Raimi a Spidey 4-ről és a WoW filmről

A Vulture elkapta egy interjúra a híres rendezőt. Röviden összefoglalva: A Spider Man 4 azért nem készült el, mert nem sikerült időben egy tökéletes forgatókönyvet összehozni hozzá, Raimi pedig nem akart a rossz 3. rész után megint gyengét szállítani nekünk. Elvileg önként adta fel a francise-t, hogy a Sony nyugodtan csinálhassa a maga rebootját inkább. Bírom a bullshit szövegeket, amiben “mindenki csak a jót akarja a fanoknak”, erre kaptunk egy félkész rebootot.

A World of Warcraftról? Először a Blizzard által írt forgatókönyvet olvasta, ami nem igazán jött be neki. Erre mondta, hogy ő inkább valami saját történetet szeretne kitalálni, ami abban a világban játszódik. A Legendary Picutres ennek vázlatát el is fogadta, a Blizzardnak már voltak fenntartásai. Mindegy, összehozták a forgatókönyvet, amit a Blizzard megvétózott. Raimi pedig nem engedett, így végül ugye Duncan Jones rendezi majd.

btw: Anne Hathaway lett volna Black Cat a Spider-Man 4-ben.

27 hozzászólás a “Raimi a Spidey 4-ről és a WoW filmről” bejegyzéshez

  1. Teljesen egyértelmű, hogy a Blizzardot le kell szarni. Hát tényleg. Biztos nem értenek hozzá. Bár lehet, hogy Raimi egy 90-es paladin, így nem szóltam.

  2. Hála a jó istennek, a szörnyű Spidey 3 után még ő akar ott a történetet kitalálni, na persze. Előbb nézek meg egy ölj meg 100 vadkant egyesével filmet, minthogy egy Raimi-féle WoW storyra beüljek…

  3. Segge alá tolnak egy összetett világot tele fasza sztorikkal és ő meg sajátot akar csinálni? Arc az van.

    Anne Hathawayt viszont megnéztem volna Black Catként. Azért csak összejött neki egy macskanő jelmez.

  4. Sam Raimi…vicc ember, remélem a nevét is elfelejtjük pár éven belül.
    Elég volt a póki megcsúfolása, hagyja is a wowot.
    A WoW-ban van kb. 10 filmre való anyag, erre ő majd kitalál valamit. Kíváncsi lennék mit tud a Wow lore-ról egyáltalán, játszott-e a játékkal, stb.

  5. Miért szidja ITT mindenki mindig az előző triólogiát?
    Nekem tetszett (és moziban), és ha nincs más a tévében megnézem újra. :D

  6. Senki sem szidta az előző trilógiát, csak a harmadik filmet. Ami tényleg szar.

  7. Egész pontosan ezt nyilatkozta:

    “Először megkérdeztek, hogy megcsinálnám-e a filmet, mire mondtam, hogy igen, mert imádom a World of Warcraftot és szerintem nagyon klasszul mutatna a vásznon. Aztán elolvastam a forgatókönyvet, amit a Blizzard srácai írtak, de nekem nem igazán jött be. Megmondtam nekik, hogy Roberttel [Robert Rodat] saját forgatókönyvet szeretnék iratni, aminek a vázlatát megmutattunk a Legendarynak, ők elfogadták, majd a Blizzardnak, akik itt-ott módosították ugyan, de szintén elfogadták. Aztán Robert nekiállt, hogy megírja a forgatókönyvet, és csak ekkor derült ki, hogy a Blizzardnak teljes vétójoga van, amiről nekünk nem szóltak. A módosításaik pedig azt jelentették, hogy nekik nem tetszik a mi változatunk, mert más irányba szeretnének elindulni. Szóval, miután kilenc hónapot dolgoztunk a dologgal, kezdhettük elölről. Úgyhogy Robert megint új írásba kezdett, de ez túl sok időbe telt a Blizzardnak és végül elfogyott a türelmük. Őszintén megmondva úgy gondolom, hogy rosszul vezényelték le ezt az egészet. El kellett volna magyarázniuk, hogy vétójoguk van és élni is kívánnak vele. De nem ezt tették. Helyette hagyták, hogy egy csomót dolgozzunk a semmiért. Féltek szólni nekünk, vagy mi?”

  8. Örülnék, ha a WoW összejönne. Igaz nem játszottam vele, nem ismerem annyira a világát, még A gyűlölet korát se olvastam, csak a sima Warcraftos könyvek hazai megjelenéseit. Fő utána jöhetne egy Starcraft film is végre (minimum egy trilógia van a fősodorban). A múlt héten kijött Sc2 előzetes után nagy vásznon szeretném végre látni Kerrigant: http://www.youtube.com/watch?v=vCsGTP3-Jlw

    Régóta már a hazai piacon is fellelhető Sc könyvek által adott volna a dolog, ha nem volnnának Riami félék, akik az egész Blizzard projekt jó kezdési pozicióját tacsra vághatják még a végén, ezért Diablo filmről egyelőre nem is álmodom.

    Nagyon kellene már egy videójáték alapján készült kiemelkedő film minimum, így megnyilnának a lehetőségek a további ígéretes játékadapációk előtt mint pl. Halo (amit már félévtizede elvetettek szépen).

  9. “Aztán elolvastam a forgatókönyvet, amit a Blizzard srácai írtak, de nekem nem igazán jött be.”
    Igazából ennyi a lényeg. Mindegy is, Raimi azok után, hogy kiadta azt a bűn rossz harmadik Spidey filmet, Schumacherhez hasonlóan 0-ról kellene ismét nevet szereznie. Nem volt amúgy annyira rossz az a Pókember sorozat, de sokkal több van a Pókember névben, mint ez a 4 felemás film.

  10. Én megnéznék még egy Pókember filmet Raimi-től, mivel ez az új nagyon nem jött be…

  11. Sosem játszottam a játékkal, nem is nagyon érzek kedvet ahhoz, hogy kipróbáljam, viszont a fantasy műfajt imádom, úgyhogy tuti rohannék majd a moziba, ha valaha is elkészítik ezt a filmet.

  12. dwg: Resident Evil, Silent Hill, Mortal Kombat, Doom, Prince of Persia, Postal(?)… Nem azt mondom, hogy mind kiemelkedő alkotás, de filmként szerintem kurvára megállják a helyüket.

  13. dwg: ha a Blizzardnak csak félig lesz benne a keze az elkészítésénél, akkor csalódást már nem okozhat. Ezekhez marhára értenek.

  14. Anne Hathaway mint Felicia Hardy nem értem, csak én nem látok semmit a koncepcióban. Őrülök h nem készült el. Nekem macskanőként is jelentéktelen volt, de a fekete macskához végképp nem illik

  15. hopkin: a trilógiában kb senki nem illett a figurához – Willem Defoe, oké

  16. Inzume says:
    2013. March 6 at 18:05

    Teljesen egyértelmű, hogy a Blizzardot le kell szarni. Hát tényleg. Biztos nem értenek hozzá. Bár lehet, hogy Raimi egy 90-es paladin, így nem szóltam.
    Erre csak annyit mondanék, hogy a billazrd igenis ért hozzá. Ha megnézed az átvezető jeleneteket, illetve megnézed a hosszabb cut sceeneket a játékokból, akkor láthatod, hogy ahhoz igazán jó kis forgatőkönyvet írtak.Megjegyzem ha a blizzard nem egyezik bele, akkor rengeteg eltérés lehetett a valós világtól. Megint kaptunk volna valami szar játékfilmet , mint már sok más esetben. Szerencsére ezt most nem Uwe Boll rendezi, úgyhogy reménykedem.

  17. akár a blizzard maga is csinálhatna egy egészestés filmet animációsat :D olyan minőségben, mint az átvezető animációit :P Amúgy, ajánlom mindenkinek a HALO filmet, eszméletlen jó lett, a kis költségvetése ellenére is. A

  18. Inkább üljenek rajta még 10 évet, mint hogy egy újabb borzalmas könyv/játék adaptációt kapjunk.Példát vehetne róla a többi cég/író aki csak úgy kidobálja a keze közül a műveit.

  19. A wow sztori aztán tökmindegy úgyis megnézi minden egykori/mostani játékos. Csak ne Arthas, legyen Ilydan, meg Ron Perlman mint Thrall :D

  20. Ez normális? Anne Hathaway mint Black Cat? Látta ez már valaha Felicia Hardy-t? Mert hogy ahhoz A.H. barátságos arcának a hatalmas szemével és a végtelen széles szájával semmi köze, az fix. Broáf.

    Másrészt: Félkész reboot? Miért félkész? Wtf? O.o

  21. Persze amikor azt mondta, hogy Venomot utalja, de be kell rakni mert Sony azt akarja, es (szerintem) direkt egy gagyi karaktert hozott ki belöle, akkor a Fanok nagyon szamitottak neki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.