Röviden: Your Place or Mine

Elment. Na ez rövid volt? A Netflix romantikus filmje, hiszen komédiának nem nagyon lehet hívni, jött, ment, és már alig emlékszik rá valaki. Konkrétan jó teszt, hiszen még február közepén néztük itthon, és… már alig dereng belőle valami, azon kívül, hogy elment.

Egy New Yorkban élő gazdag férfiról és egy Los Angelesben élő tini gyerekes anyáról szól, akik egyszer vagy 20 éve már összejöttek, de inkább barátok maradtak. Most épp azt tervezik, hogy közösen lógnak kicsit New Yorkban, amikor a nő oda utazik továbbképzésre, de a bébiszitter nem ér rá, így a férfi felajánlja, hogy cseréljenek helyet, lakást, vigyáz a gyerekre.

Avagy a főszereplők alig vannak közösen a vásznon, viszont egymás lakásában élve olyan dolgokat tudnak meg, amikről eddig nem tudtak. És ez az érzelmeiket is átalakítja, vagy feléleszti. Nyilván már a trailerből lehetett tudni mindent, a romantikus filmek jobban követik a formulát, mint egy képregényfilm (sorrrryy), szóval igazából ezeknél valahogy még fontosabb a mesélés módja, na meg az alakítások, és ebben idézte a 20 évvel ezelőtti romantikus filmeket a Your Place Or Mine.

Mivel a Netflixen rengeteg gagyi romantikus kontent jön, itt láthatóan igyekeztek feljebb lőni. Egyrészt a zsánerveterán Reese Witherspoon és Ashton Kutcher duóval erősítettek, másrészt a film kinézetével, avagy a Falling Inn Love vagy hasonlók felé lő, szinte már kinéz valahogy (kivéve a New York-i lakás). És elmegy, el lehet lenni vele, nézhető. Konkrétan a koncepció tetszett, és párszor érdekesen oldották meg a telefonos kommunikációs szálat, de ennyi.

5 hozzászólás a “Röviden: Your Place or Mine” bejegyzéshez

  1. Nem szorosan kapcsolódik ehhez a filmhez, inkább a filmes zsánerekhez, az hogy mennyire helyükön kell kezelni és megítélni a különböző zsánerekben készülő filmeket.
    Nem fogom megnézni ezt a filmet, de az tetszik, hogy helyén kezeled. Elvégre egy tipikus romantikus film.
    Tegnap este megnéztem Netflixen a Night Teeth-t (talán Éjszakai fogai címe magyarul), ami nem egy kifejezetten jó film, de többször is eszembe jutott, hogy egy vállaltan 20 alatti korosztályt célzó laza vámpíros akciós romantikus(?) vígjátéknak végülis ilyennek kell lennie. A vége szerintem teljesen szétesett, de addig olyan zenék, jelentek, vágások voltak benne, amilyennek szerintem egy ilyen filmnek lennie kell. Persze mindenki helyes, vonzó, szexi, az öreg vámpírok is fiatal szexi csajok, a főszereplő srác szerethetően esetlen, de azért vagány is.
    Nyilván borzasztóan le lehetne húzni a filmet, semmi értelme, 2 fiatal szexi 40 kilós csaj végig legyakja a harcos férfiak hadát, meg ilyen hülyeségek, de ez igazából egy fiataloknak szóló szórakoztató hülyeség, ez akar lenni, ezt vállalja és aránylag jól teljesíti is. Szóval tényleg minden filmet aként kellene kezelni és értékelni, ami lenni akar.

  2. Elképesztően vérszegény pénzégetés volt. Pedig mindkettő színész többet tud mint amit itt mutattak.

  3. Romcom, amiből kimaradt a com és talán nyomokban tartalmaz romot?

    Kb mint a you peoplenél: miért alap manapság, hogy egy vígjátéknak nevezett filmben nagyítóval kell keresni a poénokat?
    Miért?

    Egyvalamira volt jó a film, megadta a löketet a tat 70’s show újranézésére.

  4. Hát mi fél órát bírtuk. Annyira unalmas volt, hogy majdnem bealudtunk. Már egy rendes romkomot se tudnak manapság csinálni???

  5. A baráti kémia kifejezetten jól működött köztük, és nem volt baj, hogy a film végét már nem húzták tovább. Lassan csordogáló két óra mindenféle alpáriság nélkül.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.