The Bucket List

Két színészóriás és egy egyszerű történetre épülő film, ezt kínálja a Bucket List. Nem fog földhöz vágni a dráma, de a feelgood rész is kevésnek fog bizonyulni, mire lepereg a 90 perc. Mondjuk ki, ha valami könnyedebb szórakozásra vágysz, akkor nem ez a te filmed, hiszen a barátságon kívül a halál itt a főtéma, ami minden jelenetet áthat valamennyire.

The Bucket List: a két nagyágyú

A történet az, hogy egy milliárdos CEO és egy kétkezi munkás ugyanabba a betegszobába kerül a kórházban, ahova rák miatt jutottak. Szép lassan összebarátkoznak, és amikor megtudják, hogy fél év, maximum 1 van hátra az életükből, akkor eldöntik, hogy pár dolgot még ki kell próbálniuk előtte. Nem nagyvasziszdasz, látjátok, ha nem Jack Nicholson (akire nyilván az agresszív CEO szerepe jutott) és Morgan Freeman a két főszereplő, akkor tizedennyien sem nézték volna meg. Természetesen mindketten jól alakítanak, csak hát a film valahogy nem az igazi.

Amit nem szeretek, ha ennyi folytonossági hibát lehet észrevenni. Vagy csak a filmet untam néhol picit? Ilyen felveszi a szemüveget a következő pillanatban nincs rajta, aztán megint felveszi, meg ezek. Régen azt hittem az ilyesmit olyanok szúrják ki, akik csak a hibákat keresik és kikockázva nézik a filmet, de egyre több tűnik fel, pedig nem a hibákat kerestem. Egyszerűen ha Freeman-en van a fókusz, és jelentőségteljesen az orrára biggyeszti a szemüveget, akkor Nicholsonra váltva is legyen rajta, ha ő is látszik a képen.

Ezen kívül még a rosszul megoldott odavetítések zavartak. Nyilván két 60 fölötti színész nem fog autóversenyezni, de azon a jeleneten csak azért tudtam vigyorogni, mert ennél a Heroes jobban csinálja meg, pedig azok aztán igénytelenek odavetítés meg CGI ügyben többnyire. Szal nem volt mozifilm érzés. (Hogy a listán néha ki van húzva valami, néha meg nem, az meg főleg vicces, hiszen az a darab papír is főszereplő.) Ja és nem úgy ültem le, hogy na most minden hibát kiszúrok, egyszerűen nem kötött le túlzottan, így volt időm kiszúrni őket.

The Bucket List értékelés

Jól vettétek ki, nem nagyon tetszett. Egy két mosoly, egy két szentimentális, de mégis hatásos jelenet, és egy 5/10-es értékelés tőlem ide a végére. Nem tudom mivel lehetett volna jobb, mert például a kórházban ahogy összeismerkedtek és betegeskedtek (erre kapta a sok pontot), az nagyon jól sikerült, de aztán a konkrét listamegvalósítás már valahogy kevésbé. Na ennyi.

39 hozzászólás a “The Bucket List” bejegyzéshez

  1. Egy kicsit off: Ez a listás hiba fellelhető a My name is Earl-ben is. Most hirtelen nem tudom melyik részben.

  2. jah, csak itt szégyen, mert előtte 2 jelenettel büszként húzza ki freeman az egyiket, aztán meg jeelntőségteljesen mutatva van a lista, és nicns kihúzva rajta a cucc.

  3. Azért én még reménykedem, hogy ennyire nem rossz a film (5/10), csak rossz hangulatban nézted…

  4. Pizsama, én is láttam, s noha tényleg lehett volna jobb is, de szerintem egy 7/10 is benne van. Nekem tetszett, kellemes kikapcsolódás volt, de jöhetett volna valami világmegváltó jutalomjáték is a két óriástól.

  5. pizsama: ennyi erővel minden negatív kritikán feltételezheted ezt, és minden pozitívnál az ellenkezőjét… amikor a hangulat befolyásol, azt bele szoktam írni a kritikába – mellesleg ez tavaly lehet 6/10 lett volna, de idén igyekszem pontosabban pontozni, ahogy írtam év elején. Bár sok pozitív kritikám votl azóta, de most jön majd pár, amiket nem a napokban láttam, nem egy hangualt alatt, mégis negatívak.

  6. Szuperjó ez a film, nagyon tudom ajánlani! Simán 8-9 pont, nálam még az újranézős listán is szerepel.
    Főleg az első fele, a kórházas részek – beszarás nagy alakítás mindkettő.

    Ami érdekesen hatott rám, az az egész betegség megjelenítése. Komolyan mondom, ez a két ember színészi játéka, elesettsége komolyabban elgondolkodtatott a dohányzást illetően, mint bármilyen kormos tüdő vagy épp tönkrement fogsor látványa. Még most is a hatása alatt állok, pedig még valamikor decemberben láttam.

  7. én csak az előzetest láttam, és csak annyi jött le belőle, hogy borzasztóan szentimentális, két nagyra értékelt, de már fásult színészt hoztak össze, hogy el lehessen adni ezt a stúdiófilmet, és a tetejébe még Oscarra se jelölték őket. nem hoztátok meg a kedvem hozzá…

  8. hátigen, énis nézegettem már, de éreztem, h nekem túl lehúzós lesz, és nem fogják tudni megtölteni elég feelgoodsággal..

  9. Így van, a lehúzó kritika nem hozza meg a kedvet – de, ezért kell megnzni a filmet. Mert érdemes megnézni.

    Nem mennék bele ebbe a “milyen a hangulatom” dologba, mert felesleges. Ha szar a lelkiállapotod, akkor is gyakorolhat pozitív hatást egy film, és term ugyanez fordítva is igaz.

    Az egy jó kérdés, h kit hogyan talál el vmi. Nekem speciel ez az opusz jobban bejött, mint pl a Család kicsi kincse, mondhatni lazán “fílgúdabb” volt. Jó, vannak benne hibák, de ha nem olvasom Human kritikáját nem tudnék róluk. Átitatja a filmet a halál? Legalább annyira az életöröm is – és ez a lényeg. A két öreg még csak nem is hozta élete legjobb formáját. De odatették magukat. És ez látszik. Ez pedig jó, mert igazzá teszi a történetet – majdnem, mint Matthau és Lemmon esetében. Néha a kevesebb, több? Akkor nekem ennyi elég volt. Feelgood!;)

  10. Nekem is tetszett a film. Azt írod, hogy mindent áthat a halál. Hát azért ha tudnám, hogy meghalok egy fél év múlva, minden pillanatomat áthatná a halál. Azért szerintem több volt ebben a filmben, hogy egy rövid kritika, majd felében arról legyen szó, kin mikor volt szemüveg :) Na ennyi, pás

  11. Szerintem sem az a lényeg, hogy kin mikor volt vagy nem volt szemüveg, ki volt-e húzva a listáról vagy sem…végig dilemmában voltam, hogy egy lista van kettőjüknek, vagy külön-külön, de ez sem lényeg. A mondanivalója a lényeg. Még csak nem is az, hogy lehangol-e vagy sem a film. Egy biztos, gyakrabban találkozunk a rák okozta halálfélelemmel, mint valah. Akinek a közelében vagy családjában volt hasonló, az rég nem törődik azzal, hogy mi van a szemüveggel. Átértékelődik minden ami addig az életében volt. Nem kellene ilyen nyomoruságokon átmenni, ha az ember a “szép szóból” is értene. Mindenki ragaszkodik az élethez, higy igy lettünk teremtve, de inkább a test vessze el, mint a lélek. Egy idézet hadd álljon itt: “Mert én tudom, hogy az én megváltóm él, és utoljára megáll a por fölött,s ha ez a bőröm lefoszlik is, testemben látom meg az Istent. Saját magam látom meg őt, tulajdon szemeim látják meg, nem más, bár veséim is megemésztetnek.” Jób könyve 19: 25-27
    Ezt egy olyan ember mondta, aki tudta mit jelent szenvedni, a teste is és a lelke is fájt.
    Ez a lényeg. Aki akar hisz, aki meg nem, az nem. Isten senkire sem kényszeriti, de mindenkin számonkéri, mert a lehetőség mindenkinek adva van!!!
    Te döntesz!!!

  12. Ez gyönyörű,de mi a p….csát akarsz mondani?
    A film pedig remek,egyszerűen pazar!

  13. Hát ahogy nézem ez is megy a “Majd DVD-n meg veszem” listámhoz. MOst komolyan semmi jó film nincs a héten? :D Minden csak 5/10 ezen a héten se megyek moziba

  14. Ez a film nekem személy szerint nagyon tetszett. Nem csak, hogy megihletett, de olyan szép érzetem lett tőle. A két színész játéka egyszerűen perfect. Nem dohányzom, kizárólag bulikban, és ha pia van, és ha hangulat. De amit NImand is írt, olyan hatással volt ez a film rám, hogy úgy érzem van bennem elég erő ahhoz, hogy többet buliban se dohányozzak. Nem értek most veled egyet Human, pedig általában igen…

  15. Szerintem ez a film elég jó főleg a 2 kedvencem 1 filmben.Ennél már csak az lett volna jobb ha valami akcio thrillerben játszottak volna.De megmondva a frankót a Schmidt történetében sokkal jobban alakított:)De azért ez se kutya nálam7.5/10 ellentétben a többiektől akik kevesebbet szavaztak volna.

    Mindenki, aki néz, de nem lát, vak; Mindenki aki lát, de hallgat, duplán vak; Csak azok látók, akik másoknak fényt visznek

  16. Szerintem jutalomjáték, egy nehezen megoldható sztorival, két színészóriástól. Végtére is, valljuk meg őszintén, eljátszani a vidáman halok meg, s közben rettegek az utólsó pillanattól, ám a másik kedvéért ezt nagyon ritkán mutatom ki – az egyik leghálátlanabb szerep – és? Megoldották, méghozzá jól, szerintem. Persze ez szubjektív, fogja mondani valamelyik kritikus, de üzenem innét, gondolja bele magát egy kicsit és mindjárt más szemmel fogja látni!
    A vége egészen megható, ugyan vannak kevésbé “jó” pillanatai, de IGENIS van mondanivalója, és üzenete mindenki számára, csak olvasni kell tudni a “sorok között”
    én

  17. Nekem ez a film 10/9 vagy 10/10!Ja és üzenem azoknak akik ebben a filmben a hibákat keresték,hogy gondolja bele magát egy kicsit és máris más szemmel fogja látni!Bár szerintem ez a film tipikusan az melyet csak azok tudják átérezni akik tudják miről van szó,úgyértem ha valamelyik családtagjával vagy közeli ismerősével történt hasonló.Tehát csak annyit szeretnék ezzel mondani,hogy…a fim mondanivalóját kell nézni(már amelyiknek van)és nem az apró hibákat,mivel a filmesek is emberből vannak…

  18. Nem tudom mikor láttam olyan filmet utoljára ami ennyire nagy hatással lett volna rám. A film 10/10 nálam nincs alku, filmes bakikat meg pont leszarom, mert a mondanivalóját sokkal többre tartom.

    A két színész óriás zseniálisan viszi végig az egyébként szomorú filmet, úgy hogy közben poénokat is képesek belecsempészni. Talán ha nem tapasztaltam volna még meg a halált ilyen közelről, mint ahogy a film leírja én se élveztem volna…

    To human:
    Lehet egy film látványos(CGI) vagy vicces a története futhat 10 szálon is, de semmit sem ér az egész ha másnapra elfelejtem az egészet. A kevesebb néha több, és erre a filmre pont illik!

  19. Nagyon jo a film, elgonolkodtato, mint egy muveszfilm, de nem annyira nyomaszto! Vegre egy film, ami nem csak kikapcsol, hanem olyan temakat feszeget, amikrol -sajnos- nem beszelunk es itt nem a halalra gondolok!

    Siman elmegy a self-help kategoriaban is, mert rendkivul egyszeruen azzal kezdi, amivel az emberek tobbsege tobbnyire valoban csak a halalos agyan szokott foglalkozni! Nem csak ujranezos kategoria, hanem rendszeresen es kotelezoen ujranezos!

    A bakikrol meg csak annyit, hogy aki ennek a filmnek nezese alatt azzal volt elfoglalva, hogy a bakikat kiszurja, az sajnalatos modon nem tudott a filmre rahangolodni. Aki pedig nem tudott rahangolodni, abban nem fog a film tovabb elni…

    Kemeny, hogy ez “Brian Tracy” film is lehetne!

  20. 9/10
    és valóban újranézős!

    (teganp láttam a Mammutban, de épp letöltögetem:-)

  21. Csávó … minek is írsz olyan témában értékelést amihez láthatóan nem értesz? Eddig tőled még csak lehúzást láttam! Na jó nem teljesen igaz olyan filmeket értékeltél fel mint a Wrong Turn 2 … nem érted ne csináld … de ne játsz el hogy érted mert ez így nagyon gáz!
    Ez a film tipikusan nem a te kategóriád, nem tiniknek készült hanem értelmes embereknek!

  22. Sly, Wrong Turn 2-ről nincs is írás. És rengeteg pozitív kritika van. Nem is tudom minek írom, úgysem jössz vissza csak egy random fikázó voltál.

  23. Nagyon örülök annak, hogy nem dramatizálták túl a történetet. Jó a film, a két “öreg” pedig, amit megmutatnak és ahogy megmutatják, az nagyon hiteles, mert többnek érezhető mint csak színészi játéknak. Nyilván az sokat hozzátesz, hogy már ők sem fiatalok, és nem kevesen mentek már el mellőlük/mellettük, és ha másért nem is, de ezért az alakításért muszáj volt végiggondolniuk egyet, s mást és az nem lehetett könnyű.
    A helyi chef-nek üzenem :), hogy bár igaza van a technikai hiányosságokat illetően, de kit érdekel, mert egyáltalán nem az a lényeg. Talán majd a rendezői változatban “egyenesre vágják”…
    Azt hiszem, a sajnos meglévő személyes érzelmi alap is besegített – ez van… -, de engem ez a film nagyon is megfogott.

  24. Nagyon jó film volt így fáradtan is. Értékes gondolatokkal és precíz érzelmi adagolással.
    Az lehet a baj a kritikusokkal h sokX 1 nézés után mondanak olyan kritikát ami a közvélemény 90%-X%-át nemérdekli és nem is ért egyet vele.
    pl ha egy 10-0 ás eb döntő után csak a 32. percben történt nagy lufton csámcsognának az nem tükrözné hozzáértő mivoltukat… Érzek kis párhuzamot. De ne vegye a szívére a kedves “kritikus”

  25. az a baj a random kommentelőkkel, hogy nem néznek körbe mennyi pozitív kritikám van, azaz nem mindent zsigerből meg csakazért is lehúzok.

  26. Hali !
    Valószínűleg rám is rámragasztjátok a random kommentelő pecsétet, de annak ellenére, h nem szoktam írni, rendszeresen olvasom a blogot.
    Ezt a filmet kivételesen a negatív kritika miatt néztem meg. Legtöbbször egyetértek human értékeléseivel, de most ezen az 5/10-en fennakadt a szemem. Főleg azért mert összehasonlítva a Be kind rewind-dal, ami 8-at kapott, sztem ez a film is megérdemelne annyit. Ok, hogy nem egy stílus a kettő, meg h az értékelés nagyon szubjektív dolog, de ami jár az jár :) szvsz a két öreg nagyon nagyot alakít, a történettel is minden stimmel, a zene is nagyon passzol, és a CGI miatt lehúzni egy drámát, az végülis olyan, mintha a Tranformers-t lefikáznánk Megan Fox “színészi” játéka miatt :). Szal sztem aki teheti nézze meg…

  27. Eljutott hozzánk is a moziba, és mivel úgy rémlett, hogy sok pozitív kritikát olvastam róla így elmentünk rá a párommal. Nem a kedvenc színészem Jack Nicholson többször irritált eddig mint szimpatikus volt, de ez jutalomjáték volt neki is és Morgan Freemannek is. Nagyon jók voltak. Szerencsére nem húzták el a filmet, a végén a “csavar” is ott volt. Nekem nem tűntek fel az apró hibák, megható volt a film. 7/10 mert nem sírtam, csak határon voltam.

  28. Sírtam. Ezért érdemes volt feltalálni a mozit. A ki 5/10 re értékeli az mennyit adna a Köagy örnagyra? szerintem min imum 9/10

  29. Syl: én is tini vagyok!Nem hiszem,hogy a tinik mindenképpen sötétek egy ilyen fimhez! Ez rohadtul nem korhoz van kötve…

  30. A napokban láttam a filmet, és egyszerűen nem értem ezt a 10-ből 5 pontot. Szerintem az utóbbi évek egyik legjobb filmje, amin lehetett nevetni és sírni is. Nagyon szép film, remek színészekkel, elgondolkodtató kerettörténettel, jó poénokkal, megható jelenetekkel. Ha nem is ér fel egy Forrest Gumphoz, eléggé megközelíti azt. Én 10/9-et adnék rá, simán.

  31. fogyasztók vagytok. Látványt, hibákat kerestek. Én átéreztem. Én is meg fogok halni.

  32. szerintem ez egy elég gyenge film. végtelenül közhelyes történet, gyenge rendezés, középszerű minden más.. az alapfelvetés pedig milyen jó lenne, tökéletes lehetőség felvetni kérdéseket, hogy mégis mi a jó fenét keresünk mi itt az életben, még ha választ vagy túl sok van, vagy egyáltalán nincs is.. de ez a film ehhez túlságosan felszínes, túlságosan amerikai. 3/10, maximum. azért külön egy pont mínusz, mert összetörték a Shelby Mustangot – ez hiteltelen, ilyet egy rajongó nem csinál, még ha idióra amerikai, akkor sem.

  33. pajpaj, ha neked EZ a film kell ahhoz, hogy erre rájöjj, akkor én téged nagyon, nagyon sajnállak.

  34. kicsit átfutottam a kommenteket.. meg vagyok döbbenve. ennyi idiótával élnék egy országban?

    hát senkinek nem tűnik fel, hogy ez a film műanyag? hogy silány, közhelyes és még csak fényesre sem polírozott giccses celluloidhulladék?

    nem lehet mindenki Bergman vagy Tarr Béla, nem is baj, nem is kell, sőt még a legkomolyabb témához is lehet lazán nyúlni, és nem azzal van a baj, hogy azt mondjuk, hé, álljunk csak meg a nagy rohanásban és szagoljunk bele egy csokor rózsába, még ha ez kicsit érzelgős is.. na de emberek, ez a csokor rózsa műanyagból van!

    nagyon tetszik a magyar címe. ötletesnek szánt, de ízléstelen, ormótlan ferdítés: tökéletes, ez a film bakanccsal tapos az európai értelemben vett jó ízlésen és mindazon, amit a filmművészet eddig letett az asztalra.

    mennyi kihagyott lehetőség, amit ez a szép, hálás téma adna, fáj nézni, különösen, hogy ez a két amúgy nagyszerű színész még képes is lenne rá – de ilyen szánalmasan lapos forgatókönyvvel és ízléstelen rendezővel az egész megdöglik a legelején.

    rákban meghalni egyáltalán nem olyan, ahogy ez a film bemutatja!

    nevetséges, hogy egyes embereknek az az emberi szellem, bölcsesség csúcsa, amit ebben a filmben művelnek. hű ha, micsoda egzotikus helyek, hűű de ez csak díszlet ám, az élet értelmét is megmondják, basszus, hanyattvágom magam mingyán. de nem vágom, mert a díszlet tényleg csak díszlet, a két majom meg nemhogy választ nem ad semmire, a kérdést sem teszi fel, csak okoskodva bele-belekapdos valamibe, amiről ők maguk sem tudják micsoda, meg is ijednek gyorsan az egésztől és inkább hagyják az egészet a fenébe. a fenébe, nekem is azt kellett volna. így megy el másfél óra az életemből.. pedig, goddamnit, my life has value!

    azt meg talán csak egy vattacukorárus hiszi el, hogy Mr. Nicholson vagy Mr. Freeman közelebb került a világmegváltáshoz, csak mert azokat a nevetségesen hiteltelen nem-elég-kibaszott-mélyenszántónak-lenni-annak-is-kell-látszani ruhákat aggatták rájuk.

    mivel az egész film alapjaiban olyan messze van a realitástól, mint egy kezdő magyar pilóta a British Airwaystől, nem meglepetés, hogy a két szereplő közötti úgynevezett barátság kialakulása is érzéketlenül felszínesen van bemutatva.

    haragszom erre a silány filmre, mert érzéketlenül, közhelyesen, csillámporos gumikesztyűvel nyúl ezekhez a témákhoz, elszalasztja azt az óriási lehetőséget, hogy ez a két amúgy remek színész mutasson valamit, amiért érdemes egyáltalán filmeket nézni, de ez a felszínes, középszerű stáb tökéletesen megakadályozza őket ebben.

  35. Most jutottam el odáig, hogy megszereztem dvdn és megnéztem anyukámmal. Egyet értek, a kórházas rész a legjobb, bár engem jobban érdekel ez a halálhoz viszonyulás dolog. Igazából én hiányoltam a diagnózisokat:) Vagyis ha agydaganata van, miért köhög vért? Egyébként az apró pontatlanságok engem is zavartak, most a fülhallgatós rész jut eszembe, meg hogy Freeman ágya mellett ott egy rajz egy fehér kisfiúról. Feltételezem az unokája rajzolta, de egy fekete kisfiú a fekete nagyapjának miért rajzolna fehér gyereket? Jó, tudom, ez már lehet,hogy sok, de szerintem az ilyen apróságok tesznek egy filmet valószerűvé. Azt hiszem tényleg 10/5

  36. Human, kicsit elkéstem, de csak most láttam a filmet, és egyetértek velek. Én még 5 pontot sem adnék neki. És a 37-es kommentben benne van minden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.