A Scream VI végső előzetese

Nem tudom milyen gyerekeket védünk vele, de itthon olyan besorolást kapott a Sikoly 6, hogy csak 22 után lehet vetíteni. Ez itthon nézős lesz így.

Azért Amerikában rendes időpontokban is megy, és hát egy utolsó előzetest is összedobtak az eddigi talán legvéresebb Sikolynak. Eléggé kiemelik a Wednesdayes csajt benne.

human
írta
2023. 03. 07. 19:31
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “A Scream VI végső előzetese” bejegyzéshez

 1. Jó a marketingje plusz ott van a wednesdayes csaj is, a bevételekkel nem lesz gond.

 2. Itt UK-ben is vetítik rendes időpontokban. Szerintem csütörtökön be is vállalom. Nemtom mi fasz van a Mo-n. Bár az is lehet, hogy UK-ben valami visszavágott verzió kerül, lehet utána kéne olvasnom. Szoktak ilyet csinálni a gyökerek, de akkor meg majd jön BD-n vagy streamen az unrated verzió…

 3. Most pörgetem a filmeket elejétől a héten :D. kurva rég láttam őket meg nem is emlékszek már rájuk sőt szerintem van amit nem is láttam. Ma megvolt a 4. Holnap 5. Szombat mozi bizony.

 4. Itt Németországban is megy normál időpontban, vagyis 17:00-tól. De nem hiszem, hogy megvágva menne. 123 perc. Ez elvileg az uncut verzió.

 5. A Nemzeti Kormány megvéd mindenkit a Sikolytól. High-Tech Ország lakóira aztán ne sikoltozzon senki.

 6. 5. Úgyis kivágják belőle a szaftos részeket, ismerem a német mozizást. Még olyan filmeket is megvágnak, amikről senki se gondolná. Mindig elképedtem, amikor a német mozis verziók után újra megnéztem egy filmet, egyszerűen besz@rtam, hogy ezt így megtehetik.

 7. sajna nekem is otthon nézős..nincs kedvem hajnali ~2-kor hazaesni miatta.. viszont baromi kíváncsi leszek, milyen számokat produkál így itthon.

  “a forgalmazó tájékoztatása szerint a korhatárbizottság azért sorolta X-es kategóriába, mert a benne látható gyilkosságok realisztikusan vannak ábrázolva, öncélúak, indokolatlanul véresek, ezek elkövetése a gyilkosnak élvezetet nyújtanak és mindez a film vége felé egyre csak fokozódik”

  haha ok világos..végülis ettől horror egy horror, kézcsókom. ¯\_(ツ)_/¯

 8. Hát, manapság a pg13-hoz közelítő szirszarokat sorolják r-be, szóval ha vmi tényleg horror, mint régen, ott megértem, hogy azt jobb híján már külön x kategóriába kell sorolni.

  Bár azt, hogy az x kategóriát csak 22 óra után lehet játszani, szimplán baromságnak tartom, mi a faxért vannak a jegyszedők, ha nem részben azért, hogy elkergessék a gyerekeket egy horrorról? Továbbá, mi gátol meg egy gyereket, hogy ellógjon és megnézze 22 óra után? Még baja is eshet emiatt.

 9. A jegyszedő csak azt ellenőrzi, van-e érvényes jegyed. Volt már szerencsém CC osztályvezetőhöz, aki nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy mindaddig amíg kifizetik a jegyárat, ők egyszerűen nem tilthatják ki egyik nézőt sem, nincs jogosultságuk, pedig személy szerint ő is szűrné, de ez van. Csak innentől kezdve értelmét veszti ez a nevetséges kategorizálás. Mondjuk poénból unokahugimmal letesztelném, hogy este 10-kor beengedik-e :D simán lehet, hogy az X-esnél elhajtják a kölköket, de it part2 is 18-as volt, mégis bent ültek a tizenéves neveletlen hülyegyerekek, szóval szerintem ez a korhatár-mesorolósdi főleg az új filmtörvény irgalmatlan nagy f.ság.

 10. De ha a jegyszedőnek nincs jogosultsága elküldeni a jegyár visszatérítésével nappal (ami faxág, minket is elhajtottak régen a jegyszedők, aztán unokabátyám vitt be, mert felnőttel bárki bemehet), akkor este 10 után sem lesz joga hozzá.

  Egyszer beöltözök részeg csövesnek, bekenem magam vmi irtó büdös trutyival és megnézem, ahogy elhajtanak a francba, mert tutira el fognak, hiába lóbálom a jegyemet. :)

  Ha meg a mozi csak a pénzre megy, hogy minél több jegy elkeljen, akkor ugyanúgy a pénzre megy este 10 után is.

 11. Ez nem a jegyszedő feladata sztem, X-esnél, ha tényleg komolyan veszik, akkor sokkal inkább a pénztárost terheli felelősség azzal, hogy nem adja el a jegyet – gondolnám én :D

 12. Az a baj ezzel a karikás rendszerrel hogy az X kivételével mindenhol ott van hogy nem ajánlott. A mozit konkrétan felelősségre vonhatja a szülő ha nem engedik be gyermekét mondjuk egy 18-as karikás filmre. Ezt CC osztályvezető mondta. Ez a fő probléma. Ezután jön csak az hogy a moziknak jól jön a pénz aminek jelentős részét a fiatalok teszik ki. Hogy az X kategóriánál esetén ezt mennyire veszik komolyan azt nem tudom de az lenne a legjobb ha X-esre nem ülhetnének be viszont pöröghetnének a vetítések napközben is. Fűrész 7. részét simán kora délután néztem még régen pedig az is X volt itthon. Sőt a legkorrektebb az lenne ha a karikában szereplő számnál fiatalabbak tényleg nem ülhetnének be és akkor sokkal többet tudnának X-be tenni. De elég megnézni a tévécsatornáknál mekkora káosz van. Az egyik kivagdossa a véres jeleneteket meg élvezhetetlen szelíd szinkront csináltat hogy este 10 előtt leadhassa a Die Hardot, egy másikon meg tízóraira simán lemegy szinte vágatlanul egy Cliffhanger (ami nekem jól esett a hétvégi punnyadásban, de egy 7-8 éves inkább ne lássa). Egyetlen kivágott jelenet a barlangban “felszúrós” volt.

 13. blady: amikor kis szaros voltak engem hajtottak el felnőtt filmről, miért ne tehetnék meg, sőt, szerintem a törvény kötelezi őket. Ha egy 15 éves vesz most a Sikolyra akkor nem fogják beengedni valszeg, mert ellenőrzéskor kaphatják a büntit, szegény fiatalok védelme. persze hogy utána a 15 éves lewarezolja az adott.

 14. Misi85: Pedig a pénzégetés ahelyett, hogy nekem postázta volna, na, az brutális volt.

 15. mi a konklúzió? jó, hogy nem vagyunk jegyszedők a sikolynál:D

  legalább a régebbi filmtórvény jobb volt abból a szempontból, hogy hiába dobáltak az X-et, nem volt idökorlát…az csak később jött be. de akkor is értelmetlennek látom ezt az egészet, mert elég ha legózik a kölök a nappaliban, miközben az ősök beküldik vacsi mellé az esti híradót (bármelyik csatornáról).

  azt nézheted vakulásig, de egy Sikoly nem fér bele…agyfasz komolyan:D

 16. (bocsánat az előző félreütögetésekért, telóról nem megy..:D)

  a forgalmazó meg nyilván azzal fogja promozni, hogy hú milyen jó, hű milyen véres, háááh keményebb, mint az eddigiek.. Felcsigázzák az embert, csak aztán nehogy koppanjunk, mert bogarat ültettek a tudatalattinkba…

  asztalon idegesen trappoló ujjak*

 17. Szerintem az, hogy a X-es besorolású filmeket csak 10 után adhatják le valójában azért van így, mert ezzel a leghatékonyabb valóban távol tartani a 18 év alattiakat a megtekintésüktől, ilyen egyszerű ez. Pragmatikus megoldás: a 18 alatti korosztályt a szülők nem igazán engedik el úgy moziba, hogy éjjel 1kor érjenek haza onnan, és most ne a bulizó 17 évesekre gondoljatok.
  Ez a megoldás jóval hatékonyabb annál, minthogy a nemzeti mittomén milyen bizottság X-es besorolást ad a filmnek, de az égvilágon senki sem ellenőrzi, hogy az egyes mozik pénztárosai vagy jegyszedői valóban szigorúan eleget tesznek-e ennek a szűrésnek. Mindenki tisztában van azzal, hogy ahol emberek dolgoznak, ott az ilyen szabályok nem igazán vannak betartva – főleg mivel, ahogy fentebb is írjátok, az egyes moziknak pont hogy a minél több eladott jegy a célja. Viszont 10 utáni kezdésnél garantáltan sokkal kevesebb 15, 16 vagy 17 éves lesz, aki ott tud lenni.

 18. human:
  Akkor megtehették, meg is tették, de nem is volt ez a karikás marhaság. Most az X-esnél lehet még így van, de a többinél sajnos nem. A warezolást a szülőt és aki letölti terheli.

  Endymion:
  Igazad van de semeddig sem tartana a moziknak ellenőrizniük. Egyre több éjszakai buliban van szigorú korhatár check. Ha a karikás szövegezés megváltozna akkor megadák a jogot a moziknak arra hogy elhajtsák pl. a 15 évest egy 18-as filmről.
  A vetítések elején egy CC emberke azt is nézné nincsenek-e besurranók. Egyébként ezek az emberek is eltűntek a covid alatt (mozis kiadáscsökkentés). 2020-ban még a film első 10 percében pásztáztak ki kameráz, most senki nincs.
  De amíg a nem ajánlott feltétel van addig tele lesz 15 évesekkel délben a 18-as film. Ez egy évben gyakrabban fordul elő mint az X-es eset ezért nagyobb probléma hogy nincs orvosolva. És nem az a megoldás hogy akkor a 18-as filmeket tegyük este 10 utánra (mint a tévében).

  Szóval az egész rendszer sz*r, hurrá! Cserébe legalább én sem láthatom a Sikolyt moziban mert nem áldozom be a fél éjszakám a filmre és a hazaútra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.