Somehow, Patty Jenkins returned

Ayyo, annyira magas labda volt a cikk címe. A lényeg, hogy a rendezőnő egy podcastben arról beszélt, hogy a Wonder Woman 3 lefújása után felszabadult az ideje, és még a tavalyi sztrájk előtt megegyeztek a Lucasfilmmel arról, hogy visszatér a Rogue One-ba. Kifejtette, hogy nehéz helyzetben van a stúdió az új kezdő Star Wars film kapcsán, de ő maga is dolgozik már egy vázlaton, amit le kell majd szállítania.

I’m back on doing Rogue Squadron and we’ll see what happens.

Patty Jenkins

41 hozzászólás a “Somehow, Patty Jenkins returned” bejegyzéshez

 1. didninel nem esik le, hogy az Andor stabjan kivul nem kene senkit az IP kozelebe engedni?

 2. Legyünk optimisták: ha palpatine megszállja valakinek a testét és utána összehozza Rey anyját/apját akkor ezúttal legalább nem a hősök követnek el nemi erőszakot.
  Kis lépésekkel kell haladni, na.

 3. Wonder Woman 2 olyan jó volt, hogy tényleg megérdemli, hogy saját Star Wars filmet rendezzen és írjon. Ohh, wait…..

 4. Szerencsére ott van a vitrinben a két Lucas-féle trilógia BD pakk, így továbbra is tarthatom magamat abban a hitben, hogy nem létezik a Disney-féle káosz.

 5. Olyan nehéz nem halál cinikusnak lenni az egész SW kapcsán. Mintha tényleg direkt adnák a lovat a negativitás alá. Mégis mi a frászt várnak ettől a szerencsétlen Jenkins-től?

  Nem kell filmes szakembernek vagy látnoknak lenni hogy tudjuk 0% esély van egy jó végtermékre. Tényleg nem találnak ennél életképesebb ötletet?

 6. se JJ, Filoni, se Favreau nem volt jó választás mégis megtartják őket. szerintetek ezek tanulnak valaha bármit? mert én nem gondolom. legyen Jenkis film, hurrá. még több hasonlóan szutyok Ashoka, IX., Solo meg Mandalori kell a népnek. ja nem.

 7. Gondolná az ember hogy csak addig tolják a full kretént amíg az emberek megnézik és van benne zsozsó… De a bebukott mozifilmek óvatosságra intése után tényleg ez a legjobb ötletük? Jenkins? Komolyan, aki ezt megnézi és fizet érte az meg is érdemli.

 8. Inkább Jenkins mint az egyetlen célom, hogy kényelmetlen helyzetbe hozzam a férfiakat néni.

 9. Jesustomer: Sharmeen Obaid-Chinoy aki a Rey filmet rendezi majd. Jenkins legalább lelkesen beszélt a régi SW filmekről, Sharmeen nyilatkozatairól süt, hogy csak platformnak használja a Star Warst az idióta identintás politika nyomatásához.

 10. Lehet az is segítene, ha nem ragadnánk ki kontextusából mondatokat politikai hergelés céljából. Obaid-Chinoy a pakisztáni becsületgyilkosságokról és nők ellen elkövetett brutális, sósavval leöntős, élve felgyújtós erőszakról forgatott egy nagy port kavaró filmet, ami kapcsán elmondta, hogy az volt a célja, hogy felhívja mindezekre a figyelmet és hogy diskurzust teremtsen. És hogy reményei szerint azáltal, hogy kellemetlen perceket okoz a férfiaknak, talán azok képesek lesznek az önreflexióra és a változtatásra. Micsoda vóóók identitáspolitizálás felszólalni az ellen, hogy évi több ezer nőt gyilkolnak meg a saját családtagjaik. Micsoda liberális fertő. Hát egy ilyen progresszív liba nehogy már Star Wars filmet rendezhessen.

  Nem kell mindent beszopni.

 11. MrMikeRame: a suszter maradjon meg a kaptafánál, a ,,progresszív liba” pedig a tényfeltáró filmeknél. Mindenkinek jobb lesz így…

 12. King Leonidas, ezzel a csodálatosan helytálló gondolkodásmódoddal és kijelentéssel utasítottad volna el Craig Mazin Csernobil projektjét is, aki korábban Horrora akadva filmek forgatókönyveit írta.
  A “suszter maradjon meg a kaptafánál”, ugye? :D
  Todd Phillips a Joker előtt Másnaposok filmeket rendezett.
  Jordan Peele filmográfiáját a Get out előttről láttad?
  Nem okosságokat beszélsz ember!

 13. Hát igen, az a dilettáns David Fincher vagy Spike Jonze is maradt volna a videoklipeknél, Ridley Scott meg a reklámoknál, jobb lett volna mindenkinek. Tudják a helyüket.

  Lehet hogy mégse csupán az a gond akkor, hogy eddig dokumentumfilmeket rendezett?

 14. “még több hasonlóan szutyok Ashoka, IX., Solo meg Mandalori kell a népnek. ja nem”

  Pedig minden statisztika azt mutatja, hogy de, ez kell a népnek.

  Pont nemrég küldött ki a befektetőknek amúgy a Disney egy anyagot, amiből kiderül hogy háromszorosan térült meg az elmúlt 12 évben az a pénz, amit a SW-ba fektettek. Vicces ennek fényében olvasni a sok agyhalottat itt, akik szerint megbukott az egész, meg hogy a Disney nem tanul semmiből. Bár mit vár az ember az ilyen Mate815 meg KingLeonidas féléktől akik egy értelmes mondatot nem bírtak leírni…

 15. Ugyan, mit veszekedtek? Egészen biztosan mindkét rendező remek, fasza, fanokat és új nézőket egyaránt kielégítő, hagyatékot tovább erősítő filmet fog majd csinálni. Ahogy az elődeik az elmúlt években… Ugye?

 16. az igen hova fajult ez a topic xD csak röhögök mennyire cringe Leonidas érvelése

 17. Sheev Palpatine true Disney shill vagy. Jó étvágyat a szeméthez amit két pofára zabálsz!

 18. Mate815: Ez a kijelentés nagyon komolyan vehető valakitől, aki leírta azt a f@szságot, hogy “Sharmeen nyilatkozatairól süt, hogy csak platformnak használja a Star Warst az idióta identintás politika nyomatásához.”

  Mert bizony szöveget értelmezni nehéz. Bizonyára egy rendkívül értelmes fickó lehetsz a való életben is. Azért bírom, hogy mekkora elitistának képzeled magad ennyi ésszel

 19. At eddigi nyilatkozatai alapján süt róla pedig. Egyszer nem említette meg, hogy számára mit jelentenek a régi filmek, miért szeretne ő SW-t rendezni és, hogy mit is szeretne hozzátenni ehhez a világhoz. Az egyetlen dolog amit ki tudott nyögni, hogy eljött az ideje annak, hogy egy nő formálja végre a Star Wars világát. Mintha eddig nőknek nem lett volna köze hozzá. Nulla tisztelet vagy alázat a korábbi filmekkel és keszitőkkel szemben. Biztosan kiváló lesz a filmje😂

 20. Nem attól függ egy franchise film minősége, hogy a készítők mekkora rajongók. Sőt, ez sokszor inkább kontraproduktív tud lenni, lásd JJ Abrams biztonsági játékait. Tony Gilroy nem is szerette soha kifejezetten a Star Warst, ehhez képest a Disney éra messze legjobbját tette le az asztalra. Pont azért, mert nem tekintette azt valami érinthetetlen szentségnek, és mert új lenni. De néhány rajongó természetesen a legyen minden pontosan ugyanolyan mint régen, és a miért nem tud megújulni a Star Wars örökös szuperpozíciójában van.

  Ami engem illet, fogalmam sincs, hogy fog ez a Rey film elsülni, annyira nem hoz lázba, és nem is Obaid-Chinoy lett volna az elsődleges választásom a rendezői székbe (tekintve hogy nem is hallottam róla előtte), de ez a militáns gyűlöletkeltés abszolút felesleges és kártékony, amit leművelnek vele. Számon kérik a Disney-n a franchise elpolitizálódását (ami önmagában eszméletlenül komikus állítás, hiszen épp hogy kevésbé van átszőve politikával mint Lucas érája alatt), aztán pont ők erőszakolnak rá mindent a politikai szekértáborokra, önös politikai érdekből és begyöpösödöttségből.

  Ami meg a “Disney shillséget” illeti, nem utal több kritikus gondolkodásra az, hogy ha valaki válogatás nélkül minden világi kreténséget beszop amit ezek a hisztérikus anti-vókok összezagyválnak, és nem lesz attól valaki fizetett Disney birka, mert nem dől be azoknak.

 21. Ugyan mit ártott neked azzal a rendezőnő, hogy ő büszke rá, hogy ő az első női rendező, aki SW filmet rendezhet? Mi olyan hű de szörnyű ebben a kijelentésben?

  “Egyszer nem említette meg, hogy számára mit jelentenek a régi filmek, miért szeretne ő SW-t rendezni és, hogy mit is szeretne hozzátenni ehhez a világhoz. Az egyetlen dolog amit ki tudott nyögni, hogy eljött az ideje annak, hogy egy nő formálja végre a Star Wars világát”

  Ez meg természetesen nem igaz. Gondolom az interjúkat nem olvasod el, csak ezeket a kiragadott mondatokat, amiket a gyűlölködők imádnak puffogtatni, hogy “lÁtJáToK, sZ*R lEsZ”

  https://rebo.hu/2024/01/03/itt-az-ido-hogy-nok-is-formaljak-a-messzi-messzi-galaxis-tortenetet

  Idézet a cikkből: „Mindig is vonzott a hősök útja és a világnak mindenképpen több hősre van szüksége! A képernyőn látott hősök alakjai a valóságban gyökereznek – az életemet azzal töltöttem, hogy találkoztam valódi hősökkel, akik legyőzték a legelnyomóbb birodalmakat, és lehetetlen esélyekkel küzdöttek, és számomra ez a Star Wars szíve… ezért is vonzott az Új Jedi Rend ígérete… És ezért vagyok különösen izgatott, hogy egy hatalmas jedi mesterrel együtt dolgozhatok a Jedi Akadémián”

  Itt a jedi mester alatt Filonit érti, aki mint CCO szintén bedolgozik a projektbe. Bár amennyire tudom, te őt is utálod, hiába valószínűleg a legnagyobb Star Wars guru a földön Lucas után…

 22. “Mi olyan hű de szörnyű ebben a kijelentésben?”

  Az, hogy nem igaz. Rendezett már előtte több nő is epizódot valamelyik sorozatban. És akkor még nem szóltunk arról mit tett anno hozzá az eredeti filmekhez Marcia Lucas. Nem kéne úgy beállítani magát mint az első nő akit a széria közelébe engednek.

  “Bár amennyire tudom, te őt is utálod, hiába valószínűleg a legnagyobb Star Wars guru a földön Lucas után…”

  Nem utálom csak gagyinak tartok mindent amit hozzátett az Star Wars-hoz.

 23. “Nem kéne úgy beállítani magát mint az első nő akit a széria közelébe engednek.”

  Nem állítja magát így be, ezt csak te állítod. Egyértelműen arról van szó hogy ő az első nő, aki SW filmet rendez. Ez pedig igaz.

 24. Remélem jön Human, és lenullázza a kommnenteket, mert elgurult a gyógyszeretek egy kicsit.

 25. totoro: a suliban is mindig volt egy ilyen gyerek, aki egyből ment szólni a tanítónéninek.

 26. Kis Levente: Nem.

  “We’re in 2024 now, and it’s about time that we had a woman come forward to shape a story in a galaxy far, far away.”

  Egyértelműen így állítja be magát. Nem a direct szót használja hanem a shape szót. Előtte jó pár nőről elmondható ezt.

 27. Mate815: Öm és? Kontextusba helyezve teljesen világos, hogy arra büszke hogy ő az első rendező. Ezt kéne felfognod, nem kontextusból kiragadva gyülűlölködni intelligencia nélkül. Valamiben szeretnél még tévedni?

 28. Mate815: És? Kontextusba helyezve a mondatot, világos hogy miről van szó. Persze te, aki teljes rosszindulatból állsz hozzá, nyilván a legártatatlanabb nyilatkozatba is azt fogod belelátni, hogy ez a nő nem tiszteli a Star Warst.

  Szeretnél még tévedni valamiben?

 29. Igen! Abban szeretnék tévedni, hogy nem egy vállalhatatlan hulladékot tesz majd le a néni az asztalra de elnézve a Disney eddigi munkásságát és a főszereplő karakterét erre sajnos vajmi kevés esély van.
  Neked biztosan nagyon fog tetszeni!

 30. Cuki hogy azt feltételezed, nekem minden tetszett kritika nélkül, miközben csak a toxikusságot kértem számon rajtad. Mert igenis, előre lesz*rozni valamit toxikus, ugyanúgy jönni ezzel a bármi alapot nélkülöző feminácis szöveggel pedig szintén.

  Igazából te előre eldöntötted, hogy sz*r lesz, ne szépítsük :D

 31. Tökre nem érdekel, hogy szerinted mi toxikus és mi nem. Nem kell nagy látnoknak lenni hozzá, hogy tudjam szar lesz. Rey lesz a főszereplő aki pózerkedik majd a történetszállal amit Luket-tól lopott el, mint ahogy a nevét is ellopta.

 32. Nem lopta el a nevét. Luke konkrétan beleegyezett, hogy felvegye a Skywalker nevet, a tetteivel bőven kiérdemelte azt. Rey pont annyira Skywalker, amennyire Leia egy Organa.

  Következő tévedésed mi lesz? :) Szívesen kijavítalak még párszor. Azért picit cuki, hogy ilyen felületes SW tudással te akarod megmondani, mi igazi SW, meg ki csináljon SW-t.

 33. Luke nem egyezett bele, hogy felvegye a nevét, sőt a pár nap során amit együtt töltött vele kifejezetten ellenszenves volt vele. Leia val sokkal szorosabb kapcsolata volt a filmek szerint. miért nem az ő nevét vette fel? és mi az a marhaság hogy a tetteivel kiérdemelte a skywalker nevet?? az nem egy rendfokozat, hanem név, nem kell kiérdemelned egy nevet.

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.