41 hozzászólás a “Tündibündi 2d Hercegnő” bejegyzéshez

  1. Jázmin okés volt, ő perzsa/arab volt. De a többi hercegnő is most már mind feka lesz a korrektség jegyében? Ne már.

  2. Kit érdekel, hogy melyik rasszba tartozik? Gyakorlatilag már majdnem az összes szerepelt Disney rajzfilmben. :)

  3. Láttam a trailert moziba, viccesnek/szatirikus/ironikusnak is tűnik, nem csak klasszikusnak, tehát 1x majd tuti megnézem..:)

  4. Minden disney-s rajzfilm ugyanazokra az arc-sémákra épül, gyakorlatilag csak eltúlzott mimikájú szereplőket bírnak rajzolni. Visszaemlékezve az elmúlt 15 év összes disney rajzfilmjére, nem rajzoltak meg 1 új arcot azóta.

  5. Ez tényleg érdekes lesz. De azért nagyon remélem, hogy én már nem élem meg a folytatásokat.
    (Oroszlánkirály 2-3, Mulan 2, Lilo 2-3-4, Mackótestvér 2, Atlantisz 2, Bambi 2, Tarzan 2….. a végtelenségig…)

    Azért örülök, hogy azt a baromságot nem gondolták komolyan, hogy a Legelő hősei a történelem utolsó 2d-s rajzolt meséjük.

    Egyre inkább kiábrándítóak ezek a 3d-s cuccok.

    Egyébiránt a történetre is igazán rá kéne feküdni. Jó lenne, egy posztapokaliptikus disney rajzfilm:D:D:D

  6. soder egyetértek veled teljesen.

    Nézzétek meg a gonoszt a poszter tetején. Legalább 3 Disney filmben láttam már dettó ezt az alakot. Az egyik talán az Anasztázia volt.

    Mondjuk ennyi rajzfilm után már nehéz lehet újat kitalálni.

  7. Szerintem aki ilyen hülyeségeken agyal az meg is érdemli… Nézzétek meg az előzetest, mert az meg egyébként ez a poszter is nagyon jó lett.
    Ennyi erővel a színészeket is el lehetne küldeni a picsába, mert már láttuk egyszer a képük… :S

  8. Nemtudom hogy vagytok vele, de szerintem ilyen egy igazi rajzfilm. Nekem abszolut nem jonnek be ezek az uj CGI mesek. Szamomra az mar nem muveszet. Az programozok munkaja. Az sem lebecsulendo, de ott nem jut eszembe egyszer sem, hogy huuu milyen szepen megtudtak rajzolni.

  9. Szép mese lesz. Én nem szidnám a CGI-t, mert van egy Pixar, aki számomra mindig bizonyítja, hogy ott is lehet meseszépet álmodni. És a megvalósításban a grafikusoknak ott is oroszlánrészük van. Várom ezt a mesét is, hangulatosnak tűnik nagyon. A kedvenc továbbra is az Aladdin, de a Dzsungel könyvét meg asszem illene újranéznem.

  10. semmi baj nincs a CGI-vel, azzal van baj, hogy csak CGI van mindenhol

    Az meg hogy fekete a főszereplő, lol, mostanra már azt hittem túltettétek magatokat rajta. miért ne lehetne az? Ettől még nem lesz az összes disney innentől feketecsajos.

  11. hát, engem is zavar hogy fekete a lány, mit bánom én, nem kell szőke/kék szemű, de fehér legyen.
    vagy ki tudja lehet hogy a történet miatt kell, elég sok a fekete szereplő és teli van gospellel a rajzfilm, lehet azért.

  12. Attól, hogy a legtöbb Disney-rajzfilm Grimm illetve mitológiai alapú, az eredetikben nem kihangsúlyozott (nem létező) rassztalanságnál nem kell leragadni. A feka vonal kell a voodoo-ba oltott varázsláshoz (egy szimpla “grimmes” gonosz varázsló elég unalmas lenne 2009-ben), illetve a gospelhez (szerintem a poénokban is nagy jelentősége lesz). A kreativitás nem feltétlenül baj…

    Amúgy az Anastacia tudtommal Fox vagy WB volt…

  13. Hű ,örülök ,hogy másoknak is egyből mindig azjön le mint nekem…ránéztem és tééleg azvolt az első gondolatom h bazeg ez 1 feka,ne értsetek félre nemvagyok rasszista…De kilátottmár feka HERCEGNŐT.Max törzsvezetővan de hercegnő biztosnem…amugy a 2 alak a sarokban télleg hasonlít Obamáékra:D.

  14. Egyébként nem is afroamerikai. Az előzetesből inkább félvérre tippelnék. De amúgy ez az ami engem hidegen hagy =)

  15. Valójában a világos bőrszín a szokatlan, lévén az ember eredetileg naposabb, melegebb éghajlaton élt, csak itt, északon fakult ki a bőre, mert nem kellett védekeznie az erős napsütés ellen. Tehát mi “fehérek” vagyunk a normálistól eltérőek. Különben is, régen voltak afrikai királyságok. Csak mi tartjuk hű, de primitív népségnek a negroid rasszba tartozókat.

    A poszter gyönyörű.

  16. Komolyan nem értem hogy lehet egy ilyan mesét már előre húzni.
    Az összes Disney, legalábbis az eredetiek szuperek voltak.
    az hogy most néger? na és? ott volt jázmin, pocahontas, mulan, és most néger. ennyi. OMG
    és az hogy a disney ugyanarra az arc sémára épül…igen…ez a stílusa. ahogy megvan a mangáknak, rajzfilmeknek stb. miért változtatnának ha ez már bejött, és ahogy látom ( a többség) szereti. Ha most előjöttek volna egy teljesen új stílussal akkor meg az lenne, hogy ez nem Disney.
    Az anastasia pedig nem Disney volt.

  17. Nem is a bőrszín zavaró, hanem az, hogy a hercegnő, a béka és a többiek is úgy beszélnek-viselkednek, mintha az AMERIKAI néger kultúra képviselői lennének. Nem afrikai, hanem harlemi fekák. Ez zavaró. Inkább szokatlan.
    Kulturálisan egyelőre összeférhetetlennek tűnik. De majd megszokjuk, mint azt is, hogy az állatok tudnak beszélni, meg ruhát hordani ésatöbbi.

  18. Hihetetlen hogy mostmar a mediaban es a filmekben mind szinesboru szereplok vannak.A szamitastechnikustol kezdve az orvosokig.Nem hiszem hogy az eredeti tortenetben fekete szarmazasu szereplot irt volna a szerzo. Na de ez kell nekunk :S

  19. Istenem ennyi faszságot egy mese kapcsán! Emberek ez egy rajzfilm, kibekúrt mindegy, hogy milyen bőrszínű a fszereplő! Inkább a gyerekeknek készül ők meg nem fogják észrevenni és mondani az oviban, hogy “te is figyelted h a hercegnő az feka volt, még ilyet!” – Senki sem rasszista, de mindenkit csak ez zavar

  20. Amikor a Twist Olivért New Yorkizálta a Disney, akkor az a rajzfilm megbukott, pedig zseniális volt. Gyerekként nagyon élveztem. Valószínűleg a gyerekek élvezni fogják ezt is, ha szülőkön nem lesz úrrá a konzervatív ízlésük. Ahogy nézem a decemberi magyar mozis kínálatot, én biztos erre ültetném be a gyerekem, ha lenne.

    “Senki sem rasszista, de mindenkit csak ez zavar”. Engem már az Artúr és a villangók manói és az Alvin és a mókusok mókusai is zavarnak. Nem az én kultúrköröm egyik sem.

  21. Sera: Hát ez tény, azok engem is zavarnak, de nem erre értettem. Hanem, hogy itt mindenki azt hangoztatja, h nem rasszista, de mégis a többséget AZ ZAVARJA h fek a csaj

  22. pontosan erről van szó. nem arról, hogy tudnak beszélni vagy énekelni az állatok.
    Kíváncsi vagyok annó hányan háborodtak fel Esmeraldán…!

  23. Esmeraldával nem volt semmi gond, mert nem viselkedett cigányosan. A rasszizmus nem a bőrszín miatt probléma, hanem a kulturális különbségek el nem fogadása miatt. Itt a hercegnő azon túl, hogy csokibarna, olyan, mintha Los Angeles külvárosában nőtt volna fel. Nem az eddig megszokott “európai” kultúra szerint viselkedik,. ahogy a többi rajzfilmfigura.
    Miki egér is először néger hajósinas volt, később meg a viselkedésében is “kifehéredett”.

  24. Már csak az afrohaj hiányzik, de egykét afroamerikai már ezért is rasszizmussal vádolta a Disneyt, mert hogy nincs afrohaja, vagyis nem jó egy “igazi néger” Disney Hercegnőnek

    (mert ugye ahhoz hogy olyan legyen a haja mint a képen sokat kell vasalni ami a mese idejében még nem volt elterjedt)

  25. teljesen természetes hogy az amerikai kisgyerek már ideje korán megkapja a előre gondosan píszíre kódolt tananyagot, hogy elmécskéje a helyes mederben kondicionálódjon. természetesen nem történhetett másképp ezzel az egykoron rémesen kirekesztő Grimm mesével sem, minthogy szépen átmegy a szűrőn, máskülönben a különféle érdek és jogvédő szervezetek hada martalékává lett volna, még úgy a sajtóvetítés környékén. a tengerentúlon így mennek a dolgok ez van, kár rágódni rajta, aki nem ott él az úgysem érti meg a fejlett civilizáció szociális szabályainak ezen fokát.
    ami speciel engem jobban zavar az az, hogy az oly sokszor a retro jegyében divatosan “tradicionális animációnak” kikiáltott rajzfilmről ordít hogy gyakorlatilag egy ugyanúgy számítógép renderelt, csak épp 2D-s , kontúros alkotásról van szó. nemrégiben sikerült beszereznem a klasszikus Walt Disney alkotások némelyikét (Hófehérke, Hamupipőke, Pinocchio, Pán Péter, Alíz csodaországban… stb.) és az ember szemet gyönyörködtető csodálatosan megrajzolt, fantasztikus részletességgel kidolgozott emberi kéz alkotta képsorozatokat lát, amit a mai művek, gyakorlatilag egyike se tud visszaadni. hová tűnt tehát a “tradicionális animáció” ?

  26. “Az összes Disney, legalábbis az eredetiek szuperek voltak.”

    Az utóbbi években rohamosan csökkent a szinvonaluk, nem is tudom, talán a Szépség és a Szörnyeteg volt az utolsó értelmes Disney film? Amit meg a sorozatokkal műveltek, amik amúgy se voltak túl magas röptüek, azt meg börtönnel kéne büntetni kedve a “3D” Walt Disney CGI figuráktól, amiknél a szomszéd Pistikéje jöbbat csinál egy asztali PC-n … egy fél Pixar filmet nem adnék az utóbbi években készült filmjeikért.

    Mondom ezt úgy, hogy én és a feleségem is imádjuk a RÉGI filmjeiket, és a fiam is látni fogja azokat mind egyszer.

    Azért sanszot adunk nekik.

  27. Kár, hogy itt egyesek kapva-kapnak minden adódó alkalmon, hogy kiéljék magukat. Ne arról szóljon már ez a fórum, hogy a bőrszínen van a hangsúly emberek! Aki csak azért írt ide, hogy egy másik fajt (mégha az jelen esetben egy rajzolt karakter is) annak nem itt van a helye, hanem egy másik honlapon vagy mittudomén!

    Én minden esetre nagyon várom a filmet, kicsit herótom van már az animációs filmekből, de csak azért, mert sorra csak azok jönnek ki. Nuku 2D. Az utóbbi 3 évben nem is emlékszem rá, hogy a Disney, 20th C. Fox vagy mondjuk a Warner bros. dobott-e volna ki ilyen jó kis cuccot. Az igazat megvalva, ezekből lesznek klasszikusok és ha a Disney jó marketing stratégiát dolgoz ki, akkor simán legyúr a színről egy csomó animációs CGI filmet, és talán kedvet kapnak más stúdiók is, hogy 2D-s rajzfilmeket csináljanak.

  28. Gamma Leonis-nak teljesen igaza van! Íme egy kis történelem óra a lázadóknak:

    AKIT NEM IZGAT, NE OLVASSA TOVÁBB!

    -Az Emberiség bölcsője Afrika (Bizonyított tény: Nationaal Georgaphic Expedíció: Az emberiség bölcsője. Spencer Wells genetikus veztésével.)
    -A kontinensvándorlások (Pangea vagy Ősmasszívum)Európa-Afrika-Ázsia valaha 1 kontintines volt. Az afrikai “vándorok” a túlélés elemi ösztöne hajtotta ismeretlen területekre. A Homo erectus 1,6 millió éve, a mai ember pedig kb. 30 000 évvel ezelőtt jelent meg.
    -Az eredeti, afro, néger típus elterjedt az egész földrészen és a különböző éghajlati változások eredményeként alakult ki a ma is ismert ember típusok. Afrikában a Nap és forróság miatt a négerek bőre több pigment található, mint az európai vagy ázsiai emberekben. A kínaiak, japánokra jellemző vágott szemhély kialakulása szintén állandó időjárási körülmének okai: Pl.: homokviharok. Az ember azzal a kiváltsággal születik, hogy képes nyelveket megtanulni. Az emberben, születésétől fogva képes lesz nyelveket megtanulni, mert benne van a géneiben, amely más élőlényre sem igaz. Ezt genetikai determináltságnak nevezik. A nyelvhasználat és a közösségek kialakulása (internálódás) végerdmény lett a kultúra. Bla… bla… bla…

    Amerikában – mint az köztudott – több emberi faj él együtt több száz év óta. Egymás mellett nőnek fel és ugyanazt a kultúrát tanulják, mint alapot a világ megismeréséhez. Ezért nem hinném, hogy baj lenne az a primitív felfogás, amely szerint fikázni kéne, a valóságban soha nem létezett személy vagy karaktert. Megnézem majd mit írtok az Utolsó Fáraó c. filmhez, amelyben Will Smith lesz a főszereplő.

  29. Igazából csak kisebb kötekedés: Amennyire én tudom, emberi faj csak egy van, a rasszok gyakorlatilag az alfaj kategóriának felelnek meg -de igazából ez nem is olyan lényeges.
    Az viszont igen, hogy komolyan vannak olyan emberek, akik a filmbéli szereplők bőrszíne miatt nem néznének meg egy adott filmet? Kit érdekel, hogy melyik rasszba tartozik a hercegnő? Nekem még tetszik is, legalább változatos (ráadásul mivel asszem New Orlens -nem tudom, hogy jól írtam-e le…- játszódik a sztori, valószínű, hogy a hercegnő valami szimbolikus szó csak, és igazából nem az, persze ez sem biztos).
    És nyilván hasonló sémára épülnek az arcok (a DreamWorks figuráknak meg rettenet hosszú orruk van egytől egyig -ők is mind egyformák…), de ettől olyan, amire rávágod rögtön, hogy “dizni”. A rajzfilmek minősége is talán romlott fokozatosan (vagy csak felnőtt egy generáció, és ugyanaz a dolog már nem elégíti ki őket, mint ami 10 évesen: ha kicsi vagy, kicsi a pohár is és a víz megtölti, de ha nagyobb vagy a pohár is nagyobb és ugyanaz a víz már nem tölti tele -vagy valami ilyesmi volt a Dogmában:P), de ha A Szépség és a Szörnyeteg óta nem volt jó rajzfilm, akkor az Aladdin és Az oroszlánkirály (többek között) nem tudom, hogy mi…:)
    Egy szó mint 100 és várom, hercegnőstől, beszélő állatostól, mindenestől…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.