Kísérleteznek a Hercules adaptálásánál

A Russo tesók egyike amellett, hogy megisméte a Gray Man körüli “a mozi halott és amúgy is elitizmus” hülyeségüket, azt is mondta az élőszereplős Disney’s Hercules film producereként, hogy az eddigi hasonló adaptációkhoz képest kísérletezősebb lesz a darab, el akarják kerülni “ez csak a mese volt komolyan elmondva” kritikát.

Ez kívül ez a gyöngyszem is elhangzott: a filmet készítő csapat a modern közösségi médiában (tik-tok) tájékozódnak a musicalek jelenlegi befogadási módjairól.

Audiences today have been trained by TikTok, right? What is their expectation of what that musical looks like and feels like? That can be a lot of fun and help us push the boundaries a little bit on how you execute a modern musical.

human
írta
2022. 11. 03. 16:09
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Kísérleteznek a Hercules adaptálásánál” bejegyzéshez

 1. Tehát akkor ez most majd azért lesz szar, mert nem a mese volt. :D Ezt a tiktok, musical dolgot pedig nem értem mit akarnak ezzel…

 2. Minden zenes jelenetbe beletesznek 5-10 sec olyan tancot, amibol remenyeik szerint meme lesz. Ezekre lesz kihegyezve a film.

 3. tehát knrvára nem időtálló alkotást akarnak létrehozni, hanem valami nagyon aktuálisat, ami éppen erre a pillanatra jellemző a történelemben, de amin 5-10 év múlva csak röhögni fogunk jobb esetben, vagy elszörnyülködünk.
  f@sza!

 4. De hát volt nemrég egy “kisérletezősebb”,realisztikusabb verzió a Rock-al! Instant #facepalm …. Tényleg kifogytak már az eredeti ötletekből!
  Hiányzik a 80-as és 90-es évek,akkor még tudtak eredetit vagy legalább olyasmit kitalálni!És még okozott örömöt a mozizás és filmnézés!
  (most nem a pornóra gondolok… XD )

 5. Audiences today have been trained by TikTok, right?

  Pont az a réteg, aki már alig megy moziba, mert nem bírja a figyelmét 2 percnél tovább lekötni valamivel.
  Így már értem, hogy miért készülnek sorra a szarabbnál szarabb filmek, ha eleve hibás target audiencenek készülnek..

  Remélem hamarosan ezen is túlleszünk.

 6. Jézus….ez a tiktok számomra valamifele modernkori pestis. Majd úgyis jön más, amire rácuppan a nép. Pont a minap gondolkodtam azon, hogy a tiktokmanias réteg túlnyomó része még egy könyvet sem képes végigolvasni, nemhogy végignézzen egy 3 órás filmet egyhuzamban, teló nyomkodás és egyebek nélkül. Olyan ez, mint mikor sulikban szerelték le az analóg órákat, mert nem tudták értelmezni a kölykök:D remélem odáig azért nem jutunk el, hogy valamely modernkori újítás nyírja ki a nagyjatekfilmek. Maga lenne a horror.

  Ideje lassan hozzányúlni a macskarisztokratákhoz is…

 7. Endymion:

  “tehát knrvára nem időtálló alkotást akarnak létrehozni, hanem valami nagyon aktuálisat, ami éppen erre a pillanatra jellemző a történelemben, de amin 5-10 év múlva csak röhögni fogunk jobb esetben, vagy elszörnyülködünk.
  f@sza!”

  ez egy elég álnaiv megjegyzés, nem is értem hogyan esett ez ki.

  1. az aktuálisan egyik legmenőbb akciórendező (páros) valószínűleg nem az időtállóságra törekszik, ahogy a blockbustergyárosok 99%-a sem.

  2. ha mégis művészeti alkotásként tekintesz rá, egy adott kulturális közeg/időszak precíz leképzése pont ad értéket, mert jó reflexiós pont lesz a jövőben.

  3. a szórakoztatóipar többi szegmense nem pont ezeket a trendeket lovagolja meg? a zeneipar nem erről szól?

  nekem is furcsa a hír, nem erről van szó, de ne emiatt kérjünk már számon egyetemes bölcsészigazságokat a Russo tesókon.

 8. Endymion: Én nemrég néztem meg az eredeti rajzfilmet, az is épített rendesen a 90-es évekre. Nekünk még jelentenek ezek valamit, de a mai korosztálynak, akinek készül, már nem nagyon.

 9. de miért pont az egyik kedvencemmel játsszák el ezt a tiktokítást? miért nem a kis hableányt herélik ki (vagy pikkelyezik le, vagy mittomén, mi illik rá)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.