Az új Jurassic World már jövőre?

Mondjuk a kitűzött 2025 júliusig még vagy másfél évük van, szóval összejöhet. Főleg, ha a Dedline szerint tervezett rendezőt behúzzák: David Leitch (Bullet Train, Atomic Blonde)

13 hozzászólás a “Az új Jurassic World már jövőre?” bejegyzéshez

 1. Fantasztikusan hangzik, biztos minőségi munkát tesznek le megint, mint kb. az utolsó kettővel… A CGI dínök már el vannak mentve úgyis, csak CTRL-C és CTRL-V kell meg persze új szereplők köréjük futkosni ész és logika nélkül, zéró történettel (az írósztrájk végre valaminek az előkészítését nem érintette, mert ehhez írók se kellenek) és mehet is a nagyvászonra az igényes közönségnek, juhúúú! Mi meg eközben várunk a kedvenc sorozataink új évadjaira 2-3-4 évet arra a 8×45 percre fejenként és reméljük még életben leszünk, hogy lássunk minőségibb végtermékeket is.

 2. Jöhetne inkább egy JP remake, még ha az eredeti a mai napig meg is állja a helyét… ahhoz legalább van egy jó könyvalap. Legyen sziget, elzártság, túlélőkaland, az bőven elég. Legyenek tudományosabb dínódizájnok reális méretekkel. Nem hiszem el, hogy még mindig azzal akarják a dínókat félelmetessé tenni, hogy kb háromszor akkorának ábrázolják őket, mont a valódi méreteik voltak. Etre ott vannak a godzilla meg egyéb szörnyfilmek.
  Az óriásvaránusz-krokodilcsirke ábrázolásokat évtizedek óta meghaladta már az őslénytan, mégis csak a fos harmadik JW-ben voltak hajlandók pl a tollas raptorokat behozni (na jó, a JP3 velociraptorai már közelítettek).
  Most már fel lehetne turbózni kicsit hihetőbbre a genetikai klónozós sztorit az AI-al is.
  Szóval várni kellene inkább pár évet, és nem ezt a fostengert hömpölygetni tovább…

 3. Gyors a tempó, az biztos, de én várom. Aztán vagy jó lesz vagy nem.
  Amúgy meg jöhetne már végre egy Turok vagy Dino crysys feldolgozás.

 4. Scorpion: az ugye meg van, hogy a könyvben direkt kiemelik az állatok inkább szörnyek, mintsem valódi dinók. pont az a mondanivalója, hogy az ember azt hitte istent tud játszani és a természetet uralja, miközben semmit nem uralt és szörnyeket alkotott.

 5. @Ayrons:
  Hl van a könyvben, hogy az InGen szörnyeket alkotott? Én nem emlékszem sem az első sem a második könyvből olyasmire, hogy a dínókat tudatosan ikyennek vagy okyannak alkották meg, mert az eredeti formájukban nem lettek volna érdekesek. Ezt a marhaságot csak a JW filmekben hozták be.
  Az első könyvben is szerepel a béka-dns és a nemváltás meg a lizinfüggőség, meg az, hogy pl. a növekedésüket felgyorsították, de az nem, hogy a kinézetükön alakítottak. Csak elfilózgatnak a
  jövőn, hogy idővel tudnak majd tervezett dínókat alkotni, pl házikedvenc méretű triceratops-okat a gyerekeknek. A második könyvet meg az elsőhöz hasonlóan Chrichton egy Malcolm szájába adott másik elméletre alapozta, mely szerint a dínók a viselkedésük megváltozása miatt haltak kinés emiatt fognak a Sorna szigeten is kihalni. De ott sincs ez a szörnyelmélet.
  Mellesleg pont ezért, egy remake lehetne “igazi dínós” végre.

 6. Scorpion82: nem film, de játék készül. Jurassic Park Survival. Egy nő próbál túlélni egyedül közvetlenül az első film eseményei után. Ha az Alien Isolations mond valamit, akkor azt kell elképzelni JP köntösben.

 7. @Bayay Ami azt illeti valóban hiánypótló 2 okból is: 1. dínós filmek ugye nem igen vannak, ha most le akar ülni az ember nézni egy jót akkor JP1-2, max JW1, ezeken kívül szinte csak moslék van de új semmiképp, szóval igen, hiánypótló lesz. 2. Az esélye meg van rá hogy jó legyen David miatt, eléggé lehúzták már a népek az utóbbi évek próbálkozásait ahhoz hogy talán lépjenek valamit pozitív irányba is.
  DE! Ha húznak megint egy Apple főgonosz sáskákat ereszt a világra merméne kategóriájú “dínós” filmet akkor elmehetnek az anyjukba.

 8. Scorpion: Konkrétan Henry Wu mondja ki, mikor Hammomddal beszél, hogy az állatokat mind el kellene altatni és neki kezdeni a 4.4 állatok klónozásának. Mire Hammom kérdi miért is? Wu azt válaszolja erre: mert a mostani dinók túl gyorsak, nagyok és abnormálisan viselkednek, emiatt kezelhetetlenek. Hammond pedig letolja ezt, mondván a látogatók úgy se tudják milyenek a valódi dinók, őket az attrakció érdekli. Wu szerint pont ezért kellene lassabb, kezelhetőbb állatokat gyártani, hogy ne legyen gond hosszútávon. Csak Hammond szerint a lassú állatok nem vonzanak a nézőket.

  Szóval már a könyvben a kezdektol benne volt ez a vonal. konkrétan a jw első részében lévő Wu beszélgetés a fenti részre reflektál.

 9. @Ayrons: nem emlékeztem erre a részre, de ebből is az jön le, hogy Wu az “eredeti” dínók helyett akart módosítottakat es Hammond az eredetiekhez ragaszkodott.
  Mindegy is, ezt a szálat nyugodtan kihagyhatnák, a könyv és a film varázsa is abból állt, hogy “igazi” dínókat olvashattunk és láthattunk.
  Engem már az Elveszett Világban rohadtul zavart a dínók eltúlzott mérete. A Stegosaurus kicsivel volt nagyobb egy orrszarvúnál, a film elején meg akkorák, mint egy kétszintes irodaház. A T-rex-nek a lábujjai közé ragad a fószer, akit eltapos. A JW filmekbe ezt még fokozták, mert behozták ezt a “nem érdekli az emebrert ha nincs elég foga meg nem elég nagy” baromságot. A Mosasaurus (a tengeri dínó) kb 11-12 méteresre nőtt meg, itt meg nagyobb, mint egy tengeralattjáró.
  Az első JP filmben még valós méretű állatok voltak, és mindenki imádta. Ha dínós film, akkor dínók legyenek benne, nem mutáns óriások.

 10. Scorpion: A könyv mondanivalója pont az, hogy az ember istent játszik és azt hiszi mindent is uralni tud a természetet is. Miközben ez egy illúzió és valójában semmit nem képes kontrollálni és nem valós állatokat hoztak létre, hanem mutáns szörnyeket. Csak a lényege veszne ki a történetnek, ha ezt kihagyják. A JP sosem volt dokumentumfilm vagy doksisztori, tudományosfantasztikus kalandregény és film. Megjegyzem Spielberg filmje a könyvhöz képest sokkal családbarátabbra sikeredett.

  “Az első JP filmben még valós méretű állatok voltak, és mindenki imádta.” Ez hatalmas ferdítés és hazugság. A Velociraptor kapásból egy csirke méretű a valóságban, míg a filmben akkorák, mint az emberek, mivel egy másik raptorról mintázták őket. A Dilophosaurus a filmben egy kutyaméretű állat, miközben a valóságban az embernél is nagyobb dinóról van szó. Rexy meg jóval nagyobb, mint a valóságban talált T-rexek.

 11. @Ayrons:
  Most arra nem tértem ki, hogy az egyes dínófajokat tévesen nevezték el-ábrázolták a filmekben, de ez is igaz. A filmben látott raptorok valójában deinonychus-ok voltak, az igazi velociraptor pulykaméretű volt. De mint deinonychus, helyes méretű volt. A beteg triceratops is valós méretű volt. A brachiosaurus is kb. A dilophosaurus-t nem értem, miért kicsinyítették le, talán akkor az volt az elképzelés, tudtommal elég hiányos leletek vannak csak belőle. De ez a gigantománia akkor is egyértelmű túlzás a későbbi filmekben.
  Az első Rexet illetően nem értek egyet, ott szerintem kb valóságos méretűre csinálták. A második filmmel indultak el a godzillásodás felé.
  Azzal sem értek egyet, hogy a filmben bármilyen központi üzenetként lenne megfogalmazva, hogy nem “valódi” dínókat, hanem szörnyeket alkottak. Ez csak annyiban releváns, hogy senkinek gőze sem volt, hogy 65 millió évvel ezelőtt élt lenyek milyenek lesznek feltámasztva és a Malcolm-féle káoszelméletből kiindulva egy ilyen sokiselmeretlenes istenesdi hová vezethet. A kontroll nem azért illúzió, mert nem igaziak a dínók, hanem mert elválasztja őket 65 millió év evolúció az embertől. Ezt Ellie meg Grant is megfogalmazzák az első részben. Minndegy eben a tekintetben, hogy igaziak vagy szörnyek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.