Heti mozibemutatók: október 27.

Na végre itt… ja hogy közben a kritikák darabokra szedték, és mivel nem szuperhős film, így senki sem védi, hogy bezzeg a gonosz kritikusok.

 • Amsterdam – sztárparádé David O. Russell keze alatt, és elvileg nem erős.
 • The Twin (Az iker) – finn horror, az ikerpár egyik tagja meghal, a gyászfeldolgozás pedig költözéssel jár, de valami furcsaság van.
 • The Devil’s Light (Démoni fény) – amerikai horror az első ördögűző apácáról.
 • Běžná selhání / Ordinary Failures (Hétköznapi kudarcok) – velencei felszitvált járt kelet-európai dráma három nőről egy furcsa természeti jelenség közepén.
 • Lyle, Lyle, Crocodile (Krokodili) – aranyos családi komédia.
 • Pil (Pil – A neveletlen királylány) – heti animációs, francia.
human
írta
2022. 10. 28. 02:27
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: október 27.” bejegyzéshez

 1. “Lyle, Lyle, Crocodile (Krokodili)”

  AZ A CÍM :D:D:D:D tejóég.

  Kíváncsian várom, mitől nem lett erős az Amsterdam, de csak azért se olvasok el előre semmiféle kritikát..majd egy esős vasárnapot feldobok vele.

 2. Bármelyik mai szuperhősfilm helyett pörögni fog majd az Amsterdam hogy megnézzük miért is rossz állítólag.

 3. Teljesen érthető. Nem mindenki tud nagyon sok milliós “marketing költségvetést” előszedni, hogy megvegye a kritikusokat. De igazából mindegy mert a szuperhősfilmek már csak a filmes világ gyors kajái. Aszerint is kell kezelni őket.

 4. Crash: nem értem, pont az a nagy összeesküvés, hogy a nagy marketinges Black Adam ellen fogtak össze a kritikusok. Vagy azt is a Disney fizette még több pénzből?

 5. @human

  Nincs itt semmi összeesküvés. Ez így működik. Természetesen költségelemzések és minden ilyesmi után de csak akkor ha a prognosztizált bevétel megéri. Teljesen elfogadható ha nem költenek egy filmnél ilyesmire. Főképp ha figyelembe vesszük, hogy kukáztak egy majdnem teljesen kész Batgirl filmet. Ők is tudták, hogy ez a Black Adam nem ér annyit.

  Ne legyenek illúzióink, a kritikusok is emberek és ezt ki is használják a tehetősebb forgalmazók. Vagy pénzzel vagy fekete listára tevéssel.

  Nincs semmi új a nap alatt, nem tudom, hogy neked ezen mi ennyire meglepő vagy furcsa.

 6. A Black Adam is borzalmasan középszerű, az Amsterdam meg a 2019-es Macskák közeli filmes élményt nyújt (tehát én élveztem, mert szórakoztató trash film, de nem, egyáltalán nem jó film).

  Ha valami ennyire le van húzva, akkor ott nem a lefizetett kritikusokat kell számonkérni, hanem talán a film készítőit, akik ezt komolyan gondolták (az Amsterdamnál főleg azt érezni hogy ezt David O. Russel fullba nyomja, mintha értéket képviselne – és majdnem, mert az üzenet jó lenne, csak kár hogy a film egyáltalán nem adja át azt).

  A Marvelek többsége ettől függetlenül túl van értékelve, de azért senki ne égesse meg magát emiatt az Amsterdammal, jön majd az tékába is hamar, mi meg elmegyünk inkább novemberben a The Menu-re.

 7. Crash tehát szerinted széles e világon vagy lefizetik a kritikusokat, vagy nem. Mivel az Amsterdam producerei nem tudták lefizetni őket, ezért a világon mindenfelé egymástól tök független kritikusok és sajtósok lehúzó kritikát írtak a filmről miután megtekintették.
  Még csak véletlenül sem lehet az, hogy tényleg elbaltázott film lett. Nem. A rossz kritikák annak köszönhetőek, mert a te szavaiddal élve: nemm tudták megvenni a kritikusokat.

  Asszem nem irigylem a gondolkodásmódodat. Bár nagyon egyszerű, de mégsem irigylem.

 8. olyan durva, hogy elképzelhetetlen: a kritikusok a tényleges véleményüket írják iszonyat sok filmmel a hátuk mögött.

 9. Amszterdam szituácio nagyon èrdekes. Tegnap akartam menni megnézni, de már nem tudtam mert le is vették kínálatról. Pedig kb két hete kezdték el adni.(angliában)

 10. En eddig moziba 2x aludtam el, 1x a 90es evekben vmikor a Corvinba egy MIB1 ami kb 22h ment, meg tegnap delelott 11h tajt az Amszterdamon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.