Scott a Prometheus korhatárbesorolásáról

Az Empire kapta el egy körre a rendezőt.

The question is, do you go for the PG-13, [which] financially makes quite a difference, or do you go for what it should be, which is R? Essentially, it’s kinda R. It’s not just about the blood, it’s about ideas that are very stressful. I’m not an idiot, but I’ll do everything I can to get the most aggressive film I can.

Szóval PG-13 anyagi okokból, de csak a vér hiányában, mert a többiben simán R hatású lesz. Eléggé béna védekezés “kinda R” “aggressive” ahh.

Ha követitek a linket, még arról is ejt pár szót, hogy mindig is furcsának találta az Alien 2-3-4-et, hiszen egyik sem foglalkozott a Space Jockeyval. Na majd most.

human
írta
2012. 03. 28. 17:57
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Scott a Prometheus korhatárbesorolásáról” bejegyzéshez

  1. It’s all about the money. It’s all about the dumdumdududumdum. Reméljük Scott nem esik bele a pénzéhség > minőség mocsarába.

  2. Szerintem nem meglepő, hogy mások nem foglalkoztak a Space Jockeyval, a képregényekből és egyebekből többet lehetett megtudni róluk, mint az első részből. Ott még igazán az sem látszott, hogy miféle lény, meddig tart a szék és mettől jön a csontváz, stb.

  3. Esther: képregényeket ne vedd figyelembe, azok nem hivatalos kiegészítései/folytatásai a filmeknek…

    Ha nem mondja, akkor is tudni, hogy a pénz az ok a PG13-nak.

    Bár én inkább folytatást látnék szívesen, jó az a misztikum, hogy nem tudjuk kik ők és a xenok honnan lettek…

  4. Nem hiszem hogy Scott ötlete volt a pg-13. Neki ez annyiban jó, hogy megcsinálhatja majd a folytatást. Mondjuk én a besorolások alapján nem mondok semmit. Asszem a knowing volt olyan hogy a lezuhant gépből kiszálltak az égő emberek, és az is pg-13 volt. Annyi biztos hogy sok vérre meg mellekre nem számítsunk.

  5. Egyszerű. Xarni kell rá a moziban, viszont megvenni az R-rated Director’s cut DVD-n. Másból úgyse tanulnak…

  6. Nekem nem a PG-vel van bajom. Hanem h szinte Cameron-i módon, majdhogynem meg van sértődve. Mit tettek szegény kis teremtményével a csúnya folytatások.
    És ebből adódóan félek semennyire nem fog beleilleni az “universumba”. Ami kialakult az évek során és én szerettem. Xeno-stúl, Predátorostúl, az emberi civilizáció kialakulásáról stb.
    Bár aka.: Star Trek. Ezt lehet remekül is megoldani, hogy showrakoztató is maradjon.
    Jó rendező megvan, szereplők is, már csak a forgatókönny kérdéses.

  7. A TDK gyerekfilm volt? Nem, pedig az is PG-13 volt. Egy jó rendezőnek nem kell pornófilmes besorolás hogy átütőt alkosson.

  8. Ha jól emlékszem az Alien első részében, csak a mellkasrombolós jelenetben volt csak vér… Szóval nem a vér mennyiségétől lesz jó a film. (Bár én is jobban örülnék egy R filmnek)

  9. No comment, pénz beszél….
    Majd 1080p-be jöhet a Director’s cut rated R. Mondjuk az még sajnos nem IMAX.

  10. lol komolyan valakinek bejött az Alien 3-4? az 1 viszi a pálmát a 2 már kicsit más sokkal aggresszívabb, de még mindig ott van a toppon. de ami utána jön… nevetséges. avp filmek mind az összes szar, Predator filmekből nem láttam csak az Antal Nimródosat az egész jó volt egy akció filmnek de semmiképpen sem scifinek

  11. pedig a Predator 1 az 1 igen kis hangulatos mozi
    A többi pedig igazából a mítosz miatt…
    Nem lehet minden mindenkinek “fain”(ezt a szót most tanultam :) )

  12. Én nem teljesen látom egyértelműnek, hogy pg-13 lesz, inkább mintha arra utalna, hogy R-hez közelít, és még nincs besorolása.

  13. Az Alien 3-ról csak annyit, hogy még a rendező is utálta a végeredményt.Pénz beszél meg a stúdió…

  14. Alien 3 szerintem nagyon jól sikerült, szóval nekem bejött, főleg a rendezői változat. Emlékszem 3x is beültem rá a moziban. A 4 már kissé kilóg, de a francia vonal miatt a látványvilágát nagyon bírom, Pitof az egyik olyan látványos, akinek a munkáira külön figyelek.

    Azért R elfért volna, így csak disney szintű lesz a dolog sajnos, se káromkodás, se vér, se intenzitás.

  15. Nekem elment a 3-4 rész is. Igaz a 4. utolsó 10-15 percét szívesen törölném az agyamból, mert az űber gáz volt, pedig Alien címmel bármit el lehet adni nekem. :)
    Bízom benne, hogy ez jó lesz, függetlenül a besorolástól.

  16. Szerintem ez nem kell meglepődni, már régóta tudni, hogy PG-13 lesz, és a trailereket látva, nem igazán lesz ez baj, nem a vérben, meg belekben tocsogás miatt lesz egy film jó. Ez meg nem Scott hibája, hogy ilyen besorolást kap a film. Ő már eleve R-est akart csinálni, de a FOX sokallta a 250 millió dollárt, így lejjebb vették a költségvetést, és a PG-13-at lőtték be, hogy minél több profitjuk legyen a filmből, mert ugye így azok is megnézhetik a PG-13-as filmet, akik az R-eset nem.

    milli: Nem is értem, hogy ezt honnan vetted. Miből szűrted le, hogy meg van sértődve, egy szót nem szólt arról, hogy mit csináltak az Idegenekkel. Annyit mondott, hogy nem érti, az Aliens, Alien 3 és a Resurrection, miért nem foglalkozott a Space Jockey-kal, mikor az a film legnagyobb rejtélye, hogy kik is ők, honnan jöttek, és ebből egy remek sztorit lehetett volna csinálni, amit ő most meg is tesz ugye.

  17. á, emberek, nyugi. egy hete néztem meg újra az első részt, egyetlen véres jelenet van benne, amit mindenki ismer. basszus, hát a szellőzőben, mikor Dallas összeölelkezik a lénnyel, egy gumiruhába bújtatott rugózó ujjú valaki alakítja a szörnyet! és ennek ellenére, szégyen, nem szégyen, fel kellett kapcsolnom a lámpát, mert beszartam a sötéttől. mikor Brett keresi a rohadt macskát, eltakartam a szemem. nevetséges, elmúltam 30. és mégis.

    szóval csak annyit akartam mondani, hogy ha valaki, akkor Ridley Scott ért a feszültség teremtéshez. az eredeti Alient se a gore tette azzá, ami. tehát: nyugi. :)

  18. Metalos: csak human utolsó gondolatából szűrtem le ezt és “Mea-culpa” ha megbántottalak. De ha valaki vmit nem ért, akkor az valszeg nem is tetszik neki. Hiszen ő nem úgy csinálta volna.
    De hajrá…….. Én szomorú leszek ha nem illik a többi film közé. Ezt csak 1 nagyon jó film tudja csak kompenzálni. :)

  19. milli: Már miért bántottál volna meg? Ez csak egy film, leírjuk a véleményünket, és annyi, én nem szoktam senkivel sem vérre menni kommentelésben. :)

    Szerintem jó lesz ez és Ridley Scott egy badass filmet fog a mozikba engedni.

  20. Nekem az egyik kedvencem az Alien3. Nagyon tetszik, hogy ismét csak egyetlen, magányos lény van benne, aki szétkap egy csapat keménylegényt, akiknek semmilyen igazi fegyverük sincsen, és be vannak zárva egy folyosókkal teli helyre, teljesen egymásra utalva. De a legszebb az egészben, hogy nem is nagyon van vesztenivalójuk, és keményen megküzdenek az Aliennel. Sajnálom, hogy David Finchernek nem tetszett, szerintem a top 3 filmjei között ott van, és nem is a 3. helyen…

    A negyedik részt is jónak tartom, illetve személy szerint nagyon szeretem. Nagyon megfog a látványvilága, a karakterek, akármennyire is két dimenziósak. Valószínű a besorolása is R lehetett, mert trancsír is van benne bőven, és kiváló színészek. Az utolsó 15 perc számomra nagyon érdekes, mert vegyes érzések dolgoznak bennem, akárcsak Ripleyben, mikor nézem. undorítónak találom a keverék teremtményt, mégis valahogyan megértem a fájdalmát, és együttérzek vele, mikor az ‘anyja’ elpusztítja. Szerintem nagyon hatásos jelenet.

    És még emlékszem, mennyire élveztem első nézésre, hogy valamelyest kiszámíthatatlan, hogy ki hal meg, ki marad élve. Szerintem Ron Pearlman karaktere első ránézésre nem az a nagy túlélő karakter pl., viszont Michael Wincottot nagyon sajnáltam, nagy vagány volt a filmben :).

    Nem hiszem, hogy baj a besorolás foka, ha jó a film. a 4. részt sokan nem szeretik, pedig sok benne a maszat, az elsőben kevés, és mégis (jó, nyilván nem csak ezért) az a favorit. Szerintem az Aliens a leggyengébb rész mai szemmel a kvadrológiából, bár ezt csak fájó szívvel mondom, és továbbra is imádom, és egyáltalán nem azt állítom, hogy rossz, mert nagyon nagy, rengeteg filmet lekőröz még így is.

  21. Supul_et_Flow nekem is tetszik a 3. rész,bár lehetett volna sokkal jobb is.A 4 inkább az elöző részek paródiája.Viszont a csúcs az a 2. szerintem.

  22. 1. Vajon mennyivel lenne kevesebb a bevétel ha R, mintha PG-13?
    2. Most komolyan nézik az amcsi tinidzserek személyi igazolványát, és nem engedik be a filmre, ha nem 18 éves? Amerikában?

  23. Abból a szempontból teljesen érthetetlen, hogy nem az a típusú film lesz amire dögivel fognak jegyet váltani a családok, trailer se úgy lett összerakva, hogy tömegnyomor lesz a moziban miatta. Ez a film egy miatt lehet sikeres és az, hogy a rajongók várják, kérdés mennyien vannak, lesznek.

  24. sandor8206 – nem. ez a film akkor lesz majd sikeres, ha az öreg nem hazudtolta meg a régi önmagát és összerakott egy kegyetlen jó sci-fit. a rajongók ebben az esetben elhanyagolható hányadát képezik majd a nézőszámnak. rég rossz lenne, ha csak a rajongók néznék meg.

  25. Akárhányszor is olvasom nem jelenti ki konkrétan, hogy PG13.
    Várjátok ki milyen lesz a film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.