9 hozzászólás a “Vége a Dune: Part Two forgatásának” bejegyzéshez

  1. Épp a napokban fogalmazódott meg újra bennem hogy Villeneuve és Nolan is rendszeresen 10-12 hónappal a premier előtt befejezik a forgatást. Így kényelmesen készülhet hozzá egy jó filmzene amíg a filmet vágják. És ezután még így is bőven marad idejük a zenét a képsorok alá vágni, vagy ha kell a zenét az adott jelenetre szabva átalakítani. Ezért áll össze a végeredmény egy igazán élvezhető egésszé. Páran eltanulhatnák ezt az apróságot és több jót kapnánk a vászonra.

  2. Wow, ez eléggé… gyors volt, nem? :O
    (Közben olvasom, hogy júliusban kezdtek. Akkor csak rohan az idő.)

  3. Misi85: elég sok film végez a forgatással jóval több, mint fél évvel a bemutató előtt. Sőt, szinte mind.

  4. Wonka forgatásán talalkoztam “Timmy”-vel. Mikor bemutatkoztam neki, nevemből levágta, hogy biztos magyar vagyok és mondta, hogy már várja mikor mehet vissza Budapestre forgatni a második részt. Az obvious name-dropping mellett csak azért említem, mert a Wonka bemutatója még később lesz a Dune 2-nél.

  5. human:
    Persze, de náluk ez a 10-12 hónappal premier előtt végeznek a forgatással rendszeres. És ez nagyon érződik a végeredményen, rengeteget számít hogy egy zeneszerzőnek mennyi ideje van egy albumnyi ost-t összerittyenteni. Oké, a Dűne 2 esetén elvileg az első részből megmaradt zenéket is felhasználják majd és lehet kevesebb újat kell hozzá írni emiatt pont kilóg a sorból.

  6. @Misi85
    Sajnos nincs valódi rálátásom arra, hogy általában mennyi idő alatt íródnak meg a zenék a filmekhez, de gyanítom, hogy ez nagyon változó szokott lenni.
    Az gondolkodtatott el, amikor Alexandre Desplat felkapott lett, volt hogy évente 6-10 filmhez is írt zenét. Pedig elvileg ő nem is közép kategóriás zeneszerzőnek számít. Mondjuk volt amikor Zimmer is kifejezetten sok filmhez szerzett zenét rövid időn belül. Úgyhogy nem feltételnül szükséges annyira sok idő megírni a zenét ezeknek a tehetségeknek.

  7. @Endymion: Azért Zimmernél észre is lehetett venni, mennyire egy kaptafára mentek azok a zenék, gyakorlatilag ha kicserélnél pár számot az egyik film lemezéről egy másikéval, nem is tűnne fel elsőre. De szerintem, mint minden kreatív munka, ez is olyan, hogy vagy hamar jön az ihlet, vagy rágódni kell rajta egy darabig. Amúgy meg a nagy szerzőknek vannak segédmunkatársai, akik a fő témák bedobása után besegítenek a kész soundtrackek kidolgozásában.

  8. Ódekirály!! Jaj remélem jó lesz és berendelik a többi részt is majd. Ennek a filmnek a feldolgozását azóta vártam, hogy vagy 20 évvel ezelőtt megnéztem az eredetijét. Azt is nagyon szeretem, de a technikai lehetőségek akkoriban jóval korlátozottabbak voltak még.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.