2015 júniusában nézzük a Terminátor 5-öt

A Paramount kitűzte a 2015 június 26-át az új Terminátor trilógia kezdetének. A PR anyagban rebootnak hívják és Arnoldról egy szót sem ejtenek. Azért tippre nem mernek teljesen tojni az eddigi filmek mitológiájára, csak valami új, 3 részre bontott történetet terveznek.

33 hozzászólás a “2015 júniusában nézzük a Terminátor 5-öt” bejegyzéshez

  1. Kb ez a franchise itt halt meg – bár a fejlővést már megkapta a 3-4. rész környékén.

  2. Íróról vagy rendezőről tudunk már valamit?

    kameraman: 3-4-el kapcsolatban egyet értek, de a többit honnan tudod? Van fasza kristálygömböd? vagy valami szuper zseni ember vagy? Sosem értettem az ilyet. Semmit sem lehet még tudni róla és kijelenti, hogy szar lesz. Csak gratulálni tudok.

  3. Nekem főleg az a bajom a rebootokkal, hogy már megint ismétlés lesz. Unalmas!

    Az mellékes, hogy az első rész R besorolására szerintem ne is számítsunk, és a második rész a mai napig az egyik legjobb akciófilm. Inkább őket kéne folytatni most az igazi 3. résszel.

    Ha tényleg különálló sztori, akkor nem szóltam.

  4. Egy a háborúról szóló rész kellene. Csak jobban mint ahogy az utóbbi sikerült.

  5. James Cameron nélkül, és persze Arnie nélkül egy kalap fos lesz. Ez az a film amire a legtöbb ember a világon az első 2 részen kívül nem kiváncsi. Majd megint keresnek valami nyomorék rendezőt aki szimpla lelketlen látvány filmet csinál, James Cameron filmtörténelmi klasszikusából. Én már most útálom ezt a filmet!

  6. Az első részben még mindig ütősebbek a háborús álmok, mint a 3., 4. rész egyben. Legyen akkor Michael Biehn-el bázzeg, bár szegény már elég öreg. Ha azt a fílinget el tudnák kapni, mikor Franco Columbu betör az emberekhez, a kutyák jeleznek, káosz, anarchia, diszharmónia…de ez nem fog sikerülni. Gondolkoztam, hogy vajon én vagyok az öreg és már nem tudom követni a mai sci-fit, de szerintem ez nem így van.

  7. Q, nem kell ehhez kristálygömb
    1; reboot
    2; pg-13 (szinte tuti)
    3; 4. rész, most komolyan ki gondolta volna, hogy egy végre a jövőben játszodó Terminátor-filmet el lehet baszni, hát halivúdnak azt is sikerült

  8. Lehet az én emlékezetem likas, de nem úgy volt hogy a Bale-es Terminator is több részes lesz?

    Egyébként nekem se volt bajom a 4.-kel, milliószor jobb volt, mint a rózsaszínszemüveges 3. rész.

  9. no menjenek a büdös nagy picsába francnak nem zárják le,és akkor swarzcber nemis lesz o keverni a sz.rt tudják,ahelyett lezárnák rohadt háboruval nem nem kezdik elöröl menjenek a picsába.

  10. Csak azt nem értem, hogy miért ne lehetne folytatni?
    Millió, meg egy jobb-rosszabb Terminátor-regény van, nagybátyámnak anno kész kis gyűjteménye volt belőlük, csak ugye aztán az évek során elajándékozta/”kölcsönkérték” (aztán persze nem kerültek vissza…).
    És azoknak a könyveknek a nagy része mind a gépháború során játszódik, szóval tényleg nem értem, hogy miért kell megint előkaparni a “gép visszautazik az időben, hogy megölje az emberiség Messiását”-dolgot!

  11. Engem csak akkor érdekelne, ha megfilmesítenék azt, ami a második rész könyvében van. Vagyis jó sok háborús jelenetet, meg azt, mikor az emberek nyernek, de Connorék megtalálják az időgépet, meg a higanyszerű maradványokat a T-1000 -ből és akkor rájön, hogy most kell visszaküldenie Kyle Reese-t, meg a gyárban leakasztani egy 101 -est és azt is. Az egész simán kitenne egy filmet és le is zárhatnák vele a Terminator sztorit. Ja és persze mindezt nem PG-13 -ban kéne megcsinálni, mint a 4 -et. Pont a robotok rideg kegyetlenségét nem lehetett amiatt bemutatni. Konkrétan azt sem értettem benne, hogy miért gyűjtik be az embereket. Elvileg a gumiból készült bőrt követően emberi bőrt használtak a gépek beborítására, amit lenyúztak az emberekről, meg tanulányozták is őket, de a 4 -ben ebből semmit nem mutattak. Nem azt mondom, hogy ennyire véresnek kéne lennie, de PG-13 -nál még egy olyan jelenetet sem kaphatunk, mint mikor a T2 -ben Schwarzenegger lehúzza a karjáról a bőrt, vagy mikor a T1 -ben bemegy a rendőrörsre és szétlő mindenkit.

  12. Biztos “Faszkalap” Nolan fogja rendezni es az egesz film barna szürövel lesz es arrol fog szolni, hogy a terminator igazabol egy kedves robot volt, csak az emberek nem ertettek meg es ezert vasvillaval meg faklyakkal kergettek, ezaltal bekattant es jelentkezett a skynetnel mint pusztito.

    Lesz benne sok szenvedes, meg tavolba merenges 5 percig, es persze a terminator koszos lesz es szakadt ruhaban fog jarni es elmelyitett hanggal suttogva fogja mondani, hogy “I’ll be back”

  13. Bélabá

    Köszönjük a trollkodást, kérjük, fáradjon tovább.

    Hogy ON is legyek, hááát nehéz kérdés. Ugye akik ezt a részt fogják írni, ők írták a Drive Angrynek a forgatókönyvét is, ami egy agyatlan filmnek simán elment. Viszont a Terminátor filmek nem agyatlan filmek…Meglátjuk.

  14. Nolant annyira nem rajongom, de nem volna rossz ha minimum egy olyan szintű rendező nyúkálna bele. Remélhetőleg nem egy látványfilmet a bunkóknak kategoriás rendező fogja csinálni, aki szarik az egészre, mert tudja,hogy a birka nép jobbhíjján úgyis megeszi, mert valamit nézni kell csakcsak. A legtöbben ezt csinálják, elég baj is. Tudják nagyon jól,hogy úgyis el fog menni, ha pg13 -as lesz, úgyis “megeszi az embertömeg” a névvel eladható. Erre vannak ráállva. Igazi underground rétegfilmet szerintem nem valószínű hogy érdemes lesz várni etttől. A T1 az akkoriban 85 ben annak lett szánva, a második rész már érezhetően mainstreamebb, lightosabb sokkal. Az első rész erőszakszintjét nem hinném hogy bevállalnák ma 2013 ban, a “pudingévtizedben”. Bár ha a predatorzt nézem, akkor lehet esély, de nem sok.

  15. na most, hol ezt ,hol aszt irnak,ha swarci beszelt allitolagos filmbeli szerepelteteserol,akkor kizart rimek legyen ,meg jonnek sziklaval,na most akkor mi van szerintem kamu az egesz.

    swarci mikor eggyertelmuen kijelentette szerepelni fog a esemenyen keszult foton jol lathatoak jelenlegi jogtulajok,elottuk csaknem kamuzna.

    varjuk ki a veget .

  16. Zsirfeka: mert a te hozzaszolasod sokkal erdemlegesebb.
    Egy rumorrol biztos lehet sokkal ertelmesebben beszelni.

    Nem trollkodtam, hanem a velemenyemet fejtettem ki szubjektiv modon Nolanröl es a mai mainstream mediarol.

  17. Én az időutazós dolgokat jobban kedveltem mint a jövőképet, remélem ez is olyan lesz. Swarci igaz már öreg, de Roland Kickinger full olyan, simán elmenne Terminátornak, lehet szar szinésznek, de Rocknál ő is hitelesebb lenne, és Swarci is fapofának kiváló volt. De ismerve a mai filmeket, egy agyatlan szar CGI áradat lesz. Terminátor filmhez James Cameron kell, meg Stan Winston, meg Brad Fiedel zenéje. Na ebből egyik sincs már meg.

  18. Bélabá

    Én legalább a témához szóltam hozzá. Te mit csináltál? Bedobtad random Nolant egy olyan témához, amihez semmi köze. Ennek több értelme volt. Gratulálok!

  19. bobjay: Teljesen egyetértek! Kb mindent leírtál amit én is akartam.

    A pg 13 témához meg csak annyit: A mai zombiknak…akarom mondani közönségnek elég ha beraksz egy szimpla terminátort, ami sétál és már egyből extázisba jönnek,hogy “húúú..robot…istenkirályfilm”
    Kérdem én minek tökölnének akkor 18 karikás jelenetekkel? Ja hogy azok egy picit jobban eldarkosítanák a filmet? Még is kinek? Pár robot, pár repkedő autó, pár átlagon aluli színészi alakítás nyakonöntve konvertált 3D-vel és az emberek rajzanak be a moziba.

    Nem akarom idő előtt temetni a filmet de már előre félek a forgatókönyvtől… Egyszerűen nem bírom felfogni,hogy vannak olyan emberek, akik terminator fannak vallják magukat és olyanokat írnak,hogy a 4 jobban sikerült mint az 1-2 rész…???
    A Salvation egy hatalmas nagy kihagyott ziccer és ezúton is követelm a forgatókönyvíróktól,hogy vallják be a nagyvilágnak: az égvilágon semmi de semmi ötletük nem volt, továbbá,hogy a kész művet alig 15-20 perc alatt dobták össze! Köszönöm!

  20. “A pg 13 témához meg csak annyit: A mai zombiknak…akarom mondani közönségnek elég ha beraksz egy szimpla terminátort, ami sétál és már egyből extázisba jönnek,hogy “húúú..robot…istenkirályfilm””

    Biztos ezért volt siker a negyedik rész… várjunk csak.

  21. Azért a 4. rész nem volt annyira kókány geccy. Az első kettőt nem veri meg, de minden más terminator készüléket igen /3-sorozat/ azokat igen. Szerintem volt ötlet a Salvationben bőven, és mivel asszem új trilogynak szánták, nem akartak minden berobbantani az elején, ez még csak a jövőháború eleje volt. Annak meg korrekt volt, akármennyire is lekvár kisiskolás a vér-szint. Jobb is lenne ,ha ezt folytatnák, csak nagyobb erőszakszinttel, és jobban kicsomagolva a jövőt. Anton is full jó volt Reese szerepére. Szerintem jól eltalálták. Kár lenne,ha elvágnák ezt az egészet,és most visszakanyarodnának valami olyanba,amire már a tököm se kíváncsi sztoriban.

  22. Terror: Azzal engem ne vigasztaljanak,hogy “ez még csak a háború eleje volt”, mert egy háború is harccal kezdődik. Persze most rávághatod,hogy “tervezgetéssel” meg “előkészületekkel”, csak szerintem ezek bemutatásával ne akarjunk már eladni egy terminator filmet…

    Ha nem akarok annyira szigorú lenni a Salvationnal kapcsolatban akkor azt mondanám,hogy ha egy nagyobb harci jelenet is helyet kap a film végén akkor nem sajnálnám azt az 1500 Ft-ot. De így…
    Pedig nem voltak nagyok az elvárásaim. Robotok-zúzás-18 karika. Ebből lett robotok-pangás-13 karika.

  23. Prothean: Így van. Azért az a háború is elég kihalt egy dolog volt. Ha még csak az elejét akarták bemutatni, akkor miért Mad Max szintű pusztaságban játszódik szinte az egész? Simán nyomathattak volna valamelyik város romjain belül folyó harcokat, meg hogy elfognak egy két gépet és átprogramozzák őket. Az atombombáknak köszönhetően simán szó lehetett volna a sugárfertőzöttekről meg hasonló. Végig nem értettem, hogy most akkor hova a francba lett mindenki? Mutatnak egy-kettő robotot, meg azt, hogy az emberek bújkálnak, ennyi. Hol van a hatás, ami elhiteti a nézővel, hogy az emberiséggel nagyon durva dolog történt? Ezt a hangulatot J.C. a T2 első pár percével simán megteremtette. Már az kész töhely, hogy a Salvationban szinte csontvázalat sem látunk. Nyomathatnak a T5 -ben hatalmas CGI -s robotokat, meg rakhatnak bele film végi csavart, de nem ez a lényeg. A néző arra kíváncsi, hogy a gépek miként igázták le az embereket. Nem kell fejletépő robotokat mutogatni, de csak 18 -as karika mellett kivitelezhető a halálosztók rideg bemutatása. Még annyi, hogy Connor csaja elvileg valami tökös csaj, aki connor halála után viszi tovább Connor csapatát. Hát ez a tökösség baromira nem látszódott a Salvationben. Én valami terepruhás, eszes, gyors, edzett nőt vártam, erre egy átlagos feleséget kaptunk, aki félti a háborúba induló férjét… Szuper!

  24. Ha az első 2 részt/témáját akarják rebootolni akkor halál rájuk.A T2 egy akkora filmtörténeti alap és klasszikus hogy bűn hozzányúlni.
    De most komolyan ezután mi lesz?Star wars eredeti trilógia reboot?Alien reboot?Rocky reboot?

  25. Sokan Arnie hiányát elfogadhatatlannak tartják, én ezt nem értem..Felnőtt már egy generáció, ami meg se született még a T2 idején, nekik ez már semmit nem jelent…miért ne lehetne jó Terminator film Arnie nélkül?
    De A reboot tényleg akkora hiba lenne, amit tuti nem fognak megcsinálni. Nincs akkora kakaó a jövőből visszatérő magányos kiborg, vagy kiborgok sztorijában, ami manapság el tudná vinni a legbrutálisabb akciójeleneteket is a hátán.
    Ennyire én nem vagyok pesszimista, bár manapság már szinte egy nagyon várt klasszikusokon alapuló film nincs, amit rendesen meg tudnának csinálni, gyakorlatilag trenddé vált elcseszni mindent…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.