Az Avatar 2 már pénzénél van

A Who’s Talking to Chris Wallace? műsorban feltűnt James Cameron, és megerősítette, hogy az Avatar folytatása már túl van a nullszaldó ponton. Ezek szerint, ahogy sokkal korábban is említettem, a “2 milliárd kell” azért túlzás volt, ellenben másfél milliárd ezek szerint kellett. És nyilván amit eközben fejlesztettek az a 3. részben már nem lesz extra költség.

Cameron hozzátette: nemsokára beszélget a Disney-vel, hogy mi van a harmadik résszel, amit szintén leforgattak már, “csak” a CG van hátra. Emellett a 4-5-t is megírta már, előbbiből forgattak is pár jelenetet.

It looks like just with the momentum that the film has now that will easily pass our break even in the next few days, so it looks like I can’t wiggle out of this, I’m gonna have to do these other sequels. I know what I’m going to be doing the next six or seven years. The point is we’re going to be okay. I’m sure that we’ll have a discussion soon with the top folks at Disney about the game plan going forward for Avatar 3, which is already in the can — we’ve already captured and photographed the whole film so we’re in extended post-production to do all that CG magic. And then Avatar 4 and 5 are both written. We even have some of 4 in the can. We’ve begun a franchise at this point. We’ve begun a saga that can now play out over multiple films.

James Cameron
human
írta
2023. 01. 08. 01:59
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Az Avatar 2 már pénzénél van” bejegyzéshez

 1. Azért nem semmi, hogy másfél milliárd kibaszott dollár kell ahhoz, hogy egy film nullán legyen. Számomra rossz hír, hogy termel, ezek szerint készülhetünk az avatar cunamira, lesz itt 10 rész is, mint a fos and furious rémálomnál. Már csak ez hiányzott, nagy nehezen kezdjük kihányni a szuperhősöket, erre beledobnak a kék sp€rmába. Fantasztikus

 2. “Azért nem semmi, hogy másfél milliárd kibaszott dollár kell ahhoz, hogy egy film nullán legyen”

  innentol szerencsere mar csak copypasteeln kell. Ezt irtam tegnap:

  “Nem is csak önmagában volt drága hanem ráaádásul egy csomó jövőbeli költség így már elszámolódott mert közben a 3-ból is sokat leforgattak, és az viszont meg emiatt jóval “olcsóbb” lesz (kvázi kockáztattak, betették előre a pénzt, de ahogy anno írtam is még azért ez nem volt őrült nagy kockázat, így kell ezt jól csinálni)”

  ezt meg most visszakerestem, 2016.04.19., amikor kijott hogy egyszerre forgatnak es az Avatar lesz a legnagyobb filmes beruhazas valaha:

  “persze, többe kerül mint 1 blockbuster, de azért jóval kevesebbet kell _előre_ kicsengetni 3nál, mert a második kettő cgi és marketing részét nem kell még rögtön kifizetniük. Addigra meg az első már termelni kezd.
  Nyilván van ebben kockázat, de azért mederben tartható (merthogy az első azért tuti sok pénzt behoz, és ha nem annyit mint elvártak akkor lehet korrigálni (akár levágni) a maradék kettőből), ha meg bejön akkor óriási kasza”

 3. Én nem bánom. Mindenesetre van abban valami elképesztő, hogy a kommunikációk alapján rávették az embereket, hogy ennek a folytatásnak termelni kell, ráadásul minimum 2 milliárdot. És tessék. Volt más mozi is ami ilyen közösségi rezsifizetésre vett rá? Nem mintha éhen halt volna bárki is a készítők közül, ha nem jön össze, de ez akkor is nagy húzás.

  Már csak 3 részt kell megmenteni. És azokat már nem leforgatták? Nem értem, mindegy, legyen minden kék..vagy szuperzöld :)

 4. Általában a 3. rész körül szaródnak el a film sorozatok. Úgy meg pláne, hogy már előtte frencsájzt emlegetnek :D

 5. Az Uratok @
  Nem kötelező megnézni, engem például hidegen hagy ez az egész Avatar móka. Pont leszarom, hogy jönnek -e a folytatásai vagy sem. Tökre úgy írod, mintha kést tennének a nyakadhoz, hogy márpedig ezt meg kell nézned.

 6. nem a számok volt itt a kérdés, hanem a stúdió/Cameron ugyanolyan tanácstalan volt elmúlt években, mint általában mindannyian amikor az internet visszhangról van szó: tényleg ez a kollektív gondolkodás az Avatar franchise-ról, vagy csupán egy hangos kisebbség üvölti túl a többséget?

  Ha az internetnek lett volna igaza, akkor az a film jó ha hozott volna 400 milliót világszerte. Ez bukás lett volna (érdekes amúgy, ez a szám mondjuk egy Alitának bukás, de a Dűnének siker)

  Azzal, hogy ilyen szépen keres a film megnyugodhadtak, hogy nem szabad az internetet annyira komolyan venni. Remélem egyszer erre kollektív rájön az emberiség.

 7. Mivel a sztori már megvan, csak a hátteret kell cserélgetni a renderelt hupikék gyökerek előtt, így semmi sem ment meg minket egy repülő, egy föld alatti vakond,vagy esetleg marson/holdon élő navi törzstől, akiket Dzsék Szálli és Nyet Irén részenként meglátogat.

 8. Az Avatar olyan technikai színvonal, hogy 2 évente ha ki tud jönni egy új rész. Ez sok nektek? Komolyan nem értem, a havonta egy szuperhősfilm az sok, de ha 2 évente lenne egy az is sok lenne? Simán csak komplexusosak vagytok, mert benéztétek a sztorit, és vártátok a nagy bukást – szvsz.

 9. Ó a könyvelés csodákra képes a filmiparban :D ha el kell számolni a költségekkel az adózás miatt.

  Hát nem tudom mennyit dolgozhattak a cgi szakik a filmen, de biztos sokkal többet mint bármelyik filmnél eddig. Ha ráálnak itt a 2 évente jövünk egy új résszel (leszámítva a hármat ha tényleg leforgatta) nehogy az legyen a vége, hogy oda lesz a varázsa ennek a szériának, a jó cgi :D

 10. @RolChi

  Azért azzal jobb tisztában lenni, hogy a nézők többsége nem bújja a filmes honlapokat és nem olvasgat filmes híreket, nem követi, hogy JC mit nyilatkozott aktuálisan az Avatar kapcsán. A nézők többsége, akik összehozták eddig azt az 1.6 milliárdos bevétel, nem olyanok mint mi vagy akik azért általában olvasgatják a filmes híreket. Fogalmuk sincs, hogy JC mit nyilatkozott arról, hogy mennyit kell termelnie az Avatar 2-nek ahhoz, hogy nullszaldós legyen. Max egy elkötelezett kemény magot tud ezzel mozgósítani, igazi tömegeket nem. Félrevezető magunkból kiindulni.

 11. RolChi: szerinted tényleg azért nézték meg az emberek, mert a 2 milliárdot össze kell tenni? vagy azért, mert semmi más értelmes nagy blockbuster nincs december közepétől vagy a Shazam bemutatójáig vagy meddig?

 12. Nem ezt mondtam, és én sem ezért néztem meg. Nekem adott egy brutál audio-vizuális élményt az első rész is, ahogy az új is. Szerintem döbbenetes az Imax 3D élmény, ami az Avatarokban ki van maxolva.

  Viszont az üzenet, amik vagy itt vagy más a buborékomban generált Avatar cikkekből jött az végig az, hogy ennek a 2 csilliárdos bevételnek meg kell lenni. És azt is könnyen el tudom képzelni, hogy ez mások buborékokba és bejutott és van és lehet egy ilyen árnyalata vagy közösségi élménye a dolognak, ami felér a mozgosítással is, hogyha ez ‘szegény’ film nem tarol akkorát akkor mi lesz a többi résszel. Jhaj. Lehet nagyon kifordítva látom már ezt, de nekem ez jön le.

 13. RolChi: szerintem csak belelátod, hogy felbujtó, mozgósító a cikk, inkább csak érdekesség az ilyesmikre fogékonyoknak, hogy mekkorában tervezett a stúdió és Cameron. Ha nem lenne meg a nullszaldó akkor sem az lenne itt, hogy most már menjetek, mert különben sZegÉny CéG

 14. @totoro

  +1

  Pontosan erről van szó. Annyian várták, annyian drukkoltak azért, hogy bukjon az Avatar, évek óta leírják minden lehetséges fórumon, hogy Cameron egy nulla, egy kókler, az Avatar egy Pocahotas-sztori, senkit ne érdekel, a cgi rosszabb, mint egy videójáték átvezetője (igen, volt, aki ezt leírta…) vagy itt fentebb is írta valaki, hogy “csak a hátteret kell cserélgetni” és most nem tudnak mit kezdeni a frusztrációjukkal.

  Ráadásul azt a James Cameront szidják, akinek köszönhetjük a Terminátort, A mélység titka-t stb. (Nem sorolom fel az összeset, mindegyik filmtörténeti mérföldkő.) Nem is értettem az egészet, akkor sem, most sem.
  Mert az egy dolog, hogy valaki nem ismeri a munkásságát. Az is egy dolog, hogy nem szereti esetleg. Teljesen OK, van ilyen.
  De hogy dafke: csakazértis, úgysefogérdekelnisenkit, bukjonmegbukjonmeg, megfogbukni, ez a hozzáállás számomra nem értelmezhető. Nem csak itt és most, más esetben sem. Ha engem nem érdekel egy film, attól még nem szurkolok a bukásáért.

  Nem fog megbukni, sem ez a filmje, sem a következő. Mert az emberek tudják, hogy ő az, aki a szívét-lelkét, minden tudását beleteszi abba, hogy olyan élményt varázsoljon a mozivászonra, amit korábban senki más. Ő az, aki soha nem elégszik meg a jóval, ő a legjobbat akarja adni.
  Ő az a mesélő, aki azért készíti a filmjeit, hogy mindenkit el tudjon varázsolni. A lelkét teszi bele, és – sokakkal ellentétben – nem a pénzért csinálja.
  Hitelesnek kell lenni ebben a szakmában is, és ő az.
  Bármilyen fura, van ám ilyen is, az emberek megérzik ezt.
  (Persze, keres vele, de ha valaki örül annak, hogy a Bosszúállók x-edik része pénzügyi siker, akkor miért zavarja, hogy az Avatar is az?)

  Meg kell nézni a filmjeit és akkor érthetővé válik, hogy ő már régóta a saját – egyszemélyes – ligájában játszik, ő már csak önmagával versenyez. Mert úgy néz ki ő az az ember aki a legtöbb mozinézőre hatni tud. Hiába vannak fanyalgók, a sikere megkérdőjelezhetetlen.
  Ezért mentek félre a “szakértők” előzetes elemzései, mert sokan még mindig a többiekhez hasonlítják.
  Talán most majd megértik.

  A világ három legnagyobb bevételt hozó filmjéből kettő az övé. Most majd a négyből három lesz az övé.
  Ez nem a véletlen műve.
  Talán most majd ezt is megértik.

 15. de hát pont most erősítette meg, hogy a 3-t már leforgatta és a 4.ből is vannak jelenetek. nyilván a cgi még ninsc kész, novemberig az avatar 2-n dolgozott mindenki.

 16. Cameron olyan képi világot teremt, hogy azt tényleg tanítani kell, már a Galaxy of Terrornál is annyira érezhető volt a keze nyoma, ami visszaköszönt később az Aliensben is. Én épp ezért főleg azt várom a filmtől, hogy tőle láthassam egy idegen bolygó életét, mert szeretem magam beleélni a filmekbe és az ő atmoszférájával el is hiszem, hogy ott vagyok azon a bolygón. Számomra ezt adja meg Cameron, és ha még évekig élvhetem, annak csak örülni tudok.
  A sztorija nem shakespeari? Mert az önismétlős szuperőssztorik aztán azok, pedig azokkal Dunát lehet rekeszteni, és nem kétévente jövő ritkaság.

 17. Elképzelem egyébként a stúdiót ahogy a könnyes szemeit törölgeti, hogy a tábor egyik felének elege van a szuperhős filmekből, a másik fele meg ezt a filmet szidja és mégis szarrá keresi magát mindegyikkel mert mennek rá az emberek. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.