Avatar részletet mutattak pár kiválasztottnak

A Cinema Expon bemutatták mire képes a 3d technológia, vagyis Cameron papa bemutatta pár kiválasztottnak. A teljes beszámlót itt olvashatjátok.

Awe is the second major reaction. The inability to articulate what they just saw. Or perhaps more aptly, the knowledge that their efforts to communicate the experience are completely futile. For Avatar is not something that can be put into words-It is an emotional experience, utilizing technology that shouldn’t exist for 10 years or more. It is dreaming with your eyes open.

human
írta
2009. 06. 24. 14:56
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “Avatar részletet mutattak pár kiválasztottnak” bejegyzéshez

  1. “Fifty years from now I’ll tell my grandkids I was at this presentation and witnessed it 6 months before the movieworld was changed.”

    Azt hiszem itt az ideje elkezdenem vágni a centit… :D

  2. Hatalmas lesz ez a lufi, bízom benne hogy valami újfajta anyagból lesz, és nem pukkan ki!

  3. Istenem nagyon durván kíváncsi vagyok, hogy mitől lehet ekkora movie forradalom. Elképzelni se tudom, hogy 3D-t hova lehet ennyire fejleszteni. Már csak egy dolog jut eszembe, hogy körbe vesz minket a vászon. :)

  4. Ryan: Ez nem olyan IMAX -os 3D technológia. Hanem CGI teremtmények, természet még valósághűbb ábrázolása. LEgalábbis a teljes cikk alapján ez jött le.

  5. Annyira félek, hogy valami marha nagy kiábrándulás lesz a vége. El nem tudom képzelni, hogy egy 3D film mitől lehet ennyire újszerű meg jawdropping.

  6. Amúgy drukkolok a rendezőnek, de sajnos én is pofára esést sejtek. A Transformers 2 után már tényleg bármi benne lehet a pakliban. Bárhogy elsülhet a dolog. Lehet pont az újszerűsége miatt nem fog bejönni az embereknek. Illetve egy ilyen film csak 3D-ben élvezhető. Namost azt meg nem teheti meg mindenki hogy minden nap elrohan IMAX-ba 3D-zni.

  7. ha ezt így folytatják tényleg az lesz a vége hogy akkora lesz a várakozás hogy nem lehet majd megfelelni…

    Bár hasonlókat mondtak Lord of the Ringsről ha jól emlékszem

  8. ezt nem szabad semmi eddigivel összehasonlítani, mert más lesz mint bármi amit eddig láttunk. Ha pedig létezik olyan ember, akiben nem lehet csalódni akkor az James Cameron. 81-es Aliens, mindenki beszart a technikától, ugyanúgy minkét Terminátor technikailag forradalmasította a filmgyártást (T1000-es kijön a padlóból,átmegy a rácson,stb.) hogy a Titanic digitális, tökéletesen valóságosnak ható ábrázolásáról már ne is beszéljünk. A faszi hosszú évek óta erre a filmre készül, szerintem újabb technikai forradalmat szül. Mégegyszer: nem összehasonlítani holmi tucat blockbusterekkel, mint pl a Transformers, hanem leendő korszakalkotó filmként tessék rágondolni és várni,várni,várni és remélni hogy az Budapesti Imax végre megvesz egy egészestés filmet és az ez lesz.

  9. Azt hiszem itt egy film, amiből nem fogok trailert nézni, mert 100%os élményt akarok. Ebből tuti lesz IMAX Budapesten is, habár olvastam, hogy hoszabb a film mint amit az IMAX fizikailag képes elbírni, meg is van az indok, hogy a Cinema Citynek…

  10. “Namost azt meg nem teheti meg mindenki hogy minden nap elrohan IMAX-ba 3D-zni.”

    Biztos a mozi feltalálásakor is sokan így fanyalogtak, az otthoni teapartikra meg zeneszobás összejövetelekre hivatkozva: egész biztos megbukik a dolog, hiszen ki az az őrült, aki minden nap elrohan a moziba filmet nézni.

  11. Jólvan én nem hasonlítgatom meg úgy várom, de azért amit itt olvastam, hát azt marha erős túlzásnak éreztem, hogy leírhatatlan meg tíz évvel megelőzi a korát meg minden.
    Miért nem lehet egyszerűen csak marha jó, és akkor még el is hinném, hogy komolyan gondolta aki írta ezt róla.
    De ezt a túlzó nyálcsorgatást nem szeretem, ilyeneket én a számomra legeslegjobb, kedvenc filmemről sem írnék.
    Szerintem biztos jó lesz, de azért ne essünk túlzásba, mert akkor tényleg az lesz, hogy lehetetlen elvárásoknak kell majd megfelelnie.

  12. “Ha pedig létezik olyan ember, akiben nem lehet csalódni akkor az James Cameron.”

    Nekem már a Titanic is egy nagy csalódás volt. Az Avatart-t meg majd meglátjuk milyen lesz. Ne várjatok túl sokat és lehet kellemesen fogtok csalódni.

  13. Az hogy mennyire előremutató a tech kb semmit nem jelent ott a final fantasy film kijött vagy 8-10 éve látványban azóta se csináltak jobbat a teljes CG filmek terén, ráadásul az volt az első és máig talán egyetlen komoly storyval megdobott rendes a szereplőket rendes emberként ábrázoló CGs film, a bukás meg akkora volt hogy a gyártó gyk csődbe ment, csak a fúzió mentette meg…nehogy az avatar is így járjon.

  14. Elég szégyen gondolom, de én nemtudom hogy mi ez az AVATAR világ. Vagy hogy pontosan akkor most mi is ez? Könyv, sorozat, anime, saját ötlet?? A mi jövőnkben játszódik, vagy egy messzi messzi galaxisban? Volt már előzménye? Neten keresgéltem de nemtaláltam semmi konkrétumot. Hallottam valami játékról is. Egyébként én nagyon várom és lehet énsem nézek trailert akkor.

  15. Én is kíváncsi, vagyok erre a filmre, de úgy vagyok vele mint az Xbox 360-as Natal kiegészítővel, hogy annyira mondják, hogy milyen jó lesz, hogy inkább pesszimista vagyok.

  16. A filmet több, mint 1000 ember előtt vetítették most Amszterdamban és nem akadt egyetlen egy sem aki ne azt mondta volna, hogy korszakalkotó lesz. A film után a készítőket tapsviharral ünnepelték percekig. Meg lehet nézni a Twittert, nincs egy negatív vélemény sem. Egyöntetű vélemény a neten, hogy a 20 perc alapján a film meg tud felelni azt azt övező hypenak, pedig nagyon sokan már így is óriási elvárásokkal ültek be a vetítésre.
    Amit mindenki kiemelt: A helyi őslakosok ábrázolása olyan élethű lett amilyet filmen eddig nem láttunk, az arcukon az érzelmek ugyanúgy tükröződnek minthacsak egy igazi színész arcát látnánk. Csak a Na’vik 3 méter magasak, kék színűek, csíkosak és farkuk van.
    Másodsorban egy teljesen új élővilágot teremtettek Cameronék az alapokról, ami szintén olyan élethű, mintha valaki letette volna a kameráját Hawaiion. A legapróbb részletekig minden ki van dolgozva. Ezt is sokan kiemelték mint eddig nem látott dolgot. Az már csak hab a tortán, h a dzsungel növényzete este kéken világít és mindez 3D-ben álomszerű élményt okoz. Mellesleg a Starwars óta nem volt ilyen kidolgozott új sci-fi univerzum bemutatva a közönségnek.
    A 3D alakalmazása is teljesen más lesz minőségileg mint amit megszokhattunk, nem öncélú, hanem a látottak természetes kiegészítése.
    A sztoriról is már elég sokat lehet tudni és sztem azon sem fog bukni a film, én bárkivel lefogadom, h hatalmas siker lesz és tényleg megváltoztatja a moziról eddig alkotott véleményünket.

  17. A sztori röviden:
    Spoiler

    A film a késői 22. században játszódik, amikor is Föld túlnépesedett, és új bolygókat próbálnak birtokba foglalni.
    Az RDA Corporation nevezetű gigacég ki is nézi az Alpha Centauriban található Pandora holdat, ami egy gázóriás körül kering(lásd felső képen)
    Az itt található ritka ásványkincset próbálják kiszipolyozni, ezért bányászkolóniák létesülnek, és a katonaság is ellepi a terepet.
    Ide érkezik Jake Sully veterán tengerészgyalogos( Sam Worthginton- Terminator Megváltás), aki egy korábbi balesete miatt tolószékbe kényszerült.
    A bolygó lakói az intelligens na’vik, aki több mint 3 méter magasak.
    Aztán főhősünk itt kerül majd mindenféle kalandba, hogy aztán a végén a na’vik oldalán háborúzzon az emberek ellen.

    Spoiler vége.

  18. én eddig nagyon nem voltam oda sem Cameronért (az Aliens aláírom, hogy zseniális, a Terminátor 1-2-re már nem mondanám ezt, de így is nagyon jók voltak, a Titanic meg… hát, bármennyire is újító technikákat alkalmazott, szerintem egy szörnyen unalmas film), sem ezért az egész Avatar hypeért, de most belerángattak ezekkel a képekkel, véleményekkel, nyilatkozatokkal (főleg az, hogy ” Starwars óta nem volt ilyen kidolgozott új sci-fi univerzum bemutatva a közönségnek”, remélem így is lesz:))

    szóval én is elkezdtem vágni a centit

  19. Jól hangzik de továbbra sem vagyok hajlandó felszállni a hype-vonatra amíg legalább egy nagyjából 2 perces mozgóképet /magyar nevén trailer-t/ nem mutatnak belőle. Mert őszintén szólva addig ez az egész /Cameron ide vagy oda/ nem több mint duma…

  20. Camaron az egyik legjobb rendező szerintem. A Titanic igaz, hogy unalmas, de ha a képi megvalósítást nézzük akkor nem mondhatjuk rá, hogy igénytelen és elnagyolt. És most jön a fixa ideám, amiről nem mondok le soha és sokan biztos követ dobnátok rám, de akkor is ide írom :DD: Ha tényleg olyan korszakalkotó előrelépés lesz ez a mozi, akkor azonnali hatállyal kérjék fel Camaron-t, hogy forgassa le a Warhammer 40K-t szőröstül bőröstül, minimum Gyűrűk Ura terjedelemben (akár több részben is, mint három), mert úgy gondolom, hogy az az univerzum még mindég kiaknázatlan terület a filmipar számára. Bár tény, hogy az igazi rajongók kiélhetik magukat a mostanában megjelenő PC és konzoljátékokban….Na de egy film….Istenem, add, hogy valóra váljon:D

  21. Várós. Remélem a belőle készített játék is ugyanennyire forradalmi lesz :D

    Ha pedig bejön és megérdemelten siker lesz, akkor az roppant isnpirálóan fog hatni a filmgyártásra, hiszen ez lesz az etalon, ezt próbálja majd mindenki másolni és überelni.

    plusz ha a tökéletes élményhez imax mozi szükséges, akkor ez egyfajta válasz is lehet a torrentezésre: letöltheted a filmet otthonra, de minek, ha az élményt csak a moziban szerezheted meg.

    az elvárások magasak, úgyhogy hajrá, jó lenne egy igazi siker, nekem főleg, a terminátor bukása után…

  22. Mooozes: Pedig ha valamire akkor a kidolgozottságra nem lesz panasz. A beleölt milliók és a rengeteg idő és tehetséges ember munkája biztosíték rá sztem. (Cameron, ILM, Weta) Másrészt ha sikeres lesz a film, akkor valószínű a folytatás is ugyanebben az univerzumban amit létrehoztak.

    Yakhead: Éppen ezért nem lesz Cameron féle Warhammer sem. Max Battle Angel, bár az sem rossz :)

    Andree: Trailer majd akkor lesz, ha kész lesz annyi akciódús jelenet a filmből ami elég egy trailerhez. Sztem a Harry Potter előtt (egybeesik a Comic Con-nal) vagy méginkább a Sony féle 3D-s Cloudy with a Chance of Meatballs előtt láthatunk leghamarabb.

  23. Asszem: Igazad van a Torrent-el kapcsolatban, de ez a 3D megvalósítás akkor a dvd- re is igaz lesz. Mármint az eredetire.

  24. Scud: totál, ezt pl nem is tudom hogy oldják meg, mégha valaki annyira tele van, h vesz egy új 3D TV-t csak emiatt jövőre, az élmény messze nem ugyanaz mint IMAX-on. Max majd időröl időre újra műsorra tűzik v nemtudom.

    Mondjuk ugyanúgy lesz 2D-s verzió is moziban és DVDn is de az nem ugyanaz.

  25. Addict: Pedig az emberek 90 százaléka normál verzióban fogja nézni, még Amerikában sem annyira elterjedt az IMAX. Máshol meg aztán főleg nem. Ezért nem feltétlenül nyerő azzal kampányolni, hogy ez IMAX-en az igazi…

  26. Igen tudom, de Cameron annó még úgy számolt, h 2010-re sokkal több 3D-s mozi lesz a világon. Csak a válság közbeszólt.

  27. Hát nagyon kiváncsi leszek, az ijen túlhypeolt filmek nekem sose ütnek eléggé első megnézésre (pl Mátrix TDK)
    De amugy is ideje már egy full IMAX3D filmnek ami nem gyerekeknek szól.

    Andree amúgy itt az USA-ban azért jóval több IMAX van. 50 mérföldes körzetemben 4 vagy 5 amiből 2 igazi, a többit az új keletű liemax jelzővel illetik (a technológia, felbontás megvan, de a vászon nem óriási, de összehasonlitva állitolag az is faszább a sima mozinál). És bár az igaz hogy ez Kalifornia, de sztem akkor máshol is van elérhető távolságban itt IMAX majdnem mindenkinek.

    Az egyetlen bajom, hogy mire az Avatar kijön pont már otthon leszek, már előre kaparom a falat nehogy MO-ra ne hozzák be rendes IMAX3D-ben

  28. Ezt a cikket nem olvastam csak máshol egy-két élményt :-)
    Én még régebben úgy hallottam, hogy a sima 3D mozik is tudják majd vetíteni nemcsak IMAX, bár abból sincs sok nálunk, de mégis több.

    SPOILER

    + itt nemcsak a technika a lényeg, hanem Camerontól számíthatunk jó sztorira is!

    Jake-t kiegészítve! A film címét szolgáló Avatarok, valamilyen Navi klónok lesznek (hisz a Pandora bolygó embereknek lakhatatlan) melyekbe az emberek a tudatukat át tudják majd helyezni, így közlekedni a bolygón!

  29. sandor8206: Igen Real 3D mozik is játszhatják nemcsak IMAX-ok. Az avatarok genetikailag módosított Na’vik amiket az emberek pszionikus energiával irányítnak azért mert így a helyiekkel jobban szót értenek mintha az emberi testüket látnák.

    Copkuler: a többi kép (mint ahogy ez is) csak artwork, festmény, nem tükrözi teljesen jól a kész film minőségét.

  30. Ez jól hangzik, csinálja Cameron a World of Warcraft múvit :)
    human, neked mi a véleményed az Avatarról, mert azt nem írtad le (bár lehet korábban igen)?

  31. @Milán: Mi köze a Transformers 2-nek az Avatarhoz? Semmi! Michael Bay amúgy is szar rendező (mindig is az volt), Cameronnal egy lapon sem említhető.

    @PotiLaci: az Avatar egy teljesen új film, nem adaptáció, nem folytatás. A breath of fresh air. ;)

  32. A hazai 3d-s mozikat rohamléptekkel fejlesztik. Csak júliusban 6 újabb helyet szerelnek fel, többek között lesz végre Pécsett is. Ez miatt a film miatt mentem volna pestre, most már azt sem kell majd:)

  33. Miskolc meg Debrecen viszont le van tojva +D szempontból. Szóval nekünk marad a vonatozás (kicsit megdobja a fimnézés költségét sajna, de ezért talán megéri:))

  34. @Indestructible: helyesen szóltál
    @Anthonz: mégis mi lenne a véleménye? szerinted benne volt abba az 1000-be, akik már látták? jaj.

  35. Ne jajgassál, nem áll jól. Sokan írták, hogy korszakalkotó lesz, meg minden, szerintem ők sem látták a filmet…

  36. Vicces hogy az Entourage-ban viccelt azzal Cameron, hogy pár év múlva már színészek sem kellenek. Most pedig a beszámolók szerint pont erre halad a technika.

  37. @dr.Fünke: Ahhoz a színészeknek is lesz egy-két keresetlen szavuk :)Meg anno a Final Fantasy filmnél is felmerült a színészek szükségtelensége a jövőben.

    Amúgy az avatarhoz készült videó, amiben a technikát magyarázta egy csajszi, nem akarok sasszeműnek tűnni, de azonnal leesett (lelógott a képről), hogy a trükk része… kellenek a színészek valljuk be. Habár a technika által halhatatlanok lehetnének :D na persze csak a filmvásznon…

  38. “Azt hiszem itt egy film, amiből nem fogok trailert nézni, mert 100%os élményt akarok. Ebből tuti lesz IMAX Budapesten is, habár olvastam, hogy hoszabb a film mint amit az IMAX fizikailag képes elbírni, meg is van az indok, hogy a Cinema Citynek…”

    szívemből szóltál, mégha a mondat 2. fele igaz lesz (remélem nem) akkor sem szabad csüggedni..
    Amúgy Cameron eddig nekem nem okozott csalódást, szal..
    unicum! csak POZITÍVAN :D

  39. Nem avatar kéne ide,hanem egy fasza űrháborus film realisztikus űrcsatákkal ,tengerészgyalogosokkal, spéci fegyverekkel,beszaratós földönkívüliekkel.
    100 millából simán ki lehetne hozni,félig hagyományos technikával,félig diszkrét cgi technikával(nem csak az ILM van a világon.).Szerintem.

  40. Senki nem rendez úgy akciókat mint Cameron és ráadásul az ő filmjeiben erősen ki vannak dolgozva a karakterek is.
    Lásd Terminator 2 vagy Titanic.
    Szóval durván jöhet tőle végre megint egy egészestés csoda.

  41. “… de azért amit itt olvastam, hát azt marha erős túlzásnak éreztem, hogy leírhatatlan meg tíz évvel megelőzi a korát meg minden.”
    Nézd meg az Abysst, nézd meg mikor készült és ha nem is tetszene a film, mond meg nekem a látványvilága nem előzte meg 10-20 évvel a korát? Meg ugye mi is J.C. eredeti foglalkozása? Még a 3D kamerákat is ő fejlesztette ki a filmhez.

    Nem mellékesen a Benjamin Button-ban az Avatarban használt (és gyakorlatilag ahhoz fejlesztett) technológiát használnak a szinészek és azok 3D testének összekomponálására. Most eltekintve a BB film milyenségétől azt el kell ismerni, hogy Brad Pitt 80 és 20 éves verziója durva lett. Kíváncsian várom majd az Avatar után jövő Battle Angel-t is …

    A Titanic pedig, függetlenül attól itt kinek mi tetszik, mind a mozikban, mind DVD-n robbantott, ezek szerint pármillió embernek bejött. Nem mellékes, hogy pénzügyi lépcső volt az Avatar elkészítéséhez.

    Kidolgozottságot meg meglátjuk még, de sok szépen kidolgozott filmhez (Stra trek, Star wars, LoTR) itt is lesz kidolgozott kúltúrális háttér, nyelv, zene, építészet, meg a látvány fő vonalát adó élővilág …

    Mindezektől lehet bukta, de az ediggi vélemények fényében ennek kicsi az esélye.

  42. “Nem avatar kéne ide,hanem egy fasza űrháborus film …”

    Nekem meg, mint sci-fit (is) kedvelőnek, a hócipőcském tele az utóbbi 15-20 évben sci-fi-nek állcázott ZS kategóriás akciófilmekkel … kivétel a direkt az erőszakott fikázó Starship Troopers ez alól.

  43. Komplikato!

    Az igaz hogy a ezeknek a filmeknek a nagy része hulladék (én is láttam ezekből eleget-pölö a harmatgyenge Wing Commander).Meg kell reformálni az SF műfaját,mintahogy Spielberg tette a háborús filmmel(Ryan közlegény…vs. Kelly hősei).Ehhez azonban nem elég a csilivili trükkök garmadája.

  44. tudtommal éppen az cameron újjításának a lényege, h nem kell hozzá átalakítani redikálisan a mozikat. szóval nem csak imax-ben fogjuk tudni a teljes élményt megkapni, hanem a real-d és a dolby 3d-vel felszerelt mozikban is (amikből budapesten is több van, és azt hiszem van olyan vidéki nagyváros is, ahol tervbe van véve a felszerelés a helyi mulitplexben)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.