A hónap, talán az év WTF híre: 130 milliós romcom a Netflixtől

Rendben, a szereplőgárda nem olcsó: Scarlett Johansson, Michael Fassbender, Owen Wilson & Penélope Cruz. A rendező pedig Nancy Meyers (erős romcom múlt), de akkor is, 130 millióért egy romcomot csinálni 2023-ban? Igen, ennyibe kerül a film, sőt Meyers kopogott a Netflixnél, hogy 150 kéne inkább, de valamelyik ottani főnök egy tisztább pillanatában azt mondta, hogy azt már nem.

A történet Hollywoodban játszódik, egy ex munka és szerelem pár kénytelen együtt dolgozni egy filmen, és még a borzasztó sztárokkal is boldogulni.

14 hozzászólás a “A hónap, talán az év WTF híre: 130 milliós romcom a Netflixtől” bejegyzéshez

  1. Elég sokáig nem csinált semmit, szóval nagyon kérdéses, hogy a mai igényeket ki tudja-e elégíteni? A régi klisék már nem működnek, ma simán megbukna az Örömapa, vagy a Holiday.

  2. igen, itt az a kérdés, hogy a mai igényeket kielégítő gagyi lesz-e, vagy egy újabb jó film :)

  3. Az a helyzet, hogy tudom nem egy mestermű, de az Hathaway – De Niro páros által összehozott A kezdőt nagyon sokszor láttam Meyerstől. Igazi komfortfilm. Amikor nem akar az ember semmi eget rengetőt, de valami kellemeset akar nézni, akkor beteszem a lejátszóba, kb. évi 1x tuti.

  4. Ha Scarlett es Penelope leforgatja ezzel az uj Vicky Cristina Barcelona-t, akkor 130 millio nem sok. De bilibe log a kezem. :(

  5. Ha jól emlékszem az utolsó nagy, mit nagy?, giga költségvetésű romantikus film a 120 milliós ‘Honnan tudod?’ volt, a ‘Lesz ez még így se’ és a ‘Becéző szavak’ alkotójától és ordas nagyot bukott.
    Szerintem romcomra 50 milliónál többet adni balgaság.

  6. Endymion, nem láttuk a scriptet, a Holiday meg az egyik legjobb a témában, így én nem bánom, hogy hazardíroznak, akár valami jó is kisülhet belőle. Inkább egy ilyen kísérlet, mint a sokadik 200 milliós kaptafa képregényfilm biztonsági játékból.

  7. Azért ezek nem akkora nevek, hogy húha sok pénz kelljen. Owen Wilson jelenléte viszont garancia a pocsék filmre.

  8. Wilsonnak kifizetik a színészképzőt is?:D

    Kicsit olyan…Amerika kedvencei szaga van, dehát az se került ennyibe anno, pedig akkoriban azok a nevek elég nagynak számítottak.. + ha leveszem a romot, a 4 névből Fassbenderben és Cruzban látom csak a humoros oldalt..

  9. Pont azon gondolkodtam nemrég, hogy amúgy mennyire kikoptak a romkomok a mozis kínálatból, pedig olyan kb. 15 évvel ezelőttig jutott majd minden hónapra kettő új. A magyar filmgyártás is öntötte magából ezeket akkoriban (ld. Csányi Sándor és/vagy Fenyő Iván). Tök jogos, hiszen relatíve kevés pénzből lehet kevés, de biztos profitot realizálni, hiszen nagyon ritka, hogy ezeket a filmeket egyedül nézik, és jellemzően többször is beülnek rá. Mostanság már mindig csak az aktuális, karácsonyi ensemble-castingos cuccok mennek évente.

    Közben mondjuk meg is válaszoltam magamnak, hiszen az egész műfaj átköltözött streamingre, mert így lesz “chill” a Netflixből.

  10. igen de a romkom pont az a műfaj, ahol nem valami “látványosság” húzza fel a filmet, hanem a színészek közti kémia, dinamika, jól megírt forgatókönyv, netán spontán rögtönzések (de az a kémia rész spec) stb. és az nem 130 millió kéne legyen.:)
    (attól persze romkom lehet erős látványban is nyilván és úgy, hogy nem költik rá a világ összes pénzét, lásd Dirty Dancing tópart scene, mindenki alapból emlékszik rá mert egy erős jelenet).
    vagy akkor a fenti Netflix cucc nem is igazán romkom lesz, tehát akkor a műfaji besorolás hibás. pl egy Smaragd Románca már nem romkom – vagyis benne van nyilván – mégis akció-kaland irányba húz.:)

  11. Scarlett és Fassbender elviszik talán a felét? A rendező is nyilván kér belőle.
    De szerintem ebben a szösszenetben van a lényeg: “és még a borzasztó sztárokkal is boldogulni.” Gondolom, sok cameót terveznek és megkérik az árát.

  12. Endymion:

    tök jó, hogy írtad, nekem is elsőre a How do you know ugrott be – totál beégett anno, hogy 120 milliós büdzsével mekkorát bukott. arra könnyen ráfogható volt anno, hogy a színészek fizuja vitt el a költségvetést és manapság lenne az is 140-150 millió.

    amúgy ami érdekes, hogy abban is volt Owen Wilson – de akkoriban kérhetett ő is 20 millió körül, most azért nem rajta fog ez elmenni :)

  13. Itt csak csak Scarlett fizuja minimum 20 millió, Penelope mondjuk 10-15. Fassbender mostanában eléggé el van tűnve, ő szerintem 10 alatt kapna, meg szerintem Wilson is. Nagyon durván 40 millió a színészek fizetése. A maradék 90 millióból nem tudom mit akarnak 😃

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.