JJ Abrams rendezi a Star Warsot

A Star Trek után ennek a franchsienak az újraélesztését is rábízzák! Legalábbis a The Wrap szerint.

Abrams nem rég még azt nyilatkozta, hogy a “két Star” filmsorozatot nem szívesen vinné, de a forgatókönyv vázlat az tetszett neki, amivel a Disney kereste a rendezőt a filmjéhez. Amit még érdemes tudni, hogy ő beismerten nagyobb SW rajongó, mint ST.

Bevallom én örülök ennek.

human
írta
2013. 01. 24. 22:55
megjelenés
64
hozzászolás


64 hozzászólás a “JJ Abrams rendezi a Star Warsot” bejegyzéshez

  1. OMFG ÉV HÍRE?
    Amúgy de fura, hogy ő viszi a star warst meg star treket is :D
    Én nagyon örülök neki!!!

  2. Star Wars és Star Trek egyszerre. Kábé ennyi képzelőerő és vállalkozó szellem maradt Hollywoodban.

  3. Anno volt egy poszt, ahova be lehetett írni, ki kit szeretne… érdemes lenne előkeresni (persze csak ha ez igaz).

  4. Hál Istennek. Lettek volna még potenciális jelöltek( Peter Jackson pl), de még így is örülhetünk hogy nem mondjuk Paul W.S. Anderson kapta:D

  5. azért ez megnevettetett hogy a Star Trek rendezője kapta meg a Wars-ot is. csak ki ne fogyjon az ötletekből :)

  6. akkor most magamtól idézek: “J.J. “lensflare” Abrams mekkorát akasztana, egyszerre rendezné a Star Treket meg az új SW-t, huhuu, azt megnézném, már csak a poén meg a zavarodott fanok kedvéért is. :D”

    Abrams az új Spielberg? az új Nolan? az új sci-fi MESSIÁS?

  7. Ez akkor most már 100%? Ha jól rémlik múltkor azt nyilatkozta, hogy a Star Wars-t meghagyná csak rajongásnak a rendezést nem vállalná, mert ott van neki Star Trek.

    Egyébként nekem sem lenne ellenemre ha ő rendezné végül az új SW-t. (Persze ha más rendezi is meg fogom nézni. :) )

  8. HA igaz a hír és bejön a hivatalos megerősítés, akkor kiváncsi leszek a Trek franchise hova-továbbjára. Mivel ha jól tudom, két-három évente új Star Wars filmeket akarnak kiadni, eléggé ellehetlenítené a harmadik Trek filmet. Mindenesetre nagyon örülök a hírnek, még ha nem is igaz! Nála jobban már csak Joss Whedonnak örültem volna.

  9. Nelzon, minek örülsz, ha nem is igaz? Akartad mondani, felcsillant a szemed, vagy izgalomba hozott, hm? :)

  10. “Abrams az új Spielberg? az új Nolan? az új sci-fi MESSIÁS?”

    Azért Spielberget és Nolant egy kalap alatt említeni enyhén szólva is megmosolyogtató.

  11. ha ő lesz , sztem nem jó választás…ha csak nem enged a saját stílúsából. Az SW-filmekben még lassítás se volt, nem hogy shaky cam, meg lens flare.

  12. Egyedül vagyok azzal a véleménnyel, hogy ennek nem lesz jó vége? Aki a Sci-Fi-ben jó nem biztos hogy a Fantasyban is jó lesz. Sokkal inkább Spielberg vagy Jackson lenne jobb a fantasy műfajában.

  13. nem rendezői kvalitásaik alapján emlegetem őket együtt, hogy is tehetném, ha még a hír sem biztos és ha az is, még nem tudjuk, milyen lesz majd az eredmény.

    arra gondoltam csak, hogy tini koromban a Spielberg film volt A film, a széles tömegeknek, az első új Batman óta Nolan lett a divat.

    erre most jön Abrams és lehet, hogy ő viszi majd a két leglegendásabb scifi franchise-t, EGYSZERRE? höhö.

  14. Ha ettől függetlenül ő fogja rendezni a Star Trek 3-at, és az nem fog emiatt késni, akkor nyugodtan csinálhatja a Star Wars-t.

  15. Na, végre jó hírek, remélem aláír majd Abrams, és valami olyasmit rittyent nekünk, mint 2009-ben az első ST-vel tette. Komolyan, szinte ő az egyetlen, aki ezt tisztességesen le tudná vezényelni az én látómezőmben. Nolan szerintem nem idevaló, Spielberg már továbblépett az ilyesfajta filmektől, és mostanában már nem mindig talál annyira telibe, mint régebben.

    spamdog: De hát a Star Wars az sci-fi. Vagy nem erre értetted a fantasy-t?

  16. még nem tudom örülök-e, JJ rendezni tud, azt már bizonyította, a továbbiakban már csak egy jó forgatókönyv kell…

  17. Nos úgy látszik én vagyok az egyetlen aki nem őrül ennek. Abrahams eddigi mozi filmjei eléggé felejtősek, vagy inkább egyszer nézős kategóriába tartoznak, egyedül a super 8 volt ami nagyon tetszett tőle, pedig az is csak a The goonies gyengébb újra rendezése volt.
    Arról nem is beszélve hogy a starwars mindig forradalmi újításokat vezetett be a film gyártásban (Dolby surround, a visual effectek korszakalkotó használata, digitális film vágás, digitális kamerák használata stb) most még is egy olyan rendező fog a filmen dolgozni, aki 2013-ban is celluloidra forgat! Valahogy nem áll össze a dolog. Ben Afflecknek jobban ürültem volna(ő nagy starwars fan)
    Bár még így is jobb mintha Nolan vagy Jackson rendezné, az ember szórakozni jár starwars filmre és nem aludni:)

  18. Nagyon jó kezekben van így a film, örülök neki! De azért ez így fura. Két Star sorozat egy rendezőnél. Poén lenne, ha a két világ találkozna valahol mondjuk a harmadik részeknél. Elég ha a Millenium Falcon és az Enterprise elsuhan egymás mellett, és integetnek egymásnak :)

  19. Megerősitett info…fenn van az Ibdm-en!!!!!Én kivárok….de remélem…jó lesz…de addig is..nyomkodjuk a gombokat..4 8 15 16 23 42….ENTER:)))))))) /na igen Lost-fan vagyok..beismerem/

  20. Most olvastam egy kommentet a YT-on: ‘I can’t wait for Abrams to say shit like, “This movie isn’t made for Star Wars fans.”‘

    Szerintem is van mitől félni

  21. komolyan, falnak megyek mikor Nolan-t meg Spielberg-et nem hogy egy sorban emlegetitek…. de hogy úgy gondoljátok, hogy ők megfelelőek lennének az sw-hez. most komolyan, ég és föld a két rendező és a star wars atmoszférája. joss whedon-ról már nem is beszélve.
    jj még mindig a lehető legmefelelőbb választás, szerintem.

    de csak azért még, hogy van 2-3 sztárrendező, attól még nem kell egyből őket ajánlani az sw-hez. ez nem ettől függ, rohadtul nem.

  22. Csak nehogy a végén kapjunk egy titkokkal teli befejezetlen valamit. :D

    davideo: Ha abból indulok ki, hogy a legborúsabb Birodalom Visszavág volt a legjobb SW rész, akkor simán rendezhetné Nolan a következő hármat. Nekem bejönne, ha nem Jar-Jarokat meg nyomorult macikat, hanem sötét, nyomasztó SW kéne nézni.

  23. utoljára: azért hoztam fel Spielberget, meg Nolant, mert mindketten felkapott rendezőnek számítottak a maguk idejében, ennyi. most pedig, ha minden igaz, Abrams lett minden idők legfelkapottabb rendezője. két ilyen címmel, egyszerre…állat.

    közben úgy tűnik, tényleg igaz a hír, szóval durva. ki hitte volna? elképzelni sem tudom, milyen lesz az alső Lucas nélküli SW és mit hoz össze Abrams. az biztos, hogy nem lesz középút, vagy mennybe megy, vagy széttépik.

  24. bruti a szívemből szóltál, Jar-jar és a törpemedvék nekem is kivitték az agyamat. Én is örülnék valami sötét oldalas durvulásnak.

    Abrams szerintem jó választás, az utolsó ST film nekem nagyon tetszett. Sokkal jobb volt mint az előzők. A story sem volt rossz és a látványra sem lehetett panasz, a trailer alapján az új is ütni fog. Szóval tudja mi kell egy jó sci-fihez.

  25. Én amondó vagyok,hogy Lucason kívül bárki sikerre vihet egy SW filmet. Talán még Uwe Boll is! :P
    Na de félre a tréfával. Az új trilógián látszik,hogy Lucasnak semmi de semmi elképzelése nem volt. Persze mondogatta,hogy ő a régi trilógia idején írogatott valami kis vázlatot az előzményekhez de szerintem az kb így nézhetett ki:

    “Dúl a klónháború. Mindenki szenved. Űrcsaták és fénykardpárbajok. Jedilovagok és Sith-ek. Anakinból Vader lesz.”

    Ehhez ő még hozzáírt pár dolgot aztán…
    Szóval remélem JJ-nek azért vannak elképzelései, ötletei. De ha neki nem is legalább a forgatókönyv íróknak.

  26. Azt is nagyon remélem, hogy sok díszlet lesz, és visszatérnek kicsit a klasszikus trilógia stílusához, és nem CGI orgia lesz az egész.

  27. alig várom hogy beülhessek az általa rendezett 7. epizódra és fénykardok lense flare száza vakítsa szét a tekintetem.

  28. Ez azért annyira nem jó hír.. Az új vizuális világ kamerarángással és fake lens flare-rel hát nem tudom… Lehet, hogy az új nemzedék tapsolni fog, de az biztos, hogy újra kőkemény megosztás jön a rajongótáborban. Valaki olyan kellett volna, aki nem ennyire teknokrata és képes visszanyúlni olyan alapokhoz, melyektől eltérve szerintem igen vegyes lesz a film fogadtatása.

  29. Első lépés, hogy a lucas féle 1,2,3 teljes mértékű borzalmakat elfeledhessük. Jólvan.

  30. Én cameronnak örültem volna a legjobban, szerintem minőség alapján messze ő az egyik legjobb(az avatart én nem szerettem).
    JJ érdekes lesz, egyenlőre nem tudom mit várjak ettől.

  31. Csak Damon Lindelof urat ne engedjék a produkció közelébe, és akkor minden rendben lesz.

    És aki amiatt nyavalyog, hogy ez az Új Star Wars “új” lesz… Hát baszki. 2013 van és nem 1977. Tovább kéne lépni.

  32. Ahogy olvastam a cikket, ezt még egy hivatalos fejes sem erősítette meg, szóval ezek szerint még besorolható a spekuláció kategóriába. Mindenesetre, a Star Trek faszántos film volt, hátha a SW-szal is letesz valami szolid filmecskét az asztalra.

  33. Aang

    “most még is egy olyan rendező fog a filmen dolgozni, aki 2013-ban is celluloidra forgat!”
    Na és akkor mi van?
    Sztem meg ez pozitív dolog.
    Tőlem mobiltelefonnal is leforgathatja ha jó lesz a sztori.

  34. “Na és akkor mi van?
    Sztem meg ez pozitív dolog.
    Tőlem mobiltelefonnal is leforgathatja ha jó lesz a sztori.”
    Nem érted a lényeget! Egy starwars mindig úttörő volt a technikai újításokban! Egy csillagok háborúja film(legyen akármelyik rész) megmutatta a következő 20 év technikai vívmányait és azt hogy a film készítés melyik irányba tart. J. J. viszont nem hajlandó újítani, ugyanúgy készíti a filmjeit mint 15 éve. Vagyis az új starwars nem lesz más, mint egy tömeg cikk, amiben semmi forradalmi technikai megoldás nem lesz. Arról nem is beszélve hogy abrahams egy jó másoló művész(mint Peter Jackson, de annál szórakoztatóbb). Vagyis a fantázia(ami a starwars legnagyobb erőssége) teljesen hiányzok belőle. Szóval úgy tűnik sajnos a disney-vel karöltve elfogja rontani a 7.-részt:(

  35. Jó hír, pont hozzá illik. Ennél jobb már csak akkor lenne, ha a Star Treket lepasszolná Wheedonnak. :)

  36. Abrams az Episode I, II,III -nál rosszabb Star Wars-oka nem fog csinálni, az biztos szóval nem kell vészmadárkodni…ha annál már kicsivel jobbak lesznek a következő részek, már rendben van a dolog. Mellesleg annyira katasztrofálisak szerintem azok sem voltak, még Jar Jar-ral sem…Persze lehettek volna jobbak, de ne feledjük, hogy a klasszikus Star Wars egy műfajteremtő sorozat volt a kor legmodernebb látványeffektusaival, az új trilógiának már esélye sem volt ilyen legendává válni…a mostaninak sem lesz, ez a vonat a hetvenes években már elment. Nem kell ilyen elvárásokat támasztani, és nem lesz csalódás.

  37. Nem rossz rendező.
    Meglátjuk. Jar-Jart felülmúlni könnyű lesz neki.
    Na meg a midikloriánokat is….. ehhh.

  38. Valahogy mindenki nagyon rá van izgulva a rendező személyére… minden bizonnyal hatással van arra, hogy a jelenetneknek, beállításoknak, stb. milyen a stílusa, de a forgatókönyvet ő is csak kapja. Nem ő írja a sztorit alapvetően, ahogy Disney-t ismerem, nem is biztos, hogy a közelébe engedik.

    Próbálnak keresni valami frankó forgatókönyvírót vagy éppen többet is, aztán azokkal akarják megiratni, hogy biztosra menjenek a befektetett kis pénzecskéjüket illetően. És szerintem itt kellene jobban aggódni, mert nem pont Abrams-en fog múlni, hogy mennyire lesz jó az új SW széria, hanem a történeten, történetvezetésen, karaktereken, stb.

  39. szeretnék látni egy papírt beszkennelve, hogy JJ csak úgy kapta meg a projektet, hogy Lindelof a közelébe sem mehet!

  40. egyszer valakitől azt hallottam egy viszonylag friss santana lemez kapcsán, hogy “egy ember, egy életben csak egy zenei forradalmat robbanthat ki”. valami ilyesmit gondolok én is, lucas már megcsinálta egyszer, 30 éve a forradalmat.
    “az új starwars nem lesz más, mint egy tömeg cikk, amiben semmi forradalmi technikai megoldás nem lesz.”
    legyen egy jó forgatókönyv, egy jó rendezés, jó zene, jó karakterek, jó színészek, köszönöm szépen, ennyi kell.

  41. “legyen egy jó forgatókönyv, egy jó rendezés, jó zene, jó karakterek, jó színészek, köszönöm szépen, ennyi kell.”

    Amiket felsoroltál, máris messze vinnék a filmet a tömegcikktől, mostanában ugyanis szinte minden amerikai filmből hiányoznak ezek.

  42. arról egyébként tudni valamit hogy a zenét ki csinálja? remélem marad John Williams, az eredeti és az új trilógiában is nagyon jó soundtracket hozott össze.

  43. JJ. mindent kihagyott az új Star Trek-ből, ami azt Star Trek-ké tehette volna. TechnoBlabla, Klingonok, Borg, RedShirt pusztulások, még több TechnoBlabla, velős időt húzó jelenetek, felfedezni való misztikus dolgok, mélyenszántó összetartás, barátságok, dühítően abberált idegenek, stb… Helyette kaptunk egy sajnos mai igényeknek “megfelelő” pörgős látványos akciófilmet, ami minden, csak nem Star Trek, és mint olyan, ezt nyilvánvalóan nem a rajongóknak készítették. Ez ma holywood…

    Már látom előre a Geek-ek háborúját. A két univerzum nem létezhet egy időben úgy, hogy azoknak közös “istene” JJ. Abrams. Én ST Geek vagyok, aki fura mód szereti a SW-t is, igaz csak az eredeti részeket, (nem az új f0shtaligákat).

    El-fukkuppolta a ST-et, most jöhet az SW? NEM! Állítsa már meg valaki azt a kontárt! Mi lesz a következő, amit elcsesz, a StarGate? :D Tényleg csináljanak egy rebootot abból is… Minden ami “STAR”-ral kezdődik veszélyben van!!!

  44. Én örülök a hírnek, akkor gondolom Giacchino, mint zeneszerző is biztos, a castingos pedig valószínűleg April Webster lesz…és nem lepődnék meg, ha Amanda Foreman is megjelenne egy apróbb szerepben, bár gondolom, ezeket az összefüggéseket csak én véltem felfedezni ; )

  45. Zombiebie – igazad lenne, ha egy szar Star Treket dobott volna össze, de szerencsére nem így lett. jó, végül is bizonyos szempontból igazad van, de ha készít egy teljesen klasszikus ST-et, annak pár százezer hardcore fan nagyon örült volna, viszont második rész nem lenne, mert a kutya nem ment volna be a moziba egy filmre, ami évtizedekkel ezelőtt kialakított szabályokat követ. az akkor volt sikeres, most meg ez a sikeres. a világ, a szereplők, a “szellem” ugyanaz. egyrészt. másrészt az első rész alapozás volt, nem tudom, láttad-e a második hosszú előzetesét, azt a 8-10 percest. ott már lesz moralizálás, összetartás, barátságok, ugye, addigra érik össze a legénység egy igazi csapattá.

    abban pedig biztosan tévedsz, hogy nem a rajongóknak készítették – nekik IS készítették. az öreg Spock, hogy mást ne mondjak, a doki kiköpött eredeti, volt redshirt halál is, mikor megláttam a faszit, már előre vigyorogtam, satöbbi.

    szóval ha lesz harmadik rész is, akkor ezeket érdemes lesz majd egyként kezelni, mert most még csak – hogy sorozatos hasonlattal jöjjek – még csak a dupla pilotot láttuk.

    bocs az OFF miatt.

  46. John Williams nélkül nincs SW!!! Pedig van egy olyan érzésem, hogy úgy lesz, mint a Potternél, hogy a főbb zenei motívumokat megtartják, de új lesz a zeneszerző. Sajnos Williams már nagyon öreg, pedig még a mai napig nincs jobb film zeneszerző nála…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.