A Múmia – A Sárkánycsászár sírja

Köszönet mindenkinek, aki a padlóra tornázta az elvárásaim az Múmia 3 kapcsán. Mondjuk amúgy sem voltak túl magasak, bár abba a kisebbségbe tartozom akik szerint a második rész is simán jó. Hát a harmadik gyengébb az elődjeinél, de akkor is fun volt.

Mummy: Tomb of the Dragon emperor

Történet? Mondjuk van, már ha erre ráfoghatjuk hogy történet. Van egy kínai nagy hadvezér, akit egy varázsló kővé dermeszt, vagy valami ilyesmi. Aztán meg O’Connell-lék felélesztik, miután a mostanra felnőtt kiskölök kiássa a sivatagból, és így persze a feléledt múmiát le kell nyomni. Nagyjából ennyi. Egyik helyszínről rohannak a másikra, és folyamatosan harcolnak. Vannak összekötő részek, de tulajdonképpen 1-2 kivételtől eltekintve pocsékak.

Még mielőtt a negatívumokra térnék elmondom miért volt egynek simán jó a film: mert nem vették komolyan. Vagy csak nem vehető komolyan? Ki akarná? Pár hülye beszólás, képtelen akciók és ugye a tény, hogy kalandfilmet nézhetünk, és már majdnem hibátlan a szórakozás. Ha ezt megfejeljük az apa és fia közötti villogásokkal (a fegyveres párbeszédeken én vigyorogtam mint a tejbetök), akkor még jobb lehetne az összhatás. Az a baj, hogy sajnos elkövettek jó pár ballépést a tökéletes szórakozás ellen.

Először is Rachel Weisz lecserélése, de ilyen barátok közt Tildás módon. Nem hiszem el, hogy nem tudtak olyan forgatókönyvet írni, amiben Rachel karaktere elhagyta a lókötőt, és a pasi egy másik nőt szedett fel aztán azzal kalandozik. Én bírom Maria Bellot, aki a helyére érkezett, de itt nem így kellett volna.

Mummy 3 kép

A másik gond, hogy Brendan Fraser karakterét kicsit a háttérbe szorították. És ide még bejön az is, hogy a család közös akciózásában valahogy nem stimmelt a dinamika, de ezért igazából a Weisz-Bello-csere okolható szintén.

A harmadik nagyobb vétek, hogy full A-listás akciómoziként akarták eladni ilyen trükkökkel. Lehet, hogy nem voltak olcsók a Yetik például, de ennél még a holnaputánban is jobb CGI állatok voltak, pedig azokat is leszólja mindenki. Egyszerűen a számítógépes trükközés nem volt elég jó, még csiszolni kellett volna rajta. Hogy a borzasztó Múmia animációkat ne is említsem.

Múmia 3 értékelés

Túl sok pontot nem adhatok a filmnek, mert egyszerűen néhol szemkiszúróan nem jó, mondjuk 5/10, ennek ellenére én jól szórakoztam, a vigyorgás faktor megvolt 1-2 hülye akciónál, ennek ellenére azt a forgatókönyvet simán újra kellett volna írni, nem pedig így leforgatni.

human
írta
2008. 08. 27. 16:57
megjelenés
39
hozzászolás


39 hozzászólás a “A Múmia – A Sárkánycsászár sírja” bejegyzéshez

  1. huhh, ez nagyon rossz film volt:) nincs részletezés, de tényleg durva, hogy mennyire nincs története.

    ööö, mindjárt nézem az imdb-t, mennyit adtam rá. 3/10. annyi.

  2. az a lol, h az egyik forumon a dk-hoz azt irta vki,h:szar,inkabb nezzetek jobb filmet,pl mumia 3 :D

  3. Nekem nagyon is bejött! Az effektek véleményem szerint nagyon ott voltak, bár egy bigbudget filmhez képest tényleg jobb is lehetett volna.
    Egyetlen gondom a filmmel a hosszú felvezetés volt az előtörténettel együtt. De szerencsére aztán belehúzott!
    Szóval méltó harmadik rész lett kisebb-nagyobb hibákkal amit kalandrajongók mindenbizonnyal elnéznek.

  4. Nekem abszolút bejött, nem akart több lenni annál ami, és végig jól szórakoztam rajta. A csere az elején még furcsa volt, de aztán megszoktam és nem zavart. Jó dumák, főleg Jonathantől, jó akciók, CGI teljesen elfogadható számomra. adok is egy 8/10-et neki, így utólag.

    Hasonlításképpen:
    A Múmia – 9/10
    A Múmia visszatér – 8/10
    A Múmia – A sárkánycsászár sírja – 8/10

    Az elsőt nem lehet űberelni. :)

  5. Még nem néztem meg, sokat én se várok tőle. Az első két rész is történet nélküli agyatlan akciófilm volt /annak mondjuk marha jó/, ha ez is az lesz akkor már oké. :)
    Amúgy marha vicces, hogy mindenhol mindenki Rachel Weisz lecserélése miatt panaszkodik meg óriási negatívumként emlegeti [dark knight törölve, ovlasd újra a kritikám és amúgy se batmanról legyen itt szó – a szerk]

  6. winnie, meg lehet nézni a vote history-d?

    amúgy mummy 10/6, returns 10/2, ezt nem láttam, mert már nem nézek filmeket.

  7. Alapjába véve, nem indult rosszul….
    Jet Li-t nem szoktam rossz filmben látni, pár misi azért a pár percért amiért szerepel ebben a filmben elfogadható.
    Weisz kisasszony valószínű az ilyen szerepeket már nem tartja, rangjának megfelelőnek ezért utasíthatta, Bello nem rossz csaj, elég ha az Ethan Hawk féle filmre gondolunk, egy kis cic popsi mutogatás és máris +1 pont a filmnek.
    A történet nem fogott meg, az akciók nem voltak rosszak, hát hogy a CGI milyen volt… elfogadható.
    Összeségében a film költségeit be fogja hozni ez a film A– a film, nem sorolnám B-be.
    Osztály 10/6 mondom egy kis popsi cici, +1 de mivel nem volt így nincs pont.

  8. Szerintem túlságosan pörgősre vágták, nem szólt semmiről, az első két rész nyomába sem ér. 4/10 jóindulattal, és csakis Brendan Fraser meg gyémántmániás fickó menti meg az 1/10-től.

  9. Iszonyat volt. 5 pont jó rá amúgy.
    A történet gyenge, a viccek iszonyúak, igazából egy sem jut eszembe, a gyerek tök fölösleges volt, mint az Indy 4ben, és az új csak Rachel helyett is semmi…alakítás nulla.
    Pedig az első 2 oan jó volt!!! :( :(

  10. Ez a “film” olyan mint a félkarú rabló. Bedobod a pénzt, erre elkezd csilingelni, villogni, zenélni, majd abbahagyja. Csak itt közben lekapcsolják a lámpát és a csilingelős rész 111 percig tart. További hasonlóság, hogy mindkettő után nagyon sajnáltam a bedobott forintjaimat.

    2/10

  11. Apám egyszer a Mélytengeri szörnyetegről kijőve ezt mondta: “Összefarigcsált filmprodukció.” Na ez is az. Ülj le, egyes ! Azaz én majdnem felálltam.

  12. SPOILERES

    Igazándiból szerintem az a probléma hogy az első 2 részt forgatták le újra, csak kurva rövidre vágva:
    1. film elején bohóckodás, esetleges új “hősök” bemutatása
    2. múmia megtalálása, amit valami hatalommániás fasz kíséretében felélesztenek
    3. kedvencem:személyautós -> londoni buszos -> teherautós utcai üldözés, ahol természetesen rajt cél győzelmet arat az ellenség és a pribékje
    4. köztes jelenetek: itt előkeresnek egy régi cimborát aki duplaszárnyas repülővel/léghajóval/világháborús bombázóval elviszi hőseinket oda, ahol feltételezhetően megtalálják a múmiát
    5. “utolsóelőtti” harc a múmiával, ami sikeresen teljesíti a következő “küldetését”, majd vesztes kullogás a harc színhelyéről
    6. végső csata. harcmezőn a gonosz seregek túlerőben, másik oldalon egy pár ellenálló rabszolga és/vagy harcos
    Főhősök egyenként megvívják harcukat a “mini bossokkal” végül az utolsó utáni pillanatban egy lehetetlen, ámbár kivitelezhető húzással legyőzik az ellenfelet legyen az egy mázsa fásli, egy kibaszottnagy skorpió vagy egy agyagbábu

    Legjobb duma a filmben: “Imádom Kínát, van ez a sok apró kis plusz ünnep, ÉS mindenki piálhat”(Kínai újév közben mondja bártulajdonosként Eve bátyja)

    Jó volt az első 2 rész, de ez sajna sokkal gyengébb lett, de még mindíg bőven elmegy egy kis vasárnap délutáni családi filmezésnek.

  13. nézhetetlen?
    első kereken 41 percben semmi nem történik, mindenki csak beszél angol.
    1946-ban nem volt ásatás kínában…egyébb bajuk volt :)
    a magyar szinkron ismét “kitett magáért”: 1946-ban egy tizenéves kínai nindzsásat játszó lány ilyen szlengben beszél?: megdumcsizhatjuk bakker…
    na itt hagytam abba…látványról nem tudok mit mondani mivel ugye az első negyven percben semmi nem történik, talán kiderül hogy minden amerikai/angol lédi/anyuka húszéves, kisportolt jó testű szerető.

  14. Pfff…én nagyon nem szeretem ha megváltozik egy szereplő vagy akár egy szinkronhang más lesz és ebben a filmben kihagyni Weisz-t?! :( Pedig milyen jóvolt a mindenképpen, talán-ban is…
    Egyébként nem tudták megfizetni vagy mi?!

  15. Hát szerintem viszont nagyon pocsék volt…rendesen megbántam a mozizásra kiadott 2000 ft-ot. Mégcsak nem is szórakoztam, mint pl. a Wanted esetében, egyszerűen gagyi volt a film.

    Az igen nagy költségvetést nem tudom mire szórták el, mert a trükkök teljesen átlagosak voltak, néhol még kifejezetten szarok is (pl. yetik igen). A film csak összedobált sablon (akció)jelenekből állt, amiket a szokásosan szar poénokkal próbáltak tarkítani…hát nem sikerült. 3/10.

  16. Én levágnám a pöcsét annak aki erre pénzt adott, és azét is aki elfogadta és felhasználta egy ily “remekmű” létrehozására! Adták volna oda inkább a szegényeknek, felháborító, hogy mostanság mik kerülnek a mozikba!
    Erre emlékeztek???
    SPOILER! mikor az átok után kővé vált Jet, akkor 2 kezét ökölbeszorítva térdepelt, mikor megtalálták pár ezer év után egy lovasszekér tetején daliásan tekintett a messzeségbe mancsában a gyeplővel. Erős???
    Amugy rengeteg hiba volt a filmben, pl. a pisztoly(ok) szánja nem akadt hátra üres tárnál, csak kattogott.
    Egy másik: a múzeum kapuja ripityára tört, mikor Jet kivágtatott egy vasszekeren a patrióta világuralomratörő és gazdájához mindvégig hű, akár a halált is vállaló tábornok elvtárssal , rá 3 percre a múmjavadász főhősök kifelé szaladva üvöltenek két komcsi huszárnak, hogy nyissák ki az akkor már teljesen ép és fitt kaput.
    A jetin röhögtem a legjobban, utána tudtam, hogy rosszabb nem jöhet, főleg mikor rájukfeküdtek a lavina közeledtével! SPOILER!
    Poénok erőlködnek, szinészek ratyik, kalandfeeling hiányzik, látvány meg se közelíti az előző részekét. Tényleg majdnem felálltam, és hazamentem! Maria Bello meg itt nagyon szarul néz ki, szegény. Jó indulattal és John Hannah poénjaiért 10/2.
    “I M D B User comments:This Mummy should have stayed in his crypt.” Osztom a véleményt!

  17. A Múmia pont attól volt jó anno hogy egy kis Indie feelinget hozott be újra a mozikba egy új sztorival, ami egész jó volt. De aztán jött a 2-3. rész, ami már tele volt ugyanazokkal a jelenetekkel amit már 1*, aztán már 2* láttunk. Sztem Weisz kisasszony is ezért adta le a trilógia 3. részét, mert már nem üti meg azt a színvonalat amivel profitálhatna a karrierépítés szempontjából, inkább csak ront vele, mégha pénzt kap is érte. & ugye tudjuk hogy elég néhány rossz film, hogy leírjanak Hollywoodban, aztán meg kapálózhatsz mint Jim Carrey v. Kevin Costner.

  18. A nagy fáraós múmia mese megszakadt! Nem véletlenül tologatták ennek a résznek a forgatását…weiss is okosan mondott nemet…
    ez egy látványos bödli…főleg az a bóhóc jonathan gyilkolja a filmet…az előzőbe még elment, de most?!
    ilyen filmeket most minek?! Bár az a döbbenet, hogy világviszonylatban már nyereséges a film….

  19. Borzalmas film, bukás mind akciók, mind történet és jellemábrázolás terén. És még nem is vicces :(
    Az egész Múmia feeling ki lett herélve. A jetik szerepe milyen már? LOL

    10/3

  20. ez a film egy rakás sz*r, még annak is kevés. most örülök csak igazán, hogy letöltöttem és nem fizettem érte a mozipénztáraknál. ha a Hancock után ki voltam akadva, akkor itt biztos dührohamot kaptam volna, látva, hogy kihúztak egy ezrest a zsebemből, ezért a… (hadd ne nevezzem meg megint)

    igazán kár érte, az előző részek nekem tetszettek, ez viszont nemhogy jobb lenne, de még csak meg sem közelíti az elődöket.

    3/10

  21. nem akarok kötözködni, de Jet Li agyagszobor vagy mi a franc lett, nem pedig múmia. Akkor miért Múmia a címe??? piszkos anyagiak

  22. egy jó poén volt a filmben (bár az is kissé erőltetett, de azért bejött), amikor az egyik jeti átrúg egy sárgát a kapu fölött és a másik meg beinti mellette a sikeres extra point rugást, mint az amerikai fociban :D

    a film többi részét inkább nem kommentálnám -.-

  23. Ez a csoda meg az elozo 2 reszt is alulmulta. Az elso meg a nezhetoseg hataran volt, a 2 mar boven alacsuszott ez meg igazi buntetofilmre sikerult szvsz.

    Mummy 1: 5/10
    2: 3/10
    3: -32479238498234/10

  24. mchn nem vágom, hogy mondhatod az elsőre hogy 5/10…
    sztm az 1ső nagyon jo volt, a 3 közül a legjobb, a 2. is még egész jó, de mondjuk ez már télleg gyenge volt.. :)

  25. Szerintem nem volt annyira rossz, kb. a masodik resz szinvonalat hozza (majdnem), az elsonek nyomaba sem er. A CG nagyon gyenge volt viszont es lassan indul be a sztori.

    Rachel Weisz hianyzik, sok a baki (mint fent emlitettek), olyan kidolgozatlannak, befejezetlennek hat az egesz. A szinkronrol/feliratrol nem tudok nyilatkozni, halistennek angolul neztem.

    5/10, ilyen egyszer, munkabol hazaerve vacsora kozben nezos :)

  26. Szerintem is egy tipikusan “egynek elmegy” film, de a mozijegy árát nem érte meg… :(

    Történet nulla (mondjuk az előző részekben sem volt sokkal több, de mégis összetettebbnek érződött valahogy), a CGI nagyon gyenge. A Wiesz->Bello cseréért picit kár. Ugyan Bello hihetőbb anyukának (akinek már ugye felnőtt fia van), de annyire nem áll jól neki ez a vagány régész/múmiavadász szerep, mint Weisznek, akit már egyébként is megszoktunk.
    Nem mondom, hogy nem voltak jó beszólások, amin ha röhögni nem is, de egy jót mosolyogni lehetett, de így harmadjára – szinte ugyanazok – már kicsit fárasztóak voltak.
    Sajna a szerelmi szálat sem tudták kihagyni, de szerencsére nem volt hangsúlyos. Olyannyira nem, hogy az már nevetséges volt.
    Az akció részek viszont nem voltak rosszak, a múmia sereg kifejezetten jó volt (főleg a többi CGI-hez viszonyítva), ami valamennyire megmentette a filmet, de még így is jócskán az elvárásaimat alatt teljesített a film. Pedig nem voltak magasak előtte sem.

    Nekem ez egy 6/10, felfelé kerekítve.

  27. Az imdb szerint (habár ez nem 100%) 2010-ben jön a negyedik rész. Akinek tecettek a Múmia filmek az valószinüleg örül, akinek nem teccet az meg nem:D

    The Mummy 4: Rise of the Aztec

  28. Ott is volt a 3. rész végén az utalás: megy a csávó Peruba kocsmát nyitni. Elég egyértelmű utalás az aztékokra:).

  29. Bullseye – biztos akkor pislogtál mikor mutatták,hogy a lovakat fogo daliás katona arcáról lepattant az agyag és ott látod a császár kezeit….belerakták egy másik agyagkatonába… úgy rejtették el…

    Filmről:
    Egyszer megnézhető!!
    5/10 – Láttam már rosszabbat is és jobbat is!
    Film besztofja a bemutatóban is benne volt:
    “átkozott múmiák,mindig csalnak!” =)

  30. Gyerekek!

    Megmondom mi volt a gond ezzel a filmmel. A főgonosz nem tudott kibontakozni. IGEN! Keveselltem a szereplését. ez 4-es. A helyszínek szépek, a jelenetek szépen ki vannak dolgozva. De Jet Li karaktere hagy maga után kívánnivalót

  31. nem lett volna rossz, de nekem olyan érzésem volt, mint ha a második részt néztem volna meg, csak kínában. egyszer viszont nézhető, jópofa. 6/10

  32. Hát ez valami iszonyat volt! De most komolyan!
    Először is ki a tököm ez a nő, Fraser-ünk is a 0-hoz konvergált, de az asszony egyedül is lenullázta volna a filmet, eleve száni, h harmadjára is megpróbálták uazokat a poénokat, apu a macsó-csávó poénokkal
    anyu a “kinemnéznédbelőlehilyentökös” poénokkal
    nagybácsi az “úgyisbenyelek vmi felbecsülhetetlen kincset,hiábavagyokrohadt béna”- stílussal, jó erre lehettett számítani, de akkor is vmi újdonságot plíííz!
    Na és ezek a halálgyenge apu-anyu, apu-fiú párbeszédek, nem is beszélve a hülyegyerek csajozós-dumáiról, amivel egy 14éves lányt se tudna felszedni nemhogy egy 2200 éves harcos védelmezőset.váááááááááááá
    na szóval, ilyen filmekből nem kéne x-edik részeket csinálni, mert ugye az első kurva jó volt, ötletes, vicces, misztikus, de mostanra egy unalmas száni C- katekória.
    Na ezért nem is vállalta az Oscar-dijjas Weis, és szerintem Brandon is csak annyit mondhat ,”Bocs gyerekek megélhetési bűnözés!” :)

  33. Kedves “winnie” attól, hogy nem érted a filmet, az egy dolog. Többet kéne forgatnod a kezedben a történelem könyvet. A filmben látható hadsereg ugyanis a valóságban is létezett, sőt a National Geographic készített is egy igen érdekes dokumentumfilmet az “agyaghadseregről”, ami a filmben életre is kel. Ők a rosszak!

    Kis butus!

    A múmia trilógia egyébként is a valóságra, mármint a valóságban is létezett uralkodókra épített. Kiindulópont-ként használták fel. Ami a filmekben történik persze már fikció, vagy hülyeség. Ugyanaz a történet zajlott le mint az Indian Jones esetében.
    Én már láttam a filmet. Ha 1-10-ig lehetne osztályozni, akkor egy erős 7-es adnék rá. De csakis azért mert több mitológiai helyszít tudtak, storyt kötöttek a film történetébe, mint a szintén nem létező Shangri-La kútját, vagy a jetikit, a halhatatlanság eszmélyét nem is említve, hisz a filmben szereplő császár valódi célja is ez volt a hadserege agyaggá formálásával halála után.

    Végeredményben egy látványos mozit láttam, a múmia filmek s vele együtt Stephen Sommers (múmia 3-csak producer) vízióját, amire most is azt mondom, hogy még hasonló múmiás filmet nem láttam. Nem is nagyon fogok, mert ez egy olyan kategória, ami teljes egészében kimerült. Nem lehet felkelteni vele az emberek figyelmét és ezt én is osztom.
    Csak azért néztem meg a filmet, mert a régi szereplők egy része is benne volt és anno nagy siker volt.

    Látvány: a lavinás jelenet kimondottan tetszett. A jetik beugrása váratlan volt, de kicsit rontott az öszképen, hiszen túl sok közük nincs a filmhez, legfeljebb 10 perces életmentés, oszt annyi. Az agyaghadsereg feltámadása és a Kínai-fal alá temetett emberkék feltámasztása nem rossz húzás volt, viszont a csatajelenetek igencsak gyengécskék. Fos lett, ha szabad így fogalmaznom. Szerintem-én legalábbis így vagyok vele-hogy egy a csata jelenet lehetett volna egy kicsivel brutálisabb is. Ha én rendeztem volna ezt a részt, biztos, hogy nem így oldottam volna meg, mint ahogyan a filmben látható volt. Totál kiábrándító. Kevés hangsúlyt fektettek rá, ez kevés.

  34. “Kedves “winnie” attól, hogy nem érted a filmet, az egy dolog. Többet kéne forgatnod a kezedben a történelem könyvet. A filmben látható hadsereg ugyanis a valóságban is létezett, sőt a National Geographic készített is egy igen érdekes dokumentumfilmet az “agyaghadseregről”, ami a filmben életre is kel.”

    ez az a film, amin nincs mit nem érteni. kb. az általános iskola ötödik az a határ, ahol mindenki hal arról az ominózus seregről, a történelem tananyag része, így logikusan az általános műveltségé is. szinte biztos vagyok benne, hogy winnie is hallott már róla, sőt…

    ettől függetlenül a fim egy rakás szar. nem jól oldották meg Weiss kisasszony pótlását, nevetséges a közös fiuk, aki kb. egy korosztályba tartozik apuval… elnagyolt, elbarmolt a történet, kb. a 8. perben lehet tudni, hogy mi a vége, SPOILER jön: az meg az első apa-fiú konfliktus után egyértelmű, hogy együtt simítják el a szálakat. többezer évig él anya és lánya, nevetséges… apu is felbukkan, pedig őt nem is a nagyfal alá temették. szánalom… és egyáltalán miért múmia a címe?

    2/10. ez a maxium amit adni lehet rá… 6/10 volt az első, mert az legalább vicces volt egy picit, ez inkább szánalmas… :(

  35. Azt se felejtsük el, hogy Ming tábornokot elvileg széttépették, ehhez képest csak egy keze hiányzott. A múzeum kapujával kapcsolatos bakit nem is tudom mikor láttam csúcskategóriás (költségvetésileg) filmben. 2000 éves anya-lánya és a jetik feleslegesek és szarok voltak, egyébként a CGI elviselhető volt.

    Rendes forgatókönyvvel (több karakterjellemzés, rendes párbeszédek, + 20-25 perc játékidő értelemmel megtöltve) egy teljesen nézhető kalandfilmet hozhattak volna össze.

    Egyébként sör mellett teljesen szórakoztató volt még így is.
    10/5.5 (a fentik szerint 7.5 is lehetett volna, az nálam már igen jó kategória)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.