28 hozzászólás a “Ostoroz az új poszteren is” bejegyzéshez

 1. Aki làtta màr mind ugyan azt mondja a neten- Indy szinte egy mellék karakter a sajàt filmjében az ellenszenves, kötelezően tökéletes feminista karakter mellett, aki végig leckézteti Fordot, mintha nem ő lenne a rangidős archeológus kalandor.
  Lehet megcsinàltàk a lehetetlent? Rosszabb folytatást gyàrtottak a Kristálykoponyánál??

 2. a felháborodásból élő konzervatív tuberek biztosan ezt mondják mind, amit én olvastam ott nem ez ment, csak hogy tipikus blockbuster ami a régit próbálja megidézni, de izzad a feladattal.

 3. Örülnék, ha neked lenne igazad (mert az mindenképp fogyaszthatóbb végternék lenne, mégha nem is illő búcsúztatás), de még a trailerben is lehetett èrezni a szokásos “erős” női karaktert. Ezért vagyok hajlamos elhinni a szenzációhajhàsz véleményeket erről.

 4. “még a trailerben is lehetett èrezni a szokásos “erős” női karaktert”- szó sincs arról, hogy oda akartad érezni, á dehogy!
  amúgy a mindent azonnal jobban tudó férfi szereplőkkel mi a helyzet? azokról nem igazán olvasni, hogy szúrná egyes nézők szemét.

 5. “amúgy a mindent azonnal jobban tudó férfi szereplőkkel mi a helyzet? azokról nem igazán olvasni, hogy szúrná egyes nézők szemét.”

  Mutass egyet az utóbbi 3-4 év terméséből. Szinte minden pasit kiheréltek minden franchise ban. Csodálkozom hogy John Wick et nem egy 40kilós nő πcsázta el vagy hogy Ethan Hunt is tartja még talán magát.

  Az lenne az igazi ha a régi Indiana filmekbe is valahogy beleillesztenék phoebe waller bridge et.
  “Figyuzzá Indy papa te butuska az a pálca túl hosszú, törj le belőle akkor lesz megy a frigyláda pontos helye” xd

 6. A negyedik részben férfi szemmel botrányos volt, hogy Marion eltitkolta a fiát közel 20 éven át. Aztán Shia lett kegyvesztett Hollywoodban, így a megörökölt szerep elmaradt. Nekem az lesz itt furcsa, hogy magyarázzák ki, hogy a felesége és a fia mellett megy Indy kalandozni. Remélem azért kapnak egy rövid cameo jelenetet.

 7. @Platschu
  elváltak, kész. Indy hűtlen volt vagy töketlen. Vagy nem tudott felnőni a házassághoz. Fiáról szót sem kell említeni

 8. Óriás fail lesz ez a film. Pacsi a nagysasszonynak, még egy legendát meggyalázott.

 9. Remelem a film legnagyobb baja az eros noi karakter. Azt helyen tudom kezelni.

  Rossz CGI, tulsagosan mu bevilagitas, ami kizokkent egy filmbol es megoli nekem a varazst.

 10. Indy: How did you end up like this?

  Helena: You mean resourceful, daring, beautiful, self-sufficient?

  Az “erős női karakter” alatt arrogánsan idegesítőt értünk. Hisz mind tudjuk, hogy attól válsz wittyvè, ha felsorolod, hogy milyen fantasztikusnak gondolod magad… És ez nem csak poén, az előzetes minden jelenetében érezni ugyan ezt az arroganciàt. Amennyiben vèdeni akarjâtok- lehet magabiztosnak akart àtjönni a színésznő, de túllőtt a cèlon. Nem tudom ez ki szerint kedvelhető karakter. Tényleg ezt akarják látni a nők? Ez egy példakép?

 11. * Endymion : azért megjegyzem Indiana mellett csak olyan női karakterek voltak, akiknél egy archeológus PhD-vel és sok-sok éves tereptapasztalattal nyílván a férfi karakter mindent azonnal jobban tudott….. pont az lett volna a furcsa, ha a piperkőc énekesnő tudja jobban. Nincs azzal baj, ha úgy írnak meg egy női karaktert, hogy jobban tudja, de akkor arra legalább figyeljenek már, hogy ne úgy jöjjön ki a lépés, hogy a Burger Kinges csajszi kioktat kémkedésből egy veterán CIA ügynököt, mert így inkább kínos, mint hihető.

 12. Dave:
  Top Gun Maverick: végső légi csatát fèrfiak vívják.
  Jurassic world: chris pratt puszta kézzel folytogatott egy dínót.
  Utolsó pókember film:csak férfiak verekedtek egymással.
  Shazam 2: a végső csatára Billynek maradt egyedül ereje, ráadásul egy nőt kellett legyőznie

  És ezek most csak a nagy franchisezok.
  Nyílván töketlenítenek férfiakat, de azért az túlzás kijelenteni hogy mindenhol ez van

 13. @Namu

  “Szinte minden pasit kiheréltek minden franchise ban. ”
  Szinte, Ethan Hunt alatt Cruise-t értettem :)

 14. Akkor én meg a Top Gun helyett bedobom a fast and furious filmeket :)

  Sőt tartom a tétet ès emelem az új Creed filmmel, ott sem volt töketlenítès, csak izom az izom ellen

 15. De miért nem maradhatunk franchise-on belül?

  Az első részben Marion egy tökös csaj volt. De nem próbàlt az lenni. Sztereotíp nőkènt viselkedett, amikor bedobták a kígyó verembe, de amikor először talàlkozott Indyvel indulatból pofàn verte, mert az előzőleg àtkúrta. Nem elkezdett sírni és nyàvogni. Amikor meg elrabolták használta a nőiességèt, fifikàt, de volt, hogy összefosta magát, amikor a gonosz náci ült le vele beszélgetni. Egy normàlis emberként jött ât a karakter, aki különböző szinten viszonyul különböző veszélyhelyzetekhez.

  A màsodikban a virnyogó szőke csak egy virnyogó szőke volt. 🤷🏻‍♂️

  A harmadikban Elsa egy okos és megintcsak fifikàs nő volt, aki ugyan nem keménykedett, de mégis határozott nőkènt jött àt a karaktere.

  Miért nem lehet dimenziókat adni ennek az új Mary Sue karakternek…?

 16. Pontosan mikor kapjuk meg a jogot, hogy felhàborodjunk egy bagatel dolgon egy filmes fórumon? Ha bemutatjuk a jegyünket? Azt hittem az csak jó a blogod forgalmának, ha sok kommented van, akàr a szàradó festékről is. De mindig ugyan az a magas lóról leszólás “egy előzetes alapján hülye vagy, ha elítélsz egy filmet”.

  Egy film trailernek elvileg kedvet kellene csinálnia, hogy megnézze az ember a végterméket. Amennyiben màr a trailerbe/ előre kiadott jelenetekbe sem tudnak/akarnak mást tenni, mint idegesítő beszólásokat egy ellenszenves karaktertől, akkor pontosan mennyit kéne vàrnom magàtól a filmtől?

  Amúgy meg hànyszor szokott bejönni az az okoskodás, hogy előzetes alapján nem szabad leírni egy filmet? Komolyan kérdezem, mert nekem nem jut eszembe semmi- tudnál sorolni olyan filmeket, amiknek szar volt a trailere, a “sok barom” elkezdte szapulni, majd óriàsi meglepetés közönségsiker lett? Nem box office üdvöske, hanem valódi, minősègi film lett?

 17. @Rauer
  Erre Te is tudod a választ. nem lehet gyenge a karaktere.

  Állítólag SPOILER ő lesz az aki rá veszi Indyt hogy a végén vissza térjen a múltból az idő utazásuk során nehogy megváltoztassa a jövőt. Merthogy az élet képtelen Jonesy arra sem képes hogy ezt magától belássa.

 18. “Azt hittem az csak jó a blogod forgalmának, ha sok kommented van, akàr a szàradó festékről is. ”

  ha csak forgalmat akarnék akkor nem ilyen posztok lennének, pont hogy a normális hangulat lenne a lényeg és erre törekszem, ezért nincs sok clickbait sem, de a máshonnan vett nőktől félős tartalmat mindig behozza valaki.

  nem néz ki hatalmasnak az Indy film, de nem azért, mert úristen, egy nő van benne aki vicceseket mond és ezt meglovagolja a felháborodás kontentgyár youtubeon és weboldalakon hiszen TUTI Mary Sue lesz, más nem lehet, mert “pletykák” meg mittomén, “minden kritika azt írja” erre megnézek kettő a metacriticen és egy szó nincs róla, ti meg eszitek a felháborodás kontentet. Azért néz ki gyengének, mert megfáradtnak tűnik az egész. Lehet Mary Sue lesz, de egyelőre csak belefélitek, mert Az Előzetesben nem látszik. Mindezt úgy mondom, hogy nem is kedvelem túlzottan Phoebe Waller-Bridge-t.

  szerintem le lehet írni egy filmet az előzetes alapján, de nem a belelátott dolgokban amit az előbb említett kihasználó content gyárak felfújnak, hanem azon amit ténylegesen mutattak. Például az asztal alá ugrás a pisztolyok elől…

 19. kicsit off: megemliteném a Mad Max “franchise”-t (imádom a szót, ja nem):) amiben elég progressziv karakter ötletek voltak, 81-ben a zseniális Vernon Wells meg a cucusa. 85-ben a csodálatos Tina Turner mint női villain, 2015-ben meg egy fele filmen át egy autó elejére kikötött Max, aki semmit se tud tenni abban a helyzetben. töketlen volna? nem hiszem.:)
  mégis fasza “franchise” (sorry):) összeáll a kép, és jön a spin off Furiosa, csaj főszereplővel (jajjnekünk) igaz fél karral (phew):)

  azt mondom, hogy ezek az oldalbordázós félelmek ezek totál feleslegesek, kiakasztóak, nem ezen fog múlni, hogy jóafilm / rosszafilm. ez számomra elég fura egy filmes blogon, hogy vagyacsaj vagyabőrszin tesz függővé, hogy 9/10 vagy 4/10 lesz a végeredmény.:)
  mármint mennyire filmbuzik a filmbuzik és mennyire trollok inkább?:)

  az Indy 5 meg ha rossz lesz – és sanszos, hogy az lesz – annak millió más oka lesz, semmint a nemtetszőasszonyság.
  kezdve azzal, hogy el se kellett volna már készülnie, mint ahogy a 4-nek sem, hisz a Last Crusader-ben – mint a régi western filmek idején – masszivan ellovagoltak, bele a naplementébe. ennél jobban nem lehet tudtára adni senkinek, hogy a trilógia azon a ponton kerek egész, ott a vége, a történet le van zárva, pont és nincs tovább.:)

 20. SPOILEREZÉS EZERREL

  24. Dave: én is hallottam a pletykât a “spoilerről”, hogy Indy a múltban akar maradni, mert a jelenben semmije/senkije sincs, majd a hősnő leüti és visszaviszi a sajàt idejébe. De egy pletykàt végképp nem akartam felhozni itt. Màr arról is, amit sajât szememmel tapasztaltam (trailer/kiadott jelentek) az van mondva, hogy csak benyelem, amit a szenzàcióhajhász jobbos barmok terjesztenek.

  Igazából lehetne jó a film egy idegesítő karakterrel is. a Sicario egy rohadt jó film annak ellenére, hogy a főszereplő a legborzasztóbb dolog benne. De legalàbb ott helyére teszik a karaktert, nem azt kell néznünk, hogy a naív, túltoltan jóhiszemű főhős jól megmondja az álmoralitásàval, hogy “jujj, de csúnya dolgot csinàltok, ezért meg kell fizessetek”. Ott befogjàk a pofàjàt.
  Itt kètlem, hogy Mary Sue egyszer is konfrontàlva lesz és alàzatosan jön ki a végén.

  De miket fecsegek! Meg kell vàrnom, hogy kiadják a filmet, bár valószínű akkor is csak a hímsoviniszta narratíva lesz a válasz a felháborodásra, amely végigsöpri majd vilàgunkat eme jelentősègteljes mozgókép bemutatása utàn…

  Csak tisztàzni szeretnèm, hogy nem gondolom, hogy ez a nő lesz az egyetlen problémája a filmnek. De, ha egy amúgy is gyenge filmben egy borzasztóan ellenszenves karaktert kell végig követnem, aki még csak nem is a főszereplő, akkor aztàn végképp elveszik minden élvezeti faktor.

 21. @Rauer
  A nap végén azt kívánom,hogy mindenki jól szorakozzon rajta, szarkazmus nélkül. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.