Glass Onion: A Knives Out Mystery

Rian Johnson szokás szerint igyekszik kifordítani az elvárásokat, ahogy példaképe, Agatha Christie is tette korábban, közben pedig már a címmel sem árul zsákbamacskát, hanem felfedi a lényeget. Aztán ráteszi a rétegeket, amiket lehet hámozgatni.

Mivel a Last Jedi kivételével bírom Johnson filmjeit, és neki köszönhetjük, hogy rendesen feltámadt a whodunit, így eléggé nagy érdeklődéssel vártam, hogy mit hoz a Knives Out 2. részére. Az biztos, hogy a szórakoztatás része sikerült, simán nézette magát a Üveghagyma, ellenben aki az izgalmas rejtély miatt ült elé, az csalódhatott, mivel nem nem az volt itt a középpontban, hanem a karakterek, és hát rajtuk keresztül a társadalomkritika, vagyis hát a gazdagok egy részének oltása (azért Rian Johnson sem szegény, Rolex coke gmt-ben ad interjút a filmről:).

A történetben Edward Norton ultragazdag techmilliárdos musk-i karaktere meghívja a disruptor barátait a szigetére, hogy egy kamugyilkosságos party játékban vegyenek részt. Csak a barátai mellett valahogy Benoit Blanc is befut, kicsit kéretlenül, és így bizony erőteljesen megkavarodik a rejtély, amit itt kerülgetek, mert vannak felfedések a filmben, de közben valahogy mégis… egyszerű. Mondom, nem a gyilkosság a lényeg, meg hogy a szerző a saját zsenialitását, khm, simogassa, hogy micsoda rejtélyt írt.

Tényleg nehéz spoilerek nélkül beszélni a filmről, így inkább rögtön abban vágnék bele, hogy Edward Norton térjen már rendesen vissza! Eszméletlen szórakoztató ebben a filmben, ahogy Daniel Craig is, bár nekem ő csak a nagy felfedéseknél ütött igazán (amikor rájön mi van az üveghagyma legmélyén!?!?!), na meg amikor flangált abban a fürdőruhában, hogy ne csak Whiskey (egy karakter neve:) legyen itt szexbombának.

A kinézet pedig igazán napfényes. Mondom, egyszerűen szórakoztató volt nézni a filmet, a napfényes nem digitális massza fényképezést, élvezni a fordulatokat, a remek alakításokat. Igazi nagyszabású film, mondhatni tényleg blockbuster. Eszméletlen mennyit fizetett érte a Netflix, de úgy tűnik Johnson tudott mit kezdeni a szabadsággal, és kíváncsi lettem, hogy a már berendelt folytatásra mit süt majd ki, hogyan lesz más, mint az 1-2.

Jobb-e mint az első rész? Inkább teljesen más. Ez is volt a cél, és jó volt így tél közepén, félig betegen a napfényes Görögországban nevetni pár okos gazdagon, akik felrúgják a szabályokat, de csak amíg nem rúgják fel tényleg azokat.

Extra: aki bejárná a film fő helyszínét.

39 hozzászólás a “Glass Onion: A Knives Out Mystery” bejegyzéshez

 1. Igen, más volt, mint az első, de nekem legalább annyira tetszett, mint az, bizonyos szempontból talán még jobban is. Miközben néztem, többször is eszembe jutott a Halál a Níluson c. Agatha Christie regény. Főleg a hosszú felvezetés miatt, és mert ezúttal is inkább a hogyanon meg a miérteken van a hangsúly, nem annyira az elkövető személye a rejtély. A társadalomkritika egy új elem volt, de nem vett el a krimi élményéből. A végét éreztem csak egy kicsit eltúlzottnak, de ettől függetlenül mi jól szórakoztunk, nem bántuk meg, hogy ezt választottuk karácsonyi programnak. :)

 2. teljesen egyetértek a kritikával. Mivel kerültem az előzetes infókat így nem pont ezt vártam (mármint a szórakozató stílust az persze igen, csak hogy mellette a krimi faktor is fontos lesz, de nem gond hogy ez most ilyen lett) Én még egy dolgot emelnék ki, ami viszont a legnagyobb fun meglepetés, SPOILER mögé is teszem mert pont attól ütött hogy nem számítottam rá, szóval bár a híreket kerültem de főcímek persze szembejöttek, és hogy Rian Johnson megerősítette Benoit Blanc magánéletét, és szerencsére az akkori hírekből az nem derült ki hogy a filmet látva majd amúgy nem kell semmit megerősíteni hiszen benne van a filmben, és hát az egy olyan cameo hogy az a fél-egy perc kb a legnagyobb fun amit mostanában láttam :)))

 3. Valóban teljesen más,hiszen elég feltűnően az arcunkba tolják annál a bizonyos gyilkosságnál az elkövetőt,egy kis kamera elmozgással nem lett volna ennyire egyértelmű,hogy ki a tettes.Az első rész ebből a szempontból sokkal jobb volt.

 4. “a hogyanon meg a miérteken van a hangsúly, nem annyira az elkövető személye a rejtély”

  hát de ennél többről van szó, hiszen a bemutató óta már szabadabbak a hírek, szóval (gondolom erre utalt human is) már maga a cím is egy Beatles lemezre utalással ellövi hogy ez miért egészen más (mivel a beatlest amúgy sem szeretem így nyilván nem tudnám, de ez amúgy sem csak egy kulcs, hanem ki is fejti miért ez a cím) És a filmet megnézve ez abszolut igaz is.

 5. Őszinte leszek, szerintem piszkosul gyenge lett ez a (tegyük idézőjelbe) “folytatás”. Ripacskodó karakterek, rendkívül rossz “pacing” és mellette valami irgalmatlan harmatos sztori (még ha nem is a gyilkosság volt itt a lényeg). Bevallom én nagyon csalódott vagyok, mert minden ami működött a Tőrbe ejtvében, az itt megbukik. Persze lehet nem szabadna egy kicsit sem összehasonlítani a kettőt, de az alapvetően hasonló felütés miatt, ugyanazzal a főszereplővel, (al)címmel megkerülhetetlenné teszi ezt.

  Kár érte. Majd talán a harmadik alkalommal…

 6. Nekem nagyon bejött, főleg a közepén a csavar. A krimis szállal sem volt gond, tökre a helyére került minden elszólás, kezdetben értelmetlennek tűnő tett, mondjuk jobban örülnék, ha a harmadik rész nem akarna ilyen látványos lenni és inkább valami jó kis zaftos, összetett whodunnit kerekedne belőle. Amúgy hihetetlen, mennyire megidézi azokat az Agatha Christie-adaptációkat, amelyekbe összeválogatattak mindenféle nagy kaliberű színészt, mégis modernebb azoknál. Christie-t nehéz lenne átültetni a modern korra, hiába élveztem például az ITV-s Marple sorozatot, valahogy idegennek tűntek a modern társadalmi történésekre rezonáló változtatások.

 7. SPOILER

  Nekem sajnos nem jött át :( Az első részt imádtam, de valahogy ott jobban is voltak tálalva a csavarok. Itt nehezemre esett letenni az állam a film végén, hiszen teljesen egyértelmű volt, hogy másolni fogják az első részt és az utolsó pillanatig össze vissza lesz csavarva a story. Ennek ellenére csak nekem volt egyértelmű, hogy Norton lesz a hunyó? Ha az összes többi karakter vagy debil vagy teljesen jellegtelen akkor nem igazán nagy feladvány.

  Ha már karakterek.. Basszus az első részben Ana de Armas milliószor szimpatikusabb főhős volt, mint az itteni megfelelője. A többiekről nem is beszélve, ahogy már említettem.. debilek.

  All in all azért hálás vagyok a rendezőnek, hogy próbálja életben tartani a zsánert, mert nagyon szeretem az ilyen témájú filmeket, de ez valahogy mellé ment.

 8. Az első rész hatalmas kedvencem és nálam bizony 10/10-es film, zseniális színészekkel.
  Ennek megfelelően vártam a második felvonást nagyon, de nekem hatalmas csalódás lett.
  A film első egy órája unalmas, nem történik semmi, a második egy óra az veszettül szórakoztató, majd az utolsó 10 perc az megint kritikàn aluli. Sajnos mivel netflixes film, egyből sejtettem hogy ki lesz a gonosz a történetben.
  A színészek közül talán Edward Norton emelkedik ki, a többi színész ripacskodik, főleg amit Daniel Craig karakterével tettek, az szánalmas, de hát netflix, kötelező volt bele erőltetni a Pc és woke dolgokat.
  De nem is mondok többet mert, biztos ezért is kapom majd az ívet, mert lemertem írni a véleményem.

 9. “Sajnos mivel netflixes film, egyből sejtettem hogy ki lesz a gonosz a történetben.”
  Na én az ilyen kommentektől (gondolkodástól) tudom kitépni a hajam!
  “mivel Netflixes” – annyi, hogy a Netflix MEGVETTE a készülő 2 film kizárólagos forgalmazásának jogát. nem a Netflix csinálja, sőt konkrétan egyáltalán SEMMIBE nem szólt bele a filmek kapcsán, mindössze annyi volt a kikötésük, hogy RJ drágább filmet csináljon, ergó ne olcsó filmeknek hassanak. oszt ennyi. RJ saját produkciós cégén keresztül pedig megírta, megrendezte, megcsinálta. nem a Netflix adta ki breefben, hogy milyen legyen a film, nem a Netflix szerződött le a színészekkel és a stábbal, nem tőlük kapták a fizetésüket.
  “de hát netflix, kötelező volt bele erőltetni a Pc és woke dolgokat”… facepalm! ha a focus features lenne a distributor, ahogy az első filmnél, akkor is pontosan ugyanilyen lenne. knrvára nincs köze a Netflixnek ahhoz, hogy milyen lett a film.
  bosszantó, amikor valaki szentül hisz a hülyeségeiben, amiket kitalál.

 10. @bvr
  akkor neked mindenképpen (meg amúgy is) ajánlom a Paddigton 2 megtekintését. tényleg szuper jól sikerült szerethető, kedves családi film. amiről ráadásul HG úgy nyilatkozott, hogy karrierje során a legjobb film, amiben eddig szerepelt. :D
  lehet, hogy ez túlzás, de valóban lubickol a szerepben, amit pedig a vége főcím után lenyom, konkrétan “parádés”!
  a Paddigton 2-t egyébként is ajánlom mindenkinek így Karácsony környékén, igazi szívmelengető filmes csemege.

 11. Az első jobb volt. Itt hiányoztak nekem a kikérdezős részek, valamint Ana de Armas :elpirul:

 12. Ó én nagyon szerettem! Óhatatlanul is összehasonlítja az ember az első résszel, ha már ugyanaz a karakter, és nem szárnyalja túl, de ettől még szerethető, újranézős és tökjók a vissza-visszatérő poénok is. Éhezem az ilyen kategóriájú filmeket.

  Ami kicsit szívfájdalmam volt, hogy az első részben brutális volt a cast. Itt “be kellett érnem” Nortonnal, mert a többi vendégszereplő neve láttán nem igazán tudtam hátast dobni – nemcsak a nevüktől, az alakításuktól sem. Oké, Ana is noname volt anno, de iszonyat szerethető volt.

  Sajnálom azért, hogy nem nézhettük moziban, viszont rohadtul várom a folytatást. Rengeteg van még Craig karakterében.

 13. SPOILER

  Ez olyan volt mint egy közepes Bond film ilyen scifis beütésekkel. Az elején az üzenetes láda és az egész hidrogénüzem rohadtul zavart benne.

  A sztoriban sem vettem észre azokat a hű de nagy csavarokat, elég hamar nyilvánvaló lett hogy Norton karaktere a hunyó.

  Azzal egyetértek hogy jó lenne ha Norton visszatérne, neki igazán ikonikus karakterei vannak, hátha megint beletenyerelne valamibe.

  Csalódás.

 14. Nem volt ez rossz film. Valahogy viszont az egész rejtély meg a megoldása olyan sótlan volt. Valahogy Johnson most a környezetre, meg a figurákra helyezte a hangsúlyt. Az első részben a rejtély jobban működött.

  Nálam lecsúszott, de valahogy most nem tudok menni az év legjobbja meg az év egyik legjobbja vonattal. Azért ez krimi szinten sehol nincs. A titokzatos nő sokkal jobb a zsánerben, ha az idei évet nézem.

 15. Spoiler

  Mennyire lett volna érdekes ez a film ha végig időrendbe megy? Valszeg semennyire, iszonyat aránytalan volt a közepén a hogyan jutottunk el idáig rész a sztori szempontjából. És gyanús, hogy a karakterek viselkedése, tettei és döntési és mennyire látszódnának koherensnek. Elég olcsó húzás volt, amit szeretne zseniálisnak tűnni.

  Drinkerék beszélgettek róla múltkor, hogy vannak rendezők akik azon felbátorodva, hogy egy scripthez a forgatás során hozzátesznek pár sort és jól fogadják el is hiszik hogy tudnak írni. A fejükbe száll és kell nekik, hogy süssön az egész filmről, hogy ez csak az ő zsenialitásuk szüleménye. Kb ez volt az első amikor bevillant a written and directed by RJ. Ez a film sem győzőtt meg arról, hogy RJ olyan inteligens mint ő azt gondolja magáról.

  Blady azt mondja, rengeteg van még Craig karakterében. Kb, minden ott van még benne, 2 film után alig tudok róla valamit, így neheéz kedvelni is (az az akcentus, te jó ég). Legalább ebben a részben nem tűnt olyan sodródó falevélnek mint az elsőben, néha elhittem róla, hogy tényleg detektív.

 16. SPOILER

  Ha már ennyire modern és “mai” akar lenni a film, nálam sehogy sem jön át az, hogy Norton karakterének saját kézzel kell elintéznie mindent. Pláne, ha ilyen bénának van beállítva. Ennyi pénzzel a zsebében, szól egy problémamegoldó embernek, aki megcsinálja/megcsináltatja ezt helyette. Az orosz milliárdosokat sem Putyin lökdösi ki az ablakon.

 17. Mivel ki szeretném írni magamból így:

  NAGYON SPOILER!

  Az utóbbi hetekben nagyon vártam hiszen imádom a csavarokkal tűzdelt filmeket. Kezdem a pozitív részével: jó volt. Egész pontosan egynek elment. Ami megmaradt az a doboz szétverése, Hudson szájmaszkja, Craig a medencében és Craig egyből megfejti és lebuktatja Norton hétvégi játékát.

  Oké hogy önálló részként is megállja a helyét de valószínűleg mindenki visszagondolt pár pillanatra az első részre. Már pedig akiknek már az sem tetszett és ekézte az ezt inkább meg se nézze. Az első részben jobb volt a cast, a karakterek érdekesebbek, az egész helyszín, maga a rejtély.

  A Glass Onion úgy indít hogy azzal másol egy mindössze pár évvel ezelőtti horror filmet. Persze színesebb szagosabb a magasabb költségvetés miatt, emellett pedig kissé darabos és döcögős lett. Amikor először beszippantott akkor már a hajóra szálltak fel, akkor éreztem hogy na végre sínen vagyunk. És még ezután is kaptam az arcomba a sok modern, mai technikai megoldásokat amit ha tovább visz végig akkor nekem simán jobban eladja. De ezt feláldozta egy amúgy remek poénnal amikor Craig tönkreteszi Norton hétvégi tervét. Ezután már nem akarta az igazi bűnténynél is hasonlóra technikai megoldásra kihegyezni ami érthető. Aztán volt egy teljesen felesleges bevágás Monáe részeg dülöngéléséről. Miért? És ha mondjuk kiderül a testvér mégsem halott talán még az is jobb irány lett volna mint ahová a Glass Onion végül kifut majd teljes hirtelen véget is ér.

  Ettől függetlenül tetszett és teljesen nézhető lett, nem érződött rajta a Netflix sablon. Moziban is simán megnéztem volna. Amíg csak ennyire teszik bele a meleg vonalat addig belefér. Bár egy cameót leszámítva semennyit nem adott hozzá a történethez, akkor meg minek?

 18. hátjah amúgy az első részben Craig valahogy jobban tolta az akcentust:D itt eléggé furára sikerült.

  “2 film után alig tudok róla valamit, így neheéz kedvelni is”

  Kinek mi, azért írtam, amit, mert 2 rész után is azt tudom rá mondani, hogy számomra van annyira érdekes, hogy többet akarjak tudni róla. :)
  (Nesbo Harry Hole-ja, Deaver Lincoln Rhyme-ja is ilyen volt.. kellett 2-3 rész, mire megtudtál róluk ezt-azt.)

 19. Nekem ez a HG + DC meleg téma le sem esett, míg itt nem olvastam.
  Ártatlan lelkem azt gondolta, hogy ők Holmes és Watson módjára élnek együtt. :D

 20. Egyszer nézhető volt, de semmi extra. Így egy közepes látványos film lett, amire egy hét múlva nem is emlékszem majd.

  SPOILER

  Az volt a csavar a történetben, hogy nem volt csavar. Mindent felfedtek a film közepére. Így a film végi törés, zúzás, gyújtogatás, nem is hatott egyáltalán. A színészek is hozták a kötelezőt, kicsit a netfilx átlag felett egy p.szőrszállal. …next

 21. Számomra borzalmasan gyenge lett. Utáltam. A rém butácska forgatókönyv mellé kaptunk sok-sok viccesnek szánt ripacskodást és egy szégyenteljes lezárást. Nulla izgalom, nulla kreativitás. Az elsô rész után ez pláne kellemetlen! Tipikus Netflix film lett.

 22. “Tipikus Netflix film lett.”

  körvonalazódott, hogy ezt a sekélyes mondatot utálom idén a legjobban :D:D:D:D Nem netflix film, csak a jogokat vették meg, egyébként semmi közük hozzá. De akik ezt szajkózzák, meg hogy szutyok netflix, azoknak talán kár is magyarázni, mert az a konklúzió, hogy akkor is szar:D

  Nem vágom amúgy, miért kell ebbe a mondatba kapaszkodni, ha nézel minimum 5 percet a filmből, sikít a fényképezéséről, hogy netflix gyártmány vagy sem.

 23. Ez a film az utolsó 20 percet leszámítva jó volt. az viszont teljesen blőddé tette számomra.
  Óriási lehetőségeket hagytak ki, és össze lett csapva az egész
  Spoiler:
  Miért hagyta volna bárki is hogy elegjen a kép? Le
  Miért változtatott az bármin is? Norton így is milliárdos maradt…
  Ethan Hawke által belőtt kapszulát is kibonthattak volna..
  Hogy került Craighez a szilárd hidrogén.
  Nem akarom tultolni, de kategóriákkal jobb lehetett volna átgondolt veggel, ami nem ment volna a film erenyeinek rovására ..

 24. Jócskán gyengébb mint az első. Szereplők listáját elolvasva nem is akartam megnézni, de a pozitív kritikák hatására lecsúszott. Amitől tartottam beigazolódott: Tömény ripacskodás a film, erre garancia volt a szereplőgárda mondjuk. Ja és term a gonosz karakter és a főhős amazon bőrszíne hozza az utóbbi években megszokottat, amely trendtől már a gyomrom felfordul.

 25. @blady 2021 júniusában kezdődött a forgatás és 2021 áprilisban jöttek a hírek a felvásárlásról. Szóval lehet, hogy nem szóltak bele, mert jófejek, de a motiváció és a minőség változhat, ha 2022 decemberéig meg kell lenni.

  Az a szitok pedig, hogy “Netflix film” helytálló. A “Hallmark film” sem biztos, hogy általuk készült, lehet LifeTime is, mégis tudod, hogy mit jelent. Szóval kár ezen élcelődni, sajnos nagyon leromlott a netflix minősége és sorozatok terén is elkezdtek vergődni. Mára ha meglátom, egy plakáton a piros N betűt, tudom, hogy felejtős és ez erre a filmre is igaz lett.

 26. @Kobun
  Ne haragudj, de te csak látod a filmet, de nem nézed?
  Minden kérdésedre megadta a film a választ.
  “Miért hagyta volna bárki is hogy elegjen a kép?” – Nem “hagyták”. Ahogy a csaj elkezdett futni a festményhez Miles, Birdie és a politikus csaj mindannyian próbálták eltéríteni. Csak nézni kellene…
  “Miért változtatott az bármin is? Norton így is milliárdos maradt” – ilyen az, amikor nem figyel a néző, vagy nem érti, amit néz. Világosan el lett mondva, hogy 2 hét múlva ott a szigeten fogja bejelenteni a Klear-t a világsajtó előtt, ami az új energiahordozó lesz, amire az egész céget feltette Miles – ami miatt Andi ki akart szállni a cégből és vinni a felét. Sőt, a csaj még el is mondja, hogy épp most égette el a bevezetni kívánt energiahordozója a világ leghíresebb festményét, sok sikert a bevezetéséhez. Szerinted mennyi esélye van egy új terméknek úgy, hogy kiderül róla, hogy annyira veszélyes, hogy felrobbant tőle egy ház és elégett tőle a Mona Lisa? Melyik befekető állna mellé és melyik hivatal engedélyezné a forgalomba hozatalát? Gondolkodni kéne csak.
  “Ethan Hawke által belőtt kapszulát is kibonthattak volna” – ennek DIREKT ez volt a célja, hogy senki sem tudta mi a franc volt az, amit a szájukba kaptak. Benoit konkrétan rákérdezett, de kitérő választ kapott. Nem véletlenül. Mondjuk aki ezt sem érti, az valószínűleg egy szatírát sem fog érteni egyáltalán.
  “Hogy került Craighez a szilárd hidrogén” – Miles adta neki. A kezébe dobta amikor megkérdezte, hogy mi az pontosan – ami miatt a többiek felkiáltottak, hogy el ne ejtse! Mondom, nem csak szemmel kéne nézni a filmet, hanem figyelni is.
  Na most ezek után, hogy valaki olyasmiket vet a film szemére, amik valójában benne voltak, tehát se nem figyelt, se nem értette, amit lát, akkor nem a filmmel van a gond, hanem az ilyen nézőkkel.

 27. @blady
  látod, írhatsz bármit, akkor is lesznek olyanok, akik csak azért is valahogy megmagyarázzák, hogy biztosan beleszólt a Netflix, hogy milyen legyen a film, mert ilyen dátum, meg olyan dátum :D
  nem fér a fejükbe, hogy ha Netflix a forgalmazó, akkor elképzelhetetlen, hogy nem Netflix szutyok legyen, mert tutira beleszólt a filmbe.

 28. @ Endymion Szerintem el kell tudni fogadni, hogy ha valakinek nem tetszik valami, neked pedig igen. Szertem ez egy gyenge film volt, pedig a rendezô legutóbbi filmjeit imádtam. Ennyi. Ezt a netflixes kiborulást meg el lehet engedni. Részemrôl csak egy szófordulat volt, de már bánom.

 29. @Endymion:
  Jogos amiket írtál, nem vitatkozom.Teny, hogy csak részletekben tudtam megnézni, de ez nem lehet kifogás részemről..
  Akkor folytatom, és bízom benne, hogy ezek is meg lettek magyarázva, csak szintén nem szúrta ki a szemem:
  Magam részéről kicsi esélyt látok arra, hogy senki se tudta a társaságból a gyilkoson kívül, hogy van egy ikertestvére Andinek, hiszen világi cimborák voltak, ezért fel kellett volna tűnni nekik a furcsa viselkedésének.
  Az egyetlen bizonyíték a szalvéta volt, miért kellett volna azt Nortonnak megtartania?
  Ha valaki ennyire érzékeny az ananaszra, annál nyilván nincsen ellenszer, vagy a többiek szintén nem tudták róla…?

 30. @Kobun

  “Magam részéről kicsi esélyt látok arra, hogy senki se tudta a társaságból a gyilkoson kívül, hogy van egy ikertestvére Andinek, hiszen világi cimborák voltak, ezért fel kellett volna tűnni nekik a furcsa viselkedésének.” – feltűnt. ugye Benoit figyelmeztette, hogy a hajóúton ne beszéljen a többiekkel és utána is legyen távolságtartó. viszont amikor a csaj beleivott az alkoholos kombuchába, akkor elvesztette a kontrollt, mivel előtte mondta, hogy ő sosem iszik – és itt volt egy hülyeség, aki nem szokott inni, az egyből megérzi egy 9%-os italnál, hogy van benne alkohol. amikor a politikus csaj utánament, hogy beszéljenek, meg is jegyezte, hogy valami nem stimmel (az ikertesóval), “megváltozott”. később erre meg is kaptuk a választ: azért, mert valójában nem ő volt, hanem az ikertesója.
  “Az egyetlen bizonyíték a szalvéta volt, miért kellett volna azt Nortonnak megtartania?” – pont ez az! :) a fekete kutató még meg is jegyezte, hogy még ezek után is megtartotta és nem égette el? ez is azt mutatta, hogy a csávó nem egy lángelme, hanem egy idióta.
  “Ha valaki ennyire érzékeny az ananaszra, annál nyilván nincsen ellenszer, vagy a többiek szintén nem tudták róla…?” – egyrészt igen, valóban kellene lennie nála ellenszernek, DE amikor megkapták a meghívót a vendégek, akkor konkrétan szerepelt a szövegben, hogy mindenki írja meg, hogy mikre allergiás – szóval ezzel ki lett védve az egész bárki kaphat olyasmit, amire allergiás. ez viszont már csak azért is sántít, mert a film szerint ez a társaság vagy 10 éve minden évben összegyűlt nyaranta ilyen összejövetelekre, akkor egy ilyen információ egymásról már rég tisztázva kellett volna legyen.
  Úgyhogy a kérdéseidre ott van a válasz a filmben, de ettől még valóban vannak benne ellentmondások és logikátlanságok. :)

 31. Tipikus Ryan J. film amiben a story létezik a filmért, és ne gondolj vissza a filmre mert lekaparod az arcod. Első nézésre szórakoztató, aztán másnap rájössz hogy a végjelenet a valóságban lejátszva mekkora lutri és kb. esélytelen lett volna hogy ez legyen a végkifejlet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.