Gunn rendezi a Superman: Legacy-t

James Gunn kezében (is) a DC univerzum, a múltkor bejelentette egy részét, és ott volt, hogy az új Superman filmet írja is. Akkor ennyit lehetett tudni: nem eredettörténet, hanem az űrlénysége és emberi jelleme között egyensúlyozó hősről szól. 2025 július 11. a bemutató.

Na ma bejelentette, hogy akkor a rendezés is az övé. Bevallom kíváncsi leszek, hogy egy “hagyományosabb” filmmel és hőssel mit kezd.

35 hozzászólás a “Gunn rendezi a Superman: Legacy-t” bejegyzéshez

 1. Nehéz dolga lesz. Egy olyan jó casting után, mint Cavill eleve brutális nyomás lesz rajtuk, hogy ki legyen a jó választás. Ha ott elszúrják, akkor kuka az új univerzum. Nekem mondjuk kifejezetten tetszett a Man of Steel-es irány. Remélem nem lesz ez az új túlságosan színes-szagos, vicceskedő, könnyed, marveles. Akkor kihagyom ezt az egészet. Már a Marvel is kezd sok lenni, pedig nagy képregény-rajongó vagyok.

 2. Fura lesz Supermantől hallani a gunnos pedofilos/homofób poénokat, de ha a warner vezetése szerint ez kell a népnek..

 3. Megint az van hogy Hollywood kitalálta hogy ha van 1 sikereket elért ember az jó lesz mindenre. Kb. mint J.J. Abrams aki felélesztette a Star Trek filmeket, akkor jó lesz a Star Wars-hoz is! Meg mindenhez! Hogyne. Ez mikor a pénzemberek gondolkoznak és az emberi faktort kihagyják a számításból. Mindenkinek van egy stílusa, gondolkozásmódja, vizuális világa, amitől nagyon eltérőt ritkán tudnak produkálni.

 4. Óriási hendikeppel indul Gunn, hiszen kapásból marha nagy ellenszenvet váltott ki azzal a döntéssel, hogy a DCEU talán egyetlen támadhatatlan szereplőjét, Cavillt kitette a szerepből, amikor tökéletes casting volt és minden adott volt a folytatásokhoz, akérmilyen tónusban is történjen ez.
  Én alapvetően sem kedvelem Gunn eddigi rendezéseit/stílusát. Ide kevés lesz a Galaxis őrzői féle stílus. A DC más világ. Ráadásul egy olyan karaktert kell felépítenie, aki legalább 10 évig a mozis univerzum vezére, karizmája, legfontosabb karaktere…Most az, hogy mellette hány mellékág lesz, egy dolog…De Superman-nek tökéletesnek kell lennie, akárcsak Batman-nek…
  Én sem fogom neki lenyelni azt, amit Cavill-lel csináltak, mert szerintem nem ez lesz a jó irány.

 5. Kastély Ferenc

  Melyik Gunn filmben voltak pedofilos/homofob poénok? Egyet se láttam, hallottam. Pedig láttam a filmjeit!

 6. 9.
  GotG vol2
  A több millió éves Ego felcsinálta a tizenéves Meredeith Quillt.

 7. 10. @Dante McFarlane:

  És ez hol poén? Igen felcsinálta, de van egy kis gond. EGO nem ember. Tudhat az emberi értékrendekről, de mivel nem ember és egy kicsit magasabb szintű entitás, miért kéne érdekelje az, hogy hány éves volt Meredeith Quill. Egy célja volt, szórni a magjait… Igen ez emberi viszonylatban borzasztó, de ez borzasztó neked, nekem, meg pár jó ízlésű másik embernek, de a történet szempontjából pont, hogy EGO jellemét ábrázolta, akire nem vonatkoznak az emberi értékek.
  És ismételten csak, hol volt ebben a poén?

  Nekem James Gunn stílusa egyébként felemás. Tetszett az első GotG, de a másodikat már annyira nem bírtam. A Suicid Squad nem volt rossz, de stílusban az is inkább a GotG-hez állt közelebb. Arra kíváncsi leszek, hogy fog egy komolyabb Superman filmet elkészíteni. Én se örülök, hogy Cavillt kitették, én nagy rajongója vagyok a Man of Steelnek (mondjuk lehet a zene 50%-ban hozzájárul ehhez), szóval annyira nem vágyom egy szirupos, nagyon erőltetten vicces, a kínos szituációkra építő filmre.

  De majd meglátjuk az első előzetes után, hogy kb milyen lesz.

 8. Jól megtalálták ezt az ürgét, fentebb jól írja, pedo humor incoming.

  Még amilyen “szerencséje” lesz a DCnek, az MCU pixisből addigra kieső másik
  Humor Haroldot is megkapják, Taika Waititi személyében.

  Hova lett a világ.

 9. Jah és aki nem tudná volt Gunnak ez a pedo nekrofilos beteg ügyei meg szoc médiás megszólalásai is, főleg az a baj. Persze, most már kivakarták belőle, és újra menő, Hollywoodban az ilyesmi nem téma.

  Sőt, most már ott tartunk, hogy bántják szegény művész urat, és annak a jó …,,,,, aki szóvá teszi.

  Gunn az első Galaxis őrzőit kapta el jól, az tényleg jól sikerült, a többi műve alulról gagyi.

 10. Dante

  És te abból rögtön a pedofíliára gondoltál?! Mert nekem eszembe se jutott. Ez egy szar példa volt.

 11. Szóval Gunn-nak volt vagy 15 éve egy twitteres pedós(?) poénkodása, amiért egy évtized múltán levették róla a keresztvizet.
  Ezután néhány balfék képes 2023-ban azzal jönni, hogy na majd Gunn nyomja a Superman filmben a pedós (és homofób) poénokat…
  Ez annyira értelmes eszmefutattás, mint azzal jönni, hogy Angelina Jolie a filmjeiben majd az incesztust fogja promotálni (hiszen vagy 20 éve szájon csókolta a tesóját a fotósok kedvéért).
  “Fura lesz Supermantől hallani a gunnos pedofilos/homofób poénokat” – ez és az ehhez hasonló gondolkodás Blikk és Kiskegyed szintű.
  “Jah és aki nem tudná volt Gunnak ez a pedo nekrofilos beteg ügyei meg szoc médiás megszólalásai is”- ja, azóta egy generáció felnőtt, de persze azért vegyük górcső alá, hogy valaki 10-15 éve mikor sütött el egy elfuserált poént. 2023-ban rugózzunk ezen, tökre nem gáz, legyen ilyen a világ, aztán sírjunk a cancel culture miatt is! :D

 12. “Megint az van hogy Hollywood kitalálta hogy ha van 1 sikereket elért ember az jó lesz mindenre. Kb. mint J.J. Abrams aki felélesztette a Star Trek filmeket, akkor jó lesz a Star Wars-hoz is!”

  Azért ez erős túlzás. Abramset aztán semmiért nem lehet itt hibáztatni ami a Star Wars filmeket illeti. Csinált egy korrekt 7. részt majd lecserélték egy amúgy jó rendezőre, Rian Johnsonra aki totál másfelé vitte a sztorit mint ahová Abrams akarta, ez nem jött be a népnek, Kati Kennedy visszahívta Abramset hogy tegye rendbe és csináljon a szarból várat lényegében. Ha valaki hibás a SW hanyatlásáért az Kati néni.

  Egyébként a DCEU sem azért volt legjobb esetben is csak középszer mert Snyder szar rendező hanem mert a fejesek 2-3 év alatt akarták azt megcsinálni amit Feige 10 év alatt. Ha Gunn össze is hoz egy jó DCU-t akkor is azt fogja mondani a többség hogy a DC szar mert 10 év után ez lett a divat. Ráadásul az MCU “sikereit” látva úgy fest, hogy az embereknek kezd herótja lenni a copy paste képregény filmekből. Nem véletlen hogy Feige is azt mondta hogy kevesebb Marvel cuccot gyártanak ezentúl.

  Én még mindig azt mondom hogy a DC-nél el kéne felejteni ezt az univerzum építést. Önálló filmeket kéne csinálniuk abban nagyon jók. Az kicsit sem meglepő hogy Gunn rendezi a filmet, nem is tudom, láttam-e olyan filmet amit ő írt de nem ő rendezett. Egyébként a Superman film jó start lehet neki hogy megmutassa hogy mást is tud csinálni nem csak elborult agyhalál filmeket.

 13. Ez a csávó rendezte a Galaxis Őrzőin mellett az új Suicide Squad után Peacemaker sorozatot. Az azért elég rendesen gyagya meg beteg volt (onnan lehetne poénokat idézgetni), ami elég jól belővi az ő stílusát, amit szeret csinálni. Nehéz szavakban kimondani (van benne azért polgárpukkasztás is rendesen, meg kifordult de szórakoztató humor és mellette némi bunkóság is), de látjátok hogy ennek a stílusnak a párosítása a meglehetősen nemes és klasszikus superman-nel biztos hogy hmmm… meglehetősen fura dolgokat fog szülni.

 14. David33: Már, hogyne lehetne hibáztatni Abramst. Ő találta ki az értelmetlen, idióta remake sztorit és ő volt az aki szerint jó ötlet volt Mark Hamillt, Harrison Fordot és Carrie Fishert nem szerepeltetni együtt a vásznon. Minden Abrams hibája gyakorlatilag. Lehet, hogy a Last Jedi trébb film mint a TFA de szegény kókler Riannak ez adatott meg, szarból nem tudott várat építeni.

 15. valami Rian Johnson-tól volt tele a hócipőm amikor naponta tolta a szövegeit twitteren.
  na hát most már ettől a csávótól is az agyamat dobom el lassan.
  rohadt unalmas és szánalmas is egyben

 16. human: Jogos, arról megfeledkeztem, hogy ezek ketten már dolgoztak együtt. Remélem a Snyder Cult is, nehogy elkezdjenek kampányolni ezért is. Bár ahhoz ugye le kéne állniuk a #FireJamesGunn hülyeséggel. :D

 17. @Mate815: Éljen az elbaszott Skywalker família, igaz? Nem. Legjobb döntés volt totál háttérben hagyni a régieket. Barimra nem rájuk voltam kíváncsi. Imádtam azt a pillanatot, amikor Luke elhajította a picsába a lightsabert és úgy nagyívben szart a farmra. Solo halála a fia által még jó is lett volna, csak a későbbi részekben ezt nem tudták megfelelően kamatoztatni, de ez nem Abrahams hibája. A hetedik rész egy baromi szórakoztató remake volt, az egyetlen dolog amit nagyon utáltam benne, hogy ezúttal egy még nagyobb tömegpusztító fegyvert húztak elő a kalapból teljesen szükségszerűtlenül. Ezt fel lehet róni, Abrahamsnak? Igen.
  Egyébként Rian ötletei jók voltak, csak nem ebben a trilógiában, vagy nem így, hogy teljesen másképp volt felvezetve az előzmény.

  Abrahams nem rossz. Jól tud remake-lni, vagy újra indítani frenchise-okat. Nekem tetszett ahogy a Mission Impossible 3-at elkészítette, az egyik kedvencem a sorozatból. Star Trek 2009 baromi jó lett lens flair ide vagy oda (Into the Darkness már kevésbé, de azt elbaszták a Khan-nal való faszkodással). TFA is jó volt összességében, és ha azon a vonalon folytatják egy egységes sztorival akkor jó is lett volna a trilógia (az előzmény trilógiánál mindenképp jobb, de így meg az értékelődött fel… shit happens)

  Nemtom, én néznék Abrahamstól Marvel vagy DC cuccot is, mert tud a csávó ha akar. Nem csinál egyedi dolgokat, nem fogja megváltani a világot, de jól tudja újrahasznosítani a meglévő dolgokat és már ez is valami.

 18. a dawn of the deadet írta gunn aztán elment scooby doo-zni és át lett írva a forgatókönyv amúgy

 19. ki tudja mennyire, mert a WGA szerint nem ütötte akkor az átíró meg a változásküszöböt, ha nem került fel imdbre

 20. Tyberius: Hát engem egyedül a régiek érdekeltek és az, hogy méltó módon ábrázolják őket. Han újra piti csempész és nincs együtt Leiaval? Get the fuck out of here. Luke lecsúszott csöves? No way. Ezt senki nem akarta szerintem így látni. Az új bohócok meg a kutyát nem érdekelték. Kylokának tényleg senki nem mondta el, hogy nem kéne tolni az emot mert a papa is jó útra tért a végére? Az egész sztori a first orderrel egy értelmetlen katyvasz. Szépen nulláztak mindent amit hőseink a Jedi végére elértek. Szégyen a film minden téren.
  Bocsánat az off topic miatt!

 21. The script was given uncredited rewrites by Michael Tolkin and Scott Frank; co-producer Richard P. Rubinstein said Tolkin further developed the characters while Frank provided some of the bigger, upbeat action scenes

  csak ennyit találni róla, de ezek a kreditek nekem mindig érdekesek, szegény chris terrio neve ott virít a whedonos justice leaguen aztán párbeszédet alig használtak abban tőle, kb csak a váz annak is egy kicsi része

 22. És ha 2025 július a bemutató, akkor mikor kezdik forgatni? Holnap?
  Túl hamar meghatódott saját magán…

 23. letezik olyan ember aki normalisnak hiszi magat, es itt probalja vedeni rajen dzsonszonka hotf-sat. agyam eldobom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.