Képről képre újraforgatva!?

Haneke-nek van ez az ütős filmje hogy Funny Games, amit 1997-ben forgatott, német, és hát elég ismert. Namost így az amerikai remake trailerére ránézve az a kérdés merül fel az emberben, hogy tényleg leforgatta ugyanazt egy az egyben? Mert értem, hogy Naomi Watts meg minden, én is forgatnék vele bármit, meg a Kör remake-ben is marha jó volt, de itt a Funny Games-nél, a szereplőkön kívül, egyelőre semmi változás nem látszik az eredetihez képest. Szóval nem egy Departed < Infernal Affairs szerű remake.

human
írta
2007. 09. 17. 16:23
megjelenés
14
hozzászolás


14 hozzászólás a “Képről képre újraforgatva!?” bejegyzéshez

  1. Szerintem most nézted végig a trailert, kellene hogy értsd a sztorit.

    imdb is linkelve van: Two psychotic young men take a mother, father, and son hostage in their vacation cabin and force them to play sadistic “games” with one another for their own amusement

    magyarul: Két fiatalember (fehér ruha) foglyul ejtenek egy családot (ők akik sírnak) és szadista játékokat játsza(t)nak velük a saját szórakoztatásukra.

  2. Nem a családéra.
    Amúgy annó sikerült látnom az eredetit, de hát elég brutál volt. Elég kevés mozi tudott ilyen érzéseket kiváltani mint ez a film. Nem ajánlott délutáni matinéra.

  3. az eredeti funny games durva volt, de haneke, szóval belőtt lila művészfilm, nem is értem, hogy ebből, hogy csinálnak fogyasztható mozit. de legalább nem kell megnéznem:)

  4. és én még nem láttam az eredetit!és Tim Roth!!!és Naomi Watts!!!
    dilemmában vagyok:nézzem meg a német verziót,vagy várjam meg ezt? :S
    amúgy a felvillanó szavak nagyon jók,bár olyan mintha egy dvd borítón/film poszteren olvasnám a kritikákból kiemelteket.így belegondolva talán pont ez volt a cél…

  5. latatlanba lefogadom (az ujat nem lattam meg), hogy az eredeti 97-es (azt lattam) jobb, mint ez a remake. hogy miert? mert biztos vagyok benne (ne legyen igazam), hogy a legkemenyebb (ertsd nem legszadistabb, hanem legmeghokkentobb) resz nem lesz benne, mert nem lehet benne egy hollywoodi filmben. (ez pedig a video-visszatekeros “poen”, marha tudjatok mirol beszelek.) egy hollywoodi film ma mar lehet brutal, sokkolo miegyeb – de sohasem fogja felrugni az alap narrativ szabalyokat!

  6. tudom, h haneke rendezi az ujat is – nem is a rendezorol, hanem a hollywoodi szabalyokrol irtam. azok pedig valoszinuleg erosebbek, mint egy-egy alkotoi egyeniseg…

  7. bobbyperu-nál a pont, a visszatekerés biztosan nem lesz benne, de ne legyen igazunk. Kicsit pislogok én is, mert a trailer szokatlanul erős, a srácot még nem láttam eddig, hideglelős, kiváló erre a szerepre. TimRoth bármit eljátszik, NaomWatts viszont túl szép.
    Az eredeti filmben épp az volt a pláne, hogy – ha jól emlékszem – nem igazán volt benne valódi szexuális töltet, úgy mutatott meztelen testeket, hogy eszébe se jutot örülni az embernek. Itt viszont – attól félek – kicsit rájátszanak erre.

  8. psycho-val is megtették ezzel is megtehetik, hogy képkockárók képkockára úgyanaz :) Azt hiszem megnézem az eredit majd a remaket is :D

  9. “hanem a hollywoodi szabalyokrol irtam. azok pedig valoszinuleg erosebbek, mint egy-egy alkotoi egyeniseg…”

    az egy dolog, de ha hanekét kérték fel, akkor okkal tették. a legtöbb filmnek jót tesz egy újraforgatás, hiszen nyilván elsőre lehetetlen hiba nélkülit csinálni.

  10. hmm. legyen igazad, de én meg arra gondolok / attól tartok, hogy szimplán azért haneke, mert nála vannak a film jogai. szóval nem biztos, hogy elkurvulás, de felettébb esélyes…

  11. Az eredetinél volt szerencsém messze durvább filmekhez is, a feszültség sem volt jelen végig, csöppet unalmas az egész. Talán a remake-be több akciót visznek, nagyobb parákat, hiszen kiaknázatlan lehetőségek vannak dögivel. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.