2015-től minden évben Star Wars

A Disney tényleg nem tököl, az Episode VII jön 2015-ben, aztán minden nyáron nézhetünk majd valamit az univerzumon belül. Ebbe a Jodás-Han Solos spinoff-előzmény satöbbi filmek is érthetőek, tehát nem az EP VIII lesz 2016-ban.

human
írta
2013. 04. 17. 21:19
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “2015-től minden évben Star Wars” bejegyzéshez

  1. mondjuk a Darth Bane trilógiát filmre vihetnék, könyvben rohadt élvezhető volt.

  2. A minden év kicsit erős. Viszont így a nagy számok törvénye alapján mindenki találhat majd magának bejövőset.. :D (remélhetőleg) Az biztos, hogy a mostanra töredezett – régen egységes – fan clubok tovább repednek. I have a bad feeling about this.

  3. A nyolcvanas évek óta bírom a Star Wars -t, de szerintem amit a Disney csinál, az lesz minden idők legnagyobb bőrlehúzása. Mellesleg két dolog miatt nem hiszem, hogy olyan filmek lesznek, mint a régiek, egyik a Disney hülye családbarát mániája, a másik meg, hogy nincs olyan stúdió, ami ennyi SW filmet le tudna nyomni ilyen rövid idő alatt úgy, hogy azoknak tisztességes forgatókönyvük van. A TRON -on is évekig ült a Disney a forgatókönyv miatt, és még úgy sem érte utól az első részt. Kívánom, hogy ne legyen igazam, viazont egy dologra kiváncsi lennék. Ha az első Disney SW bődületeset bukna, akkor bejelentenék, hogy mégsem lesz több rész és ennyi?

  4. mivel a Marvel esetében működik a dolog, gondolhatták miért ne működne a SW esetében is? viszont annyi a különbség, hogy a marvel hősök esetében rengeteg az alapanyag, amiből táplálkozhatnak az írók. itt viszont nagyon karcsú a dolog. a feladat a következő: adott jó pár karakter, egy nagy gravitációjú univerzum felépítve, kellene jó pár tehetséges, SW fan író, akik eredeti, a SW régi trilógiának megfelelő színvonalú történeteket tudnak írni a karakterek köré. nem kicsi kihívás,

  5. Tronból már az első is egy zagyva vacak volt, leszámítva a vizuális részt, a másodiknak legalább még a zenéje is ütött.
    A történet mind a kettőnél elég hitvány volt.
    Arra viszont kíváncsi vagyok ki fogja gyártani a CG-t a filmekhez, elég sok melót adna, olyankor mikor éppen forrong a szakma, mert nem fizetik meg a munkájuk.

  6. Nem igazán örülök. Ez a dömping valószínűleg nem a minőséget fogja növelni.

    OFF
    A “Jodás” elírás az eléggé a szívembe gázolt.

  7. Hjajajj… Amúgy tényleg, ne a Disney miatt aggódjatok már, meg hogy családbarát, meg minden… A Disney kezében rengeteg horror és thriller is van, bár az nem az, de a “Lost” első három évada is az övék, a Buena Vista Divisionon keresztül, szóval ez nem probléma. Én amiatt aggódnék, de nagyon, hogy mi sül ki ebből az egy év/filmből. Nem akarok ünneprontó lenni, de erősen aggódom, hogy hogyan fogják ezt így összerántani, minekután eddig csak egy klasszikus, hatfilmes kánon volt…

  8. Copkuler: a Star Wars univerzumban nincs miből meríteni? ez valami vicc akart lenni? az egyik legtartalmasabb univerzum ami létezik…

  9. asdssass: az nem official. én nem is szeretem. közük nincs az eredeti konyvekhez minőségben, ötletben. az öreg Lucas legyártott három filmet, ami az alapját adja az egész azóta tartó hype-nak. de azóta se ő, se más nem tudta azt a hangulatot, eredetiséget visszacsempészni a frencsájzba. sajnos.

  10. Copkuler: ugye magad se gondolod komolyan amit irsz? Mi az hogy nem adja vissza minosegben? Dehogynem adja. Kezdjuk ott, hogy mar a eppisod 7et is az EU-bol kellene meriteni… csak hat a bennfentesek azt valamiert elutasitjak… oreg hiba…

  11. hm, hm. nem biztos, hogy akkora gáz lesz ez. az tuti, hogy nem Abrams kapja mindet, szóval úgy el tudom képzelni, hogy az övé lesz a “fő” sorozat, mások meg közben dolgozhatnak a spinoffokon.

    illetve, tényleg csak azért, hogy lássuk nem lehetetlen, a HP sorozatnál is ment a feszített tempó, könyvenként más-más rendezővel, stábbal. igaz, itt az írókra hárul majd az egyik legfontosabb feladat, én azt látom az egyetlen igazi veszélyforrásnak. mármint, hogy valami irtó gagyi alibisztorikkal állnak elő.

    bár korábban azt írtam valahol, hogy MINDENT, az utolsó centet is kisajtolják majd a frencsájzból, és ha teljesen kivéreztették, még a hulláját is körbehurcolják majd, hogy belépőt szedhessenek attól, aki látni akarja, mégis valahogy bizakodom.

  12. Jöhet! Pont leszarom a sok kocka sírását, akkor is várom, ha “csak” az első három epizód szintjét hozza… Nem várok egy New Hope vagy Birodalom visszavág szintű katarzist, az már nem is lehetséges, az a gyerekkorom része marad, sokat változott azóta a világ, és is, meg a filmipar is. Ha évente hallom felcsengeni a film kezdő taktusait, miközben lassan beúszik az prológus szövege, és letesznek nekem egy nézhető filmet ami a SW univerzumban játszódik, én már boldog leszek.

  13. Most hogy nem a foxnál van az SW..akkor nem lesz dobpergés se? ejj….hiba.

    Amit nem akarok sw-ben látni..ewokok…jar jar mosogatószer binks…retard droidokat(nem r2 és az aranyember) minden más jöhet.

  14. Évente 2 Marvel filmet kapunk. Ugyanabban az univerzumban játszódnak azok is. Én nem aggódok. Az EP VII lesz az igazi vízválasztó ebben a kérdésben szerintem (minőség, bevétel).

  15. Uhh… A disney véresen komolyan gondolta a tömeggyártást:(. Bárcsak Lucas megszabta volna azt is, hogy minimum 3 év alatt legyen a gyártási idő FILMENKÉNT. Mert pl az említett HPből is teljesen kiveszett a “varázslat” a végére és csak vászonra hányták amit úgy éreztek. Egy lelketlen FRANCHISE lett, pedig kiváló hozott anyagból dolgoztak! Ellentétben az EP1,2,3-mal- amin pedig akárki akármit mond is- LÁTSZÓDOTT az odafigyelés( ha nem is a történeten). MA is kenterbeverik bármelyik transformerst vagy battleshipet (vagy akármit tulajdonképp, és ezt úgy mondom h akkoriban nagy HP hívő voltam;)) látványban, hangulatban, ZENÉBEN… Úgy hogy jah… A star wars nem lesz többé unikum, hanem valami tucat/végtermék…-.- CSODÁS!

  16. Azért a Marvel filmek minősége eléggé váltakozó.

    A legnagyobb probléma szerintem – egyrészt az, hogy mekkora a nyomás, foglalkoznak-e egyáltalán a nyomással, ami egy ilyen szériát körülvesz. Másrészt financiálisan hogyan tudják felépíteni a dolgot. Én egy ilyen filmet 150-200 millió dollár közé teszek (marketinggel együtt), de közben, ha évente akarnak filmet csinálni, már forog a másik, következő évre tervezett film, vagy ha nem is forog, de az előmunkálatok már viszik a pénzt, bizony ebben azért százmilliók állnak majd benne. Úgy zuhannak bele az elvileg 2016-ben érkező filmre, hogy nincs meg az EPVII fogadtatásának summája, de már neki kell állni, le nem mért koncepció alapján a következő filmnek, sőt kész forgatókönyvvel és alapkoncepcióval kell rendelkezni még legalább egy filmre, vagy legalábbis használható vázlatokkal, ha nem akarnak ellentmondásokat a filmekben és tudatosan akarják a karaktereket beépíteni. Nyilván a pénzzel nincs gond, egy ilyen “show” körül rajzanak a legyek általában, de akkor is elég merészek ezek a kijelentések, hogy évente új film. Nyilván beül majd rá az ember, főleg az elsőre, hogy ne ülne be. Mindenki be fog. Vannak félelmeim, de inkább csak a látvány miatt. Egy letisztult, lassú kamerakezeléses, CGI – klasszikus trükktechnika 40-60%-os aránnyal nagyon ki tudnék egyezni.

  17. Szerintem itt a pénzzel és a finanszírozással lesz a legkisebb gond. A disney gond nélkül belepakolt 200 misit egy westernbe. Nem hinném hogy különsebben aggódnának a filmek fogadtatása miatt. Tényleg kellenek vázlatok sőt egy előre eltervezett trilógia lenne a legjobb (annyira 1000% hogy nem látnak előre), irtó jó lenne ha a disney tudatában lenne a felelőséggel amit a nyakába vett és nem nyakrafőre jelente be 6 filmet egymásutánra. Akkor tudnék bizakodni, ha lett volna valami kikötés Lucas részéről a filmenkénti gyártásidőről.(naiv vagyok tudom:) És tartom hogy az új trilógia filmjei ha nem is színvonalas blockbusterek voltak,de legalább star warsok. A technikai részről annyit hogy ha a star treket nézzük akkor az 40/60 arány tényleg bejöhet, de ha a lens flaret is beleszámoljuk akkor…:D (JJ igazán meghagyhatná azt a ST-nek:D)De hogy ontopic legyek biztos rohanni fogok a moziba érte, még a saját szkepticizmusom sem állíthat meg:D (aztán majd ne kelljen kifelé is rohannom)

  18. Szerintem semmibaj sincs az évenkénti filmekkel, simán tudnak szerintem látványban és storyban jót alkotni. Kérdés az, hogy a Disney mennyire akarja odatenni magát, ha nem csak a $ lebeg a szemük előtt nem lesz baj.
    A nagy fanok meg ne is várjanak az eredeti trilógiához hasonló élményeket, mert már mások az elvárások mint akkor voltak, plusz akkoriban a SW látványvilágban, történetben egy teljesen új dolog volt, amit most már nem lehet megismételni szerintem. Nekem az új részek jobban tetszettek (kivéve a baljós árnyakat), mint a régiek. Mondjuk még nem is éltem az első SW filmeknél és mikor gyerekként Tvben láttam már nem volt akkora nagy szám.
    Lehet hülyeséget fogok most mondani, de szerintem a Disney főként a fiatalabb korosztályt fogja megcélozni a filmekkel, ezért az új részek “stílusa” fog érvényesülni.

  19. Az a baj, hogy nem mernek majd kinyúlni, és új főhősöket, meg új világot bemutatni, pl. Old Republic, vagy akármi, hanem majd minden filmben a Skywalker brancsot ugrálják majd körül megint. Én már azt kicsit unom, de biztos vagyok benne hogy az eddigi filmek idősíkjában és világában maradnak majd továbbra is.

  20. rapator: Szerintem egyáltalán nem hülyeség amit mondasz, sőt az lenne a hülyeség a disney részéről, ha nem a fiatalabbakat célozná, ez a fő profilja. De pontosan az a baja a legtöbb embernek itt, hogy valószínűleg csak a pénz lebeg a fejesek szeme előtt, hogy így ész nélkül jelentenek be 6 részt 1xerre úgy hogy nincs még csak a VII epizódhoz rendezőjük, december körül még csak 1 filmhez volt vázlatuk, ÉS még a zeneszerző “tisztje” se biztos egy SW filmnél. Najó, az utolsó miatt csak én forrongok:D. De én mindig is nagyon fontosnak tartottam a zenét egy filmben és a SW ez hatványozottan is igaz.Ebben szerintem azért nem vagyok egyedül. Szval a lényeg hogy nagyon sokakat nem arról győzött meg a disney bejelentése, hogy alázattal és tisztelettel fognak hozzányúlni az aranytojást tojó tyúkocskához:(

  21. Szerintem vigyázni fognak a franchisera, tuti lesznek változások de nem hiszem, hogy csak a bevételre mennének. Abban biztos vagyok, hogy a VII. rész ütni fog, mert szerintem nem csak megtartani de emelni is akarnak a SW népszerűségén, plusz megalapozzák az ezt követő filmek sikerét.
    Az évenkénti filmeknél meg azt is eltudom képzelni, hogy 2-3 évente lesz egy úgymond “nagyfilm”, azok között mellékszálak elmesélő filmek lesznek, amik a “nagyfilmekben” összeérnek és nagy végkifejlethez vezetnek majd. Én speciel nagyon örülnék egy Unleashed szálnak.

  22. Nem kell sietni, ennek a kapkodásnak nyögés lesz a vége. Bár ha belegondolok, már nincs hova alázni ezt a szériát. Szóval csak nyugodtan jöhet, sőt évi 2 legyen. Az 1 mennyire kevés már, nem a Disneyhez méltó.

  23. Abban én is szinte biztos vagyok hogy a VII résznél oda fogják tenni magukat, ha másért nem is, hogy a következő filmeket(anyagilag leginkább) megalapozzák , de utána még lesz 5 film a kitűzött hatból, amikre egyre nagyobb nyomás meg elvárás fog nehezedni mint minden más franchise továbbvitelénél persze, csak ez nem minden más film hanem sw… Nekem nagyon nem tetszik ez az avangers féle megoldás. Vasember-> pocsék folytatás, pocsék mellékarakterfilmek majd ezek korrekt összefésülése egy közös filmben ->WROOOOONG-> CSINÁLJANAK JÓ FILMEKET önmagukba is, és ezt meg felejtsék el. Ha meg nem akkor is mindegy mert 5-6 év múlva úgy is ráunnak majd a tömegek és muszály lesz visszaállni az igényes filmkészítésre.Ha a force unleashedre filmrevitelére céloztál akkor nem is tudnék jobban nem egyetérteni veled. Képzelj ide még 3 sornyi hőzöngést:P

  24. Ha engem kérdeztek a SW-ról már rég lehúzták az összes bőrt, és Lucas-nál gyengébb rendezőt nehéz lett volna találni hozzá. Éppen ideje volt elvenni tőle, lehet hogy a Disney nem a legjobb stúdió erre a feladatra, de pénz van és bele fognak adni annyit amennyi csak kell. Lucas idejében pedig szintén majdnem minden évben bemutattak valamit, extra változatot, szélesvásznút, szagosat, színeset, restauráltat, digiturbósat, 3D-et… szóval legalább valami újat nézhetünk mostantól

  25. A Star Wars szériát nem a színészi játék miatt szeretjük, hanem a hangulata miatt, szerintem. Nem hiszem, hogy olyan újat és nagyokat tudnának dobni színészileg, mint az eddigiek. Kit raknak be Ryan “Herélt” Goslingot, vagy valami most nagyon futó színészt? Egyszerűen ha nem tudják átadni az SW-feelinget, akkor lőhetik az egészet. Yoda meghalt, mindenki meghalt, maradt a három főhősünk, meg Chewbie, ezt a vonalat már nem lehet folytatni szerintem. Bár ha azt nézzük, hogy Hans Solo még fel fog tűnni a VII. részben, akkor félő, hogy tovább nyomják ezt a szálat. Bár jó lenne, ha nem az lenne, hogy Luke fia lesz az új főhős. Remélem az eredettörténetes filmeket is át tduják hozni.

  26. igazabol mit is varunk ?
    nekem a regi star wars
    nagyon kedves gyerekori emlek
    ha belle gondolok
    jo, rossz, lovagok, hercegno, kaland
    varazslaotos mese
    egyszere hiteles es meg is tavoli vilagban
    ha felnot fejjel latom eloszor nem tudom mennyire tetszet volna osszinten
    (na jo most elgondolkodtam regi star wars kepi vilaga meg mindig hihetobb mint a sok szamitogepes grafika)
    lehet hogy ehhez kelet a gyerekkor
    kesobb mar lehet hogy nossztaligia miat szeretjuk ?
    a 70 es evekben meg elehtet adni uj vilagot
    de ma mar annyi felle inger minket…
    na most ehhez kepest kinek fog szolni az uj sorozat?
    ha tul gyerekes lessz
    az lessz a baj ha tul komoly
    a fiatal generacionak nem fog tetszeni….
    jj abramsban bizok
    de nehez lesz…

  27. Igaz, pénz van rendesen a Disney-nél, de azt se felejtsük el, hogy az sem végtelen. Más projekteket is futtatnak és alaphangon 4,2 milliárd(!) mínusszal indul náluk a franchise, hiszen ennyit öltek bele a jogokba úgy, hogy még egyetlen fillér sem jött vissza. Tehát ez nem egy pár milliós forgatókönyv megvásárlása volt, ezért is érthető, hogy miért akarják évente nyomni a filmeket, kemény pénzük áll a dologban jelenleg, amit min. duplájára akarnak szerintem visszatermelni záros határidőn belül. Emellett ugye 2015-ig min még 200-300 millió benne lesz, szóval a részvényesek bizony nagyon szoríthatnak, hogy a Disney jól jöjjön ki ebből a dologból. (Plusz ugye a Pixarban és a Marvel jogokban áll olyan 11 milliárd dollárjuk, nagyon költekeznek, nyilván termeli is a pénzt ez a két dolog is, de marha könnyű csődbe menni, főleg manapság.) Eddigi történetében a star wars filmek kb 4,5 milliárdot termeltek majdnem 40 év alatt, szóval hosszú távú befektetésekről beszélünk. (Azt nem tudom sajnos, hogy a járulékos – játék és egyéb üzletágak milyen arányban kerültek hozzájuk és a bevétel onnan hogyan oszlik majd meg.)

  28. kameraman: És ez előre is vetíti mit várhatunk… Nyilván nem a ma 40+ éves kőkemény SW rajongó geekek lesznek a fő célcsoport, hanem a fiatalok, akiknek majd el lehet adni a bevétel nagy részét hozó “mellékes” termékeket, akciófigurákat, happy meal menüt stb… Ehhez nagy részben “újra kell indítani” a sztorit (erre lesz jó JJAbrahams), le kell tenni egy pörgős, színes-szagos akciódús sci-fi/fantasy filmet, új karakterekkel és világgal. Reméljük bejön a dolog és a magamfajta csontos rajongónak is bejön, bár mondjuk én ep2-3 -at is szerettem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.