Blockbuster watch: Civil War

Csak Alex Garland polgárháborús filmje jött nagy kihívónak, viszont a nézőközönsége hasonló az eddigi uralkodókhoz, így elvett némi bevételt a Godzilla x Ghostbusters x Monkey bagázstól.

Az A24 ugye próbál kicsit feljebb lépni pár kiemelt filmjénél a költségvetéssel, és a Beau Is Afraid buktája után lehet a Civil Warnál már pozitív lesz a mérleg, bár azért 50 millióba került, de egyelőre csak Amerikában nyitott, és 25,7 millió volt benne ott. Ha jól értem az ottani plafont 60 körülre lövik. Mi majd a héten tehetünk bele 12 dollárt fejenként, hiszen náluk, és nyilván még pár piacon, csak most nyit.

Közben a Dune 2 már 684 milliónál jár világszinten, szóval csak a rendezőn múlhat a Dune: Messiah elkészítése. A Godzilla x Kong: The New Empire egyértelmű siker, a Ghostbusters: Frozen Empire viszont még mindig csak 160 millió világ szinten, 97 Amerikában, szóval itt viszont lehet ennyi volt. Mondjuk elnézve pár hype “ígykészült” videóban az idősebb színészeket, akkor nem hiszem, hogy sokan szomorkodnak közülük.

12 hozzászólás a “Blockbuster watch: Civil War” bejegyzéshez

 1. Civil War erős. Mind a háborús téma, mind a hátország egyes részei mindpedig a hadi-tudósítók… Kicsit az Éjjeli féreg jutott róla eszembe… Viszont örülök a sikerének. Hátha több hasonló kisebb de jól összerakott film kap pénzt és lehetőséget.
  Godzillának is örülök, amit mondjuk a King of Monsters után még nem mondtam volna, de még az első Godzilla vs Kongnál is inkább az “ez minek” érzés kerülgetett, viszont ez meg annyira kellemes csalódás volt (a film nem jó, de annyira rosszra számítottam, hogy így meg tetszett… :D :D ), hogy most érdekelne egy folytatás a karakterekkel…

 2. Előző héten néztem a Civil Wart. Maga a forgatókönyv elég sablonos, tucat road movie kiszámítható végkifejlettel, pedig Garland íróként futott be elsőnek. Na de a rendezés és az aláfestő zenék miatt mégis maradandó emlék lett.

 3. A24 mostani premierje legyűrte a legsikeresebb nyitásukat, amit a hereditary-vel értek el:D én örülök neki, szerintem elnézek rá, szeretem Garland műveit, jó a ment annyira nem, de pl mai napig sajnálom, hogy annihilationt nem láthattam moziban..

 4. blady az annahilationt szerintem könyvben olvasd el ha esetleg kimaradt. A film sem volt rossz, de a 3 könyv messze felülmúlja.

 5. “Csak Alex Garland polgárháborús filmje jött nagy kihívónak, viszont a nézőközönsége hasonló az eddigi uralkodókhoz, így elvett némi bevételt a Godzilla x Ghostbusters x Monkey bagázstól.”

  Most nekem van korán? Én nem értem ezt a mondatot. Akkor terv szerint csilingel a kassza?
  Amúgy mi is hozzárakunk a héten/jövőhéten. Várom nagyon. Leave the world behind nagyon bejött, és most pedig belecsapunk :)

 6. és gondolod, hogy az 50 millát nem éri el?:D Már így is túlteljesített, mintha valami olyasfélét olvastam volna, hogy 20 milla nyitást jósoltak neki

 7. A Dune Part II miert lett anyagi sikerkent elkonyvelve? Marmint a film koltsege marketinggel kb. 300 milla, a bevelekbol a studio kb. 50%-ot kap, tehat 684 millional alig lesz tobb a bevetel mint a studio kiadasa… Azt hittem egy sikeres filmnek legalabb 3x-et kell hoznia a film+marketing koltsegre, itt tehat 900 millio felett. A blockbuster filmeknel, amik marketing nelkul 200 millioba kerulnek, altalaban 1 millaird fellett varnak bevetelt. Tehat ez a film miben mas?

 8. ugy lattam 500 volt a minimum elvárás, 650 volt sok helyen a plafon tipp, ezt mindkettőt simán átvágta. 190-be került, szóval a reklámkampány lehet csak 70-80 milla volt ez esetben? a 3x szorzó amúgy a tippelt reklám nélküli elvileg, szóval azt már főleg ütötte, hiszen 3×190 az 570.

  1 milliárd felett szerintem már kevesen várnak, ezért is mennek le 200 alá a budgetek lassanként ha jól látom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.