Stargate-reboot + ID4 2

És folytatják a remek hírek hetét. Ezúttal Roland Emmerich ejtette el, hogy új trilógiában rebootolná az egész Stargatet. A sok bukta után vissza kell nyúlnia a gyökereihez? Elvileg az MGM-et keresték meg, náluk vannak a jogok, és mivel azt látták, hogy rögtön trilógia és ismert név, így már az írókat keresik. Már konkrétum itt nincs, mármint régi szereplők meg ilyesmi kapcsán.

Stargate random kép

Közben az Independence Day folytatásáról is jött hír, a rendező miatt ide illik, miszerint 2016-ban kerülne moziba, az első rész 20. évfordulójára, és lehet mégis benne lesz Will Smith.

human
írta
2013. 09. 07. 04:29
megjelenés
53
hozzászolás


53 hozzászólás a “Stargate-reboot + ID4 2” bejegyzéshez

  1. Lehet hogy öreg vagyok.. de mi a f…nak kell rebootolni a SG-t?
    Nem mehetne egy folytatás simán?
    ID4 -2 jöhet. Ennyi. :)

  2. blade78:
    1. a folytatásban sem hiszem, hogy az eredeti színészek lennének, akkor meg már olyan mindegy
    2. elég sok goa’uld istent ellőttek abban a filmben, akiket még azért még sokan elnézegetnének egy darabig

    Olyan szépen indul ez a reggel C: Bár most meg izgulhatok a casting miatt…

  3. Már bocs, de milyen sok bukta után? Az egyik legsikeresebb sorozat franchise volt 17 évaddal és két dvd filmmel, két spinoffal, egyáltalán volt még ilyen a CSI mellett? Amúgy az eredeti mozifilmben csak maga az alapötlet és a zene volt jó, számtalan hibája volt, de nem látom értelmét, hogy most az egész utána következő időszakot semmissé tegyék egy trilógiával.

  4. Szerintem a Stargate sorozat amolyan pótléknak jó volt.
    De egy folytatásnak én is jobban örülnék, a reboot hülye ötlet.

    ID4… Will Smith… Esett a fizetési igény? :D Az After Earth-t szerintem mindenki (lekváros) buktának jósolta meg. “A postás megértette, a rendőrök megértették, csak az a hülye sofőr nem… fogta… fel…”
    Ha benne lenne a filmben, és visszavesz végre az arcából, akkor még jó is lehet a dolog. Csak könyörgöm, a fiát hagyja már otthon, még a forgatásra se vigye ki, nézőnek. Úgy sem bírná ki, hogy ne ültesse rögtön a főszereplő székébe. :D Az eddigi híresztelések szerint a korábbi főszereplő karakterek fiai lennének a középpontban, nem? Akkor simán el tudom képzelni, hogy Smith apuka ezen töri a fejét.

  5. Gabe: “Már bocs, de milyen sok bukta után?”- Szerintem Roland Emmerichre gondolt, neki voltak nem túl jó filmjei az elmúlt években. És a Stargate az első filmjei között volt. Ezért írta, hogy “A sok bukta után vissza kell nyúlnia a gyökereihez?”. Szóval nem a Stargate-ről beszélt, mint anyagi kudarcról.
    :) Szerintem.

  6. az lesz a sztori, hogy találnak egy titokzatos Csillagkaput Spielberg raktárában, megfejtik, beindítják, és visszamennek vele Hollywood fénykorába, ahonnan szuper ötleteket merítenek, és végre újra jó lesz a filmgyártás !

    felőlem jöhet :)

  7. countrypecos: valóban, akkor meg bocsi : )
    Bár ezzel a véleménnyel lehet, hogy egyedül leszek, de szerintem a Godzilla, a Függetlenség napja és a 2012 is abszolút jó filmek voltak. Az I.e. 10000 viszont megbocsáthatatlan.

  8. Ne, a Stargatet ne. Egyik leg-leg kedvencem sorozat vonalon, és az eredeti film is elég jó volt, nem csak egy agyatlan akció film. Miért kell?!

  9. Roland Emmerich már nem Roland Emmerich…

    A Tökéletes katona, a Csillagkapu, a Függetlenség napja, a Godzilla mind mind a ’90-es évek legnépszerűbb popcorn mozijai voltak, kétségtelenül!!!

    Az ezredfordulót a Hazafival kezdte, majd a Holnaputánnal és ezután megis állt a karrierje!!!!

    az I.e. 10000 nagyon gyenge volt!!!
    de a leges leges leges legnagyobbat a 2012-ben csalódtam!!!!

    ÓRIÁSI CSALÓDÁS VOLT.
    Pusztul a világ, halál mindenütt, dőlnek a házak, kocsival menekül a család, erre a kislány benyögi a hátsó ülésen… “jajj de büüdööös…” URAMATYAÁÁÁÁÁÁÁM!!!!

    Hát üvöltenie kéne, sikoltani, hisztizni, kiabálni, bömbölni a kocsiban, halálra kéne hogy rémüljön, nem ilyen megjegyzéseket betolni, miközben szakad le alattuk a föld….

    Nagyon bugyutára sikerült sajnos az emberi része… Egyáltalán nem volt izgalmas, se félelmetes, nem tudtam magam beleélni, nem izgultam senkiért, szartam bele hogy meghal-e vagy sem…

    A látvány tényleg jó volt, de aztán annyi!!!

    Jah és ha világvégéről beszélünk, lehetne globálisabban bemutatni, a világ más nevezetességeit is kicsit többet..
    Haddd élje má bele magát a mágyár vagy a ruszki tán a dzsápánise is kicsit……

  10. a Deep Impact sokkal jobb, drámaibb volt, az Armageddon, sokkal emberibb, meghatóbb és izgalmasabb volt. Ott elérték, hogy izgulj a csapatért…
    De eeez a 2012 egy über szarság volt…
    A látvány volt csúcs, meg Woody Harrelson beugrása oszt ennyi!!

  11. stargate: ejj de jó lenne, ha nem disney, hanem battlestar galactica irányba indulnának el vele (tudom, sg:universe, de igen, az jó volt, csak kb az utolsó 3 részre ért össze)

  12. basterd: Igen. Szept 7, szombat, reggel 9:45 a hivatalos halál beállta.

    ID valahogy nem izgat. WS jöhet, de a fiát hagyja az oviban.

    Stargate meg… hmm… kedvenc scifi sorozatom. Sírtam, amikor elkaszálták a SGU-t. Reboot? Emmerich? Ebből jó nem sülhet ki.

  13. Stargate reboot nem rossz ötlet, de még várhatnának vele pár évet. Azért a sorozat még nem olyan régi, főleg hogy az SG:U 2011-ben ért véget. Túl frissek az emlékek.

  14. Nekem is kedvenc sorozataim közé tartoznak az SG-k.
    Igazából bőven lenne még lehetőség a sorozatok után is, szóval én se értem a rebootot. Igaz az új nézőket nehezebb lenne megfogni, de szerintem sok millió SG fan kering még az éterben, dehát ebben a világban már minden a pénzről szól, és hogy mekkorát tudnak kaszálni egy filmmel.

  15. nem Time a rész címe, ez a második éved elején lévő rész lesz szerintem, amikor egy SPOILER ON húsevő nővény elől menekültek, és elbarikádozták magukat a kapunál SPOILER OFF

  16. Stargate reboot: BULLSHIT! Ugyan akkora mint a Terminator reboot: az is BULLSHIT!

    ID4-2 MEG NEM ÉRDEKEL egyszerűen NEM ÉRDEKEL! Akkor sem ha Will Smith fog játszani benne….majd letöltöm és megnézem…igen LEFOGOM TÖLTENI. Egy forintot nem érnek ezek a reboot szarok. Nagyon elegem van belőlük.

  17. 1. Az eredeti sg is trilógiának indult, inkább azt folytassák, mintsem reboot.
    2. Maga az sg franchise most már olyan nagy múltú és összetett, annyi fan van, hogy egy reboot felesleges és kb öngyilkosság, inkább akkor a sorozatot folytassák filmekkel vagy élesszék fel (hahó netflix, sg-1 is van olyan fasza, mint az AD!).

  18. Inkább az SG-U-t kénye folytatni végre…valahogy. Elegem van hogy épp hogy jött volna a lényeg..de nem..rektes Syfy inkább ilyen sharknado vagy mi az istenre tart igényt..botrány b*zd meg. :S

  19. Amúgy a kép hibás (stargate random kép), mert az sgu-ból való, aminek semmi közé az sg franchise-hoz, egy el nem ismert, franchise idegen, bsg szörnyen félresikerült koppintásnak a zabigyereke (se). :P

    Mintha megjelent volna az eredeti tervezett trilógia könyvben magyarul is, a másodikat olvastam, voltak benne jó ötletek.
    Abydosiak Földre telepítése, naqada bányászás földiek által az Abydoson, Rá bolygóján a jaffák közti hatalmi harc, stb.

    Rhaenyra: konkrétan csak egy istent lőttek le a filmben, Rát.

  20. Az eredetit csak a sorozat figyelmen kívül hagyásával lehetne folytatni, mert ott nagyon szépen kibővítették az SG univerzumot,d e úgy meg felesleges volna. Szóval ilyen szempontból tényleg talán a reboot járható csak, más kérdés, hogy az eredetinek leginkább a sorozat révén elég nagy kultusza van ahhoz, hogy a rajongók ne fogadják jól az újat. Az egyszeri nézőknek meg csak egy újabb csim-bumm random scifi lenne.

  21. human: az a kapu kb csak háttér dísz volt, csomó részben nem is szerepelt! :D

    Inkább space rocks – body swap drama lett volna a helyes cím. :P

  22. OFF: Valóban. Összekevertem a kettőt…

    ON: SGU teljesen belefért az SG univerzumba (lol)… attól, hogy nem kapuztak meg nem használtak goauldölőket… még SG volt.

  23. Zirowe, hagyd abba a flame-t az SGU fikázásával, kérlek. Neked nem jött be vettük, de sok más embernek meg bejött. Ez kb. olyan, mint a Star Trek esetében a DS9 vagy az Enterprise fikázása, hogy mennyire nem ST sorozatok – ugye DS9-t azt Babylon 5 koppintásként tartják számon, az Enterprise-t meg az összes meglévő ST film és sorozat koppintásaként…
    Tiszta felesleges ebbe belemenni. SG sorozatnak készült a Universe? Igen. Akkor az egy fucking SG sorozat és pont. Pont az ST: ENT esetében volt anno, hogy az első (és talán második évad egy részében is) évad idején még nem Star Trek Enterprise volt a címe, hanem simán csak Enterprise, kb olyan elgondolásból, mint a Prometheus-Alien esetében, ugyanaz az univerzum, csak más történet.

    Egyébként engem érdekel az SG reboot. A meglévő filmek és sorozatok alkotnak egy szépet így együtt és ugyan lehetne még folytatni, de max ilyen TV-film event jelleggel látok benne valamit. Ha a Universe végig ért volna az királyság lett volna, de ez már kilőve. Szóval felőlem jöhet a reboot.

    Az viszont tény, hogy totál ötlettelenség van odaát, sajnos.

  24. A Stargate reboot butaság szerintem. Más filmnél nem érdekel, majd meglájuk milyen lesz, de itt volt 17 ! évadnyi sorozat! Igaz változó mindőséggel, de 17 évadnyi sorozat, plus 2 DVD film. Ha reboot, és nem a sztori folytatása,(spoiler ha valaki nem látta volna a sorozatot) tehát nem van, hogy goauld legyőzve, ORI legyőzve, replikátorok nincsenek, mi vagyunk az 5 faj, itt van aföldön Atlantisz…hanem újra kezdeni? Minek?

    Akkor 17 évadnyi sorozat az megy a kukába? Amikor már a Stargate világában, jelen állapot szerint a Földnek több nagy űrhajója van minden ketyerével energiafegyverrel felszerelve, kezdjük ott ismét, hogy jé ,találtunk egy nagy kő kört a sivatagban? És jé ,miért világít a fura fickó szeme? És van miért van kukac a fejében?

    Ez így totálisan hülyeség.

    Csináljanak folytatást, akár filmben. Új ellenfél, új világ, új valami, de nem reboot.

  25. Zirowe: a 94-es filmet régen láttam, de úgy emlékszem Horus meg Anubis is csinált ott valamit valahol valamikor valamiért valakivel XD
    De lehet rosszul emlékszem, van egy ilyen rossz szokásom

  26. Odin: de várj, rákerestem IMDB-n meg Filmkatalógusban
    tényleg írják őket a stáblistában
    bár lehet, hogy ők is összekevertek valamit a sorozattal, vagy csak említés szinten voltak jelen a filmben és azt is csak majdnem… XD
    de köszi a választ C:

  27. Asszem Hórusz és Anubisz Rá fő testőrei vagy testőrparancsnokai voltak a moziban, elvben a könyvben is benne vannak.

    Egyébként Batman hány rebootot, remake-et kapott már, Superman? Spiderman? Star Trek?

    Okés volt 17 évadnyi cucc, 1 mozi, meg két TV/DVD/BD film. Te ezt tudod mostani fejjel, te már átélted ezeket, de jön egy 2000 után született ember, akinek fingja sincs az egészről, nem valószínű, hogy végignyálaz 17 évadot, csak hogy képbe kerüljön. A folytatásnak kb ezért sincs értelme, mert hol csatlakozzon be a történetbe? A 10-dik évad után, foglalja magába az Universe cselekményét is, vagy az Atlantisét? És aki egyáltalán nem nézte a sorozatot? Azért SG-knek a végén amcsiknál is eléggé gyér volt a nézettsége és oké, hogy felénk elég nagy kultusza van, meg van egy rajongói bázisa, de egy ilyen projectet nem lehet csak ennyi emberre tervezni.
    Egyébként nem kell 17 évadot meg a többit semmisnek venni, az egy lezárt valami pont.

    Ami meg most készül az egy új dolog lesz, még akkor is ha lesznek hasonlóságok, meg már ismert dolgok. Az eredeti moziban szó nem volt goauldokról pl. Volt Rá, Anubisz, Hórusz azt csókolom, de még csak féregről se volt szó, ez már mind a sorozat magyarázata, amihez meg az eredeti alkotóknak nem túl sok köze volt, mert ugye a moziban nem volt megmagyarázva az idegen kiléte, csak annyi, hogy megszállt egy embert, de nem volt leírva, hogy mi is volt az.

  28. Az a baj, hogy a világa végtelen és ha a nulláról indul minden, akkor nem lehet 3 film alatt normálisan kibontani. EZÉRT VOLT JÓ SOROZATBAN.

  29. Szkeptikus vagyok, mit hoz ki Emmerich második nekifuttásból egy trilógiával. 1994-es film nem igazán volt a szívem csücske. Mindhárom sorozatot pedig szerettem.

    OFF

    Ha már rebootok, mivel a Legend of the Seeker nem lett hosszúéletű, Terry Goodkind fantasy-könyvsorozatát nem képes senki felfedezni és mozivászonra vinni végre, míg a Hobbit körüli hype le nem cseng? Ebből az ötletetelenségből tényleg kezd sok lenni. Sci-fivel Sg nékül is el vagyunk látva bőven a következő évekre, inkább high-fantasy adaptációkból van hiány, ezt kellene orvosolni Hollywood-ban!

  30. És nem lehetne, hogy egy párhuzamos univerzumban játszódna? Esetleg egy fél mondat, hogy egyszer már jártak ott, azt ennyi.

  31. Én pölö lexarom, hogy mit csinálnak a SarGate-tel. Hogy miért? Mert csak az eredeti filmet szerettem és az SG-1 -et. Az Atlantis már egy rágógumi scifi volt, az SGU-t meg túlon túl ennek az ellenkezőjére akarták venni.. Valaki írta is, hogy az utolsó 3 részre ért össze valamivé. Addig meg szvsz egy emós space sitcom-ot toltak le a torkunkon. Szegény Rush profit sajnálom az egészben. (Robert Carlyle) Ő volt ott az egyetlen színész. A többi playert meg mintha egy közértből verbuválták volna, “kinek van kedve?” alapon. Jöjjön hát a Reboot, mossa le ezt a sok mocskot, a szép emlékeimet a SG-1 -ról meg a filmről úgy sem vehetik el.

    Will Smith felfelé ívelő pályája lassan csatlakozni látszik Eddie Murphyéhoz, vagy hogy említsek rangtalanabb fekete színészeket is Martin Lawrence, Chris Rock, Cuba Gooding Jr. Hozzátenném, hogy szememben az “eltűnés” majdnem ugyanolyan gáz, mint letenni valami xart az asztalra.

  32. A stargate rebootnak semmi értelme.

    Skate: Goodkind könyvei szánalmas idő kereke nyúlások a saját beteges ideológiájával fűszerezve, ilyenekből semmi szükség filmre.

  33. Szerintem az nem akadály, hogy a sorozatokban mekkora és milyen világot alakítottak ki, nem kell ahhoz ledarálni az egész szériát, hogy egy reboot élvezetes legyen az új nézőknek is. Egy jó csapat kell a film mögé, ST-nél is nagyon jól megoldották ezt. Nem ismertem az eredeti univerzumot, egy filmet láttam amiben Sir Patrick Stewart csinált valamit, mégis élvezetesek voltak az filmek.

    Ezt Stargate-el is meg lehetne oldani, az egyetlen aggályom az még mindig az idő tényező. Ezzel a projektel várni kellene még 5-10 évet, hogy a fanok kicsit lenyugodjanak.

    Human: ST reboot hírnél is ekkora hőzöngés volt annak idelyén?

  34. STARGATE :D most fülig ér a szám . Szívesen megnézném már moziba Teal”c -et és O’niel-t :D vissza jönnek az időben a fiatal énjeikhez , és Christopher Judge egy klasszikus ” Indeed” -el kezdi a napot xD meghát a vásznon a legnagyobb ellenság Apofisz :D ..jó volna de inkább folytassák …vagy adják oda J.J. Abramsnak ígyis már két nagy sci-fi szállt hozzá itt a 3. is .

  35. Én oda nem adnám JJ Abramsnak a világért se. Egyrészt ne csak ő csináljon már scifiket, másrészt eddig egyik filmjével se vagyok megelégedve, pedig mindenki aztmondta, hogy varázsló

  36. Szerintem ez egy ideális projekt lenne Neil Blompkampnek. A sci-fihez van érzéke láthatóan és kiderülne hogyan boldogul az adaptálással.

  37. Úgy rémlik, hogy először SG folytatást tervezett Emmerich nem is olyan régen, és már ott is eleve úgy volt, hogy a sorozatokat teljesen figyelmen kívül hagyja, alternatív vonalként, és a filmet folytatja közvetlenül.

    Ezzel nincs is nagy bajom, a sorozat nagy kedvenc, de a filmhez képest teljesen más hangulatú volt már a pilot is. Nálam két teljesen külön dolog volt eddig is. Eddig sem Emmerichtől vártam a folytatását a sorozatoknak, én megelégedtem volna az only dvd-s filmekkel is, amik tervben voltak, csak aztán mégsem lett belőlük semmi sajnos.

    Azt viszont sajnálom, hogy rebootol, és nem szimplán folytatja, Rusell és Spader még simán megjelenhettek volna benne idősebben, így gondolom, max. csak egy mellékes cameóra számíthatunk, vagy még arra sem.

  38. Star Trekből hány film és sorzat készült? Össze se tudnám számolni. Mégis a “reboot” (bár nem volt szó szerinti értelemben reboot) nagyon jól siekrült, ahogy annak a folytatása is.

  39. A Stargate magyar DVD-n a rendezői kommentben, maga Emmerich, és Devlin is elhatárolódott a sorozattól. Tehát valószínűleg teljesen figyelmen kívül lesz hagyva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.