Alkonyat (Twilight) első fejezet

Mint már többször jeleztük, a film mellé végre elér a könyv is ékes anyanyelvünkön a közönségéhez itthon. Még idén. Amúgy logikus, hogy a premierre tartogatták, hiszen izé, izgi lesz olvasni egy film után, vagy ellenkezőleg, a frissen olvasott könyv után moziba menni. Mondjuk ők biztos jobban tudják pénzügyileg melyik a nyerőbb, a semmiből sikerkönyvet csinálni biztos nehezebb blabla (bár már csak angolul megjelenve is meglepően ismert itthon), én csak mint néha könyvolvasó és néha filmnéző makogtam az előbbi szarkasztikus mondatot, ami teljesen egyedi volt.

A sok betűnek az a vége, hogy Lobo tippje nyomán itt ez a link, melyen magyar nyelven olvasható a Twilight első fejezete.

33 hozzászólás a “Alkonyat (Twilight) első fejezet” bejegyzéshez

  1. Ma reggeli kávékiköpés: A Twilight csaj 18 éves… Ez tényleg pofánütött, de csak azért, mert baromi öregnek érzem emiatt magam. A könyv szerintem a film után jön ki vagy egyszerre.

  2. Hát a könyvet nem tudom, hogy elolvasom-e, a filmre kiváncsi vagyok, mert a vámpírfilmeket szeretem. Habár ez elég modern, mivel napfényben császkálnak, meg minden, de ami a leginkább nem tetszik, hogy állati vért isznak. Na neeeeeee…

  3. Elolvastam ezt a fejezetet. Különösebben nem keltette fel az érdeklődésemet. A vámpíros-fantasis vonal annyira nem vonz, a tini szerelmi szálhoz meg öreg vagyok. A filmet talán majd megnézem.

  4. Ezesetben szerintem a Watchmen magyar kiadás is megért volna egy bejegyzést vagy valami hasonlót.

  5. ha megírtad volna levélben hogy tudja róla akkor sztem meg is írtam volna. Vagy megírom, ha most megteszed

  6. BLaCkMoRe: Csak a vega vámpíok isznak állat vért, vannak akik ember vért isznak xD

    Ja és a könyv hamarabb kijön mint a film

  7. human: A vicc az, hogy megírtam, ezekszerint megszökött, mostanában szar a mail szolgáltatóm.

  8. ez nagyon szar, pongyola fogalmazás, bár nem tudom milyen az eredeti, lehet, hogy a legjobbat hozták ki belőle. az utóbbi években ezt vettem észre, mármint, hogy eltűnőben vannak a jó műfordítók. vagy csak nem kapnak munkát. vagy tényleg az alapanyag hígult fel

  9. Nem tudom, nekem ez az első fejezet sem jött be. Elcsépelt fordulatok, semmi eredetiség… Nem tudom, mit esznek rajta az amcsi tinik. :S

  10. Úgy tűnik, a könyv november elején jelenik meg, 5. körül. A film meg ha jól látom a végén itt nálunk, szóval fel lehet készülni.

  11. Volt szerencsém olvasni a magyar kéziratot teljes egészében munkámból kifolyólag és szerintem nagyon-nagyon lenyűgöző a sztori, már-már elhiszed, hogy vámpírok márpedig léteznek, nagyon ügyesen lavírozik az író a valóság és fikció határán. Véleményem szerint kötelező olvasmány 30 felett is :)

  12. Sziasztok. most vagyok itt fent először és hála az “Alkonyat”-nak ezentúl többször jövök fel… 15 vagyok, szóval tudom miért érdekelheti a sok “tini”-t ez a könyv és most, h elolvashattam az első fejezetet, biztos vagyok benne, h megveszem a könyvet, mert a Darren Shan könyvek után ez a következő ami rendkívül érdekel. már alig várom a könyvet remélem elérhető áron lesz…

  13. Seth! A bookline szerint 3000 lesz (ha könyvesboltban veszed).

    Szerintem manapság minden könyvnek örülni kell, ami iránt a tinik érdeklődnek. A mai “fiatalság” inkább TV-t meg videót néz (alapjában véve nem baj, de egyesek ezt igen magas szinten művelik), meg számítógépezik.
    XI. századi szerelmesregény, fantáziával fűszerezve. Én az angolt olvastam, teszett.

  14. Aki szereti a vámpíros sorozatokat, annak a figyelmébe ajánlom Laurell K. Hamilton Anita Blake vámpírvadász sorozatát, melynek magyarul már több mint tíz kötete megjelent.

  15. Hát, én már csak azt várom, hogy megjelenjen a 2. fejezet is. Nagyon tetszett a könyv, a filmben már nem lennék ilyen biztos :\.

  16. hát de nem napsütésbe játszodik mivel direkt ahol élnek ott NINCS nagyfény a rossz idő miatt….. elöbb nézzétek meg, és nagyon jo a film amugy..

  17. Én most fejeztem be a könyvet… Szerintem ez a LEGJOBB a világon!! Ja és MUSE, ha nem tetszik, akkor se f.kázdd légyszi!!!

  18. Először a filmet láttam és annyira beindított, hogy másnap rohantam a könyvesboltba. Amikor végre a kezemben tartottam a könyvet, hezitáltam, teljesen elbizonytalanodtam. Mi lesz, ha nem kapom vissza azt az élményt a könyvön keresztül, mint amit a film alatt átéltem?
    Aztán elkezdtem olvasni és nem tudtam letenni. Másnapra kiolvastam. Fantasztikus élmény volt.
    Megjegyezném, hogy a könyv olvasása után sokkal világosabban láttam a filmet, hiszen birtokomban voltak a háttér információk, amik nélkül ugyan élvezhető a film, de így azért mégis más.
    Szerintem mindenképpen nagy élmény ez a történet, még így 30 felett is…

  19. Aki csak az első fejezetet olvasta, annak lehet, hogy nem jön be, de később már letehetetlen. Nekem nyolc órába tellett elolvasni, közben sírtam, nevettem, szívbajt kaptam. A film egész jó, bár egy kissé elmarad a könyv élvezetanyagától. Ha viszont a csaj (egyébként Kristen Stewart)18 éves, és ez akkora traumát okozott, akkor az, hogy Robert Pattinson lassan 23 lesz, az milyen?
    Szerintem érdemes elolvasni, és a film sem egy rossz élmény.

  20. Ma értem a könyv végére …Karácsonyra kaptam és az első 100 oldal teccet , de nem volt benne ,,különleges akció” és miután túljutottam az ,,első 100-on ” onnantól egyre és egyre jobb lett…a végén nagyon ideges lettem mert pont úgy hagyta Stephenie M. , hogy egészen áprilisig várjak míg lefordítják
    -.-

    Még nem láttam a filmet , de a könyvet mindenkinek ajánlom ! És fiúk is nyugodtan olvassák !

    Mikor Karácsonyra megkaptam azt hittem , hogy ez egy ,,lányos” könyv , mert lány a főszereplő meg romantika is van benne , de végülis a végére NEM akartam abba hagyni az olvasását !

    Egy 12 éves fiú rajongó !! :P

  21. Azoknak, akiknek tetszett a könyv üzenem, hogy át lettek verve, mert eredeti nyelven ezerszer jobb. A magyar fordítás teljesen lebutított változat! Remélem, hogy a folytatásokat nem ez a hölgy fogja fordítani.
    K.

  22. Én elolvastam a könyvet, utána megnéztem a filmet, és hát nekem nagyon tetszett! Mindenki olvassa el!

  23. szerintem addig nem kéne semmi kritikát mondani addig amig meg nem nézed…
    Én látam a filmet ami szerintem nagyon jó volt(persze nem beszélve Edvardról :P)a könyvet csak most fogom elkezdeni de az ismeröseim közül aki olvasta mind azt mondta hogy nagyon jó

  24. Sztem naon jó egy könyv amit én egyszerűen le se tuttam tenni multhét kedden délután kaptam meg szerdán meg már el volt olvasva baromi jó egy könyv mindenkinek csak ajánlani tudom

  25. a véleményem szerint nagyon jó a könyv és a film is..oké, lehet fanatikus vagyok, de imádtam mind a kettőt..a filmet is jó párszor láttam meg a könyvet is kiolvastam nem egyszer..most a new moont a második részét olvasom angolul és hát szintén letehetetlen..csak az a baj h a filmre még jó sokat kell várni :S

  26. Hát ami azt illeti én először a könyvet olvastam, mert kíváncsi voltam hogy mennyire tér el a film a könyvtől… és arra következtetésre jutottam, hogy jó a film de az aki már olvasta a könyvet nem tetszik neki neki mert egy kicsit keszekusza … (ez nem rosszindulatú kommentén minden ilyesmivel igy vagyok)

    de ami az Edward szemszögéből készült könyvet illeti… sajnálom nagyon:S szerettem volna tudni mit gondol vajon, vagy hogy mit lát egyes pillanatokban az emberek fejében :S
    sajnálom hogy ez a könyv nem fejeződött be:S

    alig várom hogy elolvashassam a második részét az Újholdat:D

  27. Hát elolvastam, és ahogy már más is mondta előttem: vagy az alapanyag, vagy a műfordító béna, de a legvalószínűbb az, hogy mind a kettő. Erőltetett, pongyola az egész, mint egy vérszegény tiniknek írt, rózsaszín kötésű, negyven oldalas szösszenet. A film nem tetszett, első nézésre sikongató lányoknak való izé volt, reménykedtem benne, hogy a könyv nem ilyen, de sajnos ez nem volt elég.

  28. Én előbb láttam a filmet és csak utána olvastam el a könyvet.
    Szeretem a nem hétköznapi szerelmi történeteket. Amelyekhez egy ki izgalom, kaland is párosul. A twilight teljes mértékben ilyen.
    Este 10 kor kezdtem el nézni a filmet. Éjfél volt, mire vége lett, és körülbelül még egy órán át virrasztottam. Csak járt az agyam, nem tudtam elaludni. Nem szoktam túl sűrűn olvasni, de ez a film után megfogadtam hogy elolvasom a könyvet. ;)

    A könyvet szűk egy hét alatt olvastam el. Még így is, hogy a filmet a könyv előtt láttam, nagyon izgalmas, és érdekfeszítő volt olvasni. Nem tudtam letenni a könyvet. Mindig csak azon vettem magam, hogy már hipp-hopp megint eltelt egy-két óra. Mindig nagyon fájó szívvel tudtam csak kilépni a twilight világából, és amikor az utolsó sort elolvastam, csak egy valamire tudtam gondolni: MÉG.

    Szerintem amelyik lány elolvassa a könyvet, vagy megnézi a filmet, mind egy saját Edwardról álmodozik. Vagy hogy ők is egy ilyen erős szerelmet éljenek át, tapasztaljanak meg. :):)

    Most már alig várom hogy a második kötetet is elolvashassam. Azt hallottam róla, hogy az újhold sokak meglepődésére, felülmúlta az alkonyatot. :):)

    Remélem kommentátorommal nem rontottam az oldal színvonalát. További jó film nézést, és könyv olvasást a twilight-rajongóknak!!!:)

  29. Szerintem jobb műfordító kellett volna. elolvastam magyarul pár fejezetet, és szerintem kilométerekkel van lemaradva az eredeti változathoz képest. A fordító nem tudta megközelíteni sem azt a feszültséget ami az eredetiből árad…

    a film meg pfff…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.