez pedig egyszerűen kiüresíti az egészet.

  23. Scorpion, szerintem teljesen tévúton vagy ezzel, vagy inkább úgy mondanám, hogy ez nem újdonság, mindig így volt, mégsem haltak meg a mesék, a sztorik, a filmek, a dalok, a versek, semmi.

    Nagyon-nagyon leegyszerűsítve: mióta létezik civilizáció, ugyanazt a pár tucat sztorit meséli el újra meg újra minden generáció a saját korszakára alkalmazva. A 4500(?) éves Gilgames-eposzban harc van, meg barátság, ellenségeskedés, szerelem, ismerős sztorik. Az az első jól ismert és írásban fennmaradt történet.

    Nincs ilyen, amiről beszélsz. Csak felnőtt lettél, meg többet láttál, mint a kölykök. Ennyi kb.

  24. Hatalmas élmény volt ez a film anno, moziba néztük. Utána beültünk mekibe és ott dumáltunk róla. Mennyi is volt egy Big Mac? 400ft?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.