Új előzetes az Avatar: The Way of Waternek

Felül a boxoffice trónra majd jövő márciusra? Cameron megint megcsinálja?? Az új előzetes arra megy rá, hogy mennyire csodálatos világot alkottak itt, és közben még némi érzelmi húr is pengetve van.

Egy “i see you” belecsúszott.

45 hozzászólás a “Új előzetes az Avatar: The Way of Waternek” bejegyzéshez

  1. es annyira semmilyen, hogy nagyon. techdemonak az elso resz tokeletes volt, de ezt mar nem tudom hova tenni.

  2. nem az aggasztó, hogy mennyire semmilyennek tűnik – 3 órás film 2 perc alapján, ki tudja – hanem az, hogy most megint eljátsszák az első részt, csak vízben? új dolgokat mutassanak, valami izgit, kicsit mást, karaktereket, nem tudom.

    bár nyilván jobban csinálnak reklámot nálam és úgy döntöttek, hogy ezt most a látvánnyal fogják eladni. az biztos, hogy szép lesz. mondjuk tévében pont nem jön át egyáltalán, de oké.

    fu, baromira érdekel, mennyire lesz most vevő erre a nép egy 10 éves Marvel henger után. én csak akkor veszek rá jegyet, ha az első kritikák megcáfolják a félelmeimet és tényleg mutatnak valami újat. ez nem elég.

  3. Tippre nagyon max 1,5 mrd, én erre tennék.
    Persze sok múlik azon, hogy milyen lesz az újranézhetőség faktora, de nem árt látni az első rész körülményeit és, hogy az miért ment nagyot….most nem igazán adottak azok az okok.
    Sem technikában sem sztoriban nem lesz úttörő, sima blockbuster.

  4. Akik nem erzik tovabbra sem a filmet azok milyen vilagban nottek fel?
    Terminator, Terminator 2, The Abyss, True Lies, Aliens, Titanic, Avatar….

    Latott mar valaki olyan Cameron filmet ami nem volt legalabb 8/10? Es raadasul hatalmas Blockbustereket csinal az oreg olyanokat, amikben sok a praktikus effect. Van sziv a filmjeiben, van kaland, akcio, szerelem….

    Nem mindless marvel franchise film nr. 45 ami most jott le a szalagrol hanem egy valodi filmmaker valodi filmeket gyart.
    Szerintem elkepzelhetetlen, hogy Cameron artisztikus integritasaban csorba alljon, hatalmasat fog menni ez a film is. Nem emlekeztek az elsore hogy mekkora durranas volt? Es nem csak a 3D miatt, mert azota rongyosra nezte az ember mar a Blu rayt 10x.

    Egyetlen Cameron csalodasom hogy meg mindig nincs 4K HDR VOD release az Avatartbol

  5. @pocak peti: De emlékszünk az első részre, és az nem a Terminator, Terminator 2, The Abyss, True Lies, Aliens vagy a Titanic volt. Technikailag lenyűgöző volt, de a sztori nagyon vékony, klisés és ismerős volt hozzá. Most a képi megvalósítás már nem lesz elég, hiába gyúrnak rá nagyon, kell hozzá egy erős sztori is.

  6. Nagyon remélem, hogy nem az lesz újra elmesélve, hogy jönnek a gonosz kizsámkányoló emberek, akik ellen össze kell fogni, csak most Sullynak az őslakosok helyett egy másik őslakos törzset kell meggyőznie arról, hogy fogjanak össze a gyarmatosítók ellen, majd végül a bolygó faunárja is támadásba lendül, csak most vízi lényekkel szárazföldiek helyett!
    Ráadásul még az első rész főgenyáját is felmelegítve újrahasznosítják?
    Legalább is a trailer alapján ezek jöttek le.
    Lepjenek meg, lécci!

  7. @pocak peti,

    Máshogy látjuk, de ettől kerek a világ. Nekem az Endgame (ami másnak a nr. 45. Marvel futószalag lehet) kisujjában több érzelem volt, mint a már százszor látott Pocahontas sztoriban.

    Én szurkolok, hogy jó legyen, ne értsetek félre. Csak az első rész nekem max 2x volt itthon újranézős mióta moziban ment de ennyi, semmi extra.

  8. Nem akarom leszólni már jó előre, mert tényleg bitang látványos lesz, de mind amellett öncélú és félek a sztorihoz semmit se fog hozzárakni a környezet. Nekem még mindig az a benyomásom, hogy Cameron fejében mindennél előbb volt, hogy dejó lenne megint a vízben b*zulni egyet, sztorit majd írunk hozzá és lesz olyan amilyen. Ettől félek, hogy ennyiről fog szólni, hogy Cameron kiéli az öregkori vízbuzulását, amit a doksi filmjeivel nem tudott eléggé, mert túl uncsi lett számára a földi vízbéli fauna.

  9. Nagyon szép animációs mese…. Sajnos számomra, ez totál érdektelen ha élőszereplős rész nem lesz benne.. baromi szép lesz tényleg, áll leejtős ebben biztos vagyok de ha csak full cgi az egész… nekem nem okés. Az első részben is jó volt hogy a látvány mellett voltak hús vér emberek, és nem kb az az érzés volt h egy nagyon jól kinéző videojáték végigjátszást nézek végig.. na ha Cameron ezt olvasná.. nekem annyi :)) de izlések és pofonok. Disneyn jó lesz itthon..nekem

  10. Huhh… Művészet volt ennyire unalmas és semmitmondő előzetest összevágni. Sem a sztoriról, sem a konfliktusról nem tudtunk meg semmit. Csak ez a nyálaskodás.

  11. Szóval jönnek a gonosz emberek, de most hupikék törpikék képében. Az előző gonosz is kék lesz, mert fél volt töltve az agya valahova.
    Miközben 1 óra természetfilm az óceánról. Ripleyvel a főszerepben.
    A végén a tengeri törzsek és a tengeri lények lenyomják a gonosz kék embereket.
    De azok visszatérnek következő részben újra, a fogennyaval. Mint a Rakéta Csapat a Pokémonban.
    De legalább a víz szép és látványos 3 óra lesz ez az Avatar 2

  12. Ennek a filmnek el kellett volna készülnie kb. 3 évvel az első után ahhoz, hogy érdekes legyen még.

    Most már csak akkor érdekelne, ha ez is valami technikai újdonságra lenne felhúzva, mondjuk VR-élményként.

  13. Így elsőre engem se kapott el az Avatar láz az előzetes láttán, de ettől még nyilván moziban nézős lesz. A Mester remélem most sem fog hibázni.

  14. Pont olyan izgalmasnak tűnik a sztori, mint az első részben. Nem fogok a premierre rohanni az biztos.

  15. Bírom hogy hol azért sír a nép, mert a “2 perces trailer elmesélte a filmet” hol meg azért mert “hú 2 perc alatt semmit nem tudtam meg a 3 órából”… Látványorgiának a sok lézerharc meg túltolt villogás után jó lesz ez, valószínűleg rejtegetnek komoly technikai dolgokat egyelőre, történet meg valószínűleg annyi, hogy jönnek vissza az emberek Pandora-ra bosszútállni, nabumm, az elsőt sem a sztori adta el, és hiába jön valaki azzal, hogy a látvány kevés lesz, mert nem nem lesz az, csilli-villi minden szögből lensflare-el töltött fényshow meg eközött azért van különbség. Hálisten hogy az első megjelenésénél még nem volt mindenki “trailerkritikus” és tudta a nép élvezni a tényleges 3D élményt moziban többször is… Én csak annyit várok a filmtől, hogy hozza azt a “hűha” faktort amit az első.

  16. Fura, mert nekem kellett ez az előzetes ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődésem. Nem tartom az év filmjének, viszont maga a látvány miatt megéri, hogy jegyet váltsak rá.

  17. Olvasva a kommenteket 90%-a gyűlöli a filmet. Pedig szerintem minden rekordot meg fog döntei, és tuti hogy a film is nagyon jó lesz. Cameron nem tud hibázni! Én láttam 3D-ben a Teasert Imaxben, és az állam leesett már attól a harminc másodperctől is. Hatalmas mozis élmény lesz!

  18. Lehet, hogy jogosak valahol az aggályok, de Számomra Cameron eddigi munkássága elég ok, hogy bizalmat szavazzak neki és a filmnek. Valószínű, hogy a mozis látványosságok forradalmának leszünk tanúi, műanyag ide vagy oda. Nem hiszem, hogy ezt az élményt sokan tudják überelni manapság és szerintem ez fog, többek között, hozzájárulni ahhoz, hogy hogy a streaming ne hódítson túl nagy teret a mozival szemben. Amíg ilyen filmek vannak, addig kell a mozi. Nyilván nem úgy mint régen, de ezeket a filmeket nagyvásznon kell látni. Azt gondolom, hogy a trailer kritikusainak a nagy része is ott fog ülni a moziban, ha nem is a premier napon és segítenek megtolni a box office mutatókat.

  19. Szép ez a trailer gyerekek. Ne fanyalogjunk. De jó is lenne,ha Cameron egyszer visszatérne az ALIEN franchise-hoz. Ő talán összehozna egy olyan filmet,amitől elszállna az agyunk.

  20. Nem tudom hogy mi lesz a bevétel vége, de én is azt mondom hogy talán 1,5-2 mrd közelébe elmegy, aztán kifúj.

    Nyitásra viszont várható vagy 200 milla az tuti

  21. Sok minden lejött az előzetesből a sztorit illetően is, de a klasszikus dramaturgia szabályait betartva jönnek a konfliktusok, ahogy én értelmeztem. Biztos megnézem, mert esemény: Avatar, Cameron, Weaver. Ezt nem lehet kihagyni. Kritikát pedig majd mondok akkor, ha láttam. :)

  22. “Olvasva a kommenteket 90%-a gyűlöli a filmet.”
    Én nem tudom honnan vette ezt a kolléga. A 90%-ot vagy azt, hogy gyűlölik. Az, hogy nincsenek elájulva a trailertől nem jelenti azt, hogy “gyűlölik” a filmet, amit még nem is láttak.
    “nem hoz lázba”, “továbbra sem érzem a bugit”, stb. Ezt hogy fordította le bárki arra, hogy gyűlölik?

  23. Technikai szempontból nagyon szuper megvalósítás. Az első rész abban a tekintetben tényleg megelőzte a korát. De ez ma már kevés. És mint film sem nagyon érdekel. Majd megnézem néhány év múlva ha lesz egy üres délutánom.

  24. Vajon egy átlagos szar cinema city vásznon hogy fog kinézni? Ha tényleg a látvány a fontos akkor nem érdemes egy foshalmaz moziban nézni. Etele plázában komoly a cucc, ott csak a székek kényelmetlenek mert nem fixálhatók.

  25. Endymion: Úgy, hogy a Filmbuzihoz rendszeresen hozzászólók tetemes hányada funkcionális analfabéta.

  26. Ha csak a kommentekből indulunk ki, nem lesz túl pop a film.

    Persze szűk itt a keresztmetszet, de őszintén én örülnék, ha épp csak visszatermelné a befektetést, és elengedné Cameron ezt az egészet, s helyette megint valami igazán jót csinálna. Egyszer ő is meghal, maxolja ki a tehetségét a kedvemért :)

  27. Valahogy egyáltalán nem érdekel. Talán túl sokszor láttam az elsőt. Azért persze megnézem moziban, kötelező, de nem lelkesedem érte. Jöhetne inkább egy új Tarantino film.

  28. Sok kommentet generál az előzetes (nem csak itt). Az internet népét láthatóan érdekli a film. Szerintem tarolni fog, de az első részt nem fogja megközelíteni. Egyébként én még emlékszem, hogy az első rész előzetese alatt is hasonló viták mentek. Sokaknak a látvánnyal is problémája volt és számítógépes játékokhoz hasonlították a CGI-t.

  29. Megnéztem, és persze biztos eszméletlen látványos/stbs/tb, de konkrétan semmit nem éreztem közben, zéró érdeklődésem van iránta.
    Manapság nem árt, ha történet szintjén is érdekel a film a látványpornón kívül, és itt bizony ez teljesen hiányzik.

  30. Mint legnagyobb Cameron rajongo mondom, hogy ez a trailer nem jo. De legalabb nem lott el mindent, mint az elso resz 3 es fel perces trailere.

    Itt is latszik azert az osszes pozitiv hozzaszolason, hogy “Cameron miatt biztos jo lesz”. Ez nekem azt mondja, ha nem tudnank, hogy ez egy Cameron film, akkor azok az emberek is belatnak, hogy ez egy gyenge trailer, ami nem valtott ki semmi erzelmet.

    DE(!) ez egy Cameron film, szoval biztosra veszem, hogy jo lesz. IMAX 3D, here I come.

  31. az első rész előzetesét IMAX-ben láttam, akkor valamelyik nagyfilm előtt leadtak belőle 10 percet talán, volt aki csak arra a 10 percre ült be. volt, aki többször is.

    mindenki az állát kereste a padlón, de szó szerint, nekem az volt akkora élmény moziban, mint előtte talán a Star Wars az akkori generációnak. azt hittem, hogy oké akkor megérkeztünk pár év és ez lesz az elterjedt látvány, ez a 3D és ez a megvalósítás.

    aztán elmaradt a nagy forradalom, mára a 3D is kikopott (szerencsére), egyszeri érdekesség lett az Avatar. ha megnézem, ezt is biztosan kizárólag IMAX-ben, mert egyedül ott van értelme, kell a fényerő, kell a gigászi vászon hozzá. de elment tényleg a mozis látvány egy más irányba, közben meg ritka már az, hogy csúnyán leessen a vászonról egy effekt a moziban, vagy nagyon műnek tűnjön.

    ezért gondolom, hogy nem lesz már ez akkora durranás, mint az első idején. sőt, aki nem IMAX-ben nézi és ők lesznek sokkal többen, talán nem is érti majd mire a felhajtás. mert 2D-ben, vagy a szokásos sötét 3D-ben odalesz a film élvezeti értékének a kétharmada. a sztorit hagyjuk is, kb. nyilvánvaló, hogy semmi egetrengetőt nem hoztak be. túl sokat várt vele Cameron.

    de azért bukni biztosan nem fog.

  32. Érdemes kicsit átkeretezni a dolgot szerintem: erre nem filmként kell beülni, hanem úgy, mintha vidámparkba mennél. Ezt minden gúny nélkül mondom: oda sem a történet miatt mész (ritka az, ahol még az is van, max egy-két SW vagy Harry Potter theme park, de azok a kivételek), hanem az élmény miatt. Itt ebből kapsz három órát jóval kevesebb pénzért.

    Ez egy hullámvasút, nem kell tőle narratív forradalmat várni.

  33. én ezért tuti perkálni fogok a jegypénztáraknál, pedig nem vagyok fan, ha a szívemre teszem a kezem, egy Tarantino filmnek jobban örülnék, de Cameron sokmindent tett a szakmáért…és hát látva az előzetest, egyetlen gondolat harsogta túl a többit: OLYAN SZÉÉÉÉÉÉÉÉP

    Eskü egy képkocka nekem megidézte a Titanicot is:D

    Hajrá Cameron papa, rajtad a világ szeme

  34. bocs a duplaáért, ezt elfelejtettem:

    “Sem a sztoriról, sem a konfliktusról nem tudtunk meg semmit.”

    Miért, miééért kéne látnunk szinte az egész filmet az előzetesben?

    Tökjó volt a knives outnál, hogy láttál ezt-azt, igazából semmi nem történt, mégis azt váltotta ki, hogy látni akarom.

    Nem kell belepakolni mindent már most, ez manapság iszonyat rossz szokássá vált, számomra legalábbis nem szimpi

  35. Egyetértek blady-val. Miért kellene a trailerből megtudnunk a sztorit és a konfliktusokat? Hogy aztán a filmet nézve kipipálhassuk?
    A trailernek a figyelemfelkeltés, nem pedig a főbb fordulatok elárulása a feladata. 2 percben ízelítőt adni a szereplőkről, a hangulatról, a műfajról. Én speciel utálom azokat a trailereket, amikből megtudom, hogy mi lesz a film sztorija. És nem kevés ilyen van mostanában. A legrosszabb, amikor lineráisan dobják be a vágásokat és kb láttad az egész filmet zanzásítva.

  36. Utálom ha látom az egészet filmet egy előzetesben. Teljesen jó ez így. A sztori meg majd kiderül ha nézzük. Nagy elvárásaim nincsenek az első rész után. Nagyon szép víz alatti természetfilm. Az utóbbi évekből az Aquaman ugrik be úgyhogy ahhoz képest kíváncsian várom a színeken kívül mivel sikerült feltunningolni a látványt amire ennyire de ennyire sokat kellett várnunk. Valamiért úgy érzem ha az Aquaman előtt kijön akkor jobban jártak volna. Aztán pancsolhatunk tovább: The Little Mermaid, Naya Legend of the Golden Dolphin, Aquaman 2, Avatar 3.

    Bár egyértelműen szépen fog fialni, tippre a trón közelében sem lesz. Mondjuk az akkori jegyárakhoz képest lehet elegendő fele annyi néző hogy kitermelje (ezt a boxoffice szakértők vagy megerősítik vagy rám cáfolnak), kérdés mennyien választják a normál 2d vetítéseket. Kíváncsian várom majd a harmadik rész után a bevételi vs gyártási+marketing stb. költségekről a számokat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.