Hold (Moon)

Ez a film egyike azoknak, amik miatt sajnálom, hogy írom ezt a blogot. Na jó, ezt nem komolyan mondtam, de mennyire jó lehet már úgy leülni a Moon elé, hogy ennyit tudsz róla: “fasza nem akcióscifi, nézdmármeg ember”. Teljesen megértem, hogy miért lett olyan a film trailere amilyen, viszont most rohadtul zavart, mert előtte az első fordulatot simán, így malmozhattunk amíg a filmben nem történt meg.

Moon kép, Rockwell a földön ül

A történet annyi, hogy Sam Bell (Sam Rockwell) a holdon bányássza a legtisztább energiaforrást, azt amivel a föld szükségleteinek a 75%-át látja el a cég ahol dolgozik. Mindezt egyedül teszi, hiszen csak a gépeket kell felügyelnie. Aztán egyik nap egy furcsa jelenségre lesz figyelmes. Ennyit szerintem elég is tudni.

A helyszín mindenképpen bazinagy pozitívum. A D9-nál mondtam már, hogy örülhetünk, végre a kisebb filmek is teljesen korrekt látvánnyal képesek feltűnni, így lassan semmi sem szab határt a kreativitásnak. Konkrétan egy Transformers 2-höz képest a Moon zsebpénzből készült, de 1-2 CGI-n kívül ezt nem szúrod ki. Mindenképpen dicséret illeti azt, aki az egész holdbázist kitalálta és megtervezte. Kellően minimál, kellően időtlen. Ez utóbbi az egész filmre könnyen érthető, hiszen semmi olyan aktuális technika nincs benne amit pár év múlva már megmosolyognánk. A gépek kicsit megviseltek a hosszú használattól és minden úgy van tervezve, mintha a körülmények miatt (pl. kezelhető kell legyen szkafanderben is) lenne régi billentyűzetes, vagy hasonló. Bár valamennyire el tudjuk helyezni a jövőbe, de nem úgy, hogy “2034 január 3.” És ez jó.

Aki pedig kételkedett Sam Rockwell képességeiben, az most megbizonyosodhat róla, hogy tud a srác. Mivel egyszínészes a film, így természetesen baromi nehéz dolga volt. Vagyis kétszínészes, de a másik főszereplő egy robot, aki Kevin Spacey hangján beszél.

Moon értékelés

Érzésre egy hangyányit kevés volt az ötlet a másfél órához, konkrétan egy baromi ütős Végtelen határokra lett volna elegendő a puskapor. Ezen kívül az utolsó fél perc nem kellett volna bele, végig a teljesen nyomasztó, klausztrofóbiás hangulatot kellett volna tartaniuk, de azért egy 7/10 erre még így simán elrepül. Irány a valamennyire hihető űr, a lehetséges jövő, a tipikus emberiség.

human
írta
2010. 01. 09. 04:33
megjelenés
74
hozzászolás


74 hozzászólás a “Hold (Moon)” bejegyzéshez

  1. tök 1etértek, feleslegesen van ajnározva itt ott, az ötlet jó, de valahol a 7es a vége.

  2. Én is így voltam vele. Az egésznek olyan Philip K Dickes hangulata van, amit a végével elcsesznek. Azért a lehetőség megvolt benne.

  3. A film szerintem is úgy az utolsó 15 percben kifújt, a végére teljesen elillant az érdeklödésem. Viszont addig tapintható volt a feszültség. Nekem ami külön tetszett, az a piszok volt. A gépeken, a szobákon látszott, hogy ott él valaki-néhol kilöttyent kávé, elkopott billentyüzet, por. Nem is tudom mikor láttam ilyet sci-fiben utoljára. Nem nagy dolog, de autentikusabbá tette az egészet. Jó kis sci-fi, viszont a végén még kicsit dolgozhatott volna a forgatókönyvíró. 6/10

  4. SPOILER

    Egyébként nem egyszínészes a film, Sam Bell új ‘haverját’ egy Robin Chalk nevű fickó játssza. Mindenesetre nagyon hasonlítanak egymásra!

  5. nem értek egyet a 7-el, mert a film igaz hogy 7-es, azonban nálam simán dob a zenéje +1-et a filmre, szerintem a legfaszébb zene a film hangulatához, szóval nálam ez ma 8-as:)

  6. Szerintem is egy 6-os. A díszletre valóban megadnám a tízest, főleg a robot “érzelmi állapotát” tükrözö arcokra a képernyőjén. Mekkora volt már.

  7. Sajnos még nem láttam, viszont annyit hozzáfűznék, hogyha valóban Philip K. Dickre hajaz a film, akkor semmi gond azzal, hogy eltolták a végét. PKD is elég rendszeresen élt ezzel az írói “bravúrral”. Nagyon szeretem őt, de regényt befejezni nagyon nem tudott.

  8. Szerencsére én úgy ültem neki a filmnek ahogy te “nem tudtál”, így nem kellett malmoznom :) Nekem nagyon tetszett a film, annak ellenére, hogy egy szereplős/helyszínes nem volt unalmas. A zene nagyon jó volt. A robot smiley-in jókat lehetett derülni.
    Nekem 8/10.

    !!!SPOILER!!!

    Azért a vége se olyan, hű de felemelő. Hisz hiába jut el majd a Földre, sokáig nem fog élni, hisz minden klónnak van egy pár éves “szavatossági ideje”.

  9. Még jó hogy én nem láttam belőle semmit se úgy néztem meg. így egy 9-es lazán repül neki.

  10. Nekem tetszett, az ember észre se veszi, hogy monodráma, pedig legtöbb filmnél ez idegesítő szokott lenni.

  11. Skylaner-hez hasonlóan én is úgy kezdtem neki, hogy semmit sem tudtam róla. Pontosabban csak annyit, hogy 1 ember játszik az egész filmben. Nekem 9/10… nagyon tetszett. Szal ha valaki még nem látta se a trailert, se a filmet annak rövid üzenet: A FILMMEL KEZDJE!

  12. Nem volt rossz a moon, de lehetett volna jobb is
    viszont clin mansel zenéje kurva jó

  13. nem volt rossz, de valami hiányzott. nem volt igazán egyedi és teljesen letaglózó a hangulat. (nagyon erősen egy solarys/régi/ keverve egy 2001 el érzésem volt). de még ilyeneket kérek.

  14. Még sok ilyen kellene, ezeket hiányolom az Avatar mellett :)

    SPOILER!!!!!!!!!!

    A vége nem csak azért van rendben (nem nyálas egyáltalán), mert hamarosan le fog járni a szavatossága, hanem mert nem fogadják valami kitörő örömmel ám, ha jól emlékszem a bevándorlási hivatal köt bele, ez szerintem teljesen oké.

  15. Kissé szomorú vagyok, mert annyira kellene pár igazi sci-fi, mint egy falat kenyér. Mivel megkapta a 7-est, simán adok neki esélyt egy megnézésre. Annyira nem lehet unalmas, mint Tom Hanks Számkivetettje és az se a főszereplő miatt volt olyan, amilyen.

    “PKD is elég rendszeresen élt ezzel az írói “bravúrral”. Nagyon szeretem őt, de regényt befejezni nagyon nem tudott.”
    Hát egészen konkrétan a legtöbb könyvének olyan a befejezése, mint ha 10 perc alatt kellett volna megírni, mert elfogyott a leadási határidő … vagy a drog.
    Például a Kamera által homályosan vége okés volt, vagy a Figyel az ég. De pl. a Csordulj könnyem vége is elszabott volt, vagy a Visszafelé idő se volt “befejezve”.

  16. Én szerencsére úgy ültem le megnézni, hogy semmit nem tudtam róla, csak az Imdb-n néztem meg, hogy sci-fi, igen? Moon, igen? Akkor jöhet. Tetszett. Imádom az ilyen jellegű filmeket, úgyhogy újra is néztem egyszer azóta.

  17. Sokat filóztam rajta, hogy 7-es vagy 8-as élmény-e a film nekem, de a fentebb említett pozitívumok miatt és a zene miatt én 8-as mellett tettem le a voksom. Örülnék, ha a legtöbb film legalább ennyire igényes lenne, és ennyire figyelnének a részletekre, mint ebben a filmben. Mert ennek a filmnek az erőssége leginkább a részletekben, Sam Rockwellben és a zenében rejlik. A trailer alapján én is valami ütősebb sztorira és végkifejletre számítottam, de amit láttam se volt rossz.
    Néha díjazni kell a film mögött rejlő odafigyelést is és itt látszik, hogy nem csak elénk akartak bacni valamit, mint pl a Transformers 2-ben, vagy a Terminator Salvationban stb.
    Több ilyet!

  18. SPOILER

    skylaner: a vége nem azért van elszúrva mert megmenekült, hanem mert felfedi az egészet a földön, ez hallatszik. Tehát nem az a baj, hogy kilövi magát, de ott kellett volna elvágni, hogy repül a föld felé csöndben.

  19. Én sajnos a trailer-t néztem meg először.
    Bakker.
    A film nézése alatt a traileren agyaltam.
    Azt mondom, mint w1y: először a film

    A spoilerezős trailereket pedig be kellene tiltani (lásd még Surrogates pld.)

  20. COOPER VAGYOK, SPOILEREZEK

    Kénytelen felfedni, mivel amiben megérkezik, azt a földnek küldi le, ergo emberek kinyitják és meglátják, hogy szállítmány helyett valami “más” van benne, de a Holdon maradt klón(ok) is felveheti a kapcsolatot a Földdel, mert ugye tönkretette a zavaró egységet vagy antennát.
    A film végén hallható reakciókból rajzolódik ki az emberi magatartás, nem tudnak vele mit kezdeni, “őrült vagy illegális bevándorló, de bárhogy is legyen le kell csukni”. Hát igen. 1 éve van hátra az életből, de azt is rács mögött töltse le, mert valaki saját akaratán kívül létrehozta, ő bűnhődjön érte. Nyilvánvaló.
    Szal szerintem tanulságos a vége…

  21. Rövid helyreigazítást kérek a film végével kapcsolatban!
    Láttam a filmet de amiket írtok a film végéről, semmi sem rémlik belőle!
    Köszi

  22. pkd amúgy sok művével elégedetlen.
    KICI SPOILER
    nekem tetszett a film, bár én is több csavarra számítottam, de végülis így volt jó. talán manapság már az agyoncsavarított történetek kezdenek unalmassá válni.
    a robot is nagyon tetszett, hogy nem kergül meg mint mondjuk a 2001-ben. hogy tényleg segítő szándék volt benne.
    azért volt egy két apróság ami zavaró volt.
    pl. miért kellett a robotnak “szóban” beszélni a földiekkel? mivel robot, miért nem tud simán rácsatlakozni a hálózatra és minden feltünés nélkül jelenteni?
    a másik, amit már egy másik postban is említettem, rockwell billentyűzet tapicskolása. csak egy kicsi odafigyelés kellett volna. viszont nagyon jól játszott :)

  23. tiszalee:
    BAZINAGY SPOILER
    A végén az új frissen kelt Sam Bell utazik haza (lövi ki magát azzal amivel az ércet szokták), és a régi haldokló ott marad meghalni. Mikor közeledik a földhöz a kilőtt srác hallatszódnak a rádió bemondások, a leleplezésről, és h világbotrány lett abból amit a cég csinált…
    SPOILER vége

  24. SPOILER

    Nekem addig volt képbe, hogy régi Sam maradt az új elment, de az, hogy közbe mennek a rádiózások az nem!

    Köszönöm a helyreigazítást!

  25. Nekem különben a D9 után a legjobb idei sci-fi élnényem volt, és rendkívül pozitív meglepetés. Az atmoszféra, mégha nem is egy Alien-nyi, de marhará jó, nyomasztó, a történet meg szerintem lebilincselő. Tipikusan sztem az a film amiről órákat lehet vitatkozni, h akkor most ez hogy meg satöbbi. Lehet sokaknak zavaró volt, meg iesmi, h nem kerekedett ki az egész, de sztem jó h sok részt a fantáziánkra bíztak. Sam Rockwell, ok nem a top 10 színészek egyike, de itt tényleg valószínüleg karriere eddigi legjobb alakítását nyújtja.
    SPOILER innentől
    Küéön tetszett, h nem mentek bele ebbe a hülye hallucinálós irányba, (mer ott akkor ugye bármien wtf-t beletehettek volna, mer ugye hallucinálni bármit lehet), hanem a történet kifejezetten reális majdnem minden elemében. Tán az egyetlen kivetni való az, h a két srác között mi lehetett a kapcsolat, h az újnak eszébe jutott megkeresni a régit. Különben azért durva h mennyire jól megvolt tervezve a cég rendszere, de mind minden ien rendszerbe ebbe is egy idő után hiba csúszott…
    SPOILER vége
    Egyetlen kivetni való táncsak az h a film eleje kicsitt vontatott, meg ugy amugyse nagyon rágja az ember a körmeit végig, ennek ellenére érdekes és értékes darab.
    8/10-ből nekem simán

  26. SPOILERes:

    Szerintem direkt nincsenek kulon felerositve benne az “utos” jelenetek. Szinte az osszes fordulat egyszeru, sot van ahol ugy vezetik fel, hogy mar TUDOD mi lesz a fordulat (pl. mikor kimegy a masodik holdjaroval). Sam Bell mindenhol egyszeru emberkent viselkedik, neha butasagokat csinal, es nincsenek dramara kihegyezett heroikus pillanatok… marha jol atjon ez, sokkal hihetobb igy szvsz.

    A vege pedig azert jobb igy, mert megmutatja mennyire tipikus emberi hulyeseggel fogadjak ot odalent. Ha ez nem lenne ott, tulsagosan a levegoben logna a lezaras, de igy sejteti mi lesz.

  27. Én még el tudtam volna nézni ezt a filmet legalább még 45 percen keresztül. Nekem nagyon tetszett.

  28. Nekem baromira tetszett. Egyrészt mert egy helyszínből milyen rohadt sokat ki tudtak hozni és nem nyomtak az arcomba semmiféle felesleges akciót. Én nagyon rég láttam a trailert ezért egyáltalán nem befolyásolt. Talán épp ezért is élveztem annyira a filmet. Meg persze azért is ami a cikkben is említve lett. Végre egy “hihető” sci-fi. Tipikusan földi, emberi készítésű járművek, amolyan NASA-ás stílusban. Az ilyet meg szeretem. Ez a Sam meg hogy milyen jó színész az csak a második megnézésnél tűnik ki igazán. Nem klisés a film és hihetetlen hogy egy ilyen szituációból mit hoztak ki.
    Ami dobott rajta egy nagyot az Clint Mansell zenéje. Nagy rajongója vagyok a munkásságának, de ezzel ismét bebizonyította, hogy mennyire tud zenét szerezni. Tökéletesen illenek a dallamok/hangok/akkordok egy sci-fi filmbe.
    8/10 lazán és nálam elnyeri a 2009 legjobb sci-fije címet. :)

    Persze elhiszem, hogy aki kevésbé sci-fi buzi annak nem fog annyira tetszeni. De szerintem a történet is van annyira érdekfeszítő, hogy majdnem mindenkinek élvezhető lehet. Egyszer mindenképp.

  29. Szerintem is nagyon jó film,Sam Rockwell pedig hihetetlent alakít.
    Én pl. legalább egy 8/10es értékelést vártam volna.
    Nálam min. 9/10.
    csumi

  30. Na akkor ezt a filmet is beiktatom szerencsére a trailereket kikerültem, kommenteket szintén, csak az alapján ülök le hogy ez egy “fasza nem akcióscifi, nézdmármeg ember”

    Majd megírom hogy így milyen volt.

  31. Nekem is nagyon bejott ez a film, talán még a 9-et is megüti. Ahogy mondtátok a zene is baromi sokat hozzáad a filmhez, bár ez elsőre fel sem tűnt, de ahogy mondani szokták a filmzene akkor a legjobb ha nem is tudsz róla, h ott van, csak esetleg utólag döbbensz rá (kivéve persze Tarantino-t, de az a stílus is nagyon tetszik, bár mainstream-nek [h ilyen divatos szót használjak :D] sztem az nem működne), hopsz kicsit eltértam a tárgytól.

    SPOILER, NEM JELÖLTEM MERT LAZA

    No mind1, annyit akartam még mondani, h szerintem a film végén a “biztos őrült vagy bevándorló” szöveggel a cég fejese vagdalódzik, ahogy az lenni szokott, nekem legalább is így jött le.

  32. Láttam jó régen a filmet.. nem rossz.. de mint ahogy a a tavalyi gyenge filmkínálatban sok közepes minőségű film, ez is túl lett értékelve mert kicsit ki tudott tűnni a sz*rból.. annyira azért nem kell hasra esni tőle, anno a Solaris ezerszer jobb film volt és szerintem Clooney bácsi azért jobb színész mint Samu.. meg sajnos hamar lelőtték benne a poént, már a film közepén.. Szóval a véleményem az hogy erős alsó kategóriás közepes film, 10/6 jó indulattal.. Samu bácsi jól tolja de azért kicsit érdekesebb történetet is alárakhattak volna.. látvány korrekt.. mondjuk nagyrészt a bázison játszódik a film zárt helyen..

    Sajnos ezt az ötletet is ellőtték már csak más környezetben..:) Meg jópár éve..

  33. Na akkor még egy kis adalék :D.
    Én is úgy tudom, h ilyen fesztivál film, sőt olyasmit olvastam, h az első vetítése a NASA-nal volt! Aztán kérdezték tőlük, h miért ennyire más milyen -a jelenlegi tervektől teljesen eltérő- kinézetű épületeket ábrázoltak, mire azt mondták, h úgy gondolták hosszú távon inkább az ott lévő anyagokból, helyben építkeznének. Erre az egyik NASA-s felszólalt, h ő tulajdonképpen épp egy a Holdon lévő porból keverhető betonon dolgozik :D. Szóval lehet nem hihető ez a sci-fi :D.

  34. Ha jól emlékszem azért csinálták meg a végét így, mert nyitva hagyták a folytatás lehetőségét és amolyan “cliffhanger” szerűségre gondoltak, hogy témát adjanak a folytatásnak.

  35. Simán 9/10..
    Én már 3x láttam a filmet amiből az utolsó 2 megtekinés egymást követő két nap volt. És megint meg fogom nézni.
    Hogy miért? Semmi felesleg. A film pont arról szól amiről, és ez tiszta teljesen és világos. Ilyennek kell lennie egy sci-fi-nek. A környezet tiszta, részletgazdag, és árulkodó, “élettel teli”.
    A film tele van olyan részletekkel amikre fel sem figyelünk mert olyan természetes… pedig van időnk szemlélődni, hiszen nem a nyomják az arcunkba az akciókat. Pl nekem csak a 2. megtekintés után tűnt fel az a cetli ami a robot hátár van ragasztva, és ennek a jelentőségére a film végén. Nem nagy kunszt… apróság. De abszolút megrázott ahogy vagy amiért lekerült róla.
    Sam R. előtt is le a kalappal. Valódi drámát és éleket teremt… nagyon jó színész. És szerintem nagyon illet rá ez a szerep. Szép munka volt, és szerintem nem egyszerű.

    Ja és májki … anélkül, hogy megkérdőjelezném a véleményedet a Moonnal kapcsolatban:
    “Solaris ezerszer jobb film volt és szerintem Clooney bácsi azért jobb színész mint Samu.. meg sajnos hamar lelőtték benne a poént, már a film közepén..”
    A Steven Soderbergh féle Solaris pedig a könyv nélkül értelmezhetetlen, és alig-alig mutatja be azt a drámát ami a Stanislav Lem Solarisán végbemegy.
    Ezzel kapcsolatosan Andrei Tarkovsky műve a mérvadó.

  36. Lem utálta a Tarkovsky félét is, és bár csak részlete az egésznek, de a Clooneys Solaris közelebb ál a könyvhöz tulajdonképpen. Hogy melyikőjük a jobb színész? Szerintem valahol egy szinten lehetnek. Hogy melyik a jobb film? Ezt nehéz lenne megmondani, felesleges ezen vitázni.

  37. a zene az tényleg jól eltalált, bár egy ilyen faterral a háta mögött el is várom a rendezőtől, hogy tudjon jó zenéket beválogatni a filmhez:)

    ezt folytatni? trilógiába? hova?

    elhiszem, hogy lem nem szerette a tarkovsky féle verziót, nehezen emészthető, bár a könyv sem az a szimpla darab, /clooney verziótól óvva intettek / de akkor is el kell ismerni, hogy az a film kiüt, letaglóz. ahhoz képest a moon kicsit könnyebb hangvételű lett (mondom ahhoz képest).

    utóbbi időben számomra talán csak a sunshine volt az ami volt ezen a szinten. na ott viszont a hangulat teljesen össze volt rakva, tökéletesen összeállt.

    még ilyeneket akarunk

  38. Nekem is a Solaris meg a 2001 ugrott be mikor neztem. Eladhatobb talan azoknal, ami jo, mert ilyesmire gondolok amikor azt mondom, h sci-fi. Maga a film szerintem nem igazan kozeliti meg a 2 emlitett klasszikust, de egy erosebb 6/10re boven jo.

  39. Egyet kell értsek Szasával a Solarissal kapcsolatban. Plusz tényleg nem tudnám megmondani, hogy melyik a jobb. Sztem kb egyszintet hoztak amúgy, Clooney meg Rockwell, mármint ezen 2 filmnél

  40. Érdekes, hogy ennyire el vagytok ájulva a zenéjétől, áll vagy 3 hangból kis túlzással(de ettől még jó :). Elgondolkodtató, szomorkás hangulatú film nagyon jó alapötlettel, helyszínnel. :kis SPOILER: Egy darabig azt hittem, hogy a Harcosok klubjához ill. Egy csodálatos elméhez hasonló filmet kapunk. Nekem tetszett, befejezéssel együtt, Sam Rockwell pedig tökéletesen eljátszotta a szerepét.

    9/10

  41. nálam film+zene 7+10. egy kicsit jobbat is kihozhattak volna belole. a robot dob rajta meg egy keveset

  42. “Érzésre egy hangyányit kevés volt az ötlet a másfél órához…”

    ez a lényeg, ez rontott a filmélményen, én mondjuk meghökkentő meséket írtm volna és végtelen határokat. :)

    a kivitelezés a elnyújtástól eltekintve hibátlan, jó a színész, jó a környezet, de nekem maradt egy kis hiányérzetem, emiatt 6/10. ha több scifi hozná legalább ezt a szintet, vagy több ilyesmi (vagy mint a ‘the man from earth’) készülne, akkor boldog lennék.

  43. Ez az első alkalom, hogy látványosan nem értek egyet veled human.
    Viszont, megérvelni lusta vagyok most, hogy nálam miért 81% a film, de kénszert éreztem, hogy megvédjem a filmet.

    A Solaris tegnap néztem éppen. Kevésbé tetszett.

    Habár szerintem ez az előnye annak, hogy erről a filmről akkor hallottam először, amikor megnéztem.

    Nem voltak haverok, akik mondták volna, hogy “hú de fasza, nem akciós nézős movie, nézd meg, mert beszarsz!”, nem voltak sokat ígérő, sokat sejtető, egész történetet el/félremesélő trailerek, semmi. Csak a film, a maga élményével.

    Nem úgy ültem le, hogy rákészülök valami előrevetített filmélményre és aztán szembesülök azzal, hogy másra számítottam, mert mást sugalltak…

    Nekem olyan tökéletes volt az estém, amikor megnéztem. Kikapcsolódtam, izgultam, elmélkedtem, hogy most mi történhetett, remek film szerintem. Sam Rockwell nagyszerű, szokása szerint, én nagyon csípázom, Kevin Spacey durván szimpatikus, mint Gerty a robot, a smile nagyon nagy ötlet, retro feeling, nyomasztó is, szórakoztató is, sci-fi is, némi lélektan, látvány, én szinte csak jót tudok mondani.

    Ez az én véleményem. Jah, és a Solarisnál azért klasszisokkal jobb, meglátásom szerint. Arról nem beszélve, hogy Rockwell itt simán lemossa Clooneyt. A történet, meg össze sem hasonlítható.

  44. nekem is az volt a gondom, hogy az alapötletet, a nagy csattanót nekem túl hamar ellőtték, és valahogy azután már nem volt annyira érdekes a sztori. plusz engem meg pont az utolsó percek utáni rész érdekelt volna még legalább egy negyed órában v vmi. kicsit néha lapos volt sztem, de tényleg respect a próbálkozásért, nekem is olyan 7/10 körül volt

  45. SPOILER

    ne mondjátok, hogy túl hamar ellőtték a csattanót, a film nem arról szólt, hogy mi a megoldása a két Sam-nek. sokkal inkább arról a belső vívódásról, amit egy ilyen elképesztő helyzetben élő ember átélhet, az erre adott reakcióiról és a jellemfejlődésről. szép utat járt be a karakter, jó volt a film. de tény, hogy néha kicsit vontatottnak tűnt. azért simán 8/10. 8-as fölé.

  46. @brianaspirin
    Igen-igen, jó 5let volt rötyögtem is rajta.

    @Malachi
    Egyetértek. Abszolút lélektani boncolgatás.

    Egyébként elgondolkoztam azon, hogy kvázi egy színésszel leforgatott film nem feltétlenül nagy dolog… több színész több munkát és koordinálást jelent. Szóval szeretném látni egy sokszereplős nagyfilmben is Nathan Parker munkáját.

    Reméljük legalább ilyen jó lesz, és ilyen figyelemes marad a későbbiekben is.

  47. Nem láttam a trailert a film előtt csak most az ismeretőből derült hogy van olyan is. Nagyon tetszett a film, még ha lassú is volt és olyan földközeli scifi létére.

    SPOILER+
    én mikor a sam balesetet szenvedett aztán elsötétült a kép és a műtőn ébredt fel csak néztem hogy hogy került oda… Aztán kellemeset csalódtam :)
    SPOILER-

    Tényleg ne nézze meg senki a trailert aki kíváncsi a filmre.
    Amúgyis ebből a filmből trailert csinálni hogy? miből? :P

  48. Jó hangulatú kis mozi, remek alakítással. Rockwellt eddig is bírtam, de ez a one man show hihetetlen volt. Sajnos a trailert még a nyári nem nézek előzetest fogadalom előtt láttam, szóval engem is zavart a fordulat az elején.

  49. Én a minap láttam egy dokufilmet a Nat.Geo.-on, ami az elkövetkezendő évtizedekben bekövetkező hold meghódításáról szólt. Nagyon hangulatosak voltak ott a jelenetek (pedig egyszerűbb fajta animációk voltak), és ha ez a film is ilyen hangulatos lesz (és bíztos, hogy lesz, sőt…), akkor számomra az év egyik legjobbja lesz.
    De mifelénk az a rohadt mozi mért nem tudja ledani!!!!!!!

  50. én kíváncsi lennék EGY folytatásra. annyi még van benne szerintem.

    az, hogy mindenkinek a 2001 jut eszébe róla az nem meglepő, így a végén nekem még a Dolog is beugrott, a helyszín jellege és a nyomasztó hangulat miatt.

  51. Nagyon jó film (pedig lézerpisztoly nincs is benne :D ). Minden további nélkül bele tudtam élni magam a karakter helyébe. Kétszer láttam már egy héten belül, és azóta is sokszor el-elgondolkodom rajta.

    !!!SPOILER!!!

    Tulajdonképp mekkora szívás már, ami történik vele, hiszen az emlékei hamisak, az élete kreálmány, és a tetejébe még a halála időpontját is tudja, ha nem is percre pontosan. Ugye, azért kellemesebb az élet számunkra, hogy ezt a terhet nem kell cipelnünk?!

  52. Üvölt róla, hogy a rendező kedvenc filmje a 2001 Űrodüsszia, ami nem baj mert az sztem tán minden idők legjobb scifije. Olyan szinten klausztrofóbiás voltam végig, hogy rázott a hideg, pedig tökös gyerek vagyok ám :D
    A zenéje büntet, de sztem a vége nem reális,

    SPOILER

    mivel ha a Földön a Cégnél amikor kinyitják a kapszulát, az első dolguk az lenne – a botrány elkerülése végett – hogy 2-3 melós pajszerral agyonveri a jövevényt aztán elássák a sivatagban. Mit számít nekik egy klón élete?

  53. Azért nem mondanám, hogy a végével el van tolva a hangulat. Hiszen mi a végszó?

    Aki ennyiből nem fogná fel betűzom: S P O I L E R

    A végszóban azt mondják, hogy ez vagy elmebeteg vagy egy illegális bevándorló és börtönbe kéne zárni minimum.

    Nem hiszem, hogy ez annyira ellene menne a nyomasztó hangulatnak.

    /SPOILER

    A 7/10 az kb jogos. Néhol unalmassá vált egy kicsit, meg az elején úgy viselkedett mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne amit tapasztalt.

  54. S P O I L E R

    Én arra nem jöttem rá, hogy miként hallucinálhatta a saját 15éves lányát, amikor leforrázta a kezét? Legalábbis gondolom, hogy a lányát hallucinálhatta, mert leginkább rá hasonlított a hallucinált nő, de akkor még nem beszélt a valós lányával.
    Vagy az egy teljesen ismeretlen nő volt? De akkor, hogyan tudta odaképzelni pont őt? Ez számomra rejtély.

    62. bluntside: Valószínűleg a cégnél se tudta minden dolgozó, hogy klónokkal végeztetik a holdon a munkát. És nem hinném, hogy pont az a pár beavatott nyitja ki mindig a kapszulát amibe a helium3at, vagy mit, szállították. Így azoknak a dolgozók jogosan lepődhettek meg rajta.

    Film közben azon gondolkodtam még, hogy az igazi feleségnek vajon elmondták, hogy miért veszik fel a beszélgetéseket, vagy az eredeti, Sam is volt a holdon és mindig csak visszajátszották a felvételeket? Vajon az igazi Sam tudott róla, hogy klónozták? Vagy csak a földön tudta, meg mikor a botrány kirobbant, hiszen az igazi is élt még a kislánnyal folytatott beszélgetésből ez kiderült.

    SPOILER VÉGE

    Ezeket a filmeket szeretem, amik után még gondolkodik az ember egy sort. Számomra 10/8as minimum, pedig nem vagyok egy nagy scifi rajongó.

  55. Az a szitu hogy sokat nem kellett gondolkodni mert mindent az arcodba raknak (pár dolgot véleményem szerint előbb is mint kéne).. Szóval a fantáziádat nem kell nagyon használni.. Készen kapod az infót átszűrve, megmosva, kitisztítva.. én egy percet se gondolkoztam mert láttam már sokkal jobb egy szereplős filmeket is:) Meg szerintem egy Clooney-t és egy Rockwell-t ne hasonlítsunk egymáshoz.. ég és föld.. Bevallom eddig a csáveszt csak l
    mellékszerepekben láttam és nem maradt meg az arca ergo annyira magával ragadót nem tett le eddig az asztalra.. Jó a Halálsoronból ismerős az arca.. Vad Bill:)

  56. Rockwell jó arc, a Jesse James-ben is ász volt. Meg úgy igazából mindenben, de az tény, hogy nem egy Clooney. Más stílus, más filmek.

  57. hát én láttam a trailert is, a filmet is, és mindenhogy tetszett. a sztori, a zene, a szereplők. 10/10

  58. Nagyon jó.

    Végre egy film, ami nem arra van kihegyezve, hogy akció, akció, akció, hanem kicsit emberibb megközelítést látunk.

    Összességében egy kiemelkedő alkotást láthattunk, és engem személy szerint végig lekötött. Egy percig sem éreztem, hogy unalmas lenne.

    Mindenki nézze meg, aki teheti!

  59. tetszett a film és a zenéje nagyon jó, sokat dob rajta!
    a szinkron viszont felejtős, főleg Gerty hangja nem tetszik.

  60. Megnézve. Röviden 9/10. Humannak igaza van az utcsó fél percet illetően, viszont trailer kapcsán nincs. Rég láttam ár a trailert, de most újranézve és a filmet látva, ugyanaz a véleményem, hogy nem lő el semmit.Pont az a szép benne, hogy bevág annyi egyéb fantázia képet, hogy nem feltétlen gondol az ember (én legalábbis nem gondoltam erre a trailer alapján), mint ami tényleg a megoldás a filmben. Kurva jó a film, pedig féltem tőle…

  61. Megnézve. Röviden 9/10. Humannak igaza van az utcsó fél percet illetően, viszont trailer kapcsán nincs. Rég láttam ár a trailert, de most újranézve és a filmet látva, ugyanaz a véleményem, hogy nem lő el semmit.Pont az a szép benne, hogy bevág annyi egyéb fantázia képet, hogy nem feltétlen gondol az ember (én legalábbis nem gondoltam erre a trailer alapján), mint ami tényleg a megoldás a filmben. Kurva jó a film, pedig féltem tőle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.