Gyorsan vegyük át a Star Treket

50 év 4 képkockába sűrítve. Tudom, hogy te is erre vágytál, tökéletes felzárkózásra azokból az évekből, amiket sosem fogsz bepótolni.

human
írta
2010. 12. 06. 11:07
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Gyorsan vegyük át a Star Treket” bejegyzéshez

  1. LOL

    Bár imádom a sci-fi-ket, de a Star Trekkel mindig ki lehetett üldözni a világból (ahányszor belenéztem egy-egy részbe bármelyik szériából mindig csak az láttam, hogy tornadresszbe öltözött figurák nyomogatnak gombokat az űrhajó négy fala között), mondjuk ez a legutóbbi film azért nem volt rossz.

  2. nekem is kimaradt. Egy részt szenvedtem végig,az is végig arról szólt, hogy a kapitánynak fájt a feje..

  3. Én csak a Star Trek Voyagert néztem, bár azt sem rendszeresen. A többi széria valahogy engem sem fogott meg. Hiába, én nem vagyok egy Trekkie. :P

  4. Sosem voltam nagy trek-es. Az első három sorozat teljesen ki is maradt, nem is óhajtom pótolni. Volt egy-két jó Kirk kapitányos film, meg a legújabb mozi az odabaffott.

    De az igazat megvallva a Star Trek Voyager-t szerintem nem méltányolták eléggé. Éppen most darálom, és némelyik rész, olyan izgalmas, hogy összesz÷rom magam. Azt is meg kellett állapítanom,hogy rengeteg ötlettel megelőzték a nagy filmeket. Egy-két példa: nem egy rész van, ahol olyan népekkel találkoznak, akik az álmokba be tudnak hatolni, és irányítani az embereket, ráadásul a többszörös álom az álomban ötletet is ellőtték már párszor (Inception) Vagy a Mátrix szívmasszázs jelenete, illetve egésze, ha csak a holoszobára gondolok, ahol sokszor bent rekednek, az időutazást is teljesen kivesézték, másik dimenziókkal érintkeztek, és még sorolhatnám. Nyilván ezeket sem a Voyager írói találták ki, de nagyon jól kivitelezett jelenetekről, epizódokról beszélek.

    Arról nem beszélve, hogy igazi, konkrét története csak a Voyager szériának van, hiszen elkeverednek egy másik kvadránsba, egy felfedezetlen univerzitásba, kiszolgáltatva mindenféle hatásoknak és minden egyes “kalandjuk” célja, hogy közelebb jussanak a Földhöz, amire reális esélyük nincs, mert 70 év az út, ha nem jön közbe semmi. Eközben a legénység fele kihal, és a legnagyobb ellenségeikkel kell pótolni az állományt, hiszen összeköti őket a közös cél. Szerintem ebből a szériából lehetne egy ütős trilógiát csinálni, kicsit keményebb fegyverekkel, látványosabb kivitelezéssel és kevesebb feminizmussal.

    Kár, hogy Paramountosok tojnának a véleményemre.

  5. Nortoning: nem tojnának, hanem már tojtak. Nem véletlen, hogy ennyire buta (de jó, nekem is tetszett) volt az új Star Trek film. Meglátjuk, hogy a második részben, amikor már nem karaktereket építenek majd, mire fognak jutni.

  6. A Voyager számomra is kiemelkedett a szériából. Nagyon jó kis karakterek, epizódok voltak benne.

    +

    A Scott Bakula féle széria is le tudott kötni.

  7. Nortoning: A nagy film konkrétan a sorozatokból átvett néhány epizódot gyúrta össze mozivá.

  8. sosem volt különösebb bajom a star trekkel
    a sorozatok egyszer nézhetők voltak, de mondjuk nem zavart, ha kihagytam pár részt egy évadból, voltak jó epizódok, és rosszak, mint egy átlag sorozatban, és nem nézném újra, mint ahogy egy átlagos sorozatot sem… amúgy a voyager volt a legjobb hetes ruhája miatt :)

    a filmek jók lettek, sokszor megnéztem már mindet, az újjal meg meglátjuk, mi lesz

  9. Deep Space Ninenek is elég jó sztorija volt a kiválasztottal és az alakváltó manipulációval.

  10. a voyagert én is imádom, de sosem tudtam megnézni az összes részt, mert tudtommal szeretett hazai adóink össze vissza sugározták a részeket.
    engem kifejezetten érdekelne az, amikor a doki megkapja a mobilsugárzóját.
    valaki tudja véletlenül az epizódnak a címét?

  11. A Voyagert én is nagyon szerettem, jó volt a családias hangulat, ami kialakult és így jobban működtek a karakterek is, meg a standalone történetek is tetszettek.

    brianaspirin: a címét nem tudom, de az biztos, hogy időutazásos rész, ha ez segít valamit. :) Valahol a sorozat közepe táján.

  12. human: Igen, a nagy ST-fan haverom is mindig ezzel jön, de miután hasonló okok miatt a Battlestar Galacticát is negligáltam egy-két rész után (ott is egy rohadt hajón játszódik az egész, és engem újfent nem köt le hogyan nyomogatják a gombokat, meg szerelik össze a mittudoménéppenmiket, stb. :P), nem vagyok benne biztos ezek a négy fal között játszódó ST-részek bejönnének, bár lehet egyszer majd kapnak esélyt ha beüt az uborkaszezonja a jó sorozatoknak. ;)

  13. Azt hiszem, akkor egyedül vagyok a véleményemmel, de én a TOS-on kívül kizárólag az Enterpriset tudtam végignézni, és azt az elejétől a végéig élveztem – a harmadik szezon, amelyben egy teljesen összefüggő sztorit vezetnek le, az konkrétan annyira epikusra sikerült, hogy utána már a négy (amelyben próbálták összefésülni a régi ST-ket az Enterprise-al) nekem kicsit vérszegény is volt. A harmadik szezon egy remek utat mutatott arra, hogy ha egy ST-t összefűznek, nem pedig a már 1500 részen keresztül látott “megyünk – új bolygó – rejtély – vörösruhás meghal – happy end” az még akár egy kibaszott izgalmas és jó széria is lehet.

    Megjegyzés: a filmet imádtam.

  14. Hehe :D
    Jót szórakoztam rajta… De azért elfért volna rajta egy rendes DS9 Voy meg ENT panel is…

  15. A Next Generation (a kopasz kapitányos) évadonként mindig legalább 2-3 olyan epizódot is hozott, ami igazán jó, klasszikus sci-fi volt, érdekes és elgondolkodtató történettel. Voltak jó sztorik is, néha ma már megmosolyogtató akció, meg pár érdekes karakter is.
    A Voyager nekem már sokat feladott a scifiből, az Enterprise-t meg a szilikonmellű földönkívüli csajjal nehezemre esett komolyan venni.

  16. Humoros kis képregény.

    Én nem vagyok igazi trekkie, de az utóbbi években igencsak megkedveltem a Star Treket. Nekem pont az eredeti sorozat (főleg az abból készült második és harmadik film a kedvencem) és a Voyager (ez volt az első sorozat amit láttam). A TNG nem rossz, csak kevés részét láttam (a DS9 meg egyelőre teljesen kimaradt). Egyedül a legújabb Enterprise sorozat nem tetszett.

    Az új film meg állat volt és várom a folytatást.

  17. Nah ez az ami eddig teljes egészében kimaradt az életemből,és még csak nem is sajnálom annyira sok mással ellentétben
    Bár az új filmet azért lehet még megnézem egyszer…

  18. NightBagoly:
    Pont az Enterprise bukott meg érdektelenség miatt. Szuper volt, legalább 3 jó epizódot összehoztak….

  19. Azért bírom az olyan kommenteket, hogy az “egész egy szobában játszódik”, de a sorozatot meg nem látta. Mint minden sorozatnak vannak jobb és rosszabb részei. Főleg az “újabb” részektől kezdve (DS9, Voyager, Ent) mutattak mindent szépen rendesen, nem csak egy szobát.

  20. hát, én nem nevezem magam trek fannak, de nagyjából végignéztem a szériákat (koli, full net, vizsgaidőszak stb)

    TNG: szerintem a leghalványabb… data sokat dobott rajta, de nem bírtam zsan lük pikárd arcát, no meg hogy ő a nagy, hősies bölcs Salamon….
    voyager: nagyon elhúzták… nem volt összefüggő story line.
    DS9: volt jó néhány zseniális rész, főleg a vége felé. Méltatlanul hanyagolják sztem.
    ENT: zseniális. jó, néhány rész vontatott, de az első sorozat ami megpróbálta összefűzni, egésszé alakítani a trek univerzumot. miután kiderült h vége lesz (a 4évad elején) az írók kikunyeráltak még néhány részt. nos ezek zseniálisak voltak. az alternatív univerzumos egyenesen EPIC! már többször megnéztem, szerintem jó néhány trek filmet ver…

    noh ennyi. lehet kővel, trikorderrel dobálni.

    UI: hát igen 9es és t’pol… nyam…

  21. Most darálom az ST-ket.TNG-n túlvagyok már,most a voyager van soron.a legnagyobb baj,hogy néha iszonyat túl van játszva,vagy pedig annyira béna a színész hogy fáj.Story szerint vannak jó részek,rossz részek,de amiket Ron Moore írt,azok általában jók /ez volt a fő ok hogy rászántammagam,BSG-arc csak nem csinál szart/.Akciók nagyon gagyik még akkor is ha tisztában vagyok vele hogy 80as évek vége és sorozat,cgi-ben marha zavaró hogy ua űrhajót kicsit más árnyalatban,15xor lövik el,a voyagerben meg akkor ostobaságok vannak,pl TNGben lefektetett szabályok 2/3-át simán felrúgják,amivel ki tudnak kergetni a világbol

  22. Elmondhatom, hogy láttam majdnem az összes Star Treket, még akkor kezdődött a rajongás, amikor a viasat3 elkezdte adni a Voyagert. Azóta majdnem az összeset végignéztem, nekem is maradt a Voyager a kedvenc, de mindegyiket élveztem. A DS9-t, Next Gen-t és az Enterprise-t láttam még, sajnos az eredeti és az animált szériával még adós vagyok magamnak.

    Azért mindegyik sorozatot a saját korszellemének szűrőjén át kell tekinteni, más volt a világ állása akkoriban, mint most, mert akárhogy is nézzük, de az emberek akaratlanul is beleszövik mindennapjaik problémáit a fantázia világukba. Aki látta és szereti a sorozatokat remélem érti, hogy mit mondok. Például a TNG-ben a technika az emberek segítségére volt (a 80-as évekre körvonalazódott egy technikai forradalom ami éppen csak kezdett begyűrűzni a mindennapokba: mobil, számítógép, stb.). Ugyanez az DS9-ban már másképp jelenik meg, a technika mint néha barát néha ellenség, egy Kardassiai űrállomáson Föderációs technológia és főgépész állandó harca vele (a 90-es évekre kezdték az emberek látni a technika árnyoldalát is). És még lehetne folytatni. Én a saját korába próbálom helyezni az alkotásokat, ezért gyűjtök erőt az eredeti szériákhoz. Minden kitalált világban, itt is vannak logikai buktatók, kontinuitási hibák. A készítők nem akartak vagy nem tudtak odafigyelni (mondjuk nem tudom miért nem kértek meg 1 fant :P). Szerintem kevés olyan univerzum van ami ennyi sorozatot (6), epizódot (asszem nem tévedek ha 500 fölé taksálom) és filmet (11) megélt.

    Az új film nekem tetszett, látványfilm, de (aki akar kövezzen meg) nem annyira buta, mint a transformers 2. Reméljük nem viszik rossz irányba.

    2012 tavaszán meglátjuk, én ott leszek a moziban.

    Egy lelkes Star Trek fan

  23. Azért vegyük észre: a TOS még teljes egészében kézzel rajzolt effektekkel + makettekkel készült (amit most adnak az AXN Sci-Fin, ott már az űrhajós jeleneteket lecserélték CGI-re), a TNG és a DS9 makett+CGI-kombóval, csak a Voyager és az Enterprise használ tisztán CGI-t.
    Plusz lehet, hogy mai szemmel klisének tűnik a TOS és a TNG sok része, de ezeknek a kliséknek a nagy részét pont ezek hozták létre.

  24. Én a TNG-t kurvára bírom. A Picard kapitány kicsit kockafej arc, de nagyon durván nyomja. :) Aki azt mondja, hogy négy fal között gombokat nyomogatnak, az meg nézzen meg pár részt úgy, hogy a sztorira is odafigyel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.