Bale átalakulásai

Nem szarozik, ha pár kilóról van szó.

human
írta
2011. 01. 08. 05:14
megjelenés
45
hozzászolás


45 hozzászólás a “Bale átalakulásai” bejegyzéshez

  1. Ezt ilyen szinten csinálni étkezési tanácsadók, profi trénerek segítségével is veszélyes marhaság. Emellett látványos és elismerésre méltó eszementség, amelyet idén végre egy Oscarral nominálnak ha minden igaz :)

  2. Szerintem meg van egy ikertesója :P

    (Egyébként respekt neki… kicsit őrült és roppant mód alázatos. Neki ez az élete. Ő nem más, mint A Színész.)

  3. Hát, én úgy gondolom, hogy azok az izmok egyáltalán nem természetesek, hogyha pl. a machinist kedvéért meg ilyen szintre letudta vinni magát. Így ebből a szempontból meg nem nehéz “felfújni” vkit, de amúgy tényleg látványos ennek ellenére is, mivel egy színészt sem ismerek, aki ilyen módon változtatja a külsejét más filmekért.

  4. Johnny: Ha nem használod az izmaid elsorvadnak ennyire, és természetes úton is vissza lehet nyerni a korábbi testalkatot, de szerintem is kicsit rásegítettek ilyen-olyan szerekkel.

  5. Tényleg jó színész, és látni, hogy egy szerep kedvéért bmire hajlandó és elismerés jár érte, de szerintem ez hosszútávon rohadtul nem egészséges, és lehet ebbe fog belepurcanni!
    Pedig kár lenne érte.. :S

  6. Balre akkor megint egy izompakolás vár: Batman – The Dark Knight Rises
    Amgy respect felé!

  7. Bale bácsi izomvándorlása meg akkor döbbentett meg a legjobban, amikor megláttam a Machinistben. Először fel sem ismertem, aztán “De hasonlít a csávó Batmanre.” és akkor esett le. Szerintem úgy fog járni szegény, mint Heath Ledger – kár lenne még egy ilyen kiváló színészt elveszíteni.

  8. Azt azért kevesebben tudják, hogy Bale a Machinistet nagyon megbánta, mert az egyik veséje akkor mondta fel a szolgálatot a fogyás miatt. Korábban a Tom Hanks járt így, aki azóta szenved a “Számkivetett” szerepe miatt, mert ő is abban a filmben majdnem 30 kilót kellett felszedjen, mivel először a nagy szakállas résszel kezdték a forgatást. :S

  9. a fightert nem láttam, de innen a machinistet kell kiemelni, ott tényleg brutális amit csinált, de remélem nem fogja sokszor megtenni mert nem szeretném ha valami gebasz lenne vele.

    egyébként batmannél direkt kimérték hogy a második részben is 86 kiló legyen? :D

  10. horathius: Szerintem azért egy-két kiló plusz-mínusz volt, ott van előtte a ~ jelecske.

  11. Meg mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a szerepben benne van, hogy le kell fogynia ilyen soványra, vagy csak sima elhivatottságból teszi meg?

    Valahol olvastam, hogy mikor Brad Anderson meglátta, hány kilót ledobott magáról, még ő is megdöbbent.

  12. Azért ne felejtsük el, hogy a Method-Acting jelenséget (ahogy ezt a dolgot nevezik), Robert DeNiro kezdte el igazán és mutatta be azóta is emlegetett alakításában, a Dühöngő bikában ahol is 30 kilót szedett fel csak a filmbeli szerepe miatt.

    Rendkívül elismerésre méltó, de ugyanannyira veszélyes dolog is egyben.

  13. Meg azt se felejtsük el, hogy ezért kapja a pénzét. Pár millió dollárért cserébe én se bánnám ha le kéne fogyni pár kilót.

  14. “Így ebből a szempontból meg nem nehéz “felfújni” vkit”

    Ha mindent ugy csinal, ahogy a profi edzok, etkezesi tanacsadok (nem norbi es tarsai! _hozzaertok_ ), stbk mondanak neki, akkor is nagyon nehez, mindenfele szert hasznalva

    Persze ha mar elotte volt egy bizonyos izomtomege, azt ujra visszahozni egy fokkal konnyebb, mint 0rol indulva

  15. “Nem egészséges hurr durr derp”
    Remélem ezek beszólnak az összes dohányzó színészre is. Képmutatók.

  16. “Ha nem használod az izmaid elsorvadnak ennyire, és természetes úton is vissza lehet nyerni a korábbi testalkatot, de szerintem is kicsit rásegítettek ilyen-olyan szerekkel.”

    Volt a kep igazad van,az teny ha nem hasznalod az izmaidat akkor valamenyire ossze megy de nem enyire es foleg nem 1 ev alatt,szoval kicsit nekem is fura

  17. Az izomtömegről és az edzésekről tudnék irni egy jó pár sort de grizzly ügyesen leirta ami ezzel a bejegyzéssel kapcsolatos. Szerintem Bale bácsi valóban jó szinész és valamilyen szinten tiszteletre méltó is.

  18. Melkor: biztos agyonfizették a Machinist kisfilm miatt, de szerintem a Fighterért sem kapott túl sokat

  19. ráadásul biztos, nem mindig sikerült elsőre “belőnie” az elérendő súlyt. a Batman-nél is túlzásba vitte, medvés lett, nem fért rá a jelmez ezért még fogynia kellett. :)
    de egy hozzá nem értő is látja, hogy ez hosszútávon egészségtelen.

  20. jólvan, látom mindenki nagyon szakértő a témában. olyan, hogy “felfújt izom” nem létezik. most komolyan, szerintetek nekiállnak és kompresszorral beletolják az izmot vagy mi? az izom az izom, ugyan olyan, mint nektek van, csak nagyobb mennyiségben. (létezik ugyan egy ilyen speciális olaj, amit befecskendeznek a bőr alá, és izomnak tűnik, de bale-nek láthatóan normális izmai vannak)

    ez a súly vesztés-növelés kva nagy teljesítmény és elképzelhető szerek nélkül is csak rohadt kemény diéta és edzésmunka kell hozzá. ennek ellenére tényleg nem egészséges ennyire gyorsan fogyni meg hízni, ezért jár neki a respect.

    napi okoskodás vége.. :)

  21. Eddig azért ment a kampány, hogy pl. kizárólag egy-egy átalakulás (Christina Ricci stb.) ne érjen Oscar-t és őszintén szólva én sem szeretném, ha ezért kapna, ettől függetlenül maxi respect jár neki. Szerintem nem olyan jó színész, hogy megérdemelné egyébként. Bár, volt egyszer egy Amerikai pszicho, de azon kívül én még nem láttam igazán kiemelkedő alakítást tőle.

  22. Izom (és egyéb) le: napi egy tonhalkonzerv + víz + kávé pár hónapig. Szimpla élettan, ha nem eszik valaki akkor a szervezet szép lassan, évmilliók alatt kialakult stratégia szerint lebontja magát.
    Nyilván elképesztő akaraterő kell az ilyen mértékű önsanyargatáshoz, különben nem lenne ekkora biznisz a mindenféle fogyasztószer meg update borzalom.

    Izom fel: az elmúlt évtizedekben azért épp eleget kiderítettek ennek is a tudományos hátteréről és elég pontosan tudják hogy naponta hányszor és mit kell enni és hogyan érdemes edzeni.
    Bár az is igaz hogy maga az izomszövet is tud gyorsan mozgosítható tápanyagot megkötni víz segítségével, ami tovább növeli a tömegét (professzionális bodybuilderek ezt ki is használják keményen). Akármilyen szereket is szed egyébként valaki, stimuláció – azaz kemény edzés – mindenképpen kelleni fog az izomnövekedéshez.

    Plusz manapság egyre nagyobb a divatja annak, hogy a lehető legkevesebbet dolgozzon kaszkadőr, ezért a színészek sima gyúrás helyett sokszor már kifejezetten erőnléti-ügyességi edzésen vesznek részt, gyakran összesen 6-8 órát töltve ezzel minden nap. Gyllenhaal például valami 15 kiló súllyal a nyakában futott hegynek fel kilométereket minden nap a Prince of Persia filmhez, ami nem az a tipikus konditermi edzés ;)

  23. Sziasztok,

    A fogyáshoz kell egy pár honap magyarországon…..stressz, és le is ment 10-15 kilo, sok sok magyar rutinból csinálja…

    A hzás meg szteroidokkal egy év alatt megoldható csak odabassz a testnek

  24. Hihetetlen amit csinál, és tényleg elismerés neki. Az egész testemmel játszom és a szerepek abszolút elsajátítása nagyon kevés színész sajátja. De Niro után szabadon. Akárhogy is érte el, megdolgozott a pénzéért. A fogyás-gyúrás kapcsán biztos nem egészséges amit csinál. Én voltam 107 kg minden edzés nélkül, lementem 67 kilóra (189 kg vagyok) három hónap alatt, azóta meg profi edzésmunkát végzek. Most vagyok 100 kiló, de 3 évembe telt ilyen izomtömeget felszedni. Nyilván az álomgyár körülményei között személyi szakáccsal és edzővel könnyebb, de a srác súlyán is látszik mennyi a tiszta izomtömeg és mennyi a felfújt. Minden van benne Bale esetében, edzés nélkül nem ment, a lufiszer is ott van. Ettől függetlenül megérdemli a teljes tiszteletet. Legyen még ezer és ezer nagy alakítása. A beszédhibájára azért picit rágyúrhatna :)

  25. Kedvenc színészeim egyike. Olvastam valahol, a Gépész forgatása alatt, a felesége figyelte alvásközben, lélegzik-e még. Az szerintem már túlzás volt. Nem éri meg. Pont az ilyen szerepeknél nem zavarna, ha a technikát is segítségül hívnák, és nem engednék, hogy a színészek tönkre vágják magukat a fene nagy elhivatottságban. Bár be kell valljam, a Gépész nálam nagyot ütött, és ebben valószínű szerepe volt Bale kinézete is.

  26. Azért én elfogadnám azt a kis aprót, amit a Fighter-ért kapott.

    (ettől függetlenül le a kalappal)

  27. hiányolom a Patric Bateman / Amerikai pszicho karakterét, pedig szvsz ott volt eddig a legjobb formában: egyszerre volt sovány és kigyúrt-szálkás.

  28. Hubie, 3 év alatt 30 kiló izom nagyon durva eredmény… profi naturál testépítőknek se nagyon jön össze…

    Gonzo: a Psycho valószínűleg azért maradt ki, mert nem járt együtt látványos átalakulással. Ha megnézed a képeket, akkor izmos-sovány-izmos-sovány-izmos-sovány sorrendben mennek, ebbe nem nagyon illene bele (viszont a végére, a Fighter után oda lehet majd rakni a harmadik Batman filmet valószínűleg)

  29. Tény hogy 30 kg sok 3 év alatt de ha már voltál olyan izmos és most semmit sem eszel akkor a havi 5-8 kilós hízás sem lehetetlen (persze ez lassul) kreatinnal plusz 5 kilót fel lehet szedni mondjuk 2 hónap alatt szteroidokkal(bár ez is fajtától függ) pedig akár 10 kg mot is, így nem olyan elérhetetlen. majd a batman 3-ban meglátjuk milyen lesz.

  30. Human
    Nem tul sok alatt gondolom annyit kell erteni, amennyit egy atlagember egy elet alatt keres meg.

  31. human, a Gépész az *kisfilm*?

    nem gúnyból kérdezem, hanem meglepődtem: egy közel kétórás mozifilm (vagy nem az? én nem moziban láttam), szóval miért ezt a definíciót kapta?

  32. filmnézőfranci: Elég egyértelmű :), levezetem neked:

    kis költségvetésű + kis közönségnek szánt (értsd. kultstátuszban forgó és nem megaprodukció) + kisebb bevételre orientált + kis európai stúdiók koprodukciójában készült (a Paramont függetlenként vásárolta meg forgalmazásra) + kis keretek között forgó (kevés díszlet, helyszín) = kis film (definíció)

    A “kisfilm” alatt nem mindig a hosszát illetik egy mozinak. Human talán, de persze nem bizonyítottan ezt definiálta, persze az élet rámcáfolhat, ez tőlem, csak egy sejtés :)

  33. Venefius: remélem, csak félreérthetően fogalmaztál, és nem gondolod, hogy a method acting annyit jelent, hogy valaki hajlandó drasztikus fogyó- vagy hízókúrába kezdeni egy-egy szerepe miatt. a method acting elsősorban belső átlényegülésről szól, arról, hogy a színész szó szerint beleéli magát a szerepébe. az már szinte mellékes (idézőjelben persze), hogy mindez esetleg külső változásokban is megnyilvánul. plusz nem robert de niro kezdte (sem igazán, sem sehogy. vagy ha a súlyváltozásra gondoltál, az lehet, arról nem tudok bővebbet), ő csak egy népszerű példája a technikának.

    egyébként pedig furcsállom, hogy itt szinte minden hozzászóló így el van ájulva bale-től. jómagam kevés rosszabb színészt láttam eddig nála. néha az az érzésem, ezekkel a megdöbbentő súlyváltozásokkal a tehetségtelenségét próbálja kiküszöbölni. mindemellett olyan természetellenesen erőltetett(nek tűnik nekem) a hangja – ráadásul vagy suttog (azzal a tipikus hangos suttogással, aminek köze nincs a diszkrét beszédhez), vagy ordít, a kettő között én esküszöm, nem hallottam még megszólalni -, hogy egy-egy film végére pszichoszomatikus torokfájást kapok tőle (orvosok csak halkan röhögjenek a megfogalmazáson, ha kérhetem).
    na mindegy, ti tudjátok, mi a jó nektek. remélem, elfér a negatív (zárójelekkel tarkított, kuszán fogalmazott) vélemény is.

  34. Gondolom, azt sem ártana tudni, illetve, árnyalná a képet, hogy hány cm (vagy láb…) magas Bale.

    Kivételes teljesítmény, és kedvelem, mint színész. De szerintem a kettő között nincs összefüggés, nem ettől jó színész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.