Játékidők: Babylon és Avatar 2

Nem tudom hogy vagytok vele, de én egyre jobban szeretem a rövidebb filmeket. Ez arról juttott eszembe, hogy a napokban kiderült ez a két idő:

  • A Whiplash rendezőjének filmje, a némafilmből hangosba átmenő hollywoodos Babylon 3 óra 9 perces.
  • Az Avatar: The Way of Water pedig 3 óra 10 perces.

25 hozzászólás a “Játékidők: Babylon és Avatar 2” bejegyzéshez

  1. Ha jó a sztori, akkor nem számít, hogy milyen hosszú a film.
    Az Irishman-t pl. szívesen elnéztem volna még plusz 3 és fél óráig.
    (Amúgy vetítenek még moziban szünettel filmet?)

  2. Rengeteg olyan film van, amit imád szeret az ember, látta 50x, de meglepődik, amikor meglátja, hogy amúgy 3 órás. Van az úgy, hogy 2-nek tűnik :)

  3. Én szeretem a hosszú filmeket, a vesém mostanában már kevésbé… Nemtom, hogy fogom azt a 3 óra 10 percet végig ülni az Avatar 2-ön.

  4. Remélem nem lesz szünet az Avator 2 közben! Aki nem bírja, majd kimegy. Csak ne legyen mindenkire rákényszerítve a kényszerpihenő. Mondjuk reklámokkal együtt ez minimum 3 és fél óra, de ha az ember nem vedel be egy liter folyadékot, azért ki lehet bírni.

  5. Én sokkal jobban szeretem a hosszú filmeket, szóval örülök. Jöhet majd az 5 órás rendezői változat is!

  6. Indiában ugye mindig is a hosszú filmek voltak a divat, így ott az intermission (szünet) sosem tűnt el. De igen ez rohatt hosszú lesz. Kezd bejönni, amit anno Spielberg mondott, hogy a blockbusterek egyre hosszabbak lesznek…

  7. Számoljuk hozzá a 20-25 perces reklámblokkot a film előtt és simán megvan a 3 és fél óra. De, nagyon is legyen szünet ilyen hosszú film alatt! Én rohadtul utálom amikor muszáj megszakítanom wc miatt a filmet és lemaradok jelenetekről. Az utolsó 1 órát viszont nem akarom szorongva tölteni és visszatartani.

  8. fura ez. ha tudom, hogy hosszú lesz a film NEM VEDELEK KÖZBEN. egy kétdecis gyümölcslé elég szokott lenni. előtte meg kiugrok a moziban egy sárgára.

    abba bele se kezdjünk, hogy sose vágtam miért zabálni meg inni járnak moziba a népek, bár felőlem csinálják de tényleg fura, hogy elvileg felnőtt emberek nem tudnak megugrani egy ilyen akadályt. kivétel persze az eü. okokból vécére szaladgálók.

  9. Ha mai értelemben vett blockbuster akkor a másfél óra untig elég. Az agyatlan akciók és a semmit mondó dialógusokból sokszor még sok is.

    Ha filmművészeti alkotásról van szó akkor kell a három óra. Egy fél literes víz elég szokott lenni nekem egy hosszabb mozira is. A film közbeni zabálást én se értem, sőt kifejezetten bosszant.

  10. Lehet nem lesz reklám az Avatar előtt, már az Endgame-nél sem volt a hossz miatt.

  11. Én az egy kezemen meg tudom számolni azokat a két óra játékidő feletti filmeket, melyekből ne lehetett volna legalább 10-20-30 perceket minden féle művészi veszteség nélkül kivágni.
    És az sem elhanyagolható, hogy az emberi koncentráció képessége véges, és a világ arra felé halad, hogy ez az időtartam egyre inkább szűkül.
    Na és persze még ott van a hölgyek két decis húgyhólyagja is.
    Tehát nem, nem kellenek ilyen hosszúságú filmek, ne ebből csináljanak presztízst a rendezők és a stúdiók, hanem a minőségből.

  12. Örülök, hogy hosszú lesz az Avatar 2, az ilyen nagy gonddal készült filmek olyanok mint a jó bor, szereti hosszan kiélvezni az ember. Amúgy meg pár éve, ha veszem a popcorn-kóla kombót is, akkor nem tudok végigülni wc nélkül filmet, de egy ideje már nincs is miatta szégyenérzetem, elmúltam 50, mit szemérmeskedjek.

  13. Bizony kevesen tudják megoldani hogy repüljön a 3 óra. Idén nagyjából a The Batman ezt behúzta nekem. De sokszor éreztem az utóbbi években hogy 20-30 perccel kevesebb jobb lett volna.

  14. Csekkoltam, a Farkasokkal táncoló is 3 órás film.
    Annál a filmnél éreztem azt, hogy ez a világ leghosszabb filmje, ami soha nem akar végetérni. :)

  15. én imádtam a Farkasokkal táncolót, a Wyatt Earppel és A jövő hírnökével együtt, ha már Costner és hosszú filmek :)
    a Tökéletes világ is nagy kedvenc, igaz, az csak két és fél órás
    de ha már Eastwood, akkor A jó, a rossz és a csúf, és ha már western, akkor Volt egyszer egy vadnyugat, és ha már volt egyszer, akkor Volt egyszer egy Amerika, és ha már De Niro, akkor Nagymenők, Casino, Keresztapa, Szemtől szemben, és ha már Pacino, akkor Sebhelyesarcú, csupa, csupa jó hosszú filmek, a Titanicról, LOTR-ekről nem is beszélve, vagy ha már Cameron, az Aliensről és A mélység titkáról az Avatar mellett, bár igaz, azok is csak két és fél órásak, de én simán néztem volna még tovább őket :)

  16. Ez most lehet röhejes lesz amit írok, de én ha ilyen hosszú filmre ülök be előtte felkészülök rá. A gyógyszertárban lehet kapni füzike teát, előtte való nap elkezdem inni napi2X. Nem kell tőlle annyit vizelned, a batmant simán kibírtam ezzel a módszerrel, ajánlom figyelmetekbe!

  17. Ha már A Gyűrűk Ura, anno A Király Visszatér szünettel volt megszakaítva a moziban.

    Egyebként szerintem is, ha jó a film, és elragad a cselekmény vagy látvány (jobb esetben mind a kettő), akkor elszáll az a 3 óra. Ellenkező esetben a 2 is sok, főleg a moziban…

  18. @Human: Jogos, ezért is írtam hogy nagyjából. Ez volt az első idénről ami beugrott és kifejezetten hosszú volt. De rengeteg 120-140 perces van ami totál fölöslegesen tartalmaz fél órát.

  19. Az Avatar 2 hossz alapján ígéretesnek tűnik. Remélem nem lesz benne sok üresjárat, hanem tényleg ennyi mindent el is akarnak mesélni, hogy még ennyi játékidő ellenére is 2-4 folytatàs kell hozzá. Más stúdió simán feldarabolta volna 5-6 rövidebb filmre a következő évtizedben érkező 10-12 órányi új tartalmat.

  20. Engem Cameronnál mondjuk már az atmoszféra megvesz kilóra mindig, a történet csak másodlagos, simán megnéznék egy sétakocsikázást az lv426-on a személyszállítóval, vagy egy víz alatti nyaralást a deep core-on. :D
    Tréfát félretéve, tényleg olyan beleélhetőek a helyek, amiket megteremt és ez rögtön beránt a világba, bárhol is legyen az, én meg szeretek elmerülni a filmben, ezért sem tartok soha szünetet, hogy mehetnék vécére, mikor épp a pandorán vagyok a víz alatt és levegőt sem vehetek? :O

  21. Mammut : Gondolom a biokonnektorukat rácsatlakoztatják egy kopoltyús állatokra és máris tudnak lent lélegezni.

    Kiváncsi leszek a film(ek) fókuszára, hogy vajon a természetbarát vs. kizsákmányoló barbárok lesz-e továbbra is a központi konfliktus? Az Abyss után nem hat-e önismétlésnek, ha a legújabb promó is a földi óceánok védelme mellett kardoskodik?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.