Horizon: An American Saga Part 1-előzetes

Annyira bírom, hogy Kevin Costner látszólag csak ezért a filmrendezésért vállalhatta el a Yellowstone-t, és az onnan szerzett pénzét is beletette a Horizonba, nyilván a többi befektető mellé, aztán eszébe sem jutott, hogy a baromi hosszú történetét minisorozatba égesse el, hanem moziba megy az eposszal (4 részesre tervezi). Látszólag igaza is van, mozifilmként több esélye van fennmaradni… egy westernnel.

A vadnyugat polgárháborús korszakát mutatja be a két film 1861 és 1865 között, az azt elszenvedő családokon át kerül terítékre, hogy milyen is Amerika igazából.

(A premierig házifeladat pótolni az Open Range-t azoknak, akik eddig kihagyták.)

37 hozzászólás a “Horizon: An American Saga Part 1-előzetes” bejegyzéshez

 1. Lehet régivágású vagyok és öregszem, de számomra egy ilyen előzetes adja meg az “ezt hívják mozinak” érzést számomra. Baromi jól néz ki (Mondjuk kicsit koszosabbak is lehetnének, de majd meglátjuk🙂). Utah-ban forgatta mindkét részt “a szabadban” 100 millió dollárból összesen (a két részt együtt), és nem zöld háttér előtt 250-300 millióból. A westernben otthon van, alapműve(ke)t tett már le western műfajban az asztalra, és akármennyire is nem vagyok nagy rajongója a műfajnak, ez bizony kötelezően nézős lesz és szurkolok Costnernek, hogy a kasszáknál is sikeres legyen mindkét rész, két filmből egymás utánban csak megtérül a 100+marketing, reménykedjünk. És végre nem kell éveket várni a második részre, csak 3 hetet.

 2. Csak kicsit rázott ki a hideg, nem nagyon. Végre megyek moziba. Szerintem már vagy 1 éve nem voltam.

 3. Kiváncsi vagyok,hogy most hogy jön ki ebből anyagilag Costner és a Warner.
  És arra is kiváncsi leszek,hogy magyar forgalmazó bevállaja e a hazai mozikban,mert még nem látom sehol sem a várható filmek között.
  De nálam is várós Costner és az általa bemutatott western miatt.

 4. Nem vagyok benne biztos, hogy stimmel az évszám 61 és 65 között, vagy valamit nagyon benéztek a fegyvereknél.

  Nem mintha ez Leone-t zavarta volna bármikor is, de Costner csak tudja, hogy a pisztolya 61 és 65 között még nem létezett.

  Vagy nem.

 5. symor: 15 évet foglal magába a történet 1861-1865 körül (előtte és utána is), ha ez segít. Nem értek a fegyverekhez, szóval nem tudom ez segít-e. De még nem mutatták be, én a helyedben írnék Costnernek, ha biztos vagy benne 😀 Engem az ilyen dolgok nem csesznek fel szerencsére, Oppenheimer is dicsőn menetel kettővel több csillaggal azon a helytelen amerikai zászlón 😀

 6. Open Range – hu, hát igen. Anno nem is tudom mit vártam mikor beültem rá a moziban,lassan építkezett, és aztán az a provokatívan formabontó leszámolás egészen mellbevágott. “Csak” egy jó szórakozást vártam de sokkal többet kaptam.

 7. Zolsan:

  Én ilyen amatőr matematikus vagyok, de 1861-1965 körül 4 évről beszélünk 15 év helyett, előtte utána meg nem így igazodunk. Szóval elég hülyén van megadva a korszak a hivatalos csatornákon is, vagy csak egy korai verzióhoz igazodnak.

  Ha a polgárháború előtti és utáni 15 éveket nézzük, akkor 30 évet merít a sorozat, ami az epikus léptéket nézve helytálló.

  A fegyver 1870 utáni, a pionír szekér-karavánok meg 1875 után indultak be igazán, legtöbben az 1880-as években bevándorlóhullámában kezdték belakni a prérit.

  Costner elég szőrszálhasogató a saját westernjeit illetően, ha kellékekről: fegyverekről, ruhákról, nyergekről, haj- és bajuszviseletről van szó.

  A filmek elődje szerintem az 1962-es A vadnyugat hőskora című epikus mű, ami pont ekkora (sőt valamivel nagyobb) léptékben dolgozta fel a korszakot.

  Costner tehát kedvenc műfajából valószínűleg egy gyerekkori westernélményét teremti újra :)

 8. konkrétan a trailer alatt van ott, hogy ” Spanning the four years of the Civil War, from 1861 to 1865″

 9. baromi bátor manapság westernhez nyúlni. Attól még, hogy a sorik nagyot mennek, nem garancia, hogy Costner kasszát fog vele robbantani.

  Nem éreztem katarzist, nem rajongok a műfajért, de az öreget bírom, meg fogjuk majd nézni, de nem moziban

 10. Az Open range minden idők egyik legjobb filmje szerintem! Gran Torino, Heat, Open range. Drop the mic!

 11. @symor: Nagyon jó a meglátás, ha valóban 61 és 65 között játszódik, akkor Costner fegyvere anakronisztikus. Nekem külsőre egy Colt 1851 Navy-nek tűnik, ami teljesen okés lenne, viszont egy későbbi jelenetben látszik, hogy üríti a hüvelyeket, ami már azt feltételezi, hogy központi gyújtású lőszert tüzel. Létezett ilyen a Navy-ből, a Richard-Mason konverziók, de azok csak 1873-tól voltak elérhetők és mindössze 1000 darab készült belőle a haditengerészetnek .38 Long Colt kaliberben. A kellékfegyver szerintem nagy valószínűség szerint egy olasz Uberti féle Richard-Mason Navy konverzió másolat lesz, ami viszont logikus is a filmiparban azon egyszerű oknál fogva, hogy kellékfegyverként eredeti módon működő perkussziós fegyvert használni sokkalta veszélyesebb, mint központi gyújtású lőszert tüzelőt, valószínűleg észre se vennénk, ha nem lett volna az a hüvely ürítős jelenet, na azt meg lehetett volna spórolni. Azt meg már szinte felesleges is megjegyezni, hogy akkoriban fekete lőporok voltak még, sokkal durvább füst volt a tűzharcokban főleg zárt térben, csak akkor meg a néző nem látna semmit a jelenetből. Én azt gondolom, hogy biztonsági okokból ilyen kis csalások teljesen elfogadhatók és az egyszeri nézőnek fel sem tűnik.

 12. Nagyon felkapott sorozat a Yellowstone, országos sugárzások közt is Top volt sokszor, bízzunk a sikerben. Nekem sikerült megdobogtatnia szívem, minden ízében régimódi, hagyományos, mai világan ritkaságnak számító filmnek érződik.
  Még a végén megbocsájtom neki, hogy lelépett a Yellowstone-ból.

 13. Én annyira nem repültem el az előzetestől. Klasszikus filmnek tűnik, ami jó. Viszont történetben semmi extrát nem nyújt első látásra. Fényképezés so-so, néha szép néha nagyon általános. Felemás érzéseim vannak. Azért megnézzük majd…

 14. Azért remélem kapuknk egy tisztességes Yellowstone lezárást is.
  De főleg remélem, hogy megérte ezért a moziért. Az előzetes alapján úgy látom, hogy meg…

 15. nagyon szép, grandiózus képekkel, kár hogy szinte mindenki makulátlanul tiszta.

  katonák, farmerek, prostik szépen kinyalva, fehér csillogó fogakkal, sehol semmi kosz, mocsok, kezeletlen borosta, zsíros haj, stb.

  nagyon sterilnek tűnik így elsőre

 16. bejovos nekem is, avatar 2 utan eloszor megyek majd moziba. azelott pedig a blade runner 2049-et neztem moziban, ugyhogy nalam ez nagy szo.

 17. “4 részesre tervezi”

  ez biztos?
  nem úgy volt hogy 2 rész lesz.
  nem rémlik, hogy ezt valaki lehozta volna, hogy 4 részes lesz.

  amúgy várjuk nagyon. Open rengeteg, pedig hétvégén házi feladatként / szorgalomból újra megnézem. :)

 18. ganf – igen ez nekem is feltűnt és zavar is egy ideje, megy a dráma, jók a színészek, a kellékek a minden, és arra nem figyelnek hogy anno nem volt midenkinek automata mosógépe vasalóval, meg nem rakatott hollywood smile-t porcelánhéjakból a fogára :-) Jó, nem lenne autentikus egy halom foghíjjas szereplő, de azért ki tud zökkenteni az ilyen apróság, mert hátul az agyad valahol jelez hogy itt nem stimmel azért teljesen minden.

 19. Nekem is a szépen befésült hajak, látványosan precíz sminkek és gondosan kivasalt ruhák tűntek fel elsőre, minden nagyon nett, és ettől sterilnek és kicsit teátrálisnak meg mesterkéltnek érződik. De nem baj, minden új western ünnep, remélem lesz magyar mozikban.

 20. “nagyon sterilnek tűnik így elsőre”

  egyértelműen a klasszikus western filmekhez akar visszanyúlni, nem pedig a spagettihez.

 21. According to a new report, Horizon: An American Saga chapters 3 and 4 are encountering funding issues, with Kevin Coster struggling to find investors. Chapters 1 and 2 of the Western epic are due out this summer, but the expensive films represent a major risk in today’s theatrical landscape. It’s possible that the two movies won’t perform, meaning Costner’s planned third and fourth movies don’t happen.

 22. Earlier today, the first trailer for Legfrissebb hír a trailer után:
  Horizon: An American Saga dropped, with Kevin Costner’s long-gestating passion project finally seeing the light of day in a highly impressive first look. Horizon is set to be a two-part series, initially, that will drop in June and August of this year, but Costner has already revealed that his work on the third part of the tale is underway, now that he has more time on his hands, particularly after his departure from Yellowstone.

 23. Ember: A 3:10 to Yuma, az Old Henry, a Revenant, az Unforgiven, a Tombstone sot még a Butch Cassidy.. is meglehetosen mocskosak voltak, pedig ezek nem spagetti westernek, szóval nem tudom mirol beszélsz.

 24. Nagyon szítják a polgárháborús hangulatot odaát. Mintha erre az évre készült volna a film, pedig nyilván nem tudták, hogy ez lesz. Maga az előzetes nekem is túl letisztult, hogy hiteles legyen. Az sem igazán derült, ki ebből, hogy mi újat tudnak mutatni, de egy jó forgatókönyvvel, érdekes karakterekkel akkor is siker lesz, ha nem teljesen új maga a felütés.

 25. El nem tudom képzelni, hogy ez moziban siker legyen. Western, kalandfilm, kalózosfilm jobbára bukik. Nem néz ki rossznak, de fogalmam sincs, hogy lesz ez rentábilis.

 26. Mushmushi: hát nem modern filmekről beszélek, amik a spagettik után születtek. szóval csak a Butch jöhet szóba a listádról, ami iádok, de sok éve láttam, szóval elnéztem a képeit most imdbn, és max gyűrött kabátok vannak azokon

 27. Csak kis extraként:
  Most olvastam, hogy Costner 15 éves fia, Hayes van a trailerben és Costner karakterének fiatalabb énjét játsza.

 28. ez tipikusan az a film ami szerintem bukni fog DE érdemes lenne az warnernek a többihez is pénzt adni mert ez zseniális lehet.
  annyi minden film bukott be náluk, mégis van pénz további bukásokra, akkor ezekre is van.

 29. Térden állva könyörgök hogy ezek legyenek nálunk is, végre valami igényesebbnek kinéző, nem streamingre száműzött western. Nagyon szurkolok neki, hogy berobbanjon.

 30. @Gunslinger:

  ’68-tól léteztek már maszek konverziók, de a dátum a leíráshoz így sem passzol.

  Azt gondolom még mindig a trailer alatt, melett rosszul van megadva a dátum, vagy nem foglalja magába az egész történet idősávját.

 31. Mel Gibson “Mavericket” hiányolom a trailerből, amúgy egy vontatott unalmas filmnek tűnik ezalapján..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.