James Gunn nagy DC univerzum bejelentése

Megtörtént James Gunn kiállt elénk, és kiterítette a lapjai egy részét.

A már kész, várható filmek emlékeztetésnek:

  • Shazam! Fury of the Gods — 2023 március 17.
  • The Flash — 2023 június 16. Ezra Miller összeszedte magát.
  • Blue Beetle — 2023 augusztus 18. ????
  • Aquaman and the Lost Kingdom — 2023 december 25. Karácsony Momoával.

És akkor a várható dolgok, nem Phase-nek, hanem Chapternek, fejezetnek hívják, ez az első fejezet:

  • Creature Commandos — 7 részes animációs sorozat nácik ellen harcoló szörnycsapatról.
  • Waller — egy Peacemaker spinoffsorozat Viola Davis szereplésével.
  • Superman: Legacy — Gunn által írt Superman film, ami nem eredettörténet, hanem az űrlénysége és emberi jelleme között egyensúlyozó hősről szól. 2025 július 11. a bemutató.
  • Lanterns — az eddigi Green Lantern sorozat terveket kidobva egy új széria Hal Jordanra és John Stewartra koncentrálva.
  • The Authority — a Wildstorm szuperhősökre koncentráló film.
  • Paradise Lost — HBO Max sorozat Game of Thrones stílusban ami Themyscira-ban játszódik. Tudjátok, Wonder Woman szigete.
  • The Brave and the Bold — Damian Wayne-re koncentráló Batman film, avagy Robin központú. Itt nem Pattinson lesz Batman.
  • The Batman Part II — a Pattisonos Batman folytatása 2025. október 3-án érkezik.
  • Booster Gold — HBO Max sorozat egy kisebb hősről.
  • Supergirl: Woman of Tomorrow — Supergirl film a Tom King által alkotott képregényekre építve.
  • Swamp Thing — egy DC horrorfilm, ez zárja az első fejezetet.

Nyilván a Batman kilóg, ott csak a dátumot tudtuk meg, de történetileg nem simul a többiek közé. Nem mellesleg eléggé vegyesfelvágott a felhozatal, lehet egységesebb a vízió, de egyben furább is, mint a Marvelek. Lehet bejön.

Itt van mindez videóban, ha valaki Gunntól hallaná 5 percben:

human
írta
2023. 01. 31. 19:42
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “James Gunn nagy DC univerzum bejelentése” bejegyzéshez

  1. A spinoff spinoffja.. nevetséges

    Akkor jól értem, hogy koherens DC univerzum nem várható? Ennek a fejezetnek a fele vagy egy halott univerzum vége, vagy valami sorozat. Tényleg ennyi van ebben?

    Batman 2 jöhet

  2. Nem semmi univerzum építés zajlik itt… első fejezet, de nekem látszólag nem több mint random egymás mellé dobált címek. 2023-ban a DC-nél még mindig ott tartanak hogy a Marvelt kell copy-zni…

  3. “Akkor jól értem, hogy koherens DC univerzum nem várható?”

    De hát pont ezt mondja a videóban, hogy minden összekapcsolódik, filmek, sorozatok, animációk. Sőt az animációs sorikban, filmekben a hangokat adó színészek feltűnnek a filmekben is majd. Egyébként ez nem a teljes “1. fejezet” Gunn azt mondta, hogy bővül a lista idővel.

    Azért a sorozatok többsége eléggé erős lehet. A Lantenrs soriról azt mondta, hogy olyasmi lesz mint a True Detective, ami kicsit erősnek tűnik de meglátjuk. A Paradise Lostra nagyon kíváncsi vagyok mert abból tényleg lehet egy GOT-hoz hasonló kaszabolós középkori dráma szerűség, és nyilván abban vezetik majd fel az új Dianát is.

    A Tom King féle Supergirl képregény talán az egyik legjobb fantasy sztori, gyönyörű rajzokkal szóval a fantasy rajongók nagyon megszerethetik a filmet ha nem cseszik el. Bár eléggé látványos szóval jó sok lét bele kell ölniük.

    Aminek NAGYON örülök az a Swamp Thing. Nagyon szerettem a sorit és jó látni hogy Gunn nem felejtette el hogy hiába szereti kevés ember attól még remek karakter.

    A DCU Batman film pedig igazából csak Damian Wayne miatt érdekel. Messze a legnagyobb kedvenc Robinom. Nyilván azért mert Graysont Nightwingként szeretem inkább.

    A többit meglátjuk de igazából ez nem egy rossz lista és tényleg van mindenféle sztori, látszik hogy mi a cél igazából, reméljük hogy most nem fulladnak bele a nagyon akarásba. Mondjuk azért arra kíváncsi leszek hogy oldják meg hogy Momoa és elvileg Miller is marad majd hiszen azt mondta hogy a Flash és az új Aquaman is része az új DCU-nak utána meg kijelentette hogy a Superman filmmel startol el szóval ez a része nekem kicsit kavarásnak tűnik. De az nyilvánvaló hogy nem mindenkit küldtek el ami azért az átlag nézőnek zavaró lehet majd. Bizakodó vagyok egyelőre de inkább nem kiabálom el.

  4. Mi a koncepció??
    Ez a kérdés merült fel bennem.

    Az ki van mondva, hogy az MCU babérjaira törnének, most belett mutatva, hogy viszont ezt nem az MCU mintájára tennék.

    Nem látok összeállni egy Avengers/Justice League szerű csapatot. Valahol érthető, mert besültek vele. De az egy “szana-szét” éra volt. Azt hittem megpróbálják most koherensen. És még lehet, hogy megpróbálják, ha…

    Kimondták végre (vagy csak én nem hallottam eddig hivatalosan), hogy a The Flash lesz a full reset a DCU-ban. Ez várható, sőt elvárható volt.

    Reeves The Batman-je, külön téma. Hála az égnek! Nagyon szeretem az elsőt, várom a többit.
    Blue Beetle-t nem értem. De bevallom nem is ismerem, csak pár füzetet olvastam egy nagyobb Green Lanthern sztorin belül. Számomra full mellékhősnek tűnik, nem A listás. Aquaman sok pénzt hozott az első, ezért folytatják. De Mamoa kétlem, hogy marad hosszabb időre. Shazam, nekem nem jön be. A képregényben csípem, de filmen már a casting-on elment a dolog.

    És akkor A terv:

    Creature Commandos, tippre tuti Nácik nélkül. Valahogy nem érzem úgy, hogy a Nácikkal fognak indítani.
    Waller, ez minek? Kell egy Nick Fury tükörkép? Engem egyáltalán nem érdekel. Eddig se zavart sok vizet ez a karakter a filmekben. Mire fel emelik ki így?
    A Superman: Legacy alap. Superman nélkül nem lehet elkezdeni építkezni. És mellé jön Supergirl is. Van egy olyan tippem, hogy Wonder Woman helyett. Bár ott a Paradise Lost. De azzal lehet, hogy csak a női közönségre lőnek, és nem abból fog kinőni az új WW. Bár lehet. Mert hiába fog a régi időben játszódni, az időutazást már most felfedték, hogy része lesz a DCU-nak, a Booster Gold karakter lévén. Ez a Paradise Lost lóg ki számomra a legjobban.
    The Brave and the Bold számomra értelmes lépés. Bennem felmerült a kérdés, hogy ha Pattison Batman-je egyre magasabbra szárnyal majd népszerűségben, és nem a DCU része. Akkor, hogy emelnek be Batman-t a DCU-ba? És ez egy jó megoldás, hogy kvázi mellékszereplőként. Érdekes ha így lesz, bár a kedvenc hősöm, szóval ha nem main karakter, akkor fura lesz.
    A következő kérdésem a Swamp Thing-ről ered. Ha ez tényleg horror, akkor R besorolás (és talána a The Authority is). És meg merik kockáztatni, hogy szétszabdalják a DCU-t korhatár besorolásokkal? Az MCU végig PG13-ra építkezik a mozikban. Mert így a nézők esetlegesen nem maradnak ki semmiből. Vagy csak a Swamp Thing sorozat “sikerét” próbálják majd felmelegíteni, egy különálló sztorival, és nem is lesz annyira a DCU sztori része?
    The Authority érdekes, de sajnos nem ismerem. Most majd bepótlom.

    Aminek viszont felhőtlenül örülök az a Lanterns. Még annak is örülök, hogy sorozat és nem film, mert úgy jobban ki lehet fejteni! Óriási potenciál van abba a bandába.

    Ez valami más lesz. Ez nem MCU copy. De vajon össze áll e majd? Akarják e egyáltalán? Érdekes. Viszont számomra nem túl bíztató.
    Lehet még ebből bármi, de jó volt agyalni rajta kicsit. :) Végre valami csont.

    Kicsit olyan érzésem van, hogy Gunn rábökött a képregényekre, hogy ezt csípem, azt csípem ezekből csinálok valamit. Ez kell mert Superman, az meg Batman, ezekből is. És akkor majd lesz valami..

  5. Bocsánat, de ezt én nem értem. Cavill, Affleck, Momoa, Gadot kuka, régi filmek kuka, de a citromképű Viola Davis a nulla Amanda Waller karakterével saját sorozatot kap? Cant wait. Ez komolyan vonzani fogja az embereket?
    Még ha el is fogadom, hogy tiszta lappal szeretne kezdeni Gunn és lesöpörni az asztalról az eddigieket… ez a felvázolt terv még nagyobb katyvasznak tűnik. Innen már csak kellemeset fogok tudni csalódni. Hajrá…
    Azért kíváncsi leszek, hogy az első “új filmek” (Blue Beetle és Superman Legacy) esetleges buktája után meddig vinnék ezeket a tervet (meg Gunnt) tovább.

  6. Szóval az a koncepció, hogy nincs koncepció. Kukázzuk a régieket, egy szem új Superman miatt. Hát jól van.

  7. Pont a swamp thing zárja a sort?? Engem az érdekelne a legjobban :( vajon hány évet kell rá várni, ha megvalósul egyáltalán.. Ezt tervezik az új Penge ellenfelének vajon?

  8. A Peacemaker után én vakon bízom Gunn-ban. Az a sorozat a legjobb ami eddig a DC univerzumból kijött.

  9. Peacemaker fog kapni több évadot. Csak a folytatása késik, mivel Gunn más projektjei elsőbbséget élveznek.

    A fentiek alapján van koncepció,ha már fejezetekre van bontva. Damien Waynet végre megkapjuk, yeeees.
    Elviekben Momoa,Gadot és a Shazam színész marad. Ezra kérdéses.

  10. Ezt nem nagyon értem, hogy mit is szeretnének az új szupermennel.
    A Man Of Steel-ben ez a “hova tartozás” elég nagy hangsúlyt kapott.
    Nekem az volt az első gondolatom, hogy akkor most mi is lesz az új ebben?

  11. Supermannel szerintem bejátszanak egy Amerikai kapitány 2-3-t. Azokban a filmekben is Rogers olyan értékeket képviselt, amelyek a modern világban már nem számítanak. A hős aki régi eszme képviselője kontra az új megváltozott világgal. Miképpen alkalmazkodnak egymáshoz.

  12. Érdekes, h a Peacemaker 2. évadát nem említi, pedig állítólag nyáron forgatják. Ha már a Batman 2-t megemlítette, akkor a Joker 2-t miért nem? Ezek szerint jövőre filmmel nem rukkolnak elő, csak esetleg sorozatokkal, mert az eddig nem bejelentett filmek most 2025-re lettek időzítve.

  13. Ez a prezentáció ultragáz. Nincs show, nincs csillogás, nincsenek logók, hanem csak előadja egy sima videóban a terveket. Ez így nagyon gagyi és amatőr a Marvelhez képest.

  14. Eskuszom megkonnyeztem. A tobbi sajnos nem nagyon erdekel, de hogy az Authority-bol film lesz.
    A legeslegnagyobb kedvencem evor. Posztmodern mestermu, es eleve szeles vaszonra irodott az alkotok szerint. Huha, erre nem szamitottam.

  15. szoval tovabbra se kapunk egy rendes Batman filmet. Feladtam.
    Bar a Barave and the Boldnak örülök, nekem Damien a kedvenc kepregeny karakterem, ettől függetlenül kéne végre egy Batman film. Véleményem szerint még 1 darab értelmes fulmet se sikerült vele oaszehozni. Persze a Nolan félék jók, csak nem Batmanről szólnak.

  16. Minőségi filmek lesznek szerintem, de a bevételük nem lesz annyira kimagasló mint a marvel filmeknek.

  17. Downfall előrevetítve: majdnem mindent ő akar írni.
    Nem lehet ennyire szabad kezet adni egy ennyire egocentrikus embernek.

    Ott az ellenpélda, Feige.
    Hány írói kreditje van?
    Producer, egyenget, összehoz, összetart, big picturet készít, de nem mindent ő akar egyszemélyben csinálni, mert tudja, hogy nem képes rá, ellenben jól válogat.

    Ezzel szemben JG a középszert alulról nyaldosta eddig kb mindenben, de persze annyira elszállt, hogy elhiszi magáról, hogy képes mindnre IS.

    JG a lehető legrosszabb választás volt erre az egészre, de ne legyen igazam.

  18. @4 “minden mindennel összekapcsolódik”
    Hahahaha, elmondom előre mi lesz az az összekapcsolódás: pont ami most is megy, Waller megjelenik 2 percre a Peacemaker soriban, majd megjelenik Superman is pár jelenetre a Supergirl filmben ésatöbbi.

    Viola Davis, jézusom mennyire kibírhatatlan az a nő, bármilyen szerepben is. A How to get away with murdert is miatta hagytam abba, mikor látom hogy szerepel egy filmben már meg sem akarom nézni, brrr.

  19. Ez a felhozatal olyan mint ha feldobtak volna minden ötletet a levegőbe és ami az asztalon landolt abból csinálnak valamit.

  20. Sajnálom, biztos kiöregedtem már így 40 előtt, de olvasom, olvasom, és egész egyszerűen hidegen hagy, hogy már megint egy reboot az egész univerzumra, stb, stb.

    Batman 2-t kérem, köszönöm.

  21. Szerintem már maga a bejelentés ténye is gagyi. A Marvel mikor sorolta fel az elkövetkezendő filmeket? Mindig meglepődtünk, amikor jött egy Ant-Man vagy egy Guardians of the Galaxy. Csak néztük, ami jött, és mind jó volt.

  22. Ebből a felhozatalból engem is főleg a Swamp Thing érdekel. De igazából elég rendszertelennek tűnik, bár a marvel is annak tűnht az avengers film előtt, de itt még több ismeretlen név van számomra. Remélem, mindet megszerettetik velem a 2. vagy 3. körös össznépi tánc előtt.

  23. Sparrow:

    Évek óta felsorolják. Az Őrzökre és a Hangyara is mindenki azt mondta bukás lesz. Azt nem lett az.

  24. ” A Marvel mikor sorolta fel az elkövetkezendő filmeket? Mindig meglepődtünk, amikor jött egy Ant-Man vagy egy Guardians of the Galaxy. Csak néztük, ami jött, és mind jó volt.”

    Ők is bejelentették előre, legalábbis nekem rémlik a mutatós, széles rajzuk a dátumokkal az aktuális etapra.

  25. 27. @Sparrow: ne viccelj, hosszú évekre előre be szokták jelenteni a marveles dolgokat, mindig jönnek a sikítozós kamerás videók, ahogy felfedik a következő phase timeline-ját.

    Én mindig örülök egy tiszta lappal indulásnak, új lehetőség, úgyhogy jöhet. Az külön plusz, hogy egy csomó karaktert nem ismerek innen, vagy a karakterről hallottam, de sztorit nem olvastam róluk. Ez hasonló volt a Marvelnél is amúgy, annak idején egy csomó szereplő (Vasember, Thor) nem az első képregényes vonalból érkeztek, csak ma érezzük őket alapnak.

    Én örülnék, ha Gadot feltűnne a szigeten, van benne még pár év, és nagyon hozzánőtt a karakter.

    Egy új, DCU-ba fokozatosan bemutatott Batman is jöhet, nem baj, ha csak később kap önálló filmet.

  26. hát úgy igazán csak Superman meg a Pattinsonos Batman érdekel. az univerzumot leszarom, marvel is hidegen hagy az end game óta. az nagyon tetszett, isten vele

  27. 32. Tüske

    Igen, ha ügyesek, nem lesz sok párhuzamos Batman. A Pattinson trilógia sztem kb le fog záródni amire lesz DCEU Batman film. 2025 a Superman Dátum, tippre lesz vagy 2027 a Brave and the Bold.

  28. A Pattinson-féle Batman érdekel, a többi nem.

    (meg mivel a Peacemaker első évadát szerettem, így azt majd persze még azért várom, bár abban azért az is jó volt hogy az mintha egy indie side project lenne, azért ebből a szellemiségből mennyi marad meg azt nem tudom főleg ha ez lesz majd náluk kb a mainstream)

  29. “Az Őrzökre … is mindenki azt mondta bukás lesz”

    ezt nem tudom mire alapozod. Pl. visszakerestem itt az oldalon a trailer kommentjeit, a többség kimondottan várta:

    https://filmbuzi.hu/archives/2014/02/19/guardians-of-the-galaxy-elozetes-ujra-varos-marvel-film/

    Az Avengers utáni hullámban minimum egy jó eredmény garantált volt (de legtöbbször azért inkább siker meg gigasiker)

    Ez a chapter sokkal rosszabbul néz ki, és eleve hátrány hogy nagyonis van mihez mérni meg hasonlítani.

  30. Hát nekem inkább az rémlik, hogy az Endgame címét sem tudtuk, amíg már a kanyarban nem volt a film. Lehet, hogy a Marvel is bejelentett pár filmet előre, de így, mint a DC, egy egész Phase-t, erre tényleg nem emlékszem. A fenti bejegyzésben 11 filmet jelentenek be előre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.