Puss in Boots: The Last Wish

Azt hittem, már teljesen elvesztettem a mesék élvezetét, de úgy tűnik csak a borzasztó mélységekbe süllyedő Pixar és hát a Disney Animáció az, ami teljesen félrement mostanában. Nyilván a Dreamworksnek is vannak mellényúlásai, de ez a cicakaland valami csodálatos lett, akármi is ihlette bizonyos részeit.

A történet tényleg annyi, hogy Puss elveszti az utolsó előtti életét, és elindul megkeresni a Földre hullt csillagot, hiszen az utolsó kívánsággal visszaszerezheti őket esetleg. Nyilván akadozva indul az útra, vicces és aranyos segítőtársa is akad, és még egy régi ismerősébe is belefut, hogy közösen hasítsanak végül. Na és a kívánságra nem csak Puss pályázik valójában.

Persze, mese, így nem a történet egyedisége lesz az ami leköti a nézőt, de még itt is el kell ismernem, hogy a Puss in Boots: The Last Wish milyen ügyesen tartotta a főbb szálait életben, hogy a végső összecsapásban kiteljesedjenek.

Ami viszont nagyon tetszett benne, hogy az egész egy rendes kalandfilm. Nem csak a kincs után való hajszában, hanem teljes egészében. Az üzenet, miszerint A (választott) Család, avagy a barátok és az élet élvezete a lényeg, persze nem tudom mennyire üt a fiatal nézőknek, de nekik is ott volt előtte a vicces és aranyos kalandozás. A felnőtt nézőknek meg egy kicsi plusz. Amolyan régi Pixart idézett a Dreamworks, átvették a stafétát.

Konkrétan ha már emlegetem a nagy ellenfelüket, akkor az animációra is ezt kell mondanom, hogy nem az a tipikus. Oké, a Spider-Verse miatt járhatott a zöld út a megvalósításra, de a picit rajzolt hatás, és a “12fps” akciójelenetek ütöttek megvalósításban. Egyszerűen jó volt nézni, úgy egyben volt az akció is.

Jól összetett mese, kiváló családi szórakozás. Annyira nem hoz újat, de egyszeri moziélménynek remek volt (még most hétvégén is sokan voltak rajta), bár gondolom tévében is működik.

11 hozzászólás a “Puss in Boots: The Last Wish” bejegyzéshez

  1. A mai kölköket nem rázza meg a horrorisztikus hatás egy rajzfilmben? Minden alkalommal, amikor a Halál színre lépett, egyből az ugrott be, hogy ettől hogy nem fossa össze magát egy 8-10 éves…

  2. ok, akkor nem csak én kapok frászt a mostanában legfeljebb egyszer nézős Pixar és Disney rajzfilmektől.

  3. Számomra inkább a DreamWorks süllyedt az talán egyszer ha nézős kategóriába. Az Így neveld a sárkányod óta először sikerült valami kimagaslót gurítaniuk. A Disney-től továbbra is nagy kedvencem a Zootropia. Pixar-tól nekem bejött a Soul és a Panda is, ez utóbbit többször is megnéztem, hiába nincs akkora sztorija, valamit mégis jól elkapott.
    Mostanában az Illumination ami legjobban rezonál a közönséggel, pedig animánción kívül semmiben sem kimagaslóak.

  4. Gyerek film, ami szinte végig arról szól, hogy meg akarják benne ölni a főszereplőt. Ezt készítik gyerekeknek. Nincs jobb ötlet.

  5. Elfelejtetted leírni, hogy amúgy a Dreamworks full casualba kiadta az egyik legjobb főgonoszt csak így lazán.

  6. Összességében nekem is tetszett!
    (egyedül csak amiatt volt számomra kicsit csalódás hogy annyi dicsérő kritikát olvastam előzetesen hogy arra számítottam hogy ez annyira zseniális lesz mint az első Shrek (ami nekem all time hatalmas kedvenc) és azért attól jóval elmarad, de ezzel együtt is nagyon jó szórakozás volt (sok remek fő és mellék karakter jópár vicces, kedves vagy éppen drámai sketchben. Tényleg teljesen jó kalandfilm-feeling, és igenigen, a Farkas karaktere az valami elképesztően zseniális lett!)

  7. uu human köszi hogy írtál erről, eszembe nem jutott volna, hogy jó lehet. istenien szórakoztunk, részemről simán Shrek 1-2 színvonal, ajánlgatom is mindenkinek orrba szájba.
    és tényleg nekünk is az első gondolatunk volt, hogy a Haláltól egy 10 körüli gyerek összepisálja magát jó eséllyel, még mi is beleborzongtunk néha xd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.