Heti mozibemutatók: február 23.

Jött egy vérengző medve, eltűnt egy család, van mit nézni?

 • Missing (Eltűnt) – a Searching készítőinek új “képernyő” thrillere.
 • Icare (Ikarosz) – francia animációs szerintem látható kiről. Reméljük most nem repül közel semmihez.
 • Cocaine Bear ( Kokainmedve) – sniff sniff.
human
írta
2023. 02. 23. 15:26
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: február 23.” bejegyzéshez

 1. Meddig lehet meghamisítani ezeket az “igaz történeteket”? Ennek nics valamilyen jogi határa? Egy medve kokaint evett és elpusztult tőle, erre csinálnak egy fast and furious szitnű agymenést és ráírják, hogy igaz történet alapján. Ezt hogy? Meddig mehet ez el?

 2. Én jól szórakoztam a medvés mozin. Nem veszi komolyan magát, egy tipikus 80-as évekbeli gore-trash-vígjáték hangulatot áraszt végig. Nem fészkelődtem, nem ásítoztam, pedig az esti előadást néztem meg most egy melós nap után. Lekötött. A CGI is többnyire okés benne, a két gyerek meg jófej, nem idegesítőek, mint általában a horrorokban. A karakterek a régi időkre hajazó idióták, akik a hülye döntéseik miatt a trancsírba masíroznak. Szinte végig vigyorogtam.

  Az meg, hogy kamu szöveget írnak, mintha igaz történet lett volna: most őszintén, kit érdekel? Bárki elhinné, hogy a medve kokózik? :o

 3. Igaz történet alapján van? Igen. Akkor meg nincs értelme problémázni. Még szép, hogy hozzá kell írni, ezért hívjuk filmeknek.

 4. Elolvastad egyáltalán amit írtam? A történetből csak annyi igaz, hogy egy medve kokaint evett és elpusztult tőle. Ennyi. Itt meg halomra öli az embereket, kocsik után repül, házakba tör be, stb. Ez olyan, mintha elégetném a faleveleket a kertben, de írnék róla egy fantasy könyvet, amelyben a szuper tűz átterjed és elégeti egész Európát. Igaz történet? Hogyne, hiszen tényleg elégettem a leveleket. Kb ez a film is ennyire igaz.

 5. Dokumentumfilmeket ajánlok, ha igaz történetekre vágysz. Az alapja igaz a sztorinak és már az elég meghökkentő, a többi agymenés meg kell, hiszen hogyan lenne film belőle?

 6. No de az, hogy igaz történet valami, vagy csak igaz történet alapján készült, két nagyon különböző dolog.

 7. Az Uratok, értem, mit akarsz mondani, de pont ennél a macis agymenésmél nem érzem indokoltnak a felháborodást. Ez a címke, hogy “igaz történet alapján” is csak egy poén, adalék a filmhez. De vannak filmek, amikben történelmi, társadalmi, vagy egyéb érzékeny, akár még aktuális témákhoz nyúlnak, mellőzve minden tárgyilagosságot, láthatóan manipulatív narratívával tálalva a mondanivalót, na ott nálam is fel szokott vetődni ez a kérdés, de jelen film esetében csak egy agyöblítő baromkodást várok, ha ráveszem magam, hogy megnézzem egyáltalán.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.