Nem Damon Lindelof írja a Prometheus folytatását

Huhh. Pár rajongó most durván felszabadulhatott, lehet fel is kiáltottak “VÁLASZOK!!”.

Lehet, hogy ő csak átírta a Prometheust anno, és nem minden az ő fejéből pattant ki, de sok hibáért őt okolják többet is. Nyugi, azt mondja, hogy köze sem lesz a folytatáshoz. Röviden: felépítették a prequel univerzumot, hiszen még nagyon messze van a Nostromo kaland, van hely bőven másnak. Így a Prometheus 2 is különálló film, nem pedig “Alien”. Erről beszéltek Ridley Scottal még a Prometheus bemutatója előtt, de amikor a tényleges folytatás került volna szóba, ismerve a közönség reakcióját a prequelre, addigra Lindelof már nem ért rá, hiszen filmet ír Brad Birdnek, el volt foglalva a Star Trek 2-vel, és a tv-be is készít valamit. Nem fért bele.

Ridley [Scott] and I talked at great length during the story process of the first movie about what subsequent movies would be if Prometheus were to be successful. And I think that the movie ended in a very specific way that hinted at, or strongly implied that there were going to be continuing adventures worthy of writing stories. What those stories would be would not necessarily usurp or transcend the ‘Alien’ franchise as we saw it because we know that the Nostromo hasn’t come along yet. So the idea was to set up a universe that… Is it a prequel? Okay. If that’s what we want to call it, sure. But the sequel to this movie is not Alien. The sequel to this movie is this other thing.

So Ridley and I talked about what that other thing might be, and he was excited about doing it. But then I think what ended up happening was that the movie came out, and there was a reaction to the movie. And I got really wrapped up in [‘Star Trek Into Darkness’] and really wrapped up in this movie that I’m producing and writing with Brad Bird. And I have a TV project that I was really passionate about. Ridley and I had a meeting after Prometheus came out where we started talking again about where this journey would go. And in that meeting I said to him, unfortunately, before he could ask me and go through the discomfort of whether he was going to ask me or not… It’s sort of like having a date where you’re letting the other person know, ‘I’m in another relationship.’ So I can’t tell you that he asked me and I said no. But I did communicate to him that I was working on these other things.

human
írta
2012. 12. 20. 21:22
megjelenés
18
hozzászolás


18 hozzászólás a “Nem Damon Lindelof írja a Prometheus folytatását” bejegyzéshez

  1. Én sajnálom, mert a Lostot imádtam, és szerintem Lindelof egy olyan árnyalatot adott a Prometheusnak (a Furious Gods dokumentumfilm alapján vonom ezt le), ami nagyon pozitív, misztikus, eredeti irányba tolta el az egész filmet, amit szintén nagyon szerettem.

  2. Én a Lostban szerettem, de a Prometheusban nem jött be. Jobb lesz nélküle, biztos vagyok benne.
    A Prometheus 2 cím viszont nem hivatalos, ugye? Scott többször valami Paradise-t emlegetett egy interjúban, én azt olvastam, hogy valószínűleg az lesz a folytatás címe.

  3. Mammut: Nem, nincs meg. Én mindkettőt gyűlöltem, pedig világverő Alien univerzum rajongó vagyok és az első hírek óta vártam a P-t.

  4. LOST nálam Number One sorozat (Doctor Who mellett) és a Prometheus is az év kiemelkedő filmjei között van a saját 2012-es listámon.

  5. Nekem az audio komment sávokból az jött le, hogy igazándiból a válaszokat nem az író nem adta meg, hanem egyszerűen a vágóasztal áldozatául estek. Ha összesen két párbeszédet megmentenek, máris mennyivel (köz)érthetőbb lett volna a film.

  6. freeone: Az extrákban megmondták, hogy nem volt olyan sok szemétbe dobás a vágás során, a kimaradt jelenetekkel szinte mindent láttunk, amit felvettek a Prometheushoz.

  7. Jó hogy elhuzott, a Prometheus extráiból én meg pont azt vontam le hogy Lindelof egy kókler. Az ő nevét tüntetik fel íróként, pedig kész forgatókönyvekbe turkált csak bele. Nélküle talán jobb lesz.

  8. Mindenki válaszokat akar (joggal), de a Lostban is elhangzott, hogy minden egyes válasz egy újabb kérdést vet csak fel. Úgy érzem, hogy bár a Prometheus nem lett tökéletes, volt egy olyan misztikus, elvont vonulata, ami mindenképp Lindelofnak köszönhető.

  9. Kizárt, hogy beüljek a folytatásra egy ekkora blőff után. Nem szeretem, ha hülyének néznek és még pénzt is kérnek érte.

  10. Nagy megkönnyebbülés, viszont végső soron nem Lindelofot kell okolni, ő csak hozta a szokásos formáját (minnél nagyobb áll leejtés, a sztori teljes kárára), hanem Scottot, aki ezt jóváhagyta és leforgatta.

    Szóval attól még, hogy Lindelofnak nem lesz köze hozzá, lehet még szar a folytatás.

  11. Én teljesen Alien-menteskét kezeltem a filmet, úgy is ültem be rá, kaptam egy nagyon jó kis szórakoztató sf-t.
    Amúgy a Lost-sorozatot a 2. évadnál már megutáltam a folyamatos töketlenkedés miatt, de ezt a filmet bírtam. Várom a folytatását.

  12. valahogy nem érdekel, nekem tökmindegy…promi eléggé fos volt, Scott papa miatt is, meg úgy unblock. Szóval nem várós.

  13. miért, vannak a prometheusnak rajongói? …fura.
    a gonoszságot félretéve, az év csalódása volt nekem a film, így minden változás csak a javára válhat a filmnek. valószínű megnézem a folytatást is, mert van benne potenciál és sci-finek mindig adok esélyt…

  14. nyílméregbéka: Igen, vannak a Prometheusnak rajongói. Milliónyian vették meg a blu-rayt.

  15. haggyuk mar ezt az embert meg fassagait aki egy kokainos hollywoodi partin adta el magat evekkel ezelott az ,hogy tudja huzni az embereket 6evig egy sorozattal aminek a vege total bukas lett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.