40 hozzászólás a “Tovább pimpelik a How To Peoplet” bejegyzéshez

  1. PIszama: Én is :) Nagyon megtévesztő hogy meglátunk egy Megan Fox-os képet, és egyből a pornó ugrik be róla :D

  2. sztem a 8.2 IMDb pont nem épp azt jelenti, hogy szar..
    sztem SImon Pegg óriási benne,
    várom, hogy megérkezzen a hazai mozikba:)

  3. Megan kisasszony ezeken a kepeken is egy Kiszel Tuncikebe oltott alienre hasonlit. 8,2 imdb-n meg sokat nem szamit, igen-igen jo filmek vannak szvsz alulertekelve, masok meg csunyan felul, a legdurvabb pl. sztem a Pink Flamingos 5,8as ertekelese. Masreszt meg ahogy human irta, keves a szavazat, harmadreszt pedig az uj filmek eseten soha nem lehet pontosan megtippelni, h tobb 10000 szavazat eseten mi lesz a realis helye, ha nagyon durvan indit (lsd. Dark Knight) akkor varhato a komoly visszaeses az evek folyaman, maskor meg eleg rosszul indito filmek jonnek fel 7es atlag fole.
    A trailer alapjan eselytelen, h r5nel tobbet szanjak ra, sajna nagyon nem volt meggyozo.

  4. Én megvárom a DVDRipet. :)
    Valóban elég nagy gáz lehet a filmmel, ha a tréler óta szinte kizárólag Megan Foxszal pomótálják.

  5. “8,2 imdb-n meg sokat nem szamit, igen-igen jo filmek vannak szvsz alulertekelve, masok meg csunyan felul, a legdurvabb pl. sztem a Pink Flamingos 5,8as ertekelese.”

    ez mekkora baromság már, bocs… akkor lenne jó az imdb, ha minden értékelés a te ízléseddel egyezne? a pink flamingos attól, hogy nagyon gáz, még lehet 5,8, mert másoknak meg tetszik. (érted. ha neked bejön valami, sokaknak meg nem, akkor nem feltétlenül a sokak értékelik alul, hanem inkább te felül, nem?)

    épp ez a jó benne, hogy nem egy ember, hanem egy massza osztályzatainak átlaga van számontartva, ergó abszolút helyénvaló a dolog, még ha sok 2/10-es film is kap 8 pontot, de több 8/10-es van, ami dettó 8-as.

    “Masreszt meg ahogy human irta, keves a szavazat, ”

    human et írta és téved – csak abban nem hogy változni fog. egy kisebb filmnél már a 700 szavazat is jól belő egy irányt, egyedül azért nem lehet biztosra menni, mert nem volt amerikai premier és, ha egy teljes nép szabadul rá az értékelésre, akkor lehet változás – de azt nem a mennyiség, hanem az eltérő kultúra okozza.

    (nézd csak meg, hogy az elmúlt 3 hónap bemutatóinak osztályzata 700 és 7000 szavazatnál mennyire különbözik. nem nagyon, pedig ebben még a fanhatás is benne van, hiszen aki először osztályoz az az első napon megnézte a filmet, szóval _valószínűleg_ elfogultabb, mint az átlagnéző.)

    “harmadreszt pedig az uj filmek eseten soha nem lehet pontosan megtippelni, h tobb 10000 szavazat eseten mi lesz a realis helye, ha nagyon durvan indit (lsd. Dark Knight)
    akkor varhato a komoly visszaeses az evek folyaman,”

    az évek folyamán? nem. a dark knight remek példa, hogy pár száz szavazatnál 9.5 volt, most 280 ezernél 9.1. sima trendszámítás. hiába jönnek ezután negatív szavazók “az évek során”, már alig fog változni, mert irdatlan mennyiségű szélsőséges azavazat kéne, hogy egy ekkora minta átlagát elmozdítsa. (meg lehet nézni, hogy mennyi az egy filmre leadott max szavazat.) csak úgy lehetésges, ha a 10/10-ezők lerontják osztályzatukat.

    “maskor meg eleg rosszul indito filmek jonnek fel 7es atlag fole.”

    nem jöttek. országos premiert követően nem, megint, vissza lehet nézni – az imdb-n nincs komoly változás a nyitányokat követő 10 nap után, csak pár tizedes, viszonylag minden beáll szintre, kivéve, ha még az első hétben egy fokozatosan csökkenő trend beindul.

  6. “sztem a 8.2 IMDb pont nem épp azt jelenti, hogy szar..”

    nem, valóban nem azt jelenti.
    viszont azt sem, amit te mögé gondolsz, jelesül, hogy jó lenne a film.

    727 szavazat után a 8,2 semmit nem jelent. pláne úgy nem, hogy október 3-án mutatták be, most meg október 4. van. erre mondják azt, hogy nem reprezentatív, ugyanis 727 ember véleményéből nem lehet releváns következtetést levonni a teljes népességre.

    tehát ez se nem pro-, se nem kontra érv semmire.

    ez a promo vs. porno dolog meg minden posztban felbukkan ahol a kifejezés, baromi unalmas már.

  7. “human et írta és téved – csak abban nem hogy változni fog. ”

    Nem téged, mivel közönségvígjáték így több mint 10e szavazata lesz. Egyelőre még nem frissült be a pénteki premier utáni tömegek véleménye így a 700 szavazat jelenleg semmit nem jelent. Ahogy ezt próbáltam 1 mondatba belesűríteni.

    Ahoyg ezt dimitrij is mondja. Winnie most picit mellélőttél szerintem. Majd ha befrissült az első nézői reakció utána vetíthető le a későbbi szavazatokra az eredménye.

  8. “Nem téged, mivel közönségvígjáték így több mint 10e szavazata lesz.”

    közönségnek nem közönség, ezt te is tudod – összvissz 3 milliót nem fog hozni – max kommersz:) hatalmas bukta.

    “Ahoyg ezt dimitrij is mondja. Winnie most picit mellélőttél szerintem. Majd ha befrissült az első nézői reakció utána vetíthető le a későbbi szavazatokra az eredménye.”

    ácsi, ácsi. nem tévedtem, direkt írtam, hogy ez valóban semmi, mert nem volt premier. arra akartam cálozni, hogy nem azért “semmi”, mert alacsony a szám, hanem mert még nem volt bemutató. te is ezt írtad, írtam is, hogy ez okés.

    hasonló az effekt az olyan filmeknél, amit csak angliában mutatnak be és várat magára az angol bemutató, ott 7000 szavazat sem jelent semmit.

  9. “nem, valóban nem azt jelenti.
    viszont azt sem, amit te mögé gondolsz, jelesül, hogy jó lenne a film.”

    én ilyet nem gondolok, épp az ellenkezőjét írtam le.

    idézem magam: “még ha sok 2/10-es film is kap 8 pontot, de több 8/10-es van, ami dettó 8-as.”

    épp arra célzok, hogy attól, hogy rossz egy film még lehet magas pontszáma, csak sokan elfelejtik, hogy a “rossz” minősítés saját értékítélet, mint a kollega is, aki az imdb-ben keresi a hibát, mert egy gagyi filmet 5,8-ra értékeltek.

    az imdb, a tömegízlés nem hibás, mert az a tömeg ízlését jelzi, nem az egyénit (az imdb pár esetben torzít csak. a gyerekfilmeknél, az urban filmeknél például, mert ezek fő törzsközönsége nem imdb-szavazó (ezlrt nem lesz egy tyler perry film soha 8.0 (amellett, hogy szerintem is nézhetetlenek:)), illetve a nagyon rétegfilmeknél, amelyeket tuti csak egy fix réteg néz meg, így esély sincs a filmet alapból meg nem nézők várhatóan alacsony szavazataira.

    “727 szavazat után a 8,2 semmit nem jelent. pláne úgy nem, hogy október 3-án mutatták be, most meg október 4. van.”

    ezt mondtam, emberek. szövegrértelmezés.

    idézzem? “egy kisebb filmnél már a 700 szavazat is jól belő egy irányt, egyedül azért nem lehet biztosra menni, mert nem volt amerikai premier”

    ” erre mondják azt, hogy nem reprezentatív, ugyanis 727 ember véleményéből nem lehet releváns következtetést levonni a teljes népességre.”

    ?? mi van?:) a reprezentativitás hogy jön ide?

    teljes népesség? mindössze arra céloztam, hogy a 700 szavazat simáén elég lehet egy olyan filmre, amit nem néznek sokan. ezt így nem írtam le, chumannek csak is a “700”-ba kötöttem bele, hiszen dőreség leírni azt, hogy a 700 lópikula, ha nem tudja, hogy mennyi lesz az össz. 100ezerhez képest az, de 1000-hez ne – viszonyítás kérdése. amiért nem iránymutató a szám, az az amerikai premier hiánya. ezt is leírtam:)

    viszont a how to alianate érdekes lesz, hogy hány szavazatig kúszik fel, hisz mivel ordas bukta, még az az abszurd helyzet is előállhat, hogy pár száz szavazat is számíthat, mivel alapból keveset kap.

  10. ehh, nem fejeztem be, sorry. a reprezentativitás nem a minta nagyságával kapcsolatos, hanem az elemek kiválasztásával – ezért reprezentatív egy 1000-1500 fős minta, ami a magyar felnőtt lakosság szokásaival kapcsolatosan választattatik ki.

  11. winnie, lazíts pajtás, nem neked szólt a hozzászólásom, hanem Oak-nak. :) de olvaslak tovább…

  12. “?? mi van?:) a reprezentativitás hogy jön ide?”

    úgy, hogy 700 ember véleményéből nem tudsz seemilyen következtetét levonni annak kapcsán, hogy milyen lesz a fogadtatás. az abban a 700-ban felbukkanó pozitív és negatív vélemények nem tükrözik az összes potenciális néző véleményét, annak arányait stb., tekintettel a film műfajára, jelesül hogy elég populáris, nem rétegfilm, így az elsőre idegennek tűnő kifejezés simán megállja a helyét.

    de hogy egy másik felvetésre is reagáljak, egyik kedvenc filmem a Gyűlölet (Mathieu Kassovitz 95-ös munkája, gondolom láttad) 8,1-en áll, 20 ezernél valamivel több szavazatnál. egyértelműen rétegfilm, így kevesen szavaztak rá, de azok értékén kezelték a filmet. akkor ezt most így hogy? :)

    800 fős minta elég lehet egy 10 milliós ország kapcsán, csak jól kell az interjúalanyokat megválasztani, illetve a súlyozásokat alkalmazni, az 1200 – 1500 fős minták általában politikiai preferencia-méréshez használatosak, de ez szerintem egy másik téma. ami miatt a kifejezést bedobtam az, hogy 700 ember véleménye és pontszáma alapján semmilyen következtetést nem lehet levonni. esetleg az, aki egy kicsit üldözési mániás azt kérdezi magától, premier előtt hogy a francba látták ennyien? :)

  13. “ezt mondtam, emberek. szövegrértelmezés.”

    off: kár, hogy nem lehet az előzmény funkciót használni, akkor nem beszélnénk el egymás mellett. mint írtam, nem neked szólt a megjegyzés, hanem a másik kollégának, csak ez nem derült ki számodra… természetesen nincsenek szövegértelmezési problémáim. legfeljebb a 700 fő véleményével kapcsolatos “érvet” látjuk másként. :)

  14. Bammeg winnie írhatnál egy könyvet így szombatonként. Egy 300 oldalas Imdb összefoglaló most is összejött volna pár óra alatt. Amúgy szerintem sem jelent semmit az a pár száz szavazat. Az egészről meg annyi a véleményem, hogy lehet valami az Imdb-n 9,9 is, ha nekem nem tetszik, akkor úgyis leszarozom. Szerintem nem kell alapul venni annyira az osztályzatokat, vannak filmek amiket alulértékel a többség, de egy kis rétegnek meg éppen az jön be. Nincs ezzel semmi baj szerintem.

  15. 2 dolog:

    1. Megan Foxx olláálááááááá :) Van melle na ugye. Teccetős :)

    2. Én szerintem Winnienek van igaza, legalábbis ahogy így végigolvastam vele tudok inkább egyetérteni.

  16. na sikerült beszerezni egy push-up fixet megan néninek jólvan, kis smink, tupír és mindjárt jobb az összkép ;)
    (mondjuk az a sálas/matrózblúzos homár nemtom mit vizslant…)

    Jézusom, ez kék leves?! akarom mondani: ti komolyan az imdbről vitáztok?! szemeket a dekoltázsra skacok és lazulás!

  17. “(mondjuk az a sálas/matrózblúzos homár nemtom mit vizslant…)”

    az nem csaj? :) a kamu-morfeusz se sokkal jobb egyébként. :P

  18. winnie, egyetlen, apro es nem tul lenyeges dolog:
    nagyon-nagyon tavol alljon tolem, h a pink flamingost leszarozzam, sztem minden idok egyik legjobb filmje, de azt meg megertenem, ha lenne egy 7es koruli osztalyzata, de az 5,8 engem sokkolt nagyon csunyan.

  19. sejk
    hagy figyelmen kivul ezeket a kommenteket ;) sokkal egyszerubb

    amugy a bejegyzes cime lehetne tovabb pimpelik megan foxot :D

  20. amúgy direkt vág mindig ilyen ribanc képet, vagy alapból ilyen?
    ettől függetlenül meggyömöszölném rendesen

  21. Na, most Human miért gondolod, hogy rossz? Nem mondom, hogy jó film, de az előzetesek alapján még mindkét lehetőség benne van. Én drukkolok, Simon Pegg filmjei nekem eddig mindig bejöttek.

  22. “bazmeg, féloldalas kommenteket lécci alapból kimoderálni…”

    az ilyen felesleges hozzászólásokért meg kár volt belépni.

  23. Akinek meg (a képek alapján) nem tetszik Megan Fox, az nézze meg a 2 pasi és egy kicsi 1×12 részét. Aztán utána lehet dumálni. :D

  24. 1 – nincs melle, ez tényleg csak pusápp :)
    2 – már csak a kommentek miatt is érdemes ide járni :)

  25. “Akinek meg (a képek alapján) nem tetszik Megan Fox”

    komolyan, kötelező, hogy tetszen a csaj, csak mert neked tetszik? szerinted jó nő, szerintem semmi extra, ha ki van sminkelve, akkor nem csúnya, de nincs benne semmi, ami kiemelné a többi közül. lapos mell, átlagos alak, átlagos arc, szép kék szemek, talán a szája az, ami megérne egy misét. :PPP

  26. “Akinek meg (a képek alapján) nem tetszik Megan Fox, az nézze meg a 2 pasi és egy kicsi 1×12 részét. Aztán utána lehet dumálni. :D”

    Csak miatta vagy 5x megnéztük már xDxD az alapjáraton is jó rész :D Megan Fox yeeeee :):)

  27. dimitrij: azt mondtam, hogy akinek nem tetszik (ilyen-olyan okoból), az nézze meg a megnevezett részt és utána mondjon újra véleményt. És nekem sem tetszik igazán, de nem csúnya annyi szent. ;)

  28. Ok, hogy mindenki összekeveri a promót meg a pornót. Csakhogy oda POMÓ van írva…
    A múltkori jobb pomóképekhez.

  29. a pomó és a pornó csak annyiban tér el, hogy hogy a pomónál az R betű közelebb van jóval az N-hez, pontosabban összeérnek, M betűt alkotva. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.