Elfogyott a karavánsajt, ezért mindenki 3D-zni akar

A legfrissebb fejlemények szerint a Clash of The Titans premierje csúszik, mert épp 3D-be konvertálják a mókát. Azért nem kell aggódni, csak április 2-re módosult az időpont, nem decemberre.

Emellé érkezett az, hogy a Harry Potter kétrészre bontott utolsó nagykalandja is 3D lesz. Úgy néz ki ez is konvertálós fajta lesz csak, nem abban rögzítették végig.

Polanski nagyon bízik abban, hogy sétálni fog az ügyének a végén, mert már a következő művén dolgozik, a God of Carnage filmes feldolgozásán. Egyelőre csak a háziőrizetből, szóval fogatókönyvet búj gondolom meg a többi előkészület, amit ennyire helyhez kötve lehet.

Mégis csak Khan lesz a főgonosz a Star Trek 2-ben? Természetesen semmi konkrétat nem mondott a két író, Alex Kurtzman és Roberto Orci, viszont nagyon jó folytatásra pont a Wrath of Khan-t emlegették. Az első részben összekovácsolja a csapatot, a második részben pedig próbára teszi őket az ellenfél. És itt hozták fel Khan-t, hogy az milyen jó példája ennek. De hogy a “miért ne?” kérdésre is válaszoljanak, oda azt ejtették el, hogy sosem csinálnának remaket. Meglátjuk.

A Végére már csak a Paranormal Activity 2 maradt. Legutóbb megtudhattuk, hogy Kevin Greutert fogja rendezni, aki előtte a Saw legutóbbi felvonását szállította nekünk, most viszont úgy néz ki, hogy mégsem a Paranormalon fog idén szorgoskodni, mivel visszarángatták a Saw 3D-hez a Lionsgate-esek.

18 hozzászólás a “Elfogyott a karavánsajt, ezért mindenki 3D-zni akar” bejegyzéshez

  1. Nagyon beindult ez a gépezet, már minden közepes látványfilmnél dollárjeleket látnak a studióvezetők a vásznakon film helyett, csak azt felejtik el lassan, hogy a sok bába közt bizony gyakran elveszik a gyerek.
    Mármint ha van egy olyan matériád mint a TDK, vagy az Avatar, akkor részemről oké a 3D, de gyanítom a trend nem fog fennakadni ilyen apróságokon és 5-10 éven belül az évi rendes Jennifer Anniston romkomtól kezdve a Coen-tesók filmig bezárólag mindent 3D-ben látunk majd.

    Aztán mikor kiderül, hogy ez utóbbiak annyival nem nyújtanak több élményt 3D-ben, mint mondjuk az előbbiek, viszont úgy leforgatni (vagy csak átkonvertálgatni) őket pontosan egyformán drága, valakik valakikre nagyon mérgesek lesznek.

  2. nemtökmind1? had csinálják, 1el több sor a moziműsorban… ha ugyan úgy marad a 2d is, akkor hol a gond?

  3. Ha most orrba szájba nyomatják majd a 3d-t, akkor annak az lesz az eredménye hogy egyik se lesz igazán sikeres. Mert az Avatar is annak köszönheti a sikerét hogy sok hétig nézték az emberek a 3d vásznakon, de ha 2 hetente lesznek új filmek akkor már bukta a vásznak korlátozott száma miatt.

  4. Így van, lehessen választani.
    Clash of Titanst kurvamód várom, szóval ennek most annyira nem örülök. Jó lett volna az hagyományos technikával is, nem kell neki turbó. Mind1, majd kétszer nézem meg.
    Egyébként nem lenne jó, ha elvesztené a varázsát a 3D. Mert ugye tudjuk, hogy Hollywood (és ez úgy unblock jellemző az egész USAra) szeret átesni… nem, nem is, inkább átZUHANNI a ló túloldalára.

  5. Az, h átkonvertálják csak, és nem úgy forgatják, nem jelent rosszabb térhatást?

    Szóval nem egy Avatar jellegű 3D lesz igaz? Hanem inkább ilyen térben eltolódva a síkok? Vagy képesek már profibb konvertálásra? Bár ha nincs leforgatva 2 “szemszögből” akkor gondolom soha nem lesz ugyanaz.

  6. Ezt most olvastam másik oldalon:

    vargatom

    Hamlet
    “anélkül, hogy nagyon belemennénk a részletekbe: pixeltorzítással meg lehet oldani a 2d-s filmek “3d-sítését” is”

    Ez sajnos nem megy ilyen egyszerűen, az automatizált dolgok elég kula eredményt adnak. Karbalán írta jól – sok-sok kézi utómunka, lényegében 3D-ben újraépítés kell az utólagos konverzióhoz, és még úgy se lesz az igazi. Senki ne várjon az ilyen filmektől az Avatarhoz hasonló élményt, inkább a vászon síkjából az arcába tolt mindenfélékre kell számítani. A múltkor már megleltem egy erre specializált indiai(!) stúdió weboldalát, ezrével állnak ott készenlétben a betanított munkások fillérekért az ilyen típusú kulimunkára.

  7. Human, miért törölted a kommentemet?

    [Mert itt offtopik és tényleg jött hírben is. Ez a kérdésed is offtopik természetesen, amit basztál levélben megírni – a zerk]

  8. Az Avatar, Beowulf és azon a pár dokumentum filmen kívül mindegyik csinált 3D. (Vagy rosszul tudom?)
    Gondolok itt ezekre:
    Ice Age
    Véres Valentin
    Derült égből fasírt
    Up!
    stb

    Ezek rendben voltak látványban.

  9. Ice Age
    Derült égből fasírt
    Up!

    Ezeknél nem is kellett felvenni semmit, mivel renderelt az egész a nulláról, szóval simán 2 filmet rendereltek gondolom, és abból lett a 3D.

    Véres Valentin, meg szerintem pont az, amit mondtam, h ilyen a síkok térben eltolva (bár már kevésbé emlékszem rá), de nem rendes térhatás. A végső állomás 3D-t néztem meg otthon kék-pirossal, nekem az is ilyennek tűnt, de az meg elvileg 3Dben lett direkt forgatva, vagy nem?
    Szóval lehet velem van a gond, és már azt látok bele a filmekbe amit akarok :)

  10. Bences, kizárt dolog hogy 40mellába került volna csak, ha imax kamerával vették volna fel az új végső állomást.
    +Ha jól tudom Real D-s volt, imaxban nem nyomták.

  11. wikipedian olvastam ennyit:

    Released on August 28, 2009, it is the fourth installment to the Final Destination film series, and the first of which to be shot in HD 3D.

    De akkor gondolom ez annyit jelent, h ez volt az első amit 3Dben vetítettek (és nem felvettek) a final destination-ök közül.

    Sokkal jobban nem tájékozódtam :)

    De akkor ezek szerint tuti konvertált az egész, és ennek köszönhetően egy rakás **** a 3D benne.
    Na ettől tartok, h a Titánok sem lesz vmi hú de jó, bár az igaz, h abban sok a renderelt cucc, aminél értelmesebb eredmény érhető el, mint a sima 2D részeknél.

  12. bences: Tévedsz, a Final Destinationt Cameron Fusion kamerájával vették fel. Szóval ha szar volt benne a 3D az inkább a rendező sara, nem használták ki a benne rejlő lehetőségeket.

  13. Szerintem mindenki szokjon hozzá,hogy hamarosan minden film 3D-s lesz.S nem csak a filmek hanem a TV műsorok is.
    Jelenleg az Angol Premiership tv-s közvetítését szeretnék 3D-síteni.Már a TV gyártók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a technológia kifejlesztésére.És ez így van rendjén!Muszáj fejlődnie,ezért lett a néma filmből hangos,majd a fekete-fehérből színes film.

  14. Ne már, az Avatar után megfogadtam addig nem megyek moziba, amíg a Titans-t le nem adják, hogy ne kelljen még egyszer végiglesni annak a fosnak a trailerét, erre bazz..

    A 3D-hez meg annyit, iMax-ben lenyűgözött az Űrállomás, de sima moziban nézve az Avatar 3D-t, nos nem volt akkora nagy plusz élmény. Majd ha lesz hely megnézem imaxben is avatart, hogy legyen tényleg összehasonlítási alapom.

  15. Bences

    Nálam a véres valentin dvdhez kapott (ciklámen/zöld) szemüveg nem volt jó a Végső állomás 3dhez!Akkor van különbség a piros/kék és a ciklámen/zöld szemcsi között?Azt hittem ez a kettő fajta ugyanazokhoz jók,de ezek szerint akkor nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.