Drive

Az év filmje? Igazából azokból amiket láttam, nem is volt annyira nehéz döntés pont a Drive-ot kihozni legfelülre. Talán a közvetlenül alá kerülő Warrior tudta csak kihívni a hóra. Az most lényegtelen, hogy a magyar alcím, a "Gázt" mennyire felesleges. Ryan Gosling jön, nem beszél csak cselekszik, mi meg tátott szájjal nézzük az év legjobb moziélményét.

Warrior

Két testvérnek a világ előtt kell megbeszélnie régi családi sérelmeit, mert más nem is illene hozzájuk. Mindezt eszméletlen alakításokkal, és szívszorító percekkel. Rég láthatunk ennyire férfifilmet.

True Grit

Februárban egy olyan westernnel leptek meg minket a Coen testvérek, hogy öröm volt nézni. És fájdalmas is. Pedig John Waynet kellett felülmúlnia Jeff Bridgesnek a főszerepben, és úgy tűnik sikerült, hogy a film meglepetés sztárját ne feledjük, hiszen Hailee Steinfeld is fantasztikus volt fiatal kora ellenére.


Rise of the Planet of the Apes

Meglepett, hogy ez mennyire jól sikerül. Benne volt, hogy nagyon elrontják, a trailerek is sugalltak ilyesmit, erre egy nagyon emberi történetet kaptunk, blockbuster létére is teletömve érzelemmel.

30 Minutes or Less

Két idióta vígjáték is befért a legjobb szórakozások közé. Ebben Jesse Eisenberg és Aziz Ansari öntött olajat a buddy komédiák tüzére, miközben Danny McBride lökte az oxigént. És az a gorilla maszk mekkora már?

Your Highness

Ebben pedig James Francoval kötött szövetséget Danny McBride, hogy középkori környezetbe helyezve szállítsák 2011 legjobb füves filmjét. Sem a 30 Minutes sem pedig ez a film nem szerepel sok toplistán, de érthetetlen, hogy miért.


Fast Five

Hihetetlen, de a Fast Five, egy sorozat 5. része lett a legjobb idei akciófilm. Mondjuk ez már akkor nyilvánvaló lett, amikor Rock és Diesel összecsapott, nem ovis módra. Hogy a többi látványos jelenetről ne is beszéljek. Az átkötő jelenetek gagyik, de kibírhatóak, ha a többit nézzük.

The Next Three Days

A buta, de jó akciófilm mellé jár a másmilyen is. Bár ez nem színtisztán akció, viszont a rendesen felépített karakterekért a film utolsó 30 percében elég rendesen lehet izgulni. A legjobb úgy megnézni, hogy az ember nem sokat tud róla.


Super 8

JJ. Abrams egy régi álmát forgathatta le, mi pedig a seggünket verhettük a földhöz, mert végre jó gyerekszereplős filmet kaptuk.

Somewhere

A sztárság nem minden, hiába hiszi azt pár ember.


Ne maradjon le Kees van Dijkhuizen fantasztikus montázsa 2011 mozgóképeiről. Még a közepes filmekben is akadnak lélegzetállító jelenetek.

The Darjeeling Limited

Ezt pedig külön emelném ki. Csak most láttam, de lenyűgöző volt mind képileg, mind pedig feelgood hangulatában. A film végét meg kéne fogadni jótanácsnak 2012-re.

Ez volt a filmbuzin 2011-ben. Hozzászólni itt lehet és kell.