Az utolsó pillanatig dolgoznak az Avataron

A Avatar teasere és a friss trailere között eltelt időben mág baromi sokat rendereletek azok a számítógépek, a különbségek láthatóak ebben a videóban. És úgy tűnik nem csak részletesebb lett a kép, de egy kicsit visszavettek a színességéből is. Na nem sokat.

human
írta
2009. 11. 01. 05:31
megjelenés
78
hozzászolás


78 hozzászólás a “Az utolsó pillanatig dolgoznak az Avataron” bejegyzéshez

  1. Helyes. Ők legalább profi munkát adnak majd ki a kezükből. A képeket nézve legalábbis úgy tűnik. Nagy durranás lesz, szerintem a 2012-es filmet lekörözi nézettségben és még ki tudja miben…

  2. “Nagy durranás lesz, szerintem a 2012-es filmet lekörözi nézettségben és ”

    húú, még a 2012-t is? na, az nem lenne nagy meglepetés.

    a gáz az, hogy ha nem lenne hype, nem nagyon foglalkozna senki az avatárral. egész egyszerűen az előzetesek alapján semmi nincs benne, amire azt mondaná az ember, hogy ezt látni kell.

  3. Szerintem sokkal nagyobb cucc, mint az ezredik elpuszul a világ film (2012). Avatarra be vagyok pörögve. 2012-t még itthon sem nézném meg, nem hogy elmenjek rá moziba. Nem hiszem el hogy egy katasztrófafilmen jobban pörögnének az emberek, én már a hátam közepére kívánom őket.

  4. Na ezért a legprofibb filmgyártó ez a Jim ! Pont ez bántotta a szemem. Remélem ez jön a mozikba. :-) A tesztvetítésen vajon ez a verzió ment már ?

  5. Egy űrlényes film, amiben végre nincs keze Spielbergnek. Egy számítógépes világ, ami végre nem az emberiség végét mutatja be.És egy marha jó sztori, hogy végre az ember az, aki természetéből adódóan lerohan más népeket, nem pedig fordítva. És egy pár plusz mellé: Amerikai zászló sehol, kötelező fekete-fehér barátság/szerelem nincs, a csatákon bemutatják részletesen ahogy a jók is meghalnak így nem teszik egyoldalúvá a harcot (Baljós árnyak borzalmas Gunganek elleni csatája), nincs Megan Fox kaliberű csaj, hogy feldobja a filmet. James Cameron igenis filmet akart alkotni, nem olyan “terméket”, aminek a szereplőit az FHM-ben látja vagy a mekis poharakon. Igenis akinek tetszik, az menjen el rá, aki meg képes ideírni azt, hogy szerinte nem jó akkor már biztos fos az egész, az meg maradjon otthon vagy menjen el más filmre. Én nem kezdem el szidni a 2012-t mert akkor nem vagyok jobb mint a fikázók.

  6. Alfie: benne van az amerikai zászló a trailerben;) amikor a muksó a lebegő követ nézi, hátul a vitrinben.

  7. “kötelező fekete-fehér barátság/szerelem nincs”

    Helyette lesz fehér-kék barátság. A sztori pedig engem egyelőre a Pocahontasra emlékeztet, (bár szándékosan nem olvastam sok spoilert) és nem látok benne olyan csavart, ami újszerűvé tenné. Én is várom a filmet, mindenképpen megnézem IMAX-ban, de leginkább csak a látvány miatt. Ha meg tévedek, az csak jó.

  8. Idézet Alfietól: James Cameron igenis filmet akart alkotni, nem olyan “terméket” aminek a szereplőit az FHM-ben látja, vagy a mekis poharakon. Idézet vége.

    Alfie, ez volt az év vicce! De komolyan! : )

  9. Az lehet hogy Cameron filmet akart alkotni.
    A stúdió meg teljesen logikus módon egy jövedelmező befeketetést. Mért van ezzel mindenkinek baja? (bezzeg a Wall-e meg Up féle merchadising termékek senkit se zavarank, az nyilván másfjata üzlet). Manapság már minden nagyköltségvetésű film a merchandisingre megy rá, különben nem lenne jövedelmező. Szóval hagyjuk már ezt az álszent dumát hogy McDonalds meg brand-elt termékek rosszak.

    Persze vannak olyan stúdiók akik nem ezt követik. Pl Asylum, azok a filmek ténylek művésziek, nem annyira kommerszek mint Pl A Potter filmek vagy az Up

  10. winnie, természetesen megint hülyeségeket beszélsz. Egyszerűen minden benne van a trailerben ami miatt az átlagember szaladni fog a moziba. Az meg lehet gáz, hogy neked semmi extra nincs benne valószínű ezt a 20th Fox les*arja :-)
    Ezt a s*ar Mekis dumát meg hagyjuk, mert minden nagyobb filmnek vannak ilyen bevételei.
    A sztori egyszerűségét fikázóktól azért megkérdezném, hogy a boxoffice all time első 10 és az imdb top 10 (csak hogy bevétel szempontjából és az emberek minőségi értékítéletéből is kiinduljunk), milyen szempontból számít a sztori??? Gyakorlatilag lényegtelen a lényeg, hogy valami megfogja az embereket. Az Aliens-től meg síkabb sztorit meg nem nagyon láttam, még is klasszikus a műfajában.
    Az ellenhypeolokat meg nem értem, miért nem lépnek tovább, megnézték a reklám anyagokat, el könyvelték ez nem jön be, miért nem tudnak tovább lépni? Nekem is sok film anyaga nem tetszik, első teaserhez beírom, hogy nem tetszik és kész ( DE valamikor még ahhoz se) nem foglalkozok vele tovább és kész. Sztem komoly probléma van itt némelyik ember személyiségével, főleg hogy utána meg hülyeségeket beszélnek.

  11. Az uj trailer kurva jo. Es pont. Az elozot utaltam.

    Es ez nagyot fog kaszalni, ide a rozsdasat… Van egy ilyen… film feelingje. Igazi film es nem ezek a tucatszarok, amik hetente jonnek at a tengerentulrol.

    Lehet fikazni :)

  12. akit egyetért winnievel az ugye tudja, hogy winnie nem szokott előzeteseket nézni, avatarét sem látta szerintem. Csak flamelt? MOndjuk az, hogy a 2012 a mérce az tényleg vicc.

  13. nem azért lett szürkébb,mert a (virtuális) levegőbe belerakták a különböző “szennyeződéseket”, meg a port, füstöt, bár remélem nem azért, hogy darkosabb legyen, hogy kövesse a mai filmdivatot

  14. Na majd ha winnie nem,én megvédem magunkat. Most itt két film merült fel ugyebár az Avatar meg a 2012, amit hasonlitgat mindenki,hogy melyikre éri meg elmenni. Alapjában mind a két film animáció néha igazi hús vér szereplőkel! Lehet,hogy a jövő ezeké de még nem örvendenek olyan népszerűséggel mint egy normál film pl: Gettó milliomos.(ez csak egy sikeres normál film csak PL) SZERINTEM egy ilyen filmre mint a Gettó Milliomos több ember megy el, mert még nem tartunk ott hogy az öregebb generácó is szeresse az animációt.
    Az Avatar is azért ilyen népszerű mert Cameron meg h visszatér mert Titanik mert stb. de ha teszem fel egy no name rendezné a filmet sehol nem lenne. Persze egy filmet fel kell futtatni de nem igy h rád tukmálják és mindenhonnan az folyik.
    Valószinű nagy siker lesz a film de csak a reklám miatt.

  15. Hunibacsi: Szerintem nézz utána mire mennyi ember megy el, mielőtt elméleteket alapozol rá. Az Avatarra valszeg többen fognak menni, mint a Gettómilliomosra, pedig a Gettómilliomos az egyik legsikeresebb nemcsakalátvány film, szóval ennél csak rosszabb adatokkal bírnak a többiek. A Transformersre is többen mentek, pedig 2D látvány csak.

    Azzal meg nem értem mi baja bárkinek is, hogy egy ismert név úgy látta, hogy ezt a technikát ki akarja próbálni, ezért nekiállt csinálni valamit. Csinálta volna álnéven, csak hogy megnyugodjatok (“ha nem kameron lenne blabla”)? Így legalább tényleg beleadhatnak apait-anyait, mert az ismert név miatt van esély a megtérülésre, lehet reklámozni vele, míg ugye a nem Cameronok forgathatták az Utazás a föld középponja felét, ami olyan is lett CGi ügyileg (bár nem volt bukta, de kevesebbe is került).

    És igen, engem sem győztek meg eddig semmiről — csak hogy baromi színes scifiakció lesz Cameronnal, a többit majd moziban –, de basszus, nevetséges amit ellenflameként csináltok.

  16. idézet: “Dolgozhatnak rajta, amennyit csak akarnak, de ezen a filmen nem fog segíteni.”

    ez kinyilatkoztatás volt? vagy esetleg beleszólhat a dologba az a néhány száz millió potenciális néző, aki várhatóan be fog ülni az előadások valamelyikére? na ez a sületlenség az év vicce…

    “ha nem lenne hype, nem nagyon foglalkozna senki az avatárral”

    mehin magabiztosan írsz ostobaságokat. aki egy kicsit is ismeri Cameon eddigi munkásságát, az nyomon követi ezt a filmjét is, aki kicsit képben van, vagy érdeklődik a számítógépekkel támogatott filmkészítés iránt az is odafigyel rá, hype ide vagy oda. gyébként ennél sokkal nagyobb hype-ja volt a tf2-nek, az iron man-nak, és kb. holnap reggelig sorolhatnám, hogy melyik filmeknek.

    egyébként a SW indította el még a 70-es évek végén, hogy a filmmel párhuzamosan egyéb termékek (naptár, kulcstartó, baba stb.) kerül a piacra, már a moziban… ha valakit okolni lehet ezért, az nem Cameron. ha meg a gyártó-forgalmazó szeretne megtérülést a marketing célú kiadásaira, akkor gyaníthatóan lesz még pc játék is. mi a gond ezzel?

    “winnie nem szokott előzeteseket nézni, avatarét sem látta szerintem.”

    akkor lehet bölcsen hallgatni kellene, nem osztani az észt. :) átfogó képe lehet a hype mértékéről ezek fényében.

  17. “egyébként a SW indította el még a 70-es évek végén, hogy a filmmel párhuzamosan egyéb termékek (naptár, kulcstartó, baba stb.) kerül a piacra, már a moziban…”

    Tévedsz, az Oroszlánkirály volt az első ahol ez megjelent. Addig az volt a gyakorlat hogy ha sikeres volt a film jöttek a csecsebecsék miután kasszát robbantott a film.
    1994-ben volt az első amikor már mgese várták hogy sikeres legyen hanem már jóval előtte beindították a gépezetet.

  18. “Persze egy filmet fel kell futtatni de nem igy h rád tukmálják és mindenhonnan az folyik.”

    revidiálom a korábbi álláspontom, ez a megszólalás az év vicce… :)

  19. “Tévedsz, az Oroszlánkirály volt az első ahol ez megjelent”

    te tévedsz, 77-ben a Star Wars: Új remény volt az első, ahol a film mellett egyéb termékek is megjelentek, itt indult ez a fajta árukapcsolás, hogy 94-ben mi volt, az egy másik kérdés, de Lucas volt az úttörő.

  20. kicsoff: emlékszem szaros gyerekként a rokonok által németországból hozott quelle katalógusok játékokkal foglalkozó oldalait lapoztuk rongyosra, mert volt benne műanyag millenium falcon, meg közel 1 méteres atat lépegető, meg… milyen 94? :)

  21. azt mondja, hogy a film előtt, a StarWarsnál utána volt. Magában a termékekben az SW az első, hogy mondjuk már most vehetnél Worthingtonos tolószékes bábút (komolyan, legalábbis kép már van róla) az meg Oroszlánkirály. Leglaábbis ezt vettem ki a kommentjéből.

  22. dimitrij, sajnos te tévedsz. Bár ez nagyon OFF de ha Star Wars-nál kezdődött volna az egész, valószínű a 20th Fox nem engedte volna át a jogokat Lucasnak ingyen. Lucas már csak utána futotta fel ezt az SW marketing dolgot, mikor befutott az SW. A film előtti baba, kulcstartó, törölköző dolog, tehát hogy terv szerűen csináljuk, csak utána jött be, az hogy ez az Oroszlánkirály volt vagy sem, mittudomén :-)
    Az meg, hogy Avatarnál van ilyen sztem tök természetes eleve adva van a dolog, sok robot, lény stb. simán adja magát. Még nagyobb hülyeségekből is volt ilyen kis idegen Travoltás babát is vehettél a Battlefield: Earth-ből :-)
    Vagy akár simán vehetsz egy Stargate sorozat babát, mondjuk egy kis O’nealt.
    Ezen fennakadni hülyeség :-) DE az ellenflamelöktől minden kitelik csak, hogy belerúgjanak a filmbe, de feleslegesen főleg úgy hogy ők is megnézik úgy is.
    Fateromnak van igaza amúgy és nagy igazság átlag néző szemével nézve a dolgot és ezért lesz sikeres (film minőség majd lesz valamilyen) bukta kizárva.
    ” …Decemberbe megyünk Pestre az IMAX-ba, de nem az Avatar filmet fogjuk megnézni, hanem a Pandora-bolygót..” szóval nem egy filmre, hanem egy élményre fogsz befizetni, mint az állatkert vagy a vidámpark. Amúgy nagy Cameron-rajongó az öreg, neki is szokni kellett a trailert :-)

  23. Nem az SW volt az első film ahol a promó cuccokból TÖBBET kerestek mint magából a filmből? :)
    Minden esetre AVATAR témában kb. a komplett bolygót meg lehet venni …

  24. Nem mindegy. A Star Warsnál a termékek csak a film után jöttek, akkoriban még ez nem volt divat (lévén hogy nem is ismerték az üzleti modellt, amit a Disney talált ki a kilencvenes évek elején) . Nézz utána jobban mielőtt urban legendeket tényként közölsz.

    De ha az amerikai premierrel egyidőben nézegetted azt kis katalógust, nem pedig utána, akkor tényleg igazad van. Ne írjam már mégegyszer.

  25. @Komplikato – a Star Warsos merchanidise termékeknek az új trilógia adott lendületet. Iskolatáska, Tollak stb hozzák a nagy profitot, aminek az előállítása olcsó relatíve, és profit többszöröse is lehet az előállítási költségnek, mint mondjuk egy nagy játéknak, amit nem lehet többszörös áron adni. Az első trilógiából még a filmek hozták a profitfő részét.

  26. a mai világban a studiók már nem csak filmforgalmazással foglalkoznak, hanem mindenféle gyerekbábukkal, meg poszter, meg kulcstarttó, meg iskolatáska ,meg minden, és ha itt tartunk, hogy a film minősége ettől függ, akkor ott vana dark knight bár én nem szerettem azt a filmet), abból is mennyi figura meg mindenféle kellék jelent meg, meg a jokeres cuccokkból volt a legtöbb, ami szerintem szemétség volt az öt alakító színész emléke miatt. a lényeg az, hogy ezt el kell fogadni, és gondolom cameronank sem tetszik, hogy csinálják a mindenféle vaskot az általa kitalált karakterekből.
    a hype-ról meg annyit, hogy csak is filmes körökben van hype, amugy meg a legtöbb embert, azaz a mozinézők 90%-a nem is tudd róla, hogy miről is van szó. tehát a film sikere a szokásos marketing cuccoktól fog fügni, és akkor derül ki, hogy micsoda siker lesz
    a gettómillimosos még annyit, hogy az is azért lett sikeres, mert nagy volt a hípe-ja a filmes díjas időszakban, pláne az oscarnak köszönhetően, és az is hípe volt, mert nem azért nézték meg mert az embereket érdekelte a történet, hanem mert egy halom díjat bezsbelet, meg egy csomó oscart

  27. jimbo: a gettómilliomos hypeja azért volt nagy, mert az embereknek tetszett és ők terjesztették a hírét, hogy mekkora feelgood film, és jólérezni mindeki szereti magát. Csomó sokdíjas, oscaros film van ami marhajó, és jókat mondanak róla aki látták, de lehúzós drámák így kisebb az esélyük alapban. Tök más célközönség.

    Az Avatar hypeját az Iron Man-hoz és a Transformershez vagy a TDK-hoz kell mérni, ezekkel játszik egy színtéren, komolyan, és azokhoz képest bizony még el is marad. De ezt sokan figyelmen kívül hagyják amikor oltani akarják.

  28. “Lucas már csak utána futotta fel ezt az SW marketing dolgot, mikor befutott az SW”

    persze, akkor döbbentek rá, hogy ez egy jó üzleti modell. egyébként pont ez az egyik filmtörténeti különlegessége a filmnek, mondjon bármit Ulquiorra. :) a Star Wars indította el a folyamatott, és pont. és az, hogy nem előtte jöttek ki a figurák, kulcstartók… nos, ilyet sehol nem is állítottam.

  29. “Az Avatar hypeját az Iron Man-hoz és a Transformershez vagy a TDK-hoz kell mérni, ezekkel játszik egy színtéren, komolyan, és azokhoz képest bizony még el is marad. De ezt sokan figyelmen kívül hagyják amikor oltani akarják.”

    olyannyira, hogy még winnie is csúnya bakott lőtt ennek kapcsán. :)

    “a gettómilliomos hypeja azért volt nagy, mert az embereknek tetszett és ők terjesztették a hírét, hogy mekkora feelgood film, és jólérezni mindeki szereti magát.”

    pont, mint anno a Trainspotting 96-ban, ami szinték Boyle filmje, nem annyira feelgood, de minden valamire való “junkie” látta, mondhatni szubkultúrák meghatározó filmje volt. :PP

  30. aki egy kicsit is érdeklődik a filmek iránt, az tényleg azért nézte meg, de a legtöbb mozinézőnek elég volt annyi, hogy ennyi oscar díjat nyert
    és az hogy cameron csinálta az avatart, az a legtöbb átlag embernek nem mond semmit, söt még annak sem, aki a terminatorért oda volt, tehát a legtöbb átlag mozinézőt az előzetesekkel lehet megnyerni, amit a másik mozifilm előtt vetítenek, vagy esetleg a tv-ben látja a reklámot és igy elnézve szerintem nincsenek olyan jó esélyei az avatarnak

  31. “Az Avatar hypeját az Iron Man-hoz és a Transformershez vagy a TDK-hoz kell mérni, ezekkel játszik egy színtéren, komolyan, és azokhoz képest bizony még el is marad. De ezt sokan figyelmen kívül hagyják amikor oltani akarják.”

    Minden idők egyik legjobb filmje lesz, fotórealisztikus megjelenítés és még soha nem látott effektek, ha ezt a filmet megnézik ezentúl az összes mozit belehet zárni, hihetetlen fél milliárdos új 3d-és technika(ezért az összes eddigi 3d-és film elszégyelheti magát), az emberek nem fognak hinni a szemüknek, ez lesz Cameron életműve, több mint 300 milliós költségvetés stb stb, ezek akkor még is mik? Jó lehet hogy 10 emberből csak 3 tudná hogy mi lesz az a avatar(remélem többen), és majdnem mindenki tudna az előbb említett 3 franchise-ról, de ezen kívül igenis ennek a filmnek van a legnagyobb hypeja, ha nem is reklámokban, de ígéretekben biztosan.

  32. jimbo: lehet nem kellene megmondai, hogy mások miért néztek meg egy vagy több filmet. a valóság (ki miért nézte meg, hol hallott-olvasott róla stb.) valszeg egy kicsit bonyolultabb, sokrétűbb, mint ahogy azt te gondolod…

  33. “de ezen kívül igenis ennek a filmnek van a legnagyobb hypeja, ha nem is reklámokban, de ígéretekben biztosan.”

    van egy kicsi önelentmondás. nem a hype nagy, hanem a készítők vállalása, az által saját maguk számára teremtett elvárások, a kettő meg nem ugyanaz.

  34. Mindenki aki az avatar-ról beszél, ezt adja tovább, szóval igenis ez egy hype, aminek meg kell felelni.

  35. “Mindenki aki az avatar-ról beszél”

    kivéve aki nem. :) komolyan, milyen mindenki? pár filmes geekem kívül az emberek zöme azt se tudja, hogy mi ez a film… hagyjuk már ezeket a csacskaságokat…

  36. én azt mondom, hogy az a hype, ami a filmet most körülveszi az nem olyan nagy, hogy csak ugy ömleni fognak a 100 milliók, mert egyzserüenül arról van szó, hogy van egy filmes berg (ezek mi vagyunk), akik tudják, hogy lesz egy avatar, ami egy hatalmas film lesz.
    de a legtöbb ember erről szinte semmit tud, hiába barangol egész nap a neten egyzserüenül még nem találkozott vele.

  37. dude, a Slumdog bemutatója ősszel volt amerikában, Oscart a rákövetkező év februárjában kapott, miről beszélsz? Előtte is voltak díjai persze, de sok filmnek vannak filmfesztiválos díjai, aztán sehova nem futnak be. Ennyit az elméletekről.

  38. Nem azt mondtam hogy: Mindenki az Avatar-ról beszél, hanem azt hogy: Mindenki AKI az Avatar-ról beszél! tehát azok akik tudják hogy lesz ez a film, mert olvastak róla látták a trailert stb, érted:) (Egyébként akinek csak tudtam megmutattam a trailert, és majd én fogom őket elrángatni a moziba, az biztos.)

  39. ja, bocs homer, azt benéztem.. :) jobb esetben plusz kb. 100 fővel kalkulálhat Cameron, ha sok haverod van :PP

  40. jimbo ne beszélj már hülyeségeket, majd értesülnek úgy ahogy többi filmről, többi blockbusterről

  41. Sztem ez tényleg jó lesz. De nekem már a teaser is gyanús volt, ez meg feltette a pontot az í-re hogy ezt bizony látni kell… Amúgy meg SW-s téma, hogy reklám, nem reklám, meg akkoriban…Valakinek rémlik az Űrgolyhók? Abban konkrétan ki van parodizálva ez a termék-összekapcsolásos dolog. És az konkrétan ’87-es. Csak gondoltam megjegyzem. :)

  42. ok mindennek meg van a maga sikere, de bizzunk abba, hogy ami mögött kemény munka van az megérdemli a sikert.
    majd december-januárban kiderült mit sikerült elérnie az avatarnak.
    de azt nem értem ezt miért kell minden avatar posztban felhozni a hypot és más sikerfilmekkel összehasonlítgatni.
    itt pl arról kéne értekeznünk, hogy a két előzetes közti külömbségekről, miért lett szintelenebb.
    irtam már feljebb, de újra leirom, hogy szerintem szért mert a képekbe belarakták a levegőben lévő piszkokat, porokat, párát, amitől egyfajta halvány árnyékot vett a háttérre, bár remélem nem azért csinálták, hogy darkosabb és sötétebb hangulatú film legyen

  43. A hype-ról csak annyit, hogy nekem úgy rémlik, a TDK előtt már egy évvel (lehet, túlzok) mindenhol rúzsfoltokat, Joker sziluetteket meg kártyákat láttam. Plakát, trailerek, gerillamarketinges cuccok leptek el mindent.
    Ezzel szemben az Avatárról két hónappal ezelőtt még szinte semmit nem lehetett tudni, és most, pár héttel a bemutató előtt kinn van 2 darab trailer.
    Én várom, szerintem nagyon jó film lesz. Ott voltam a bemutató vetítésen, 3D-ben (is) király, de engem leginkább a háttér fogott meg. Az idegen lények, a bolygó, az egész nagyon jól össze van rakva, a látottak alapján.

  44. Drága Dimitrij! Attól, hogy esetleg sokan megnézik (erre sem fogadnék) még nem biztos, hogy jó lesz a film. Sikeres lehet, de jó az nem. Ott van a Twájlájt nevű sz..a..r halom, ami sikeres, mivel megnedvesíti a tinilányok bugyiját, de attól még egy sz..a..r halom.

  45. Nagyokat tudok röhögni ezeken az ellenhypeokon. Fél Hollywood bevan indulva a film miatt, Spielberg meg Jackson ovodásként szaladgál a forgatáson, egyik régebbi posztból kiderült, hogy úgytünik még Lucas is bevan fosva a sikerétől. Ti meg a 2012-höz hasonlítgatjátok tökfölöslegesen, ezen meg szerintem Cameron meg Emerich fetrengenek a legnagyobbakat XD. Azoknak akik meg már elkönyvelték a nagy ellenhypeban, hogy nem nézik meg a filmet a nagyvásznon csak azt tudom mondani, hogy így 23 évesen “gyűlölni” tudom fateromat mikor azt mondja, hogy ő látta premieren a Csillagok háborúját, és volt a pesti Queen koncerten. Én ezeket már nem élhetem meg, és ha egyszer lesz egy 23 éves fiam aki majd benyögi, hogy volt apu az a film az az Avatar ami úttörő volt a 3D technikában, én majd megmondom neki, hogy na igen én azt premieren néztem IMAX-ben!;) És ha csalódni fogok, akkor meg istenem, legalább megadtam neki az esélyt, és ezt úgy mondom hogy oda vissza 250 kilómétert fogok utazni csak emiatt a film miatt.

  46. Aerodyn ja én is irigylem fateromat, moziban nézhette meg a Termiket és Alien, Alienst mekkora élmény lehetett akkor egy ilyen film, sajnos most már tömegcikké vált. Remélem valami hasonló lesz az Avataron is, hogy olyat látunk mint még eddig soha vagy ritkán és újra élmény lesz egy mozi nem csak szórakozás. Én csak ennyit várok Camerontól :-p apróság :-)

  47. Kb. november 20 a leadási határidő, és elvileg jól áll a film, nem lesz benne annyi befejezetlen effekt, mint a LOTR és a Kong filmekben (ott Peter Jackson kissé túlfeszítette a húrt).

    A Gettó milliomos emlegetése meg vicces, kevés filmet láttam ami ennél szégyentelenebbül játszott volna rá a nagyközönség szimpátiájára ;) Félreértés ne essék, bírom Danny Boyle-t és a film is tetszett, de nagyon-nagyon ki volt számítva, hogy a lehető legszélesebb rétegnek jöjjön be, elnyomott szegény kisgyerektől kezdve a népmeséket megszégyenítő befejezésig.

    Az Avatar hájpot meg aki eddig sokallta, az zárja el magát a nettől, mert így az utolsó hetekbe lépve egész biztosan nagyon be fog indulni…

  48. Én mán előre látom hogy bele fogok fáradni ebbe a sok színes-csiricsáré maszkba meg trükkbe,mint ahogy anno a SW III-ban
    Ahogy akkor haladt előre film,először ezt éreztem:aztak…
    a közepén:hűha, a végén meg:aha.

  49. Drága Eddie,

    azt írod:

    “Attól, hogy esetleg sokan megnézik (erre sem fogadnék) még nem biztos, hogy jó lesz a film. ”

    arról, hogy milyen lesz a film egyelőre a leghalványabb fogalmad sincs, csak hőbörögsz, hogy nem lesz jó. nem érzed a helyzet komikumát? úgy ócsárolsz valamit, hogy fingod sincs róla, láttál jobb esetben 2 trailert… mégis mi alapján állítod ilyen magabiztosan, hogy szar lesz, he? azt gondolod? úgy véled? :)

    nos, a twilight-hoz hasonlítani az Avatart, finoman szólva is ostoba dolog, nem gondolod? egyrészt az egény bestseller, a filmet megelőzte 4, vagy a tököm tudja hány regény. másrészt az egy vámpírvilágba ültetett romantikus regény, ez meg nem annyira. kb. semmi hasonlóság-összefüggés nincs a kettő között, ami alapján össze lehetne őket hasonlítani. nem gondolod drága eddie, hogy szerencsés lenne keresni valami releváns érvet, ami miatt szapulhatod a filmet, mielőtt nekiállsz hőbörögni? kicsit jobban venné ki magát, ha bármi érdemit hozzá tudnál tenni a méretes butaságokon túl. :)

    szervusz.

  50. “én is irigylem fateromat, moziban nézhette meg a Termiket és Alien, Alienst”

    a T1 kivételével az összeset láttam moziban anno… :)nekem a Pokoli torony miatt volt évekig irigység tárgya apám, meg a Halál 50 órája okán… :PP

  51. Én nem nézem le azt, ha valaki rajong valamiért úgy általában, de nem mókás vita ez egy kicsit, mindkét részről? Azon elmélkedni, hogy jó LESZ-E egy film, vagy nem lesz jó, hát izé. Meg kellene nézni előbb, nem? Utána jöhet a flame.

    Az biztos, hogy több trailert nem nézek, remélem a 2012 előtt nem adnak újat, mert akkor eltakarom a szemem.

  52. “nem mókás vita ez egy kicsit, mindkét részről?”

    szerintem félreérted a helyzetet: két féle szereplő van, aki megnézi a filmet, és ha indokolt, akkor utána fogja szarnak titulálni, meg van az a szereplő, aki látatlanban kritizálja azt. tehát többség a te álláspontodon van, akkor formál végleges véleményt, ha már volt alkalma megnézni azt. abban igazad van, hogy flame-elni egy olyan film kapcsán, amiról kb. semmit nem tud az ember, az elég izé dolog. :)

  53. Kedves Dimitrij!
    Mikor höbörögtem (azt sem tudom hogy kell) én pontosan? Azt írod, hogy halvány fogalmam sincs milyen lesz a film. No,s ez nem igaz, mivel most néztem meg a trailert, tehát van már sejtésem róla. (Ha jól tudom pont ez a trailer célja.)

  54. drága Eddy,

    “Mikor höbörögtem (azt sem tudom hogy kell) én pontosan”

    olvasd vissza a hozzászólásaid bármelyikét.

    (a gyengébbek kedvéért idézek: “Sikeres lehet, de jó az nem. Ott van a Twájlájt nevű sz..a..r halom, ami sikeres, mivel megnedvesíti a tinilányok bugyiját, de attól még egy sz..a..r halom.” – ez pl. elég ostobára sikerült…)

    “Azt írod, hogy halvány fogalmam sincs milyen lesz a film.”

    láttál egy – jobb esetben – HD trailert, és?

    “tehát van már sejtésem róla”

    sejtésed az lehet, bár a 3D megjelenést legfeljebb elképzelni tudod. és akkor a megjelenésről beszéltünk. a trailer alapján van egy elképzelésed a történetről, ami vagy közelít a valósághoz, vagy nem.

    nem kell, hogy tetszen a film, bár a releváns vélemény kialakításához illene esélyt adni a filmnek, az, hogy látatlanban leszarozod, nem túl okos dolog. de ez már legyen a te problémád… mindenesetre a twilight-hoz való haoslításon túl sok konkrétumot nem sikerült összehoznod, így meg a véleményed inkább hőbörgés.

    szervusz.

  55. Dear Dimitrij!

    Újra át kellene olvasnod a hozzászólásaimat. Az Avatar című filmre soha sem mondtam hogy szar lesz. Sőt mi több, még azt is leírtam, hogy sikeres is lehet. A trailer alapján tökéletesen belátható a film storyjának bonyolultsága, aminek okán megjegyeztem, hogy a film nem lesz jó. Látványos, az igen, azt aláírom. Sajnos nálam a látvány nem elég ahhoz, hogy egy filmet “jó” kategóriába könyveljek el. De igazad van, megvárjuk, megnézzük, aztán majd meglátjuk.
    A höbörgés részt továbbra sem értem. A twilightról alkotott véleményem tökéletesen fedi a valóságot. (Vagy te talán oscarra jelölnéd?)

    Salom

  56. kedves Eddy,

    egyrészt mindig elolvasom a hozzászólást, amire reagálok, másrészt a trailer alapján megtippelni a sztorit szerintem dőreség. a trailer célja nem az, hogy a film megnézése előtt tudatában legyél a teljes történetnek, ilyet csak a legritkább esetben követ el a gyártó, forgalmazó. ez buta dolog, hiszen a filmélményt nagyban romboló dolog lenne. azt gondolom, hogy nem a filmet minősíti, ha te azt gondolod, hogy tisztában vagy a történet minden fordulatával. (akkor vajon kit? :PP )

    a twilight-ról szóló véleményed nem a valóságot, legfeljebb a saját percepcióidat fedi le a film kapcsán. neked nem tetszett, nincs is ezzel baj. a baj azzal van, ha egy körtét egy almával akarsz hasonlítani, nem éppen irodalmi stílusban (értsd: hőbörgés). nekem sem kedvencem amaz, ennek ellenére nem nevezem szarnak, és persze Oscart sem adnék érte. nem kellene végletekben gondolkodni…

    na, részemről befejeztem ezt a sehová sem vezető polémiát, kívánom, hogy kellemesen csalódj a filmben. szervusz.

  57. “A trailer alapján tökéletesen belátható a film storyjának bonyolultsága, aminek okán megjegyeztem, hogy a film nem lesz jó. ”

    Azért ez így szerintem elég suta gondolkodás. A klasszikus vagy kult filmek nagy része sem feltétlen a sztori miatt lett azzá, hanem amiatt ahogy azt előadja. Stílus vagy ilyesmi.

  58. Eddy szereted az Aliens-t? “…A trailer alapján tökéletesen belátható a film storyjának bonyolultsága, aminek okán megjegyeztem, hogy a film nem lesz jó…” csak azért, hogy egy másik Cameron-filmet vegyünk alapul. Gondolom igen, mert más különben miért erőlködnél ennyire egy újabb Cameron-filmnél. Nagy sztorija van nem? Meg bonyolult is keményen? Ne hülyéskedj már, sztori az huszadrangú dolog, a lényeg az összhatás.
    Avatar-nak van egy alapsztorija, nem egy túl bonyolult dolog, így trailer alapján DE egy Cameron-filmhez pont ennyi elég is, majd ha sztoris-filmet akarsz nézni, akkor ne Camerontól várj HA igényes és elsőrangú blockbustert szeretnél látni, ahol minden rendbe van, az összhatás, a zene, a karakterek, a ritmus stb. akkor ide Cameronnal CSAK akkor meg nem tudom miért pattogsz.

  59. “Stílus vagy ilyesmi.”

    ott a pont. na most Cameron erőssége éppen az, hogy egy egyszerű témát is úgy tud a vászonra vinni, hogy nézők milliói érzik úgy, hogy ez valamivel több, mint amit a téma önmagában lehetővé tenne. nézzük csak az eddigi munkáit meg, ott van egy Aliens (A bolygó neve: Halál), ami ugyan egy folytatás volt, mégis sokkal komolyabb jövőképet villantott meg a néző számára, mint bármelyik rész a sorozatból. vagy nézzünk egy másik példát, ott van a Terminátor. egy horror-scifi, illetve annak folytatása volt, szintén sokkal többet adott, mint bármelyik másik cyborgokkal, robotokkal foglalkozó film (számomra egyébként mindkét film folytatása erősebb lett, mint az eredeti). nézzünk még filmeket, ahol rendezett: The Abyss… el sem hittem anno, amikor VHS-en néztem, hogy ilyen van. mélytengeri támaszpont? idegen civilizáció a tenger mélyén? nukleáris katasztrófa közelsége? mindezek mellett jó színészek, elég jól kidolgozott karakterek, tetszetős befejezés. vagy ott van a Titanic, ami nekem egy kicsit kakukktojás, de nem lehet elmenni mellette szó nélkül. képes volt egy roncskutatásban edződött faszival heteket a tengeren tölteni (Ballard kapitány), sőt filmet készített a Bismarck felkutatásáról, nem mellékesen.

    ez a faszi kb. amihez nyúl, az kap egy plusz töltetet, ad neki Cameron egy olyat, amire kevesen képesek. lehet, hogy sablonos, vagy szar lesz a sztori az Avatarban, de abban kb. biztosak lehetünk, hogy egy új filmes univerzum teremtődik általa. ez a faszi ott bábáskodott, amikor a Terminátor univerzum, meg az Aliens univerzum megszületett. biztos véletlen volt… :)

  60. Dimitrij: Meglátjuk milyen lesz.
    Sandor8206
    A sztori huszandrangú dolog? Remélem csak viccelsz.
    Az Alien filmeket szeretem, de az egész más tészta. Az első film sokkolóan újszerű és rémisztő volt, ráadásként a story sem volt valami szögegyszerű. Ne feled, nem véletlenül szálltak le pont ott, az egész mögött a társaság állt. Szóval volt benne csavar.
    Pattogni meg nem szoktam.

  61. Cameron egy zseni gyakorlatilag megalkotta halivúd 2 legnagyobb alienjét, Aliensben a királynőt (persze Giger a No.1) és Svarci mellé a Predatort, ezt sokáig pl: nem is tudtam. S. Winstonnal közösen találták ki a ragadozót (nagy sztori). Szóval az öregnek van fantáziája. Avatarban pedig végre kiélhette magát :-) pl: nekem a Navik is “bejönnek” tetszik, hogy visszanyúlt a gyökerekhez, mintha egy 30-as évekbeli sci-fi képregényt néznél vagy könyvet olvasnál, egy régi Flash Gordon epizódot néznél, párducemberek akkor alap kellék volt :-D A legjobb blockbuster-filmek mind régi B-kategoriás filmekből táplálkoznak, persze ekkor már A-kategoriás technológiával.

  62. Eddy ne erőltesd magad, a magyarázkodásod meg már inkább kínos. A nagy ellenhypban megmagyarázod a lehetetlent, az alien-filmek sztorilag olyan egyszerűek mint egy kő.

  63. nem veszitek észre hogy eddy már szakad a röhögéstől? Mi a fasznak reagáltok rá? Az meg hogy kedvesem meg drágámoztok teljesen visszataszító személyeskedés már, hiszen nem gondoljátok komolyan. Ezennel vége.

  64. A filmet nagyon várom DE…kukacoskodó alak lennék, ha furcsállnám azt a tényt, hogy egy távoli jövőben amikor már más bolygókat tudunk meghódítani magas technológiával, a főszereplőnek kell még mindig tolni a tolószékét, ahelyett, hogy az mechanikusan működne?

  65. talán azért mert aki nem tudja használni a lábát, abban megnő a tudat, hogy már csak a kezeit használhatja, és ezáltal mindig hazsnálni akarja őket, ráadásul jake katona volt, ezért nek nagyobb a büszkesége

  66. most is van már elektromos-kocsi még is legtöbben a simát használják, ez legyen a legnagyobb gond a filmmel :-) bár ilyen hülyeségeken fennakadni, főleg egy fantasy-filmnél

  67. na, mindenre van magyarázat, látjátok… Jake katona volt, nagy a büszkesége, nem kell neki motoros kerekesszék, ennyi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.