Harry Potter és a fél év csúszás

Hazaérek, erre rögtön ilyen rosszhírt kell megírnom: a Harry Potter és a félvér herceg című filmet áthelyzeték 2009 nyarára (július 17.) most télről. Azaz a premier majdnem 1 évnyire van!

human
írta
2008. 08. 15. 00:30
megjelenés
67
hozzászolás


67 hozzászólás a “Harry Potter és a fél év csúszás” bejegyzéshez

  1. Remélem ez csak vmi rosz vicc.
    Ahhoz hogy a premier elött 3 hónappal eltolják a filmet vmi nagy dolognak kellett történnie.

  2. van indokuk: a nyár nyerőbb a családi filmeknek.

    Ezt gondolom a Nerniával is közölték, aminek az első része télen kaszált, a második nyároin bukott :)

  3. Őszinte leszek, nekem gyanús is volt, hogy alig van kampány. Egy eléggé teasernek vehető előzetes volt eddig meg néhány kép. Nem örülök ettől függetlenül :(

  4. Ne mááár! Ha csak azért csinálják, mert nyáron többet hoz, akkor miért most jut eszükbe könyörgök! Szerintem visszahozzák, mert hatalmas lesz a felháborodás. Én még nem könyveltem ezt el biztosra.

  5. És azt még elfelejtettem, h BASSZA MEG A BÜDÖS PÉNZÉT A WB, mert 100, h amiatt csúsztat. Mintha nem lenne nekik elég. Most komolyan, a Batman tényleg hatalmasat bukott, nincs már pénz.

  6. Én mondjuk arra gyanakszom, hogy nyáron ubiszezon van és így nagyobbat üthetnek, vagy nincsenek kész még mindennel.
    Jólenne ha télen jönne, de nem fog sztem. Nekem pár éve a téli film mindig a HP egyik része volt, melyből már hagyomány volt hogy haverommal elmegyünk megnézni, aztán kitárgyaljuk +minden. Kár hogy most átrakták.

  7. nyáron ubiszezon? gondolom azért kaszált a dark knight kurvasokat július végi bemutatóval :) a nyár a mozik aranyszezonja.

    tarack: nem fake

  8. végülis teljesen érthető, hogy a transformer 2 ellen indítják el :D. De lehet rosszul emléxek az autobotok 2. eljövetelére…

  9. Arról nem is beszélve, hogy talán a május 22-re beharangozott T4 is késhet 1-2 hónapot :)

  10. hát ez van. mondjuk nekem úgy rémlik, hogy mindig karácsony előtt valamikor mutatták be eddig HP-ket, de van ennál jobban várt filmu…

  11. “melyik Batman filmre mondtad hogy bukott”

    gondolom az, amit nemrég mutattak be, és ami ki tudja hány száz milliót hozott eddig vissza. :)

  12. Hát ez szar ügy. A HP filmek tényleg hozzátartottak már karácson előtti moziszezonhoz. Remélem valami épkézlábab indokuk is van, mint ez a nyár=több pénz, mert z elég szomorú, hogy csak most jut eszükbe.
    OFF
    Acheron:
    tessék az iróniát érzékelni oj05 hozzászólásában

  13. evileg itt a hivatalos ok :

    “A hivatalos bejelentésben az írósztrájkot nevezték meg a halasztás fő indokának.”
    továbbá ezt nyilatkozta Alan Horn, a Warner vezetője:

    “A többi stúdióhoz hasonlóan mi is érezzük az írósztrájk utórezgéseit.A sztrájk végeztével rögtön elfogadtuk az első forgatókönyvet és most látjuk, hogy milyen hibák vannak benne. Kisebb változtatásokat eszközölünk és emiatt úgy gondoltuk, hogy a legjobb stratégia az, ha a bemutatót is elhalasztjuk.”

  14. Fél évvel az író sztrájk után és 3 hónappal a bemutató előtt tűnik fel, hogy rossza forgatókönyv?:) Eddig mit néztek?

  15. Úristen! Mi lesz így velem? Ja, én nem is vagyok oda HP-ért. ;)
    Nem gondoltam volna, hogy egy könyv adaptációhoz olyan nagy forgatókönyvírás szükségeltetik, hogy amiatt kell halasztani a filmet.

  16. “24. luzsi, ekkor: 2008. 08. 15. 10:05

    Úristen! Mi lesz így velem? Ja, én nem is vagyok oda HP-ért. ;)
    Nem gondoltam volna, hogy egy könyv adaptációhoz olyan nagy forgatókönyvírás szükségeltetik, hogy amiatt kell halasztani a filmet.”

    Ember, az Istem áldjon meg téged a bunkós nagy… botjával!
    Egy könyvet nem lehet szóról szóra feldolgozni, gondolkodjál már.
    Egy HP regényt, ha úgy akarnál megcsinálni filmen, ahogy rendesen le van írva a könyveb 10 óra játékidő sem lenne elég hozzá…
    Azért vannak a forgatókönyv író bácsik meg nénik, hogy, ami a könyvben van, azt szépen átdolgozzák a filmvászonra, elfogadható formában, nem túlságosan átformálva az alaptörténetet (bár ez csak néha sikerül).
    Íg van az pl., hogy egy fasza (nekem legalábbis tetszett) DaVinci kód könyvből kaptunk egy akkora nagy szar filmet, hogy a felénél kijöttem a moziból, mert mégcsak véletlenül sem az történt és úgy, ahogy a könyben le van írva…
    Itt jegyezném meg, hogy kíváncsi leszek az Angyalok és démonok adaptációjára…
    Visszatérve: hidd el, hogy eléggé nagy munka úgy megcsinálni egy forgató könyvet, hogy valamelyest stimmeljen…
    De mondok egy jobbat, próbáld ki magad, fog meg mondjuk az új HP könyvet és próbálj csinálni egy forgatókönyvet belőle…
    A végeredményt szívesen elolvasnánk…
    Amúgy annyit fűznék még hozzá, hogy én sem örülök a HP csúszásának, nagyon is nem örülök, de annyi vígasztal, hogy legalább azért csúszik a film, mert javítani akarnak rajta, ennyit viszont megér várni érte.
    Ennyit akartam.
    Szevasztok.

  17. Nem ez lesz az első film amit nyár elején mutatnak be, a 3. rész is nyár elején jött meg a mozikba, ha jól emléxem. Ettől függetlenül tényleg elég szar, hogy eltolták a premiert, kíváncsian vártam már néhaány jelenet filmrevitelének megvalósítását, de hát fél évet még kivárunk. (Nem mintha lenne más választásunk, btw…) 24-re egy évet kell(ett, mert már csak fél évet kell :P) várni, sztem ez jóval nagyobb érvágás egy rajongónak, mint a HP fél éves csúszása :)

  18. MicaHiro Te meg miről beszélsz, he?
    Jobb lenne ha belegondolnál abba, hogy mit írsz, mielőtt bárkit elkezdenél fikázni!
    Én várom a HP filmet…nem tom miből gondolod h nem.
    Talán olvass kicsit vissza a többi HP hírbe, h miket írtam…és akk rájössz…

  19. bokesz: most akkor mi van? Vágom, hogy a könyv és a forgatókönyv nem egy és ugyanaz, de egy már kész könyvből könnyebb lehet elkészíteni a scriptet, mint egy teljesen újat írni (dialógok, szereplők, helyszínk átvétele), nemde?

  20. Pr13m, a srác elb*szta… mármint nem neked akarta írni, hanem az utánad üzenő znealk-nak. Csak rossz nevet másolt be :)

  21. Szopjatok le ti kis buzi köcsög warnerbrosok azzal a kis plussz dollárotokal együtt! Ilyen tahó, bunkó parasztok… Most legszívesebben bemennék egy géppisztollyal és kinyrnék mindenkit…

  22. “És azt tudja valaki hogy hatással lesz e a 7. részre?”

    a történet szempontjából nem. a forgatás időpontja vélhetően szintén tolódik…

  23. Bazz, én ezekre a filmekre mindig hosszú bőrkabátba szoktam menni, ami ugye olyan mint egy talár. Nyáron hogy fogok abba menni?!?!?

  24. “Nyáron hogy fogok abba menni?!?!?”

    ez valóban fontos kérdés… ne vegyél alá pólót, tehát félmeztelenül. :)

  25. “Even as we put the finishing touches on this latest film, we are already beginning preparations on the final two films—we start filming in February—”

    nem lesz hatással a 7. részre Sorozat Függő
    bár ezek után nem lepődnék meg ha majd ott is bemutatás előtt 3 hónappal közölnék, hogy bocs, még félév… :)

  26. tuti nem a sztrájk maitt helyezték át ha a film már készen van és a következőt preparálják. És 3 hónappal a bemutató előtt azért a film már készen van, és rég az utómunka folyik szerintem

  27. Tök jó, h már már nyomatták azt a szar kis trailer-t is, ami mégjobban fokozta a várakozást.. erre meg ráérhetünk izgulni bő fél év mulva .. kiváncsi vagyok ebből a szigetországban mekkora botrány lehet …
    Mondjuk semmiképp nem hamis hír, mert szinte már minden oladlon átirták ha jól láttam …

  28. Hát az 5. rész is sokat hozott asszem 800 körül összben, júliusi bemutatóval. A 3. rész júniusi bemutatóval olynóan 600-700 körül. Nekik így főleg a TDK után nagyon megérné. Bár a Karácsony is hoz azért bevételt rendesen.

  29. Szerintem télen, karácsony tájékán sokkal jobb lett volna. Hangulatosabb lenne. Számomra a Harry Potter = Karácsony :) Ez a nyári dolog szerintem rossz húzás volt…

  30. A cinematrix-on azt írják azért csúszik, mert a sztrájk miatt kevés a film 2009-re.

    ez hihetőnek tűnik, én sem hiszem, hogy a kész film után most átírnák..

  31. Délben elkaptam a RTL híradóját… ott hallottam először… [bár azért ez nem egy híradóba illő hír…]

    ettől függetlenül én vártam a 6. részt… bármennyire is nem akartam először…teljesen magával ragadott a film és a könyvek hangulata… emlékszem az ötödik részt vasárnap este néztem meg…másnap reggel munka “közben” kiolvastam a 6. könyvet :) nem lehetett letenni :) egyszerűen végig kellett olvasnom :)

    Remélem a film is magával ragad majd ;)
    Nem örülök,de megéri várni majd rá…

  32. “Délben elkaptam a RTL híradóját… ott hallottam először..”
    ahelyett h itt olvastad volna éjjel, vagy délelőtt :)

  33. Bevallom a délben keltem ;)

    amúgy azért nem itt olvastam,mert iGoogle-n beállítottam a Olimpiai éremtáblázatot… és sajnos az lejjebb tolja a filmbuzi…

    de inkább átvariáltam… nehogy már a RTL-ről keljen tájékozódnom … ;)

  34. Istenem, most igazából mi ez a nagy felháborodás. A Harry Potter filmek évről évre egyre gázabbak és ez a múltkori a Főnix rendje volt az armageddon. Aki szereti Harryt az a könyv miatt szeresse én például nagy Potter könyv rajongó vagyok, hatszor nagyobb élméyn mint a film. Most van ez a nagy szomorúság, minek? Ez csak egy film. Én csak akkor esnék így kétségbe ha mondjuk a Sötét Lovagról derült volna ki uugyanez. Na az egy hatalmas film (oscart neki jövőre). De hogy ez az évről évre egyre gázabb filmsorozat… Inkább jó, hogy eltolták, legalább többet tudnak dolgozni az új filmen.

  35. PAdra, van akinek batman, van akinek harry potter, én annyira vártam az új hp-t mint te a tdk-t, kb. vagy még jobban.nekem az eddigi részek is bejöttek. hiába olvastam minden részt 4x, akkor is imádom a filmen nézni. Teljesen kikapcsol, szórakoztat a varázslók világa, egyedi, nem lopott, elcsépelt ötlet. Inkább mint egy denevérember ugrándozása, ami sokkal gyerekesebb, mint a harry potter ha itt tartunk, a film megvalósítás nem, csak maga az ötlet.
    én a batman begins-nek négyszer ugrottam neki, 4 napon keresztül néztem belőle napi fél órát, annyira nem kötött le, de csak végigszenvedtem, ennyi.
    az új részt megnézem majd dvd-n, de csak heath ledge miatt.

  36. Human: Azért mondtam hogy ubiszezon, mert ugye nyáron azért az emberek nagyrésze inkább nyaralni megy. & télen meg szívesebben járnak fedett szórakozási lehetőségeket keresve, mint pl. mozi stb… A számítógépes játékoknál is pl. a nyár az uborkaszezon, minden nagy durranást tél körülre időzítenek általában, vagy tavaszra.

  37. tudom miért mondtad, pont azért javítottalak ki, hogy tévedsz. A nyár a legnagyobb mozis szezon, májustól július végéig. Akkor kaszálják a legtöbbet a stúdiók. Meg van a téli, de még az is kisebb. Akár jó is lehetne a logikád, de pont nyáron van több ideje ilyesmire is az embereknek, meg ugye a tiniknek a sok pg-13 filmre.

  38. Mariann: A TDK gyerekesebb mint egy HP film? LOOOL! Persze, a fantasy közti Barátok Közt biztos egy nagyon komoly alkotás.
    És hogy nem lopott ötlet? Keress rá az interneten, és rájössz hogy hány helyről lopott az a nő.

  39. Hát fasza…
    Én azért reménykedem még valami csodában, ha már varázsvilág meg minden.

  40. Avada Kedavra a pénzéhes WB-ra. Azért ez nagyon gáz húzás volt tőlük. De hátha megcsinálják normálisan és könyvhűen a filmet (egyes jelenetet újraforgatnak úgy hallottam).

  41. Amúgy azt is hallottam már, hogy 2009 novemberére akarták eredetileg :D hát…elég olcsó és kreált kifogás, ha ez igaz.

  42. Most az a hír járja, hogy, a TDK miatt csúszik a HP :)
    mert ha idén mutatnák be akkor a warner akkorát kaszálna idén, hogy jövöre a fele sem jönne össze, és xarul venné ki magát, hogy mekkora visszaesés van 1 év alatt…:) (huhhh, ez érthető igy? :D
    tehát eltolták jövöre így az idei év végén is pofásan néz ki a bevétel és jövöre sem lesz visszaesés az idei évhez képest…

  43. Kicsit szomi lettem, mikor értesültem – nem innen tudtam meg – már úgy beterveztem a mozizást. : ) De ez van… Majd valami más programot tervezek névnapi ünneplésnek.

    Annyi mondjuk, hogy nekem mindig kicsit őszi-téli hangulatom lesz a HP történetektől XD és fura lesz nyáron nézni… na majd elintézek egy esős napot hozzá :P

    De amúgy nagyon kíváncsi leszek a kicsi Voldemortra.

  44. Nehogy valaki is bedőljön ezeknekek a kamu dumáknak, hogy családi filmek nyáron, meg profit. Így is százezer millióan megnézték volna. Az egész azér történt hogy jobban felcsigázzák az embereket és növeljék az érdeklődést. Ez az üzlet. Erre valóak a stúdiók producerei akik ilyen tanácsokat adnak. Ezek jogi kérdések és érdeklődésmérés. Lehet hogy még ez se volt elég a stúdiónak, amilyen sokan megnézték volna a filmet. Amúgy anyukám cége hatszáz jegyet kapott a filmre jegyelővételben a Magyar premier előtti előadásra és a félév csúszás miatt, most nagyon megszívta a cége… Ennyit a szép pénzrablásról amit ezek a filmstúdiók rendeznek. Minden csak a péznről szól, semmi sem elég nekik. Ez nagyon szomorú.

  45. Amúgy az is beszél belőlem, hogy amint korábban már írtam nem vagyok nagy rajongója a legújabb Potter filmeknek, de azért egy Potter film mindig kötelező programnak számít.

  46. “Ezek jogi kérdések és érdeklődésmérés.”

    itt már röhögtem. :) milyen jogszabályok relevánsak?

    az érdeklődésmérés miképp valósul meg? fejtsd ki kérlek.

    mit mondot még anyu?

  47. aki nem szereti ne írjon semmit csak kussoljon!Én megsirattam azt a napot mikor a premierje ment volna!Nagyon szar, hogy ennyit csúszik, de láttam több előzetesét is, nagyon jó film, olvastam a könyveket azok is nagyon jók!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.