Még több késleltetett bemutató

Remek hírt hozott le a Cinematrix: a Warner Bros. Pictures hátrább lépett picit. Mivel túl sok kalózkópia került ki az országunkból, így eltolják a fontosabb premierjeiket pár nappal, héttel, hónappal. Többnyire nem az első fog megvalósúlni az előbb említettekből. A fő bajuk mindenképp az, hogy az itthon készült warezt letölti az amerikai csávó és nem megy el moziba, nem az, hogy itthon ki-mit tölt le. Várható, hogy a Warnert követi a többi forgalmazó is. Tipp: durvább szabályozások lesznek a magyar mozikban, vagy így jártunk.

Bár nem írják kerek-perec le, de mivel “első kalózkópiáról” van szó” így a kamerás felvételeket érthetjük alatta.

Igazából nem értem a lépést, hiszen úgyis lesz CAM. De tényleg. Ha nem Magyarországról, akkor majd máshonnan. Most valószínleg itt volt könnyű összehozni, az ilyeneket készítők ezért itt csinálták, de majd keresnek új helyet. Plusz a ruszki piacnak úgysem lehet beinteni, szóval végső esetben majd onnan lesz CAM, egy diktafont meg kivágnak valami angol nyelvű előadáson, az kevésbé rizikósabb.

Azt továbbra sem tudom felfogni, hogy várt filmet hogy és miképp lehet megnézni kamerás felvételen. Most még szívunk is majd emiatt.

human
írta
2011. 06. 09. 20:44
megjelenés
104
hozzászolás


104 hozzászólás a “Még több késleltetett bemutató” bejegyzéshez

  1. Felesleges marhaság volt ez a lépés… minél tovább tolják itthon a premiereket, annál inkább “hamarabb” fog megjelenni a BD vagy DVD odakint. Persze lesz 1-2 tutimozibannézős film, de a többi…

    Mondjuk a kamerás változatokat így tényleg sikerrel fogják eltüntetni a hazai warezvilágból, mivel mire jön itthon és lesz szinkron, azt már a TS-re, screenerre, stb fogják rárakni.

    Nem gondolták át ezt szerintem. De azért megtisztelő hogy warez nagyhatalom lettünk hirtelen. :)

  2. Az nem zavarja őket gondolom, hogy azokon a CAM-os verziókon 70-80%-ban ciril betűs kép van.

  3. 1.Nem hiszem ,hogy magyarországról jönne a camos verziók nagyrésze,ebben az oroszok jók.
    2.Aki camosan néz meg akármilyen filmet,az nem hinném,hogy kiadna akármennyi pénzt is mozira.

  4. Smiky: Szerinted tisztában vannak azzal, hogy mi nem cirill betűkkel írunk? XD

  5. felismerhetőek a filmek, tudják melyik honnan jön, legalább ország szinten, nem kell betű hozzá.

  6. szerintem a warner azt se tudja hol vagyunk. ha megkérdeznénk h mi a különbség bukarest és budabest között fingjuk sem lenne mi van. oké h lerágott csont ez a téma és közhelyes, de kb úgy gondolkoznak h van egy keleti rész, ahonnan jön a sok CAM-os verzió, ucú neki fingassuk meg valamelyiket! most ránk esett a választás. persze kire másra… így is szégyen a magyar mozizás, de ez még rátetézett. de majd változtatnak ezen az értelmetlen szituáción. remélhetőleg…

  7. ungarosaurus: erre semmi szükség, simán tudják hol van Budapest, ez még túlzásnak is rossz. Mérlegelés után jutottak erre a döntésre, ez biztos. Rossz döntés, ez nem vitás, de nem a reggeli mellé büfögve hozták.

  8. Akik nincsenek ezzel tisztában: nem a CAM verziók nagy része jön Magyarországról, hanem csak az utóbbi időben az amerikai premiernél nálunk korábban bemutatott filmek. Ugyanis, nálunk csütörtökön kezdődik új mozihét, amerikában pénteken. Premier előtti éjjeli vetítésre szerdán meg simán valaki becsempész egy kamerát és csütörtökön már fent is van a CAM verzió.

  9. Az lenne a legjobb akkor, ha áttennék péntekre a mozihét kezdetét itt is. Elvégre sok esetben (gondolom én naivan) ezért késnek egy hetet a filmek (pl. most a Super 8), csak ritka alkalmakkor kerül egy nappal a hazai bemutató az amerikai elé. Persze lehet, hogy tévedek, okítsatok.

  10. Ebből a döntésből is látszik, hogy rohadtul olyan emberek hozzák ezeket a döntéseket akik egy torrent oldalt sem láttak… miért nem ismerik fel a helyzetet és gondolkoznak el mielőtt döntéseket hoznak?! Talán az a baj, hogy a legtöbb olyan honfitársunk aki a stúdióknak dolgozik, sem látott még warez-t és még a gyerekeivel sem ülne le beszélgetni arról, hogy ők honnan nézik a filmeket… (mert még ha sok a pénz, akkor is warezol a magyara – helyes)

  11. Az itthoni, szinte egyedüli kamerás filmeket kiadó warez csapat, kizárólag szombaton szokta kitenni a filmjeit. Két nappal a magyar premier után, előbb soha. Eddig a release-eik szinte kizárólag külföldi /főleg orosz/ képet használtak fel. “Sajnos” az utóbbi 1-2 hónapban /pl Hangover 2 stb./ megszaporodtak a saját kamerás felvételeik, amiket a külföldi /orosz, USA/ csapatok használtak fel. Még feliratos világpremier filmjeik is voltak. Valószínűleg innen eredeztethető a Warner lépése…

  12. Eddig csak hülyének néztem azokat, akik egy filmet hajlandóak megnézni kamerásba, ezentúl személyes sértésnek veszem. Személy szerint tiltanám az összes kamerás felvételt a torrentoldalakról, aki kalózkodik legalább, akkor várjon dvd-ig. nem nagy cucc…Amúgy szerintem csak a magunkfajta szegény országokba népszerű ez a felvevős dolog, nyugatabbra bárki megengedheti magának a havi 1-2 mozit.

  13. valaki mondjon már az utobbi évekböl pár magyar cam-os releast! tehát ahol a magyar csapat vette fel a képanyagot moziban kamerával csütörtökön és azt pénteken amerikában már tizezrek szedtek is le. magyar filmet nem ér irni gondolom az üvegtigris 3-mat azért viszonylag kevesen töltötték le az usában.

  14. kane: Thor, még a lírásban is benne volt, hogy thx utánna csapatnév. Gondolom a Warnernél se okoz gondot beírni a Google-ba egy nevet és akkor már egyből látják hogy magyarország, még meg se kell nézniük a felvételt:D

  15. kane:

    Másnaposok 2
    Thor
    Sikoly 4
    A rítus
    Tamara Drewe
    Ízek imák szerelmek

    Ezek mind “világpremierek” voltak.

  16. Ez egy teljesen érthető döntés. nem tartom rossznak az alapgondolatot, a mértékét viszont igen. Azt simán elfogadhatónak tartanám ha az amerikai premier utáni héten hoznák be, amikor még nincs Cam-osnál jobb verzió kinn a neten. Aki meg azért nem nézné meg a filmet, mert a kinti kritikák rosszak, az a réteg a bevétel szempontjából meg amúgyis elhanyagolható forgalmat generál. pl 30.000-es nézőszámnál nem az a kb 100 (vagy még annyi se) ember fog gondot okozni.

    Akár tetszik akár nem, a warez – legtöbb formája – lopásnak minősíthető végeredményben. Nem fizetsz érte. Buszon bliccelni is lopás.

    Mindenki letölt, az tény. Az igazi gond viszont ott kezdődik amikor valaki megideologizálja hogy miért is nem lopás az a gond igazából.

    Említették még azt is hogy Oroszország az igazi gond. Na ezzel viszont teljesen egyetértek, ott kéne igazi tisztogatást csinálni. Nem kicsit durva volt amikor Moszkvában bementem 2 nappal a mozipremier után az Auchanba(!) és az összes film ott volt a polcokon, szép borítóval, értelemszerűen warezverzióban. Minden filmnél.

  17. tehát csak amerika a fontos a többi le van sz@rva mondjuk ki. így is késik pár film hónapokat amik nagyon várósak és inkább megnézi az ember ingyen mert már jobb minőségű mint a moziban. de ez őket nem érdekli mert mi nem amerikaiak vagyunk akkor már lassan nem is emberek…

  18. igazából semmi szükség CAM-os rílizekre. az egészet el kéne felejteni a búsba. hamár mindenképp warez-olni akar az illető nem értem miért nem lehet várni egy minimum R5-öt.

    ennek ellenére érdemes megfigyelni, hogy a legnagyobb oldalon több 10ezren szedik a CAM-ot…
    szégyen a magyar “mozi”közönség. ez van.

  19. nem ismerem annyira a magyar release-k világát, mert nem nézek cam-es verziókat, megvárom a filmet rendes minőségben, ha pedig valami tényleg jó, akkor elmegyek a rohadt húzós jegyárak és az ócska minőség (pécsett állandó képkimaradás, hangszakadás) ellenére, ha hiba van még egy elnézést se kapok.

    de ez az érvelés nekem sántít. a legtöbb premier film mind-mind orosz (vagy ukrán), hazánkból a hangot tolják rá, de azt is sokkal a bemutató után, rohadtul nem befolyásolja a nyugati piacokat. tehát szerintem más lehet a háttérben, hogy mi, azt páran jobban tudják, de nem veszem be ezt a magyarország miatt csökkennek a bevételeink dumát..

    mellesleg mit ér el ezzel a forgalmazó? aki eddig cam-et nézett (érthetetlen miért, de létezik egy ilyen réteg), az megkapja a cam-et most is, ugyanugy ahogy eddig (oroszból) és max később lesz hang, plusz teleszemetelik összes fórumot magyar feliratért fenyegetve. aki eddig a normális filmekre igyekeztt összeszedni a pénzt és megnézte moziban, az meg szépen majd kapni fog egy r5-ös vagy akár dvd/bdrip-es verziót és középső ujját bemutatva leül és megnézi a filmet. szóval, na.

  20. Egyébként ezzel most kit büntetnek? A kamerásletöltőket? Vagy azokat, akik amúgy is moziban néznék meg a filmeket, tehát fizetnek(fizetnének) érte?

    Fail?

  21. Engem ez eléggé felb…szott, mert oké hogy nem mindenki jár moziba, nekem sincs mindig lóvém minden filmre elmenni, de akkor legalább megvárom míg kijön dvd-n. Nem tudom hogy most tényleg mi vagyunk e a legnagyobb feltöltők, vagy ez csak valami hülye indok, de most kajak néhány nyomi miatt aki kamerás szintű cuccokat néz ,tehát NEM jár moziba, fog szívni egy csomó olyan ember ,aki amikor teheti moziban nézi meg a várt filmet. Szívassák a torrent oldalakat, meg a feltöltőket, ne a moziba járókat.

  22. jocibmx!

    ez a szivassék a torrent-oldalt azért nagy f*szság. és szivatják őket rendesen. a kérdés, hogy a warez oldalak miként működhetnek??

  23. Hooligan: én is pont ezt akartam volna kihozni, de te rövidebben összefoglaltad, mellesleg, ha később lesz premier, nagyobb az esélye hogy felkerül egy minőségibb verzió is netre, ami miatt még kevesebben mennek el utána moziba, szóval nekünk és a moziknak is gáz lesz.

  24. Állítólag van valami egyezség hogy magyar filmeknél várnak pár hetet a kamerás verzió kihozásával, akkor miért nem lehetne ezt megcsinálni külföldi filmekkel is? Így mindenki nyerne, aki nem akar moziba menni 1-2 hét késéssel úgyis látja, a mozik meg nem veszítenek sokat.

  25. na már látom is amit régen(vagy most is van csak én nem találkozok már velük?),h a piacon árulják majd a dvdket
    “vegyék vigyék,mozipremier csak 2 hét múlva,de már most megkapja 1000 ftért dvd minőségben”

    így is vicc volt egy két filmnél h hónapokat csúszott vmilyen okból a bemutatás (az h egyesek el se jutnak bemutatásra az meg..) de így sztem veszítenek majd jópár nézőt
    gyorsan lohad a lelkesedés sokaknál h most várom a filmet,de van dvd minőség..hagyjak ott 1-2-3000 ftot moziban ahol beülnek elém,dumálnak,leesznek stb vagy otthon kényelembe nézzem
    persze a látványt nem adja vissza,de egyes filmeknél nem is az a hangsúlyos (pl egy hangover2 otthon is élvezhető ugyanúgy)

  26. a poszt minden szavával egyetértek. CAM riliz ezután is lesz, csak az oroszoktól. kb. ennyi, a világon semmit nem érnek el ezzel a húzással.

    azt nagyon furának tartom, hogy ilyen gyorsan léptek, talán ha néhány hónapja kezdett innen is terjedni néhány premier film, de ez kb. lepkefingnyi mennyiség az oroszoktól ömlő warezáradathoz képest. szóval nem értem ezt az egészet.

    viszont sajnos az is hozzátartozik, hogy az új filmeket, legyenek akármilyen ócska minőségűek, a megjelenés napján több ezren töltik kérdés nélkül. hogy minek, kinek jó ez, azt nem tudom. nem akarok most itt kultúrposványozni, de valahol azért beszédes, hogy még a warezban is ilyen igénytelenek vagyunk. tisztelet a kivételnek persze.

    nem tudom, megérné-e a forgalmazóknak, de végső esetben szereljenek fel fémdetektorokat és minden teremhez elég kulcsos tárolót és csak üres zsebbel lehessen belépni a terembe. na jó, ez utópia. :) addig is marad a premier halasztás, haha. remek. amit ugyanúgy mindenki letölt majd, csak más forrásból – de ezt már mondtam.

    marhaság ez, nem értem, nem értem.

  27. Majd elmegyek moziba akkor, ha:

    -Nem lesz tele hangoskodó gyökerekkel minden vetítés
    -Lesz pénzem arra, hogy minden filmet ott nézzek meg
    -Emelnek a vetítés színvonalán.

    Egyébként szerintem valahogy meg lehetne oldani, hogy jobb minőségben fel lehessen venni HD kamerákkal a vetített anyagot. Általában mindig a fényviszonyokkal van a baj, lehet ha közelebbre vetítenék valami kisebb vászonra egy kisebb szobában, akkor jobb volna. Nem tudom, nem értek hozzá, csak tipp.

  28. Igazából nekem mindegy kit szívatnak, csak ne engem aki kifizetem a jegyet a filmre :)

  29. Én elismerem, hogy néha nézek kamerás verziót, de azoknak 90%a animációs amik meglepően jó minőségben kerülnek fel a netre, és moziba nem mennék el miattuk. Ami komolyan érdekel azt vagy moziban nézem vagy várok dvd-t. Azt nehezemre esik elhinni, hogy tőlünk kerülnének ki a screenek. Arról meg ne is beszéljünk, hogy mi az amikor 1-2 héttel a release után van R5 verzió, mint pl. az expendables-nél.

  30. Biztos én vagyok a béna, de a Tamara Drewe-t pl. eddig még nem találtam sehol, pedig érdekelne. Zárójelben megjegyzem tettem ezt azért, mert 1. Cinema felénk ilyesmit nem játszik 2. a “művész” mozinkba pedig még mindig nem jutott el. Pl. anno nálunk a Becstelen brigantik-ot sem adta a Cinema city, így kénytelen voltam két hónapot várni azért, hogy a művész leadja. Nem töltöttem le, kivártam a két hónapot. Filmbuzi létemre rohadtul zavart, de vannak filmek, amiket csak moziban vagyok hajlandó megnézni. A Tamara Drewe persze nem ilyen XD

  31. Egyébként végül is annyira nem nagy érvágás a dolog, mert én a nagyon várós filmeket úgyis moziban nézném meg, ha korábban ha később jön, de ettől függetlenül ha ilyen intézkedések lesznek az hosszútávon senkinek se lesz jó.

  32. nem vágom, hogy bírnak olyan rossz minőségű felvételeket nézni emberek, legyen az bármilyen várós/kedvenc/érdekes film.
    csak megint nem azokkal szúrnak ki akivel kéne, hanem azzal, aki alapból moziba jár..
    mondjuk én is úgy vagyok vele, hogy ha kell várok, akár sokat is, mert megéri a mozis élmény és a popcorn illata.

    ez azért is lenne nagyon gáz, mert most már olyan gyorsan annyi infó kikerül a filmekről és nem a kritikákra gondolok, hogy akaratlanul is ‘megnézhetjük’ az egész filmet. nagyon könnyedén.

  33. Nem kell fikázni a CAM közönségét. Vannak akiknek a házimozi a szenvedélye és van akik leszarják és csak a film érdekli őket. (van aki DTS alá nem adja más még egy LOTR kategóriájú filmet is 128kbps mp3-as hanggal néz meg, de ide tartozik a DVD/BD vs. RTL Klub 2.0-val és 4:3-as csonkított képpel mégis hányan nézik )
    Aki moziban akar megnézni egy filmet, az ott is fogja, de sajnos ezt nem fogják fel. Mondjuk nekem most lett elegem a mozizgatásból. A CinemaCity most emelte a pofátlanság határára a jegyárakat (legalábbis Veszprémben és az én értékrendem szerint) és a jegyárért semmi extrát nem nyújtanak. Drága büfé, mocskos 3D szemüveg, nem túl minőségi kép és a mezei 5.1-em komolyabb hangzásra képes mint amit a sajátjukból kihoznak néha.
    Én amondó vagyok, hogy éljen a warez, legfeljebb elérjük, hogy kevesebb film készül, de azok talán megütnek majd egy olyan színvonalt amiért hajlandó vagyok pénzt kiadni.

    Ui.: a kedves stúdió azt mindig elfelejti kikalkulálni, hogy a CAM verziónak hála milyen bevételekre tesz szert. Sokan beszélnek róla, valaki lehet egy CAM-es haverja ajánlására nézi moziban, lehet a CAM-es is látja benne a lehetőséget és megnézi jó minőségben moziban, megtetszik neki a CAM alapján a film és megveszi DVD-n, stb.
    A bevétel rontó szerepét meg megkérdőjelezem. Elenyésző az a szám akinek a mozi=CAM. Ezalatt azt értem, hogy egy CAM verzió nem helyettesíti a mozit (minőség miatt) aki pedig csak azért nézi meg mert ingyen van CAM az nem veszteség, mert pénzért inkább meg se nézné. Mondhatni ingyen reklám az igénytelenektől.

  34. Sosem bírtam megnézni a camos verziókat, remélem végre lecsökken a számuk. Azok az idióták akik meg így képesek voltak filmet nézni meg is érdemlik, hogy ne lássák. Csak épp a normális közönség is miattuk szív.

  35. Nem lehet, hogy csak a lehúzásra mennek? Hogy fizessünk, hogy ne csinálják… így sem sokan mennek moziba, azután meg annyian sem fognak.
    Mondjuk én nem nézek camosat és mozikba sem járok elég sok ok miatt.

  36. Ez bullshit. Most komolyan ekkora wareznagyhatalom lettünk? Majd azt szeretném látni, hogy a grafikonjaikon micsoda nézőemelkedésnek lehetünk szemtanúi pár hónap múlva, most hogy Magyarországon behúzták a féket.
    Nem hinném, hogy ennyien néznének CAM minőséget. Én egyszer próbálkoztam meg vele, még a Karib-tenger harmadik részénél, de a felénél abba is hagytam, mert egyszerűen nézhetetlen volt. Fogalmam sem volt róla, hogy miről szól a film, mert csak arra tudtam koncentrálni, hogy micsoda rossz a minőség. Persze van, akit ez nem zavar, de nem hinném, hogy ők ilyen hatalmas számban vannak jelen.
    Mint ahogy már többen is írták, el tudom képzelni, hogy ez csak még jobban vissza fogja dobni a jegyeladást. Megjegyzem, ha én nagyon várok egy filmet, pl. Harry Potter 7 Part II, vagy Hangover 2, akkor azért elmegyek moziba. Persze, nem mindenki engedheti meg magának, de azt hiszem én akkor is várnék legalább egy jobb verziót, ha nem is DVD minőséget.

  37. örüljünk a buta embereknek hogy képesek megnézni a filmeket camos verzióban ezzel keresletet teremtve rájuk ^^

  38. Nem értem miért kell leidiótázni és hülyézni azokat akik camosan nézik meg….Lehet hogy őket nem érdekli annyira az adott film, hogy kidobjanak érte 3e ft-ot+ ha még van 1 párja akinek szintén kifizetni, de mondjuk 1 másik filmre meg elmegy, én speciel van amilyen filmre elmegyek, de azt elég nehezen viselném anyagilag ha minden olyan filmre elmennék ami 1 hangyányit is érdekel, így marad az, hogy megnézem camosan amiket nem annyira várok és ha tetszik, akkor elmegyek moziba, szerintem legtöbben így vannak, megnézik camosba, ha tetszik elmennek moziba. Amúgy akik fikázzák a camosokat azok gondolom nem kíváncsiak annyi filmre, hogy az meglátszana a pénztárcájukon. Oké, havi 1-2 mozi belefér, de ebben az évben olyan filmek jöttek eddig havonta legalább 5-6 ami moziba nézős lett volna, de ha kiszámoljuk, hogy mindegyikre elmennénk az úgy 1500ft jegy/film és kb 1500ft kaja/film és akkor ez még csak nem is 3d, ez 6 filmel számolva 1 hónapba ~20 000 ft és nincs benne az, hogy valaki a párjával megy, és a 3d s jegy ár, szóval nem hiszem, hogy ezek után már olyan vonzó, az összes film, ami érdekelne.

  39. itt volt már szó a lopás ideologizálásáról, de azért pár tényt vegyünk már figyelembe:
    – őrült mód levagyunk húzva a jegyárakkal. amíg usa-ban is ennyiért járnak mozizni, addig csitt kéne h legyen. hihetetlen ez a lehúzó eljárás, amit bizonyítottak a coláknál, kávéknál is, ezt kéne büntetni, nem a torrentezést.
    – őrült mód levagyunk húzva a dvd kiadásokkal. alig extra, hígfos minőség. mint anno avatar fapados dvd, idióta aki megveszi, ha fél évvel rá jön az extrás kiadás. ha a cam-es barom, akkor az ilyet vásárló mi?
    – munkából fakadóan rengeteg cd/dvd-vel foglalkozunk, konfikra, stb. minden ott a jogdíj, de saját anyagot rakok fel. visszakapom?
    – a magyar mozik felhozatala és minősége eddig is szar volt. filmek egy évvel később, vagy nem. és akkor hang, kép problémák..
    – mit látunk? velünk lehet szórakozni, ez csak ürügy egyébként is. az oroszokkal mi lesz? pölö.

  40. én csak nem értem az embereket hogy tudják megnézni olyan rossz minőségben a filmeket. egyáltalán nem azt mondtam hogy menjen el minden filmre a moziban. de ha egy kicsit is érdekli a film akkor tud várni pár hónapot hogy megnézze jó minőségben. tudom nem szép dolog letölteni de legtöbbször én sem jutok el a moziba vagy netalán nem is adják nálunk a filmet akkor sem nézem meg kamerával felvett homályos valamit.

  41. Nem lesz Harry Potter éjféli vetítés. :(

    De egyébként mi ez már? Ilyet lehet? Így kitolni egy országgal?

  42. azért kell leidiótázni azokat akik CAM-ot néznek, mert igénytelenek. csodálkozol hogy nem tetszett az avatar, mert cam-os verziót néztél? ne zavarjon hogy 10 évet dolgoztak a látványon és kb 10 mp-et a forgatókönyvön. Ez olyan mintha felülnék a világ legjobb hullámvasútjára, felvenném kamerával, majd megmutatnám neked a videót, hogy “nézd, milyen fa*a volt”! én pl minden filmet fél év csúszással nézek kb., amikor kijön a HD. Így is látok mindent, csak nem akkor amikor a hájp van.

  43. w1y, ha nekem válaszoltál akkor szövegértelmezés egyes. de legalább megpróbáltad.

  44. zoliorvos: nem neked válaszoltam, magyarul nálad az egyes. ;) általánosságban beszéltem, nem bírom felfogni, hogy lehet CAM-os minőségben megnézni valamit.

  45. CAM vagy nemCAM ez itt a kérdés!
    Én anno kiadtam a Tágra zárt szemek c. filmre mozijegy árat DUPLÁN mert nőt is vittem…Megszívtam baszics(ez nem csúnya szó mert ilyen szó nincs!)!
    Kiadtam a JELEK c. filmre mozijegy árat TRIPLÁN mert haverokkal mentünk, és én voltam a soros… megszívtam megint.
    Mióta létezik CAM verzió, avagy láma-warez azóta rengeteg kidobott pénztől mentettem meg magam, hála a lelkes kamera-amatőröknek.
    Engedtessék megjegyeznem, Nem mindegyik CAM “hígf*s”. Vannak itt is “minőségi” különbségek, de ne menjünk bele.
    Nem azért szívunk mert van kereslet a magyar CAM verziókra, hanem mert a WARNER BROS így döntött. Én őrájuk haragszom, nem arra a csóró, netszámlát épphogy befizető szerencsétlenre(én is voltam ilyen cipőben), aki nem engedheti meg magának a mozizás élményét.
    Azt mondom “Atomot nekik”

  46. Késnek a bemutatók mert a Warner így döntött a kalózkópiák miatt, ez a szűk lényeg. Átolvastam a hozzászólásokat és ez esett ki a “számból”.
    Majd jobban figyelek mi jön ki onnét.

  47. brettshaw: igen, a magyar letöltőkhöz semmi köze ennek. Csak erre akartam kilyukadni.

  48. “Nem azért szívunk mert van kereslet a magyar CAM verziókra, hanem mert a WARNER BROS így döntött. Én őrájuk haragszom, nem arra a csóró, netszámlát épphogy befizető szerencsétlenre(én is voltam ilyen cipőben), aki nem engedheti meg magának a mozizás élményét.”

    Nem a Warnert kell basztatni, hanem a világ összes igénytelen gyökerét akik kamerás verzióban képesek végignézni egy filmet. A netszámlát éppen hogy befizető szerencsétlen meg várja ki a dvdrip verziót hamár letölt, az is “ingyenes”.

  49. Hát ez prostituált jó! :S
    Nem elég, hogy sokszor töketlen a magyar mozibagázs, még pluszban szívunk is…

  50. Ale Neked is igazad lehet, de ez mit sem változtat azon hogy a várt filmet később láthatjuk. Pedig a kíváncsiság nagy hajtóerő. Talán ez hajszolja a “világ összes gyökerét”

  51. ha hónapokat csúsznak a vetítések itthon, talán épp azok fognak elsőként rácuppanni a cam verziókra, akik lebarmozták azokat az embereket, akik azt néztek eddig is, sok mindent lehetne tenni ez ellen, de nem fognak. a cam verziók minősége szar, de legalább megnézhetsz bármennyit és nem zsákbamacska a film mielőtt bedobod a mozijegy árát több mint hatszor havonta minimum, főleg ha még várnod is kell rá mire van esélyed megnézni. a szar film nagy-vásznon is szar lesz, nem csak camon, ha meg érdekel, később megnézed moziban vagy házimozin.
    itthoni dvd kiadásokat szóra se méltatom, blu ray-nél annyira nem rossz a helyzet.
    személy szerint én nem bánnám ha előbb lenne beszerezhető egy hivatalos blu ray kiadás valamelyik országból, bármelyik filmből, minthogy vetítik nálunk moziban.

    az egyetlen para az, ha valaki úgy néz camot, hogy van lehetősége (anyagilag is) moziban is megnézni vagy lemezen, de ők is emberek. nem hiszem, hogy van olyan ember a bolygón, akinek van internet hozzáférése, de életében egy zenei számot sem töltött le.

  52. Nem létezik, hogy a nagy döntéshozók ennyire nem értenének a dolgokhoz. Oké, meg akarnak spórolni egy kisebb talicskányi pénzt egy jelentéktelen országgal kibaszva ezzel és ehhez kell egy jó indok.

    De ez nem jó indok, mert mire ideérnek így a filmek, jobb minőség is lesz, nem csak kamerás.

    Remélem, a következő lépés nem az eredeti nyelvű előadásokat fogja megregulázni, mert akkor falnak megyek, szeretek moziba járni. :(

  53. Remek, a HP 7 bemutatójának dátumát is elhalasztották! Pedig mennyire jó lett volna már az amcsi premier előtt megnézni! Az éjféli vetítsét sem engedélyezik…
    Menjenek a francba!:((

  54. “Ulquiorra 2011. 06. 09. 21:40

    Akár tetszik akár nem, a warez – legtöbb formája – lopásnak minősíthető végeredményben. Nem fizetsz érte. Buszon bliccelni is lopás.

    Mindenki letölt, az tény. Az igazi gond viszont ott kezdődik amikor valaki megideologizálja hogy miért is nem lopás az a gond igazából.”

    Nem, a gond ott van, hogy az ilyen ASVA, meg (SZ)Artisjus, meg hasonló ingyenélő senkiket is el kell tartani, mert ezeknek a “sápja” is benne van a mozi, DVD, BD árakban! Ill. hogy a forgalmazók, és a stúdiók pofátlanul magas árat kérnek 1-1 produktumért! Nem is olyan régen arról szóltak cikkek, hogy azért, mert a “kalózok” miatti bevételkiesést kell kompenzálni ezzel…. Akkor most tényleg nem értem mit sírnak…. A CAM verziót letöltők amúgy szerintem valahol az amőba és a csótány közötti szinten állnak az evolúcióban(ahogy egy haverom mondaná “gyökérgenyók”), de az ő szemszögükből nézve nekik biztos nagyon jó…(és bocs a csótányoktól és amőbáktól az összehasonlításért!) Szal, ezzel megint értelmetlenül és logikátlanul büntetik azokat a mezei arcokat, akik 2havonta 2-3 filmet szeretnének megnézni, összekuporgatják rá a zsetont, aztán bosszankodnak a rossz minőségü hang (5.1 ugyanmár jó neked a stereo is, az kevesebb áramot fogyaszt…) meg a szemcsés, életlen kép miatt….. és még azt sem kapják meg a végén ha reklamálnak, hogy bocs….

  55. Már átolvastam kb. 5 különböző fórumot erről a témáról és szerintem a lényeget nem látjuk igazán…
    Ha én a Warner-nél ülnék, és döntő ember lennék (persze nem Magyarként), igen lelkesen támogattam volna ezt az ötletet…
    Ez nem más, mint puszta ERŐDEMONSTRÁCIÓ kis kockázattal!
    Ezt élvezzük most.
    És persze ezt (az amcsik mázlijára és a mi pechünkre) most úgy tudták meglépni, hogy gyakorlatilag minimális lesz a veszteség, mert egy olyan piac felé irányul, ahol túl nagyot ezzel bukni nem lehet.
    Nyugi, ott pontosan tudják, hogy nem mi vagyunk a kalózkodás melegágya, de azt is, hogy ez a hír el fog jutni a közeli, és nem közeli kalóz országokba is, ahol majd talán emiatt lépnek valamit a forgalmazók, a hatóságok, stb…
    De egy biztos, az elkövetkező hetekben rengeteg telefon, e-mail, fax, stb… fog indulni az USA-ból különböző országok, különböző fórumaira: „ha nem tesztek valamit, úgy jártok mint a Magyarok” tartalommal…
    Szóval pechünk van, mert kicsik vagyunk és pont most jött ki 2-3 látványos release itthonról…
    Ha nem sújtana a dolog minket, még tán gratulálnék is a húzáshoz…
    Ez szimplán egy okos (de számunkra megalázó) üzleti taktika.
    Nem először fordul ez elő…
    Ennyi…:-(

  56. Az egyik legrégebbi torrent oldal top10 letöltése így néz ki:
    9 kamerás verzió (dátum szerint a magyar premier nap után max. 2 nappal)
    1 r5

    Konklúzió:
    – csütörtöki premier 2 adás – teremtől függően max. 400 fő
    – pénteki 4 adás: max. 800 fő
    Tehát 1 moziba mielőtt felkerült a netre 1200 fő nézte meg. Magyarországon van 13 Cinema City ergo: 13*1200= max. 15600 fő. De mint tudjuk a magyar mozitermek kihasználtsága alig 30% (csütörtök-pénteken alig vannak – kivétel péntek 20:00)
    így kb. 4680 főhöz jutottunk. Ha egy várt premier kikerül a netre akkor kb. 1000-en töltik le 1 nap alatt, és a fenti fenti érték negyede. Tehát a magyar mozis bevételek 25% már ugrott is. Arról nem is beszélve, hogy egy letöltött filmet többnyire nem egyedül néz meg az ember. Tehát egy letöltés nem egy kiesett mozijegyet jelent.
    Ha valóban tőlünk kerül ki egy mozis release, akkor a pénteki USA premier után másnap már ott van nekik a CAM-os verzió. Ott vajon mennyi is lesz a kiesés a pénztáraknál?

    Amúgy kinéz CAM-os verziót? A sok egyetemista, meg főiskolás akinek “nincs pénze” mozizni. 1 mozijegy átlagba 1250 HUF, heti 1 mozival havi 5000 HUF. Mennyit iszik egy átlagos egyetemista 1 péntek este? Közel ugyanennyit…
    Anyuci pénzét elisszuk moziba meg nem megyünk mi..

  57. Nekem senki ne adja be, hogy azért néz cam-os verziót, mert annyira nem is érdekli a film. Ha tényleg magasról tenne rá, akkor megnézné a tv-ben 1-2 év múlva, vagy pár hónap múlva is ráérne letölteni, amikor már kijött dvd-n.
    CAM-ra megvan az igény, mert egy réteg megszokta hogy ingyen is láthat minden premier filmet, szinte azonnal és még dicsekedhet is a haveroknak, hogy “jaj én azt már hetekkel ezelőtt láttam”.

  58. Hülyeség az egész.

    Sose értettem miért jó Camerás filmet nézni. Jó lehet azzal érvelni, hogy valakinek nincs pénze mozira, de akkor nyugodtan várhatna egy kicsit egy minőségi relasre vagy elmehetne kölcsönzőbe (600FT)illetve rengeteg DVD hamar lecsúszik a 990 Ft-os kategóriába. Persze a szar film túélesen is szar, de azért a rossz (VHSnél gynegébb) kép és hangminőség szerintem igen is rontja az élvezeti faktort.

    Másfelől ez az intézkedés is kicsit öngól. Mert igaz, hogy nem nagy tragédia, hogy várni kell egy-két hetet egy filmre, de aki eddig sem ment moziba ezután sem fog. Akik meg megnézték volna azok közül szerintem sokan nem várnak inkább majd letöltik. Ha meg még több filmet töltenek le akkor még kevesebbet hoznak be mert nem éri meg itthon vetíteni.

  59. Akik azt mondják, hogy ha kicsit is érdekel várjak hónapokat, azok gondolkoznak is egy kicsit? Pont azért nézem meg ilyen felvételen mert egy kicsit is érdekel, és általában ha érdekel megnézem később jobb minőségbe, vagy esetleg moziba, de nehogy már az hülyézzen le aki 2-3 havonta 2-3 filmet akar megnézni, mert azt még én is bevállalnám moziba, de sajnos picit több film van amit én megnéznék moziba és szerintem ez így van a legtöbb emberrel aki letölt, hogy annyi film van amit megnézne moziba, mert 1 kicsit is érdekli, de nincs rá keret, ezért inkább letölti.

  60. “Azt továbbra sem tudom felfogni, hogy várt filmet hogy és miképp lehet megnézni kamerás felvételen. Most még szívunk is majd emiatt.”

    Én sem. Kábé öt perc után ki szoktam nyomni a minőségét meglátva…

  61. Nem olvastam végig az egész komment-folyamot, így, ha már szó lett volna róla, elnézést.

    Ha jól tudom, az amerikai filmstúdiók a filmek nagy részét nálunk mutatják be először, talán bizonyos adókedvezmények miatt. Elég csak az IMDB-n megnézni a premier helyszíneket és dátumokat.

    Én nem akarom mentegetni a magyar kalózokat, elítélem az ilyen dolgot, magam is közel 600 eredeti dvd-nek vagyok a boldog tulajdonosa.
    De nem nehéz észrevenni a párhuzamot. Nyilván onnan fog legelőször kikerülni az anyag, ahol előbb mutatják be…

    A magyarországi premierek ignorálása nem lesz megoldás a problémáikra, innentől fogva majd más ország fogja vezetni a toplistát.

    Szóval, akármilyen elszomorító is ez a hír, szerintem elég képmutató dologról van szó.

  62. Ha engem annyira nem érdekel a Másnaposok 2, hogy moziba nézzem meg, akkor nem tök mindegy, hogy az premier után mikor, és milyen minőségbe nézem meg? Szóval minek is CAM-os verzió? Ki is az az 1000 ember aki a premier napján letölti?

  63. Na hadd szóljak hozzá én is:

    -ameddig annyi kokó ömlik Hollywoodban, mint a sivatag homokja, addig magasról teszek a stúdiók pénzügyi gondjaira
    -az Intercomnak nagy része van a dologban, szerintem ő félti legjobban a bevételeit nem a Warner, és az Intercom jelentette le a dolgot az amcsiknál, hogy tegyenek valamit
    -Vajnáék az Intercomnál bekaphatják, amíg egy kölcsönzői DVD szinte 10.000 Huf, amit a vidéki tékák már nem bírnak fizetni, ezzel szemben a többi forgalmazó viszonylag tisztességes áron adja a kölcsönzői verziókat
    -amíg a kisvárosunktól legközelebb 60 kilométerre van multiplex mozi, ahol premierek futnak tudod mikor mennek el az emberek rá, mert így két személyre majdnem 10.000 Huf-ot rá kell költeni a dologra (üzemanyag, rágcsa, jegyek, stb.)
    -hülye lennék nem letölteni ingyen, ha ennyibe kerül a mozizás egy kisvárosi embernek
    -a cam-os verziókat szeretem ha nem túl szarok, néha visszahozzák a régi VHS-feelinget
    -és végül azoknak a fővárosi proliknak üzenem, akik lenézik a kisembereket, heti többször multiplexben szórják az adófizetők pénzét és többtucatnyi BD-lemezük van otthon (mert megtehetik): nem kell a vidékit lenézni, mert nem jár multiba mozizni és warezol, nekem is van X-Boxom, meg 130ezres Nokiám, meg olyan csajom amiről te csak álmodozol…te proli, indie, geek, szőrös egyetemista

  64. A magyarok visszavágtak. :D A WB oldala “pillanatnyilag nem elérhető.”:)
    Csak vicceltem. Biztos, hogy nem magyarok hackelték meg, csak érdekes összefüggés, hogy az oldal nem elérhető. :)

  65. Kamos verziót én sem nézek, mert vaczak. (Igen, cz-vel).

    Valaki itt kardoskodik, hogy őt havonta sok-sok film érdekli és nem 2-3, ezért néz kamot. Ez ilyen megaLOL kategória, szinte már úgy állítja be magát, mint egy igazi, nagy film- és műélvező :)

    Elárulom: engem is, sőt mást is érdekelnek a filmek, akár nagy mennyiségben is. Érdekes: mégis tudok várni egy szebb verzióra, ha kell akár egy félévet is. Nem gond. Túlélem.

    Én is letöltő vagyok, de az utóbbi időben már csak DVD vagy blueray rippet szedek. Így tudom élvezni igazán. Az hogy az otthonomba a monitoromon (a film közben) egy elsétáló embert nézzek és röhögő közönséget hallgassak elképzelhetetlen. Gyermeteg fosság :)

    A lopás/nem lopás témakörhöz: Igen, lopásnak számít a DVD rip is. Sajnos én is bűnbe esem… :( De nem akarok olyan DVD-ket (Blueray-t) felhalmozni, amiket mondjuk csak egyetlen egyszer nézek meg. Ráadásul drága is. Ami EPIC, ami KÖTELEZŐ (számomra), ami KIHAGYHATATLAN (erősen szubjektív) azokat meg úgyis megveszem blueray-en… Havi 1 mozi meg belefér. Szóval ennyit erről.

  66. Szerintem is értelmetlen a Warner lépése, de ők tudják…

    Nekem személy szerint tökmindegy, mostanában úgysem nagyon járok moziba.
    Egyrészt, mert elég drága a mozijegy, és egyre kevesebb film éri meg az árát. (És az az igazság, hogy kevesebb pénzt tudok mozira költeni, mint szeretnék, ezért nagyon megválogatom, hogy mire ülök be.)
    Másrészt mostanában, amire kíváncsi lennék, azt csak 3D-ben játszották felénk, azt meg a szemem nem bírja.

    Velem volt már olyan, hogy leszedtem egy filmet CAM-osban, megnéztem, és ha tetszett, akkor elmentem megnéztem moziban is. Ha nem tetszett, akkor örültem, hogy nem dobtam ki rá pénzt.
    De ez a ritkább eset. Általában megvárom, amíg kiadják a filmet DVD-n.

    Egyébként CAM-os verzió is van sokféle. Van, ami valóban nézhetetlen, de én láttam már olyat is, amiről elsőre meg sem mondtam, hogy CAM-os.

  67. Na, majd a lopás témakörét akkor boncolgassuk tovább, ha a kedves stúdió,forgalmazó,mozi,kovácspistaahegyről:

    – nem tekint pénzeszsáknak és nem ilyen horribilis összegeket kér 1-1 lemezért.
    – nem lopja az időmet sem a moziban a hülye reklámjaival, sem pedig a szájbacseszett nelopj reklámmal a MEGVÁSÁROLT eredeti dvdn.
    – nem gányolja szét az amúgyis szar minőségű borítókat mindenféle fosadék karikával + a szitázást is békénhagyja
    – nem néz hülyének a BUTÍTOTT minőségű dvd lemezekkel és különösen a tokokkal.

    És még hosszasan sorolhatnám… A magáncélra való letöltés ma magyarországon LEGÁLIS. Ennyi.
    Amúgy pár hete ráleltem pár bontatlan őskori, 2000-es évek elején készült joglejárt Warner lemezre. Mondjam, vagy tudjátok, hogy egy karc, egy ujjlenyomat, egy lepkefing, egy gyűrődés és egy szar tok se volt eddig a 30-ból? Ma meg…

    Nevetséges volt ez a lépés, nem is érdekel. Kamerás filmet meg én is nézek, mert a VHS korszakban nőttem fel, nem a HD-világban és kurvajó nosztalgiázni. Ja, és abban az időben rohadtul nem sírt senki a lopások miatt. Vagy csak falura nem jutott el.

  68. Nem nagyon nézek cam-os filmeket, nem azért mert fosok hanem mert nem nagyon érdekelnek, hogy mindjárt mindjárt akarom őket, tényleg csak 1-2, azt meg letudom moziban DE sztem vígjátéknál, drámánál sima filmeknél nincs semmi baj a cam-os filmekkel, Másnaposok 2-nél pl nem röhögtem kevesebbet, hogy nem moziban láttam. Látványfilmeknél pedig KÖTELEZŐ a mozi, ha annyira várja őket valaki.
    Amúgy nem tudom miről beszélnek ezek amcsik, amikor Ruszkiknál voltam, már nem emlékszem melyik rész, de a GYűrűk ura cam-os verziója ment a TV-ben valamelyik csatornán premier héten :-) kis magyarországgal keménykednek, mert nincs atomunk

  69. Szerintem sokan nincsenek igazán tisztában a dolgokkal. Nem azért lett hozva ez a döntés mert a magyar egyetemista letölti és otthon megnézi a filmet mert nincs pénze jegyre. Az elenyésző kiesés. Azzal van gond, hogy valaki felveszi itthon, feltolja a netre és amott a világ másik felén meg leszedik és megnézik ami egy 100 milliós országban már jelentős anyagi kiesést jelenthet, ahol ráadásul még nagyobb tömegeket is mozgat meg egy-egy film. Arról nem is beszélve, hogy nálunk egy nappal hamarabb vannak a premierek (ls. Másnaposok 2., Thor stb.). Tehát ilyen alapon jogos a döntés. Másrészről viszont elég lenne az adott mozit büntetni, ahol a felvétel készült. A kalózkópiáról lelehet nyomozni, hogy melyik moziban készült a felvétel (ráadásul egyre élesebbek a felvételek, így még könnyebb kinyomozni).
    A jegyárak meg tényleg magasak, de ez is attól függ hol. Vidéken van olyan hely ahol 690 a kedvezményes jegy, és a legdrágább jegy ár is 1190 ft (a 3D drágább de az más tészta), és nem egy lepukkant moziról van szó, itt is premierrel egy időben jönnek a filmek.
    Mindenesetre érdekes döntés az tény, de kétlem, hogy az lett volna a vezető érv, hogy “szívassuk meg őket ott keleten”. :)

  70. Felesleges az egész ahogy van. Aki camos verzióban akarja megnézni, az így is meg fogja szerezni.
    Ez lehet összeesküvés elmélet szint, de azért vitába dobom:
    EU-n belül nagyon durván akarják szabályozni a torrentet, warezt ilyesmiket, és ezt Magyarországon is igen erősen tolja az Artisjus. A nem-torrentező közönséget egy ilyen hírrel könnyebb beállítani egy szigorúbb internet-szabályozási döntéshez. A gond ott van, hogy hol érdekelné mindez a Warnert, de azért nekik is jól jön anyagilag. BÁr nem tudom.

    Szerintetek?

  71. Hát azt hiszem itt/a Filmbuzin is /ez a legfontosabb téma….sajnos nem a jó FILMEK HANEM A KALÓZKODÁS…Bevallom férfiasan én is néztem meg kalózkópiát/belebeszélős,csámcsogós homályképverzióra gondoltam/ és szégyellem magam….az emberek hozzáállását kéne megválltoztatni különben BAJ LESZ……

  72. Én abszolút nem szégyellem magam mert camosba nézem meg a filmeket, mert camos és camos között is van különbség, csak sajnos ugye aki nem néz camosat az nem is tudja, hogy milyenek szoktak kijönni néha, az csak azt látja ha valaki linkel 1 tényleg szar minőségű filmből 1 képet és máris megy a sárdobálás azokra akik camosan nézik, így lehet még jobban hülyíteni a népet…

  73. zero: gondolom te még nem láttál 1 camos filmet se? mert akkor honnan tudod, hogy milyen a képe? Ja, hogy láttál pár linkelt képet a legszarabbakból mi? Hát grat :)

  74. Azért azt szögezzük le, hogy egy profi módon HD kamerával felvett kamerás filmnek, kb olyan a minősége mint egy DVDRip…

  75. Még jó, hogy a Super 8 még nem volt itt, de már kinnt van torrent oldalokon cam-ba.

  76. Aki CAM-ot néz az csak szimplán türelmetlen (mint pl az öcsém). Én mindig megvárom a dvd-t/blu-ray-t, lefosom, hogy 3-4-5 hónappal később látom a filmet. De volt kivétel is. Pl. az Expendables-t (a nagy késés miatt) megnéztem R5+mozis magyar hang verzióban. Hát mit ne mondjak, nagyon illúzióromboló volt. Soha többet még csak mozis hangot se. Azóta csak a retail blu-ray 720p-ket várom.

    A cikkhez: én csak attól félek, hogy ezzel a dvd-k/blu-ray-ek is késni fognak. Pedig már így is elég sokat kell várni egy-egy bemutató után a dvd megjelenésre. Pl az Expendables csak nemrég jött ki, pár hete. A bemutatója meg majd’ egy éve volt. Szóval remélem, hogy ez a döntés a dvd/blu-ray megjelenésekre nem lesz hatással.

  77. Human!Igazad van…de…!nem sorakoznak hegyekben az irott dvd-k a szobámban…jo-jó a Nagy Kékség az irott lemezen van mert nem jelent meg legálisan…az ismerőseim töltögetnek másolnak mi1más…Én tulok meg MINDENT megveszek eredetiben…/az exem 2hétig anyázott a 8000huf-os Lost 4. évadért../na de megérte!:)/

  78. Jolánka: most kíváncsivá tettél, mondanál pár címet, belenéznék egy ilyen ripbe

  79. na tessék látszik hogy egy hetet csúszik itthon a super 8. a külföldiek csak most rakták fel a camost :D

  80. Ha feltesszük, hogy valóban tűlünk kerültek ki a filmek idő (vagyis az amerikai premier) előtt, akkor bizony ez a döntés JOGOS! Hisz’ így elméletileg a nagy piacra kerülés előtt elérhető a kalózverzió, ami akár komoly bevételkiesést is jelenthetne az amerikai piacon.

    Viszont!
    Ennyire nem vagyok benne a torrent release-elésben, de kicsit kétkedve fogadom azt a dolgot, hogy valóban Magyarországról kerültek volna ki, magyar moziban felvett filmek, amik aztán világviszonylatban elterjedtek. Szerintem mi ehez nagyon kicsik vagyunk. Nem azt mondom, hogy magyar csapat nem vehetett fel filmet ilyen módon, de hogy utána pont az, egyértelműen bizonyítható módon terjedjen el…

    A másik dolog, hogy ez valójában mennyire érintheti a bevételeket. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy amerikaiak tömege nézze a fos CAM verziót a mozi HELYETT. Nem mondom, biztos vannak ott is olyanok, akik arra verik, hogy XY filmet előbb, mindenkinél hamarabb látták, de ez még nem jelenti azt, hogy később nem nézik meg moziban. Magyarán elenyésző lehet azok száma, akik a CAM miatt nem mennek moziba.

    A harmadik, dolog, hogy miért kell ilyen sokkal eltolni? Pár napot még megértek, sőt elfogadhatónak és jogosnak is tartok, de a hetes, hónapos késések egyszerűen csak kibaszások, semmi más.

    Aki pedig azért nem megy moziba, mert “mi van, ha szar a film?”, az gondolkodjon már el azon, hogy mi van egy étteremmel pl.? Bemegy, lop egy adaggal, ha jó, akkor legközelebb már fizet? Vagy hogy? Aki nem akar várni a többi néző véleményére, az vagy ne nézze meg, vagy vállalja fel, hogy esetleg csalódás éri.
    Az meg külön szánalmas, aki felhozza, hogy de kaját is KELL venni (azt mondjuk fasz dolognak érzem, hogy hozott cuccot nem lehet(ne) bevinni, hanem mindenképpen a mozi büféjében kell venned az itókát vagy ropogtatni valót, sokszoros áron; de ez más tészta), meg amúgy, MINDENKI más jegyét is én fizetem… Mondta valaki, hogy így kell csinálni? Nem. Akkor már mindjárt nem több (tíz)ezer forint egy mozi. Persze még így sem olcsó, nem azt mondom, de…

  81. Én pont az a kategória vagyok, aki kb minden szart elmegy megnézni a moziba… szinte soha nem nézek dvdrip-eket otthon. De semmi baj, ha ők így, én is így. Megnézem majd otthon az r5, dvdrip-et… (gondolom ezzel nem leszek egyedül)

  82. Milyen érdekes… Tegnap volt a Super8 premier USAban és ma már kinn a camos verzió… De ofkorsz, hogy még ígyis mi vagyunk szopóágon…

  83. A kétkedők kedvéért:
    Konkrétan a C—–b releasekről van szó, akik igen rövid idő alatt komoly nemzetközi hírnévre tettek szert. Még a kamerás verzióik is messze kiemelkednek a hasonló kiadások közül (fix kamera, külön rögzített hangsáv, stb.) És az utóbbi időben tényleg rendszeresen toltak világpremiereket.

    A dolog engem nem érint, a moziba járásról rég leszoktam a közönség és a tapló személyzet miatt – akik gyakorlatilag kisöpörnek a vége főcím első betűjére, stb, stb…

  84. Elvileg úgy lehet beazonosítani a felvételt, hogy minden egyes kópiában elvan rejtve a képkockák között a kópia sorozatszáma. Szabad szemmel nem lehet észrevenni, csak ha kikockázzák filmet illetve tudják hol kell keresni. A kópia sorozatszáma alapján pedig beazonosítható a mozi is ahol felvették. Ha jól tudom amúgy fővárosunk egyik mozijából került ki.

  85. Na, bumm.
    Legfeljebb később nézzük/látjuk.
    Ennél nagyobb bajunk sose legyen!

  86. Zé a hangya: elmondom neked, hogy az a csapat mindig külföldi anyagból dolgozik, max a hangot veszik fel, hogy magyar legyen…

  87. Én személy szerint lesz@rom mit büfögnek a film gyártók:)
    Első nekifutásra az álltaluk nyilvánosságra hozott termék közvetítőit kéne rendbe reakni, azaz a mozikat. A mai magyar mozik kép és hang minősége kritikán aluli. Otthon a saját vetítőmmel és hangrendszeremmel porig alázom bármelyik mozit. Egy évben elmegyek egy-két várt filmre, mert nem bírom kivárni hogy a tékában megjelenjen jó minőségben. Mindig egy nagy csalódás. Szóval előbb minőséget, aztán tartsuk a markunk tisztelt film mogulok!

  88. Lehet, hogy ez nem ehhez köthető (bár szerintem igen^^), de halottam, ahogy az egyik haverom ismerősének a kutyája azt mondta, hogy ma az egyik népszerű torrent site toplistájának a fele pár napos vadiúj filmek dvdripjével volt elárasztva egyértelműen magyar forrásból ilyen 20k seederrel. Persze fake torrent volt az összes de lehet valakiben megállt az ütő a Warnernél:DD

  89. A filmstúdiók tehetnek a warez terjedéséről ugyanis ők akartak több profitot avval, hogy beeresztették a mozi licenszeket az átlag polgár otthonába. Nem kellett volna kapzsinak és mohónak lenni. Most nem tartanának itt. Köszönjük filmstúdiók hogy elérhetővé tettetek minden mozitechnológiát;) Az ingyennél nincs olcsóbb. Az viszont aki a 19″ monitorján nézi a 2w-os hangszótójával az tojni fog a minőségre, és eszi a cam-os videókat.
    Hát a mátrikszban is megmondta az okos ‘Ok és Okozat’ :D

  90. én nem bírom felfogni, hogy lehet CAM-ot nézni, ettől nagyobb igénytelenség alig ha van, és sajnos van rá kereslet. elszomorító, h a nagyobb torrentoldalakon több ezren seedelik őket. az meg aki letölti úgyse megy el moziba, várni meg nem tud, mert minél előbb azzal akar arcolni a haverjai előtt, h ő má látta a másnaposokat (kajak már a címétől is rosszul vagyok, miután szétspammelték vele a fáccse üzenőfalamat). azt meg nem hiszem, h pont az egyetemisták lennének azok, ugyanis merem feltételezni, ha már valaki megütötte egy fősuli/egyetem szintjét, és bekerült, akkor rendelkezik annyi intelligenciával, kultúrális érzékkel, h kerüli az ilyen förmedvényeket. pont, h ezek a falusi cipóképű bunkófiúk, meg pesti prolik preferálják ezt a színvonalat, mi meg szívhatunk miattuk. az a havi 1-2 mozi meg nem vezet anyagi csődhöz, ha valakinek annyira várós egy film, h egyből tölti a camot, akkor igazán félre tehetne rá egy kicsikét, s ezzel meg is adná neki a kellő tiszteletet.

  91. “h ezek a falusi cipóképű bunkófiúk”
    Te biztos nem falun laksz, mert ha ott laknál tudnád, hogy milyen messze is vannak a mozik a faluktól, költözz le és menj fel havi 2 moziért valamelyik nagy városba, kiváncsi leszek örülni fogsz e, hogy mennyibe kerül, az meg hogy valaki azért nézi, hogy elmondhassa h ő már látta, az ritka, mert speciel én nem azért nézem, és had ne menjek már el kötelezően minden filmre ami 1 kicsit is érdekel, rég kiábrándultam már a magyar mozikból, kb olyan a magyar mozi mint 1 jobb camos felvétel, aki sokat járt anno moziba az tudja, és honnan tudod h milyen a camos, ha te nem is nézel? Ja hogy láttál pár képet a legszarabb fajtából, hát grat, és nem pont mozira fogok félre tenni 1 kis pénzt amikor van elég sok dolog azon kívül ami kéne :)

  92. Sajti: szerintem meg erre semmi szükség. (hogy a logikádat átvizsgáld: te leoltod, hogy úgysem látott még rendes cam felvételt, aztán pedig zsigerből leszólod a magyar mozikat összeségében, ahogy ő tette a cam videókkal. ÖÖ, abba már ne is menjünk bele, hogy ha a magyar mozi szar, akkor a magyar moziban felvett cam milyen lehet)

  93. áhh na ezt nem akartam, hogy a vidékiek közül sokan magukra vegyék, nem általánosítani akartam, bár egy kicsit úgy jött le (csak így zárójelben jegyzem meg, h jómagam is falun éltem 19 évig, és 20km-re volt tőlem a legközelebbi mozi) Sajti, ennek a vitának meg se eleje, se vége, úgysem fogjuk egymást meggyőzni a másik igazáról, az előző hozzászólásom konkrétan a geekeket, egyetemistákat szapuló, nőjével nagyzoló srácnak szólt, csak nem akartam személyeskedni.

  94. Nagy baromság ez, komolyabbat nem tudok hozzáadni, mert már majdnem mindent elmondtad.

    Viszont kérdés: a kiadók miért nem csapnak le mondjuk a wikipediara is?:D
    Minden filmnél a bemutató napján felkerül a részletes leírása a történetnek.
    Ezzel vajon nem vesztenek nézőket?:D

  95. szerintem ez tök jó, hisz ha eltolják az itteni premiereket pár héttel, hónappal, akkor jó esetben addigra már lesz vmi r5 vagy scr release és azu itthoni mozis premierrel egyidőben már nézhetem is otthon jó minőségben ingyér :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.