Nincs meg a Star Wars: Episode X címe

Ma lehozta egy random site, hogy A New Beginning lesz a Rey-es új Jedi rendes film címe, de a Lucasfilm ezt kategorikusan tagadja.

Jól teszik, mert siralmas lenne. A munkacím, amiként hivatkoznak rá az előkészületek közben az New Jedi Order, de ez semmit nem jelent ugye.

34 hozzászólás a “Nincs meg a Star Wars: Episode X címe” bejegyzéshez

 1. Egyre jobb, eddig a Disney úgy kezdte el a star wars, hogy nem tudtak előre, hova fut ki a sztori. Most meg még a címével sem törődnek. :D

 2. Eddigazt hittem az ai által írt bóvli forgatókönyvekhez azért kell betáplálni pár paramétert, mondjuk egy címet.

 3. Soha nem hittem volna hogy ilyen mértékben lerombolják a SW-t kevesebb mint 10 év alatt, de a hír hallatán az első reakcióm hogy:

  “Kit érdekel…?”

  Kit érdekel ez a film? Kit érdekel mi a címe? Kit érdekel hogy valaki szerint mi a címe? Kit érdekel hogy a cég (természetesen) tagadja?
  Az egész egy ótvar.

  Nem a “hírt” akarom fikázni hanem ezt az egész szégyentelenséget.
  Egyébként már nem is annyira haragszom mint inkább elszomorít az egész.
  Majd este felvidít a DUNC2! :)

 4. Nagyon bízom benne, hogy a Marvels és Madame Web szint lesz. Akkor talán zakózik akkorát, hogy végre Katleen Kennedy eltakarodik a PC baromságával és végre kreatív emberek kezébe adják az univerzumot.

 5. Shanusss: Csak úgy halkan megjegyzem, hogy Kathleen Kennedy semmilyen kreatív pozíciót nem tölt be, és nem is töltött be. Nem ő ír, nem ő rendez. Tessék Filoni ajtaján kopogtatni ha valami nem tetszik, ő a kreatív igazgató

  Egyébként az elmúlt 12 év az egyik legsikeresebb a Lucasfilm történetében a számok alapján, szóval igazából semmi érv nincs Kennedy kirúgása mellett, akár tetszik ez a hozzád hasonló, PC-t és woke-ot kiáltozó rinyagépeknek, akár nem :P

 6. Sheev: Halkan jegyzem meg hogy az Összes leendő és volt Star Wars amit kiadták egyik fő producere ez a nő. Teny, hogy Filoninak már több teret adnak, ami szerintem jó, mert a csávó egy halvány reménysugár, DE Kennedy láthatóan meg a projektek mögött van.

  Az elmúlt 12 év nem azért volt sikeres, mert húú de sok minőségi tartalmat gyártottak, hanem mert az azt megelőző érához képest több a közösségi média felulet, jobban tudják tolni a reklámokat, ezáltal jobban megvezetik az embereket. SAJNOS.
  Az lehet, hogy az üzleti mutatok egy ideig jól néztek ki, de jelenleg nem azt látom sok ember részéről, hogy pontosan olyan tartalmakat vár el, mint a Last Jedi vagy Rise of Skywalker. Esetleg még Boba Fett és Mandalorian 3.evad.

 7. És akkor mi van, ha ő a producer? Ez egy filmnél nem kreatív pozíció.

  Kennedy egy munkáltató, akinek az a dolga, hogy egészséges munkakörnyezetet teremtsen a filmeken dolgozóknak. Mellesleg az egyik legjobb producernek tartják Hollywoodban. Favreu nem egyszer beszélt erről egyébként, hogy gyakorlatilag bármilyen lehetetlen kérésük volt a forgatásra, azt Kennedy elintézte nekik. Szóval Kennedy a saját munkáját kifogástalanul végzi.

  Egyébként olyan tartalmaknak is a producere volt, amelyek feltehetően tetszettek neked. Gondolok itt az Andorra, Zsivány Egyesre, Mandalorian 1-2. évadára így a felsorolásod alapján. Szóval elég érdekes ez, hogy ennek fényében minden rosszért ő a felelős…

  Tessék hibáztatni az írókat, ha valami nem tetszik. Ja amúgy Filoninak mindig is nagy tér volt hagyva, többek között ő is része volt annak a csapatnak, akik lefektették előre az új trilógia főbb sarokpontjait még 2014-ben (forrás: Art of The Last Jedi, Art of The Rise of Skywalker könyvek). Mert a sok kritikus által hangoztatott “nem volt semmilyen terv” persze nem igaz. Filoniék fektették le pl. azt, hogy Luke milyen lesz a TLJ-ben, vagy hogy Rey egy Skywalker lesz, de nem vér szerint, hanem szimbolikus értelemben. Ezeket se Kennedy találta ki. Rossz ajtón kopogtatsz.

  És ha a kritikai sikereket nézzük, az elmúlt 12 év sokkal sikeresebb, mint Lucas 1999-2012 közti időszaka. Ez tény.

 8. “Ja amúgy Filoninak mindig is nagy tér volt hagyva, többek között ő is része volt annak a csapatnak, akik lefektették előre az új trilógia főbb sarokpontjait még 2014-ben”

  Akkor ő és a csapata jól összebaszták az egészet mert egy vállalhatlan okádék lett az új trilógia! Ha rajtam múlna takarítói munkát sem kapnának ezután Hollywoodban.

 9. Kalap: a jelek szerint ebben a kommentszekcióban egyedül én gondolkodom és hozok tényeket, mindenki más csak fröcsög. A jelek szerint sokaknak fogalma sincs arról hogy miben merül ki Kennedy munkássága

  Mate815: én csak azért hoztam ezt fel mert mindig Filonival jön mindenki, hogy neki kéne ezt a franchise-t irányítania. Ő irányítja már évek óta. Meg hogy rúgják már ki Kennedyt.

  Emma: én meg fogom nézni, meg tudnék még jópár rajongótársamat mondani, akik meg fogják.

 10. Sheev Palpatine: Ez nem igaz, hogy Filoni irányít évek óta, kb fél éve lett kinevezve, újabb rossz döntés, a közelébe nem kéne engedni az SW-nek mert csak infantilis bohóckodás telik tőle. Igazából a Disney amit lehetett elbaszott, szerintem teljes joggal mondhatjuk, hogy sikerült a Star Wars nevet minden téren meggyalázni.

 11. https://variety.com/2021/tv/news/star-wars-the-mandalorian-dave-filoni-lucasfilm-creative-director-1234978130/

  Már 2020-ban ki lett nevezve Executive Creative Directornak, ez lett átnevezve tavaly Chief Executive Officer-re.

  Előtte pedig dolgozott a sequelen, a tervezőcsapat tagjaként, tehát joggal mondhatjuk, hogy már évek óta irányító szerepben van.

  Egyébként lehet, hogy neked nem tetszik, amit csinálnak, de a Star Wars továbbra is a top filmes franchise, így azért ilyenekkel elég nehéz dobálózni, hogy mindent elbasztak

  https://www.jedinews.com/film-music-tv/articles/star-wars-named-top-film-franchise-of-2023-by-fandom/

 12. Annyira top filmes franchise, hogy 5 éve nem készült film és már valahol 20 körül jár a betervezett de soha el nem készült filmek száma. Persze jobb is, hogy olyan gagyi dolgok nem készülnek el mint kókler Rian trilógiája. Muhaha!

 13. Pont ez a nagy szó, hogy filmek nélkül is a top, ember.

  Az a 20 meg jó lesz 2-nek is, a Rogue Squadron és a Benioff-Weiss páros filmje – bár utóbbiról kiderült, hogy az első Jediről szólt volna, érdekes, nem pont ilyen filmet fog James Mangold is csinálni? Szóval az a projekt is készül, csak épp más rendezővel

  Még ha idevesszük RJ vagy Taika filmjeit is, akkor is csak 4 filmnél járunk. Ez a 20 nem tudom, hogy jött ki neked.

  Mellesleg ebben semmi meglepő nincs, ilyen nagy stúdióknál teljesen normális, hogy van sok elvetett ötlet. Itt max annyit hibázott a Lucasfilm hogy ezeket bejelentették úgy, hogy bármi konkrét lett volna a projektekről.

 14. “12 év az egyik legsikeresebb a Lucasfilm történetében” – ennek mi értelme van?
  Mégis mihez képest? Az első 12 évhez, amikor készült 3 film (1977, 80, 83, a maradék 6 évben meg természetesen semmi!)
  Most meg a fenti OT és a később készült előzménytrilógiával együtt értelmezhető egésznek a szégyentelen fejése zajlik, egyre aljasabb, igénytelenebb és nyilvánvalóbb módon. Sajnos biztos jó sok pénzt hozott persze. De a baj megtörtént. Soha soha a világon nem fognak annyiszor többet új SW filmre elmenni, mint a 2015-ös nagy újrakezdésre. Illetve 1-2 generáció tuti nem, őket hazavágták. 30 év múlva bármi lehet persze, majd kiderül.

  És az hogy a “jedinews” szerint a SW a legnagyobb ász, az elég nagy önhivatkozás! :D Az volt pár évvel ezelőttig, és a régi cuccok meg is maradnak, de az új retkekre a kutya nem fog emlékezni, már most se emlékszem hála Istennek a “diad in the force, somehow, with yellow lightsaber” részre. Na ez elég vagdalkozó komment lett, kb mint a az utóbbi évek SW “termékei”.

  De megnéztem a listát, miféle cuccok vannak itt?

 15. Bander: Milyen önhivatkozás a JediNews? Ők is csak hivatkoztak másra, aki lehozta, nem ők állapították meg a dolgot.

  Azért remélem egy Variety már elég jó forrás

  https://variety.com/2023/film/news/franchise-ranking-2023-fandom-star-wars-marvel-one-piece-1235727925/
  https://www.cnbc.com/2023/12/30/disney-star-wars-2023-top-film-franchise.html

  https://www.cnbc.com/2023/12/30/disney-star-wars-2023-top-film-franchise.html

  Az elmúlt 12 év a prequel korszaknál minden tekintetben sikeresebb. Pénzügyileg, kritikailag, és nézői fogadtatásban is.

  “Soha soha a világon nem fognak annyiszor többet új SW filmre elmenni, mint a 2015-ös nagy újrakezdésre.”

  Mondjuk erre fogadtatástól függetlenül számítani lehetett

  “de az új retkekre a kutya nem fog emlékezni”

  Ohh, mikor is hallottam ezt utoljára? Ja igen, 2005-ben, amikor kijöttek az előzmények. Hát, akkor sem a fikázóknak lett igaza, ma már töretlen népszerűségük van. Ugyanúgy a sequel generáció is felnő majd, ennek már most látható jelei vannak pl. Star Wars Celebration-ökön

 16. rengeteg bennfentes info vám arról mind színészek, CGI artistok, mind a produkcióban részt vevő emberek elmesélése által, hogy Kennnedy felel nagyrészt ezért a kreatív degradacióért, konkrétan videó interjúk vannak ahol arra büszkék hogy a Lucasfilm kreatív írói és tervezői között egy férfi sincs, strong, independent, diverse women, ez nem egy incel konteo ez köztudott olyannyira, hogy konkrétan south park különkiadás is lett ennek szentelve… ha kíváncsi nézd meg ezt

 17. “rengeteg bennfentes info vám arról mind színészek, CGI artistok, mind a produkcióban részt vevő emberek elmesélése által, hogy Kennnedy felel nagyrészt ezért a kreatív degradacióért”

  Valami hiteles forrás erről, vagy csak annyi van, amit az hülye Doomcock nevű maszkos youtuber állít?

  “konkrétan videó interjúk vannak ahol arra büszkék hogy a Lucasfilm kreatív írói és tervezői között egy férfi sincs”

  1. Hol van ez a videó?
  2. Nem tudtam, hogy ezek szerint Dave Filoni nő O.o

  “ez köztudott olyannyira, hogy konkrétan south park különkiadás is lett ennek szentelve… ”

  Láttam, csak veled ellentétben én fel is fogtam, hogy nemcsak a túltolt PC-nek mutat be (ami amúgy tényleg egy létező jelenség), hanem ezeknek az inceleknek is, akik rinyálnak minden sz*ron mint a hópihék, miközben ők hópihéznek le másokat lol.

 18. Őszintén meglep hogy tudod ilyen vehemensen védeni ezeket a cuccokat. De mindegy, ahogy írtam az elején én már inkább csak szomorú vagyok mint dühös. Szóval tőlem tetszhet neked, csak nem tudom megérteni, de mindegy, menjünk vissza a buborékainkba.

 19. Bander: Ezek nem olvasod, amiket írok, mert egyszer sem írtam le itt fent, hogy nekem tetszettek… (egyébként, igen, számomra az összkép teljesen pozitív, ami pedig nem tetszett, megbékéltem, mert valaminek a rajongójának lenni erről szól, és nem arról, hogy utáljuk). Én az ellen emeltem szót, amikor itt elkezdünk ilyenekkel dobálózni, hogy ezt meg azt tették tönkre, meg hogy Kennedy így meg akkora sz*r, miközben a tények a Star Wars él és virul, köszöni szépen, Kennedy meg nem valami “hóhérkisasszony”, aki mindenbe belepofázik és nem hagyja a felvett írókat érvényesülni. Filoni már inkább az a személy, aki mindenbe beleszól, meg újonnan a kánon regényekre, képregényekre is kezd fittyet hányni és felülírni ezt-azt a sorozataiban. Ebben is a mesterére ütött, aki szintén tojt az EU-ra :D

 20. Star Warsnak kellene a nagy betűs mozi ünnepnek lennie. Ehelyett csináltak 5 filmet amiből 4 kb nézhetetlen. 5 éve nincs film csak gagyi sorozatok. Nem mondanám, hogy él és virul. Inkább röhej tárgya manapság.

 21. Mate815: Hát valahogy mégis a Star Wars a legnagyobb filmes franchise jelenleg, ott van fentebb a forrás. Szóval de, él és virul, népszerűsége töretlen. Ezek tények, akkor is ha ez neked nem tetszik. A “gagyi sorozataik” meg a legnézettebb original streaming sorozatok közé tartoznak.

  https://www.thewrap.com/most-watched-streaming-shows-2023/

  Az az 5 Star Wars film pedig volt, akinek moziünnep volt. Nekem is, meg több millió más embernek is. Nem kell a saját véleményedet általánosítani.

  Amúgy nincs új a nap alatt, annak idején a prequel filmekre is hasonlókat mondtak. Lucas megerőszakolta az emberek gyerekkorát, ahogy RJ meg JJ is :P

 22. A népszerűsége nem töretlen. Ezt egyedül meg tudom cáfolni. A leglelkesebb rajongók között tartottam magam számon mindig is.Van több SW pólóm, ez-az. De a lelkesedésemet letörték. Túl sok cuccot csinálnak és a minőség zuhan-zuhan lefelé. Egyetlen ismerősöm van, aki nem ért egyet velem, pedig elég sok ismerősöm van aki hozzám hasonlóan szerette. Szóval én egy valós személy vagyok, akit elhidegítettek. Nekem hiába jössz arctalan statisztikákkal, nem jelent semmit. Én tudom mit gondolok. Pláne hogy én is beletartozom a gagyi sorozatok( bizony, de még milyen gagyi ) nézőszámába, pedig a nagy részük alatt kínosan vakartam a fejem és hitetlenkedtem hogy ezt most tényleg komolyan gondolták?
  A saját véleményedet általánosítod te is.
  Nézőszámokkal lehet pozitív statisztikát kihozni persze. Ebben az értelemben nyilván népszerű, igazad van. De hogy egyáltalán erről a témáról vitatkozik veled bárki, az már mutatja hogy gond van. 2014-ben semmi negatívat nem hallhattál SW kapcsán. Max hogy miért nem jön már. Nézd meg hova jutottunk. Ha keresel negatív véleményt, nem lesz nehéz találnod. EP8, és Boba Fett a mélypont nálam, de a bad batch is már kiverte a biztosítékot, fullba nyomta a kretént, szerencsére már el is felejtettem amennyit láttam az s2-ből. Mando 3 egy óvodás számára is sértő nyitány után, maradt is odalent. Na Ámen. Elszaladt velem a zöld tejet ivó Snoke, aki csak egy báb volt végig, de most eszembe az Ahsoka :D Jeeeeezusom…..az is mi volt….

 23. Bander: https://a.te.ervelesi.hibad.hu/anekdotikus-bizonyitas

  Én sehol nem általánosítottam. Tényszerű adatokat hoztam. Lehet, hogy téged, meg az isemrőseidet elveszítette a franchise, de közben újakat is szerzett magának.

  A swsaga.hu meg egy ellenpélda a te tapasztalataidra, tessék. Ott is hardcore rajongók vannak, és abszolút nem látszik ott lemorzsolódás.

  “2014-ben semmi negatívat nem hallhattál SW kapcsán”

  Mi van? :DDD csak épp agyba főbe szidta a prequelt online mindenki, még 9 évvel a megjelenése után is.

  “Pláne hogy én is beletartozom a gagyi sorozatok( bizony, de még milyen gagyi ) nézőszámába”

  Nehéz felfogni, miért néz valaki olyasmit, amit amúgy utál. Én biztos nem kínoznám magam

 24. Az is tény, hogy a csodás sequel trilógia végére a bevétel a felére zuhant vissza, a somehow alig érte el az 1 milliárdot. Szépen jelzi ez a Disney kudarcát és azt, hogy a fanok nem kérték a szemetet. Azóta nincs film csak az említett gagyi sorozatok amik kb rosszabbul néznek ki mint a PT és tele vannak idiótábbnál idiótább jelenetekkel. Az Obi Want ott hagytam abba amikor a képzett fejvadászok nem tudtak lefutni egy 4 évest, estek keltek az erdőben, tényleg csak a Benny Hill zene hiányzott! Kiváncsi vagyok ez az új film, a teljesen alkalmatlan rendezőnőjével össze tud e- kaparni 1 milliárdot! Kétlem.

 25. Mate815: Ezek szerint az OT is hatalmas kudarc lett a végére anno, hiszen a bevétel a harmadik részre közel a felére csökkent. De jó, ma is tanultam valamit, a Star Wars a kezdetektől egy kudarcos vállalkozás a logikád szerint :O

  https://www.boxofficemojo.com/title/tt0076759/

  https://www.boxofficemojo.com/title/tt0086190/

  Na jó, “csak” 40 százalékos esést produkált a “világlegjobbjamindenbenistökéletesszentéssérthetetlen” eredeti trilógia

  (megsúgom, nem, ettől nem lesz kudarc valami, ez nem így működik)

  Az a teljesen alkalmatlan rendezőnő pedig Oscar díjas. Tudom tudom, dokumentumfilmért kapta, ettől függetlenül van neki játékfilmes tapasztalata is. Tudnál konkrét példát mondani, hogy hol volt gond a rendezésével?

 26. Arra a szintén gagyi Marvel sorozatra gondolsz mint releváns tapasztalat? Én kérek elnézést, jó kezekben a Star Wars!😂

 27. Nem ő írta a Ms. Marvelt. Az új SW filmet sem ő írja, hanem Steven Knight, akit remélem nem kell bemutatni. A rendezéssel meg nem volt probléma.

  Egyébként nem ő lenne az első, viszonylag tapasztalatlan SW rendező. Rémlik valami George Lucas nevű fazon 1977-ből…

  A bevételhez meg annyit, hogy az elmúlt évek gazdasági válságai azért betettek rendesen a moziiparnak. A Dűne második része is csak annyit tudott összehozni a nyitó hétvégén, mint a Rise of Skywalker, holott utóbbi még a COVID és a háború, a gazdasági krízisek előtt jött ki. Pedig a Dűne fogadtatása kifejezetten pozitív.

  Persze gondolom ha ilyesmi lesz az új film bevétele, azt majd a hozzád hasonlók megszakértik, hogy azért van, mert “hanyatlik a franchise” 🤡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.