Első videó a World War Z-ből

Tudjátok mi a helyzet, a trailer teaserét hozta az ET megint, viszont a hosszú csúszás ellenére és az eheti fantasztikus Walking Dead-rész mellé muszáj kétszer-háromszor lepörgetni ezt a 30 másodpercet.

Azt nem látom, hogy a könyvből miképp lett “Only one man can save the world”, hiszen az a Word War Z lényege, hogy megállíthatatlan a dolog. Ennek ellenére nagyszabású zombicsaták néznek ki itt, nem pedig pár túlélő egy plázában kolbászolása és társadalomkritikája.

human
írta
2012. 11. 06. 14:56
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “Első videó a World War Z-ből” bejegyzéshez

  1. Címet leszámítva nem sok köze lesz a könyvhöz, ami szerintem nem is akkora baj. Olyan formában, mint amilyen a könyv nem igazán lehet izgalmas filmet csinálni.

  2. A 22 nappal később és a Holtak hajnala nekem elég nagyot ütöttek annak idején, azóta nem igazán láttam újat ebben a témában. Kivéve talán a Legenda vagyok, na de mind1 nem erre akarok kikanyarodni hanem, h ez elégé másnak tűnik nekem mint a szokványos zombis filmek,(nem olvastam a könyvet)meg persze Brad úr is igen nagy húzónév számomra. Ez nekem várólistás.

  3. A buszos rész és a védmű az 100% hogy az izraeli önkaranténból volt ahogy a jelenetek nagy része. (Kivéve az USA-s részek.)

    Sajnálom hogy a régi öreg csoszogók helyett egy már-már madárraj/hangyacsapat módjára cikázó, mit cikázó RAJZÓ zombihordát kapunk, de…

    Látszik hogy egy pörgős zombis katasztrófafilmet akarnak csinálni és hát valjuk be, így azért léynegesen súlyosabb veszélyt jelentenek a világra az élőholtak, mintha 10 méter/perc sebeséggel csoszognának.

    Az is látszk hogy erősen “Based On” lesz a film de ha a szokásos “5-6” túlélő egy plázában felálás helyett egy igazi pörgős, apokaliptikus, világkáoszos, hadsereges zombifilmet csinálnak akkor nem fogok sírni.

  4. Srácok ez mi akar lenni? (Itt most konkrétan a zombikra gondolok.) Így fognak előrebukdácsolni minden jelenetben? Mint ha “víz” lenne vagy nem is tudom…nagyon furcsa. Vagy talán átmentek totál reálba és így a zombik már nem csak rohannak de át is esnek egymáson, mivel ugye annyi IQ nem maradt az agyukban,hogy egymásra is figyeljenek?

  5. “Ennek ellenére nagyszabású zombicsaták néznek ki itt”

    Én egy szaros cgi-fesztet láttam. Borzalmas eddig.

  6. Milyen egy ember képes megállítani ezt a támadást?

    A videóból az derül ki, hogy 100-al jön feléd több száz zombi és feldöntenek mindent.
    Itt aztán lövöldözhetsz rájuk, de baromira nem fogsz megmenekülni. Meg ha ilyen gyorsak akkor esélye nem lett volna senkinek megmozdulni mikor kitör a zombiság. (Nem tudom a sztorit)

  7. A felsoroltakon kívül engem leginkább az zavar hogy nappali világosságban elég furcsán mutat egy zombis film.

  8. Nicsi
    Szerintem arról fog szólni az egész hogy körül utazza világot a járvány miatt. Majd az ott észlelteket tapasztaltakat megosztja ENSZ előtt és így lesz majd kb megfordítva a vírus.

  9. “Milyen egy ember képes megállítani ezt a támadást?”

    Aki a gombok mellett ül … :)

    A könyv komplexitását nagyon nehéz megfelelő filmes dramaturgiába ágyazni, azt gondolom szinte lehetetlen. Talán egy sorozat lett volna inkább megfelelő forma a sok-sok különböző szál bemutatására, komoly büdzsével. A cunami zombiáradat pedig a bespeedezett z-kel gagyiba hajlik.

    OFF: Walking dead végre nagyon kellemessé vált a szégyenletes 2. évad után, csak így tovább!!

  10. Szerintem még nem kell levonni messzemenő következtetéseket e fél perc alapján. Olvastam a könyvet, de azért kíváncsi vagyok erre is. A buszos rész szerintem érdekesnek néz ki. Csak az bánt, hogy a film jellegéből adódóan biztos kihagyják az egyik kedvenc fejezetemet (Japán). Aztán ki tudja…

  11. Olvastam a könyvet, de ez eddig elég furán néz ki. Özönlő zombik, egyre gyorsabbak, csak emlékezzünk Romero döcögő hulláira 68-ból.

    Beastie
    Nekem is az volt a kedvenc fejezetem a könyvben, de szerintem azt tutira nem tették bele.

  12. Úgy rémlik ebben a 30mp ben 1 jelenet volt amikor ömlöttek a zék és az annak, a mediterrán(Izraelben valahol?) városnak a lejtős utcáján volt. Ott tényleg látszott hogy egymás hegyén hátán vitte őket át a lendület. A busznál csak egy sima tömegroham volt a falnál meg… rajtudat?

    Anno a Left4Dead 2-ben éppen hogy tetszettek, a napos pályák, mint ahogy a Dawn of the Dead elején is. Amikor hétágra süt a nap kissé nehéz elhinni hogy bármi rosz történhet, és így még ütősebb a zombitámadás.

    Csütörtökön úgyis kiderül, hogy akkor most ömlenek a zombik vagy nem. Akkor talán már a film felépítéséről is kapunk némi infót. Mivel ez egy katasztrófafilm az agyvelőm tenném rá, hogy majd valami idióta politikus az elején nem nem fogja elhinni ezt a Z-dolgot mielőtt kitör a vész. Az is érdekel hogy hogyan fog ilyen gyorsan világméretűvé válni a dolog, mert asköynvben azért kelett szűk másfél, 2 év mire enynire elfajult a helyzet…

  13. A könyv zseniális. Ez egyrészről nem tűnik ahhoz hűnek, másrészről nem tűnik jónak sem. De Brad Pitt csak nem ír alá egy szar filmhez, nem…?

  14. Most már maradt CHUCK HOGAN. A Kór c. könyve amit filmen fognak elrontani… majd valamikor

  15. “valjuk be, így azért léynegesen súlyosabb veszélyt jelentenek a világra az élőholtak, mintha 10 méter/perc sebeséggel csoszognának. ”

    Ööö… szerintem olvasd el a könyvet.
    Ez az előzetes egyelőre ultraxar. Értem, ha nem lehet egy az egyben adaptálni a könyvet, nem is kell. De a látottak alapján nem sok köze lesz hozzá, akkor meg minek a cím?

  16. A címben szereplő ‘Z’ a film kategória besorolása? Mert ez a teaser elég szánalmas, pedig kíváncsi vagyok a filmre.

  17. Csak két részlet.

    Yonkers: The stream was now like a river, a flood of I remember bodies, slouching, moaning, stepping over their mangled bros as they rolled slowly and steadily toward us like a slow-motion wave.
    Barbados : So what if there were a couple hundred. They’d never get over the wall. Then I heard him shout “They’re running! Holy fuckin’ shit, they’re fast!” Fast zombies, that turned my gut. If they could run, they could climb, if they could climb, maybe they could think, and if they could think…now I was scared.

    OK az áradat lassú,de tudnak futni! Szerintem nem ezeken kellene fennakadni. Számomra a 28 akármivel késõbb sorozat dühkórosai sokkal ijesztôbbek,mint a lassú élõholtak. Ez az elõzetes pedig mea culpa tetszik.

  18. Hoppá, annyira felkaptam az agyam a futós fennakadáson,hogy túl gyorsan pörgettem a könyvet. Nem a zombik futnak, csak hirtelen úgy tûnik a zsoldosoknak. Ajjajj ezt benéztem :). Ettõl függetlenül tartom a véleményem.

  19. “Ööö… szerintem olvasd el a könyvet.”

    Olvastam, csak azt írtam hogy filmes viszonylatban egy ilyen cikázó horda sokkal hatásosabb mintha csoszogó holtakra lőne célba a hadsereg. Az egyszeri mozinéző ( és valjuk be nekik készül elsősorban a film, nem pedig azoknak akik a könyvet 100%-ban szeretnék viszontlátni.) erre jobban “ráharap”.

    Várom a csütörtököt akkor majt talán jobb rálátásunk lesz a film szerkezetére. Bár ide szerintem csak pénteken jön majd meg.

  20. Ha tényleg ilyen gyorsasággal mozognak a zombik, akkor az embereknek sok esélyük nincsen! Nemhogy arra gondolni, lődd fejbe, attól meghal! Véleményen szerint gagyi jeleneteket láthattunk! Szinte gyorsabb egy zombi, mint egy ember?!

  21. Olvastam a könyvet, köze sincs Pitt karakterének a háborúhoz, ugyanis a könyv egy fiktív interjúkötet, ahol Pitt kivizsgálja, hogyan alakulhatott ki ez a járvány. Namármost ez nyílván azt jelenti, hogy az emberiség túlélte már a rajzást, így ebből nehéz feszültséget teremteni, de nem is ebből kellene. Kb. olyan stílusú filmet kellett volna belőle keríteni, mint a District 9. Ott is interjúrészletek támogatják a rövidke sztorit, hogy hiteles legyen. De akár minisorozatként, vagy szkeccsfilmként is működőképes lenne. E helyett egyértelműen megvettek egy jól csengő könyvsikercímet, és valami agyatlan CGI-akciófilmet készítettek belőle. Ahol nem csoszognak, hanem egyenesen sprintelnek a zombik. Mert a fiataloknak ez kell… (?)

  22. Ez igaz. A WWZ-ből én egy nagykövetségű 10-12 részes (vagy akár több évados) minisorozatot tudnék a legjobban elképzelni. Úgy biztos be tudnának mindent mutatni ami a könyvben van.

  23. A Leghosszabb napból (ami ugye nagyon hasonló könyv) lehetett jó filmet csinálni meglehetősen hűen a könyvhöz. Szóval ebből is lehetett volna, csak akarni kellene.

  24. “Az egyszeri mozinéző ( és valjuk be nekik készül elsősorban a film, nem pedig azoknak akik a könyvet 100%-ban szeretnék viszontlátni.) erre jobban “ráharap”.”

    akkor lehetett volna benne fénykard, esetleg delfin/kutya/csecsemő, az a tuti siker! :D

  25. “akkor lehetett volna benne fénykard, esetleg delfin/kutya/csecsemő”

    Amíg nem láttuk a teljes trailert ezen ne viccelődjünk, mert bizony a ami trendeket figyelembe véve ez akár mind benne is lehet. :)

    Amúgy a sokak által vitatott “One man can save the world.” -os rész nem más mint a bemondónő (Eki ezt a showt vezeti) dumája, szóval messzemenő következtetéseket még nem kell levonni belőle. Emlékszem amikor a SW EP2- t még úgy reklámozták egy magyar showműsorban, hogy “Obi-Van és Anakin ISMÉT megmentik a földet” :)

  26. “safranek says: ..Fast zombies, that turned my gut. If they could run, they could climb..”
    Azok menekültek voltak, akik megrohantak egy safe house-t, nem a zombik. Olvasd el két mondattal lejjebb is.

  27. Kár hogy a 28 nappal későbben meg a folytatásában nem zombik voltak hanem dühkórral fertőzött emberek,mégis mindenki a zombikhoz hasonlítja őket…

  28. Én a könyvet olvasva csak egy “Outer limits” féle sorozatot tudtam elképzelni, amiben alig kapcsolódó történetekből épül fel az egész (na jó, az outer limits-nél talán jobben kötődnének a részek).

    De pont most találtam egy ilyet (Re-kill), ami már rövidfilmnek is elmegy, és az eleje nekem sokkal jobban hozza a könyv hangulatát: http://www.youtube.com/watch?v=P2EUo2x8WOE
    (na jó, kicsi zs kategóriás, de akkor is)

  29. Gondolom a csütörtöki trailert az időeltolódás miatt mi csak pénteken látjuk majd.

  30. Fizika órára nem szoktak járni a cgi-sek? Hogy mehetett ez át a rendező kezén? Mi ez? Te jó ég.

  31. A könyv rohadt jó.
    Megfilmesíteni abban a formában nem lehet….de remélem nem csinálnak belőle …na, de vmi köze legyen már hozzá!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.