Az Inside Out 2 kaszált, a Bad Boys 4 jól tartja magát

A Furiosa és Fall Guy után sokan temették az idei nyarat boxoffice szempontból, erre jött a Pixar, és bebetonozta, hogy semmi tényleg egyedit nem érdemes csinálnia. És Will Smith is nagyobb sztár egy jobb franchiseban, mint Gosling egy 80-as évekbeli sorozat (amiről senki nem hallott odakinn sem) filmes rebootjában. (A stúdiók által becsült bevételek a lentiek, még aprókat változhatnak)

Sőt, az Inside Out 2 amerikai nyitása 155 millióval azt is mondja, hogy a családoknak ha van mire menni, akkor az iszonyat pénzt jelent – ez még a tavalyi Super Mario 146,4 milliós nyitását is ütötte. Míg a Pixartól az Elemental épphogy nulla közelébe ment tavaly, a Lightyear bukott, és a covid miatt sok másuk (Onward, Luca, Soul :(, Turning Red) házimoziban ment inkább mostanában, így sok év után egy folytatásukkal kaszálnak, ez azt is jelenti, hogy a Toy Story 5 be lett betonozva, mármint a berendelése. Pedig a Pixarban az volt a jó, amikor újabbnál újabb ötletekkel jöttek az épphogy elszórt folytatások között, konkrétan volt egy ilyen 10 évük: Toy Story 2, Monsters Inc. Finding Nemo, The Incredibles, Cars, Ratatouille, Wall-E, Up. Áh. Na mindegy. Az Inside Out 2 világszinten is monstrum, 140 millió becsült bevétellel a többi piacról, szóval már most 295 milliónál jár összesítve. Összehasonlításnak az Inside Out első része 90,4 millióval nyitott, de persze 9 éve, viszont az még inflációval számolva is meg lett ugorva a folytatás által.

Mellette a Bad Boys 4 is jól tartotta magát, hiszen csak 42%-ot esett, ami iszonyat jónak számít ilyesmi filmnél manapság. 33 milliót hozott Amerikában, még meglehet a 200 millió is helyben, és a 2. hetében összesítve már 214-nél jár. Avagy végül egyértelmű siker és már mindjárt pozitívban van a budgetjéhez képest, pedig még jó pár hete megy.

Tényleges boxoffice temetés szempontjából a Deadpool lesz a vízválasztó, már a Dune 2 sikere mellett, legalábbis ha nem csak full családi filmeket néznénk moziban, de szerencsére az is hatalmas nyitásnak néz ki. Részemről nem annyira várom, de ettől még örülnék, ha nem csak az Inside Out 2 rúgná be a kaput idén nyáron. Ellenben Disney utálóknak ezek mindenképp szomorú napok…

9 hozzászólás a “Az Inside Out 2 kaszált, a Bad Boys 4 jól tartja magát” bejegyzéshez

 1. Nagyon örülök az Inside Out 2 sikerének és valszeg megyünk a családdal erre (Marion voltunk utoljára). Egy észrevétel: a Pixar bevételek akkor vannak elemükben, ha az egész családnak szólnak. Már nem azért, de egy Onward, Soul, Elemental, Luca amellett, hogy nekem nagyon tetszettek, attól még kb olyanok, mintha animációba oltott művészfilmek lennének kicsit és a gyerekek azt nem értékelik, 10 perc után unják. Az utolsó mozis animációs siker a Mario volt, ami a nintendo brand miatt az egész családnak egy jó szórakozás volt. És a családok igenis akarnak igényes, szórakoztató animációsakat, amiket 5 éves kortól a halálig mindenki élvezhet együtt. Tehát szerintem csak a célcsoportot lőtte be rosszul az elmúlt években a Pixar az ötleteivel, kéne nekik pár külön részleg, hogy melyik filmjüket szánják gyerekeknek vs. felnőttebbeknek. A gyerekek a kalandot, humort és izgalmat keresik a mesékben, az Elemental-ban semmi olyan nem volt, amit egy kb. 16 év alatti értékelne. Én értékeltem, nekem tetszett, de nem belőlem és a többi 30-40-esből lesznek a több száz milliós bevételek, hanem abból, ha a 8 éves fiam is élvezni és imádja, én bőgök közben a mögöttes mondanivalón az asszonnyal, makd másnap javasoljuk mindenkinek a munkahelyeinken, a gyerek meg a 30 osztálytársának…ezt az egyensúlyt nem találta el a Pixar megfelelően az elmúlt években

 2. én max a Soulra fognám rá, hogy kicsit művészfilmes, talán még a Luca valamennyire, de az annyira meseszerű, hogy miért ne szólna bárkinek.

 3. Nem is az, hogy ne szólna bárkinek, hanem annyi, hogy a gyerekeket (kisebbeket) nem köti le se a téma, se a megvalósítás, nem akarnák újranézni se. Na most egy moziban mikor ilyet néz, hogy gyorsan elvesziti az érdeklődését percek után, onnantól a mozi nem élmény senkinek egy nyüglődő gyerekkel, így ajánlani se fogják egymásnak az emberek. Onward-nál is ez a halott apa téma eleve ad az egésznek egy sötét tónust mikor elkezdődik, Elemental pedig masszívan a bevándorlásról és elfogadásról szól szinte zéró humorral. Coco-nál is rezgett már anno a léc (nekem abszolút kedvencem az), az a gyilkossággal, megbocsájtással, elmúlással, de tudták egyensúlyozni a zenékkel, a kutyával stb-vel valamennyire. Érdekes így beszélnem a Pixar filmekről, mert én baromira imádom őket, de így kisgyerekesként látom azért azt is mik azok amiket értékel a gyerekközönség is, és az elmúlt években covid meg otthontanulás meg minden szarság mellett ponthogynem a drámai hangvételre volt igénye a családoknak, hanem szórakozásra és nevetésre, amibe lehet vinni egy kis mögöttes drámát a nagyoknak persze, ahogy ezt az egyensúlyt régen tökéletesen megtalálták, ahogy úgy néz ki most is az Inside Out 2-nél.

 4. A bad boys 4 nagyon jó kis akció vígjáték. Jól szórakoztam rajta.
  Úgy látszik tanultak a harmadik rész hibáiból. Martin Lawrence visz mindent, na meg Reggie!:)

 5. Inside out 2 bevételének okára a konzervatív megfejtésem az, hogy az első is rohadt jó volt és ez is az. :)
  (Ha van családi animációs bőrbe bújtatott művészfilm, akkor ez az.)

 6. igen… szomorú napok…yup

  “I know what it’s like to lose. To feel so desperately that you’re right, yet to fail nonetheless. It’s frightening, turns the legs to jelly. But I ask you, to what end? Dread it. Run from it. Destiny arrives all the same. And now, it’s here.”

  https://www.youtube.com/watch?v=Vek0zjPuIXM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.