Jövő héten forog az új Alien film Budapesten

Március 9-én kezdenek, a jelenlegi szereplőgárda a Fede Álvarez által rendezett filmben: Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn, Aileen Wu.

A történet nem kapcsolódik majd szorosan a 8 eddigi film egyikéhez sem, és jelenleg azt tudni, hogy egy távoli bolygón egy csapat fiatal szembe kell nézzen az univerzum legijesztőbb lényével.

58 hozzászólás a “Jövő héten forog az új Alien film Budapesten” bejegyzéshez

  1. Nem itt olvastam, az előbb megint rákerestem és mindenhol február 6-ot írnak. Van egy hivatalos dokumentum az FTIA-tól, amin szintén február 6 van feltüntetve

  2. Remélem, erős ketrecben tartják a xenomorphokat és nem szabadulnak majd el itt a városban.

  3. Mindenhol február 6 volt a hivatalos dátum.Na de mindegy. A lényeg, hogy jövő héten kezdődik a forgatás. Amúgy fura ez a fiatalos szereplőgárda. Eddig sehol egy idősebb arc. Érdekesnek tűnik.

  4. Talán most jó kezekben van a franchise. Végülis Fede Alvarez a szegény ember David Fincher bármit is jelentsen ez. A Vaksötét egy teljesen jó kis film volt. Alien-t rendezni azért komolyabb dolog lesz. Dehát szurkolok neki, hogy összejöjjön. Meg hát az is fura, hogy az öreg Ridley Scott simán belement ebbe a projektbe anélkül, hogy ő rendezte volna. Miközben annó az Alien 5-öt meg totál meggátolta. Úgyhogy, itt valami komoly dolog készül.

  5. Imádom az Alien filmes és könyves univerzumot, de valamiért nem tudok lelkesedni és rápörögni. Talán mert a két utolsó probálkozás csalódás volt. Szóval sok jóra nem számítok. Remélem legalább a 18as karikát sikerül összehozni.

  6. “Nem fog szorosan kapcsolódni.” Elég ha jól elhelyezik az idővonalon és bedobnak egy tárgyat és már kész is a kapocs (lásd. Prey). Ezt én már most borítékolom, de lepjenek meg.

    Egyszer túllendülhetnének már ezen a 40-60 perc mire egymásra találnak a lények és az emberek dolgot. Az Aliens is ilyen volt mert senki nem hitt Ripleynek, vagy aki meg tudott róla az meg azért nem szólt. Természetesen az Aliens egy klasszikus és kiváló folytatás de most már néznék egy olyat amikor 5-10 perc felvezető, tudják ki az ellenfél, mindenki nagyon fel van készülve. Valami indok ami miatt robbantani nem lehet. Mondjuk mert kísérletezni akarnak a lényekkel ezért el kell fogniuk párat (most nem ugrik be nagyobb baromság de ezt találják ki a forgatókönyvírók). Landolnak a bolygón és indul is a kemény akció váltakozva az első rész horrorisztikusabb összecsapásaival. De mindezt megújítva nem Alien és Aliens másolat köntösben! Nekem még egyszer nem kell a jaj valami rátapadt egyikünkre és az űrbe se b*sszon ki senki semmit és senkit. Írtam ezt úgy hogy nekem az előbb felsoroltak kivételével a Covenant is tetszett és megnézném a záró részt.

  7. Rengeteg ponteciál van még ebben a franchise-ban,amit nem használtak ki. Ott a rengeteg képregény,és könyv amik nagyon változatos színvonalat képviselnek ugyan,de azért bőven akad köztük megfilmesíthető. A Hidegkohó például nagyon jó filmes alapanyag több olyan újszerű ötlettel,amit az eddig készült Alien mozikban még nem láttunk.A képregények között ott van a magyarul is olvasható Aliens: A Vadász.ami egy vikingkori történetet mesél el ebben az univerzumban.Nem beszélve az Alien:Isolation videojátékról,ami a legjobban hozta eddig az első film hátborzongató hangulatát. És most hogy a The Last Of Us ilyen óriási siker talán van rá esély,hogy az Isolation is sorra kerül mondjuk egy 6 részes minisorozat képében megvalósításra. Csak remek írók,és egy jó rendező kell hozzá. Nem lenne nagy ügy.

  8. hát de, de hát… most akkor megint elmennek és rátalálnak és megdöbbenés és sokk és savköpés meg halál és egy vagy kettő túléli és vége?

    egy csapat fiatal? osztálykirándulás? alien szakkör?

    igen, most én vagyok a szararc, aki látatlanba fikáz, de ha tényleg ez a sztori alapja amit írtál, a stílus meg kb. adott (belezős szörnyhorror scifi) akkor minekvan az egész, komolyan. az első meg a második részben kb. mindent megcsináltak, amit ebben a zsánerben lehet, most minek ugyanazt eljátszani csak egy csapat fiatallal? majd vicces lesz akkor? meg lesz tiniszerelem?

    pföh. mindegy. remélem nagyon nem lesz igazam, de hát itt nincsenek csodák ugye.

  9. egy decemberi cikket találtam “expected to start in February 2023, in the city of Budapest, Hungary”, hát ezek szerint nem jött be az expected, mert ezt a mostani márciust már mindenki lehozta, míg azt nem olyan sokan.

  10. Nem hiszem, hogy osztálykirándulást tartanak egy idegen bolygón, még ha a jövőben játszódik is. Inkább csak a jó tanulók azok, akik esélyt kapnak ott tudományos munkákban.

    Rengeteg mindent nem láttunk filmen még, amik könyvekben voltak, szóval a sztori bármi lehet, logikusan az első egysoros nem fedi le, és nem is akarok többet tudni róla, míg meg nem nézem.

    És iszonyat kevés űrös sci-fi van, szörnyes pedig még kevesebb, krimikben embert öltek már mindenféle nyelű késsel, erre pont ezt sajnálod most tőlünk? Lol.

  11. Március 9 a forgatás kezdete, ráadásul az első 2 nap éjszaka lesz külső helyszínen.

  12. Hát remélem gyorsan leforgatják mert itthon nem szeretik a bevándorló idegeneket. :D

  13. sajnálom? tőletek? már ha nekem szólt. nem sajnálom. meg is nézem biztosan. érthetően írtam, ne kelljen már magyarázni.

  14. Igen a parlament facehuggereknek jó terep lenne 9.étől…keltetőnek tökéletes.néhány xenophormot meg elengedni a bulinegyedben hajnal 2kor…a pesten született egyedeket esetleg biztonság kedvéért mehetnének a határra..

  15. Malachi: erre írtam:

    ” akkor minekvan az egész, komolyan. az első meg a második részben kb. mindent megcsináltak, amit ebben a zsánerben lehet, most minek ugyanazt eljátszani “

  16. Ha Budipesten forog akkor szegény halálra van ítélve mint az összes többi itt forgott film :(

  17. 22. Abu:
    azért ezt nem mondanám, pl. a kém Melissa McCarthy-val elég jól sikerült!
    és ahogy José írja azok a mozik is jók lettek!

  18. Én már annak is tudok örülni, ha nem hozzák vissza Ellen Ripley karakterét ilyen idősen semmi szerepben.

  19. A Dűne és a Blade Runner is bukott a kasszáknál … plussz a blade runner számomra még dögunalom is volt.
    (a Dűne tetszett)

  20. Én nem anyagi dolgokra gondoltam. Kritikailag mindkettő sikeres filmnek mondható. Az idő meg egyre jobban igazolja majd klasszicizálásukat.Kár,hogy a Blade runner számodra dög unalom.

  21. Mammut, de nem lenne unalmas megint a fenti vázlatos sztori, ha – ahogy írtam – tényleg az lesz? Pont írják mások is, mennyi minden lehetne még. Vagy ez is olyan mint a pók, hogy kötelező bejárni bizonyos utat a karaktereknek? Na de kiderül, mit hoznak ki a fiatalokból.

  22. Annak ellenére, hogy a Prometheus, és Covenant nem a franchise csúcstermékei, én még azért megnézném a Ridley Scott féle lezárását ennek az előzményorgiának. Valahogy Scott még ilyen idősen kenterbe vágtöbb fiatal rendezőt is.

  23. A Noah Hawley féle sorozat is forog? Úgy tudom idén kezdik a forgatás. Na az már ígéretesebb műnek tűnik.

  24. Malachi: miért, talán a krimik unalmasak, mikor annyi a különbség, hogy műanyag vs. fanyelű a kés, amit használtak? :D Mégis annyi van belőlük, hogy rekesztéskor egy baxott nagy torony nőne ki a Dunából.

    Ez a műfaj meg még mindig csak pár apró kavics a fenekén. Szóval sehol sem vagyunk attól, hogy bármit is unalmasnak találjak benne.

    Egyébként meg, ha echte tök ugyanazt filmeznék le, mint ami az Alienben történt, akkor is, legalább egy 40 éves filmet “rimékelnének” és nem megint a 2000-es évek jönnének szembe.

    De nyilván nem ez a helyzet. Mint írtam, rengeteg minden lehet benne, amiről az első egysoros tartalom nem szól, nem is az a dolga.

  25. Mammut: Így van. Fede Alvarez valszeg nem akarja elrontani a franchise hírnevét, ugyanis őrült Alien rajongó hírében áll.

  26. “így van”.
    Mert persze Ridley Scott direkt el akarta rontani a saját maga által indított franchise hírnevét, ugye? Nyilván nem rajongója és tisztelője a saját munkájának, aminek ráadásul producere is. Aztán mégis egy tárgyakupacot sikerült csinálnia belőle.
    Már elég sokszor bebizonyosodott, hogy semmiféle reláció nincs a végtermék és a készítők szándéka, a rajongás, az alapanyaggal szembeni tisztelet között.
    Őszintén, nincs olyan alkotó, aki “el akarja rontani” bárminek a hírnevét, amivel megbízzák

  27. Szerintem A Marson ragadt krumplitermesztő űrhajós esete is jól sikerült :) Azt is itt forgatták.
    Sőt nekem az 1. Underworld is tetszett.

  28. Vajon még hányféleképpen fogják ezt a az ALIEN kultuszt porba alázni! Mennyi elmeháborodott és túlérzékenyített,minőségi sz@rt kell kapnunk,mielőtt végre talán lesz egy méltó folytatás!??
    Csak remélni merem,hogy ez még a mi életünkben megtörténik!

  29. Ja,hát elég borzasztó ez a negativizmus sokak részéről.Főleg,hogy semmit nem tudunk a filmről. Milyen öröm lesz,ha esetleg jól sikerül.

  30. egyet tudok mondani, a díszletek fantasztikusan jól néznek ki…a többit meglátjuk

  31. “human says:
    2023. March 5 at 22:22
    jól a jövőbe láttok páran egy egymondatos leírás alapján”

    human, max kellemesen csalódunk! Szóval a negatívizmus mögött ott rejlik bennünk az optimizmusra való vágy! :D

  32. Duplán jó hír.Egyik az ,hogy ez is nálunk készül a másik meg egyáltalán, hogy készül ismét egy Alien film. Biztatásra ad okot a rendező személye, bár David Fincher személye is az volt anno aztán mi lett belőle?! Mindenesetre örülök, hogy nem Ridley Scott rendez ismét. Pedig annak is hogy örültem ..ismét a mester rendezi aztán moziból kifelé menet már nem volt öröm, de hát ízlések és pofonok.

  33. Azt azért ne feledd hogy az Alien3 Fincher első filmje volt,és a stúdió teljesen kikészítette. Sok anyag olvasható róla a neten ha érdekel. Ma már biztosan sokkal jobb filmet készítene,csak gondolom örökre elment tőle a kedve a iszanyatos kálvária miatt amit átélt a forgatáson.Az utána következő Se7en viszont világossá tette,hogy a kortárs amerikai rendezők egyik legnagyobbika.

  34. Alien 3-at annyira utáltam először a művészieskedő lassításaival, hogy kijöttem a moziból.
    De az régen volt és azóta hozzám nőtt, imádom.

  35. José: Az is igaz. Nem ez volt/lehetett az egyetlen, hogy a rendező keze meg volt kötve stb…

    Én csak az első két részt szeretem a többi felejtős.
    Blomkamp féle verzióra kiváncsi lettem volna, de erre is az vagyok!

  36. A Blomkamp féle verzió valszeg Ridley Scott miatt nem valósulhatott meg. Sajnos.

  37. Egy olyan pletykát hallottam a forgatásban részt vevőtől, hogy az 1 és a 2 között játszódik. Kezeljük fenntartásokkal.

    A sorozat is forog amúgy itthon, abban ismerősöm dolgozik is.
    Azt talán nyárig forgatják.

  38. “az 1 és a 2 között játszódik. Kezeljük fenntartásokkal.”

    Volt egy trilógia, aminek az első része, az Árnyékhajsza, tuti, hogy szintén az 1-2 között játszódott, és teljesen jó könyv volt. (És azt hiszem, a többi része is ott játszódik.)

    Sőt, Amanda Ripley összes kalandja, a Sevastopolos Isolationnel kezdve, szintén a két film között játszódik. És így a Zulás sztorik is, mint legutóbb a Prototípus, ami szintén jó volt.

    És most nem olvasok utána, de tuti volt még regény, ami ott játszódik.

  39. Én úgy tudom Alvarez ötlete alapján írta a spanjával a forgatókönyvet miután Scott papa jóváhagyta. Szóval nagy eséllyel a regények és játékok kiestek.

    Igazából teljesen mindegy mit forgatnak mert a szokásos 10 emberből X-nek bejön Y-nak meg nem. És aztán kezdődhet a kommentháború mint a Prey vagy a Covenant vagy a Prometheus esetén is volt.

  40. Mindig nyavajognak sokan, aztán persze rengetegszer újranézik meg azokat is amik nem tetszettek nekik annyira.

  41. Irány a moziba! Alien 1-3 bővített/rendezői felirattal és szinkronnal március-április közt. Egy Aliens rendezőit látnom kell vásznon, mert eddig kimaradt.

  42. nem hiszem, hogy korábban volt róla szó, hogy mozi vagy streaming-e, szóval nem híres hír, hogy “ja mozi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.