Snake Eyes

Még tavaly beszereztem a filmet, gondoltam viccelek kicsit a GI Joe bemutató körül az újranézésével, de végül akkor elmaradt. Na nem örökre halasztottam, hiszen a minap végül lecsúszott, és minden viccelődési kedvem le is söpörte az az érzés, hogy basszus ilyen filmeket újra a mozikba.

Tudom, nem áll fényesen imdb-n (bár némelyik lepontozó a több nézőpont szerepét nem értette…), szóval páran felsóhajtanak az előbbi kijelentésen. Nyilván ne minden film legyen ilyen, csak legyen ez is választható néha. Egy felnőtt thriller, ami a zsigerekre hat, és simán elmerül a ponyvában.

A történet egy bokszmeccs körül bonyolódik, amit egy fontos ember is nézni akar, és ezért a katonaság biztosítja őt. Mégis lelövik. A történet több nézőponton át fedi fel, hogy ki lehetett a gyilkos és miért. Mindezt egy teljes erőbedobásos Nic Cage alakítással megfűszerezve kapjuk. Most komolyan, ez a Nic Cage-ing aranykor egyik lenyomata, hiszen a 95-ös Leaving Las Vegas Oscar díja után eszméletlen nagyot ment: The Rock, Con Air, Face/Off, City of Angels, Snake Eyes, 8MM, Bringing Out The Dead. Utána már több mellényúlása volt, de ez az 5 év, huhh.

Nem elég a csúcsra járatott Nic Cage, de Brian De Palma rendezése is magával ragadó. A sok vágatlan jelenet, az osztott fókusz, az érdekes nézőpontok, a tapintható feszültség. Azt neg már teljesen el is felejtettem, hogy a film csúcspontja, amikor Cage és a nő is ráébred dolgokra, mennyire ütős.

Ponyva, de a maximumra járatva. Újra ilyeneket, tényleg.

18 hozzászólás a “Snake Eyes” bejegyzéshez

 1. Egyetértek, és örülök annak, hogy ezeket a filmeket, amiket felsoroltál – a Holtak útja kivételével-, én még valóban moziban láttam először. :)

 2. Én imádom ezt a filmet. Baromira szerettem a szerkezeti stílusát, az osztott fókuszt és a vágatlan jeleneteket is. Cage nagyon jó volt benne. Azokat a filmeket amiket felsoroltál (City of Angels kivételével) mind láttam és mindet nagyon szerettem.
  És igen, én is hiányolom az ilyen jellegű filmeket a moziból.

 3. Nekem itt esett le először, hogy van olyan hogy percekig vágatlanul megy egy jelenet…első 3-5perc (gondolom láttam már előtte is filmben, de itt tűnt fel igazán és rántott is bele rögtön az egész storyba)

 4. Ezt a filmet olyan régen láttam, hogy még a Vicoból kölcsönöztük ki (vagy a Tisza Videóból, ki tudja már). Tizenpár évesen nem teljesen értettem a dolgokat mindig, de valamiért mégis elég élénk emlék a film…

 5. Abból a némelyik lepontozóból szerintem elég sok lehet kis hazánkban ,ismerve,hogy csak pár ezer nézője volt a filmnek a mozikban nálunk.
  Ha jól emlékszem én is egyedül néztem a moziteremben a premier héten és tényleg a jobb Cage,De Palma filmek közé való ez a film.

 6. Ezekszerint Carla Gugino alakítása csak bennem
  hagyott mély nyomokat, hogy senki sem említette?

 7. Ugyan már csak nagy vonalakban emlékszem rá, de arra igen hogy bár a Cage filmek között nem az igazán nagy kedvencek között van de azért majdnem, mert nagyon jól elvoltam vele.

 8. Detto én is moziban láttam ezt anno. Hollywood Multiplex Duna Plaza. (btw a legelső film amit láttam az a Keanu féle láncreakciót láttam :)

 9. Nem kell CGI, hogy jó legyen egy film. Sőt..
  Nekem sem a legnagyobb, de basszus az ilyen típusú filmeket imádtam moziban nézni,
  Hetente vártuk mi jön ki, most meg szinte semmire sem vagyok kíváncsi az elmúlt hónapokban..

 10. “most meg szinte semmire sem vagyok kíváncsi az elmúlt hónapokban..”

  na majd előkaparom én is, nem is emlékszem már rá, pedig imádom a régi Cage filmeket.

  Engem is amúgy olyan szinten kapott el valami, hogy a minap végre ..VÉGRE eljutottam a Casablancáig :D:D

 11. Ebbe a filmbe tényleg mindenki a legjobb formáját hozta.
  Ryuichi Sakamoto zenéjéről se feledkezzünk meg, az sem egy mindennapi átlag-thriller-soundtrack.:)

 12. Engem eddig valahogy elkerült ez a film, ezért az ajánlásodra bepótoltam.
  Az imdb pontozás mai szemmel nagyon is reális, de Cage alakítása valami fenomenális! Talán a Mocskos zsaruban meg az Ál/arcban hozott hasonlóan kimagaslót. Az előbbi kevésbé ismert, mert remake, pedig az egyik legjobb filmje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.