Andy Serkis baromi foglalkoztatott

Egyrész örül, hogy a Star Wars filmben szerepe lesz, szavaiból úgy hámozható ki, hogy motion capture dologról van szó, mivel JJ szerint nagyon illik az univerzumba. “He said, ‘You’d fit really well in this universe,’ and I said, ‘I think I probably could.’ ”

Közben pedig kiderült, hogy az Avengers: Age of Ultronban segít Rufallonak Hulk életre keltésénél, bár itt elég ködösen fogalmazott, szóval az is lehet, hogy hús vér szerepben is látjuk majd. Ezen kívül még a különálló Hulk filmben is benne lesz.

Ez utóbbiról, a külön Hulk-filmről pedig Mark Rufallo ejtette el, hogy a Planet Hulk-történet kizárt, mert abban nincs is igazán Banner, csak a zöld szörny bunyózik vagy mi, és az nem lenne elég egy egészestés filmben.

16 hozzászólás a “Andy Serkis baromi foglalkoztatott” bejegyzéshez

  1. Lehet csak én vagyok ilyen “korlátolt”, de őt egyáltalán nem is zavarja, hogy beleragadt ebbe a motion capture-be? Persze buli meg minden, a technika csodálatos, de ha színész lennék már biztos elegem lenne belőle. Ettől függetlenül persze jöhet minden, amit a hírben is írsz, Hulk film juhúú :)

  2. Beiz- Lehet, hogy ő úgy fogja fel, hogy a jövő szempontjából neki ez biztosabb megélhetés, mint akik hús-vér karakterként próbálnak szerencsét Hollywoodban, úgyhogy addig nem panaszkodik. Elvégre gondolj bele, a Gyűrűk Ura trilógiából éppen ő a legfoglalkoztatottabb, a többieket már évek óta alig látni (Hobbit nem számít bele).

  3. Én azt nem értem, hogy ilyen nagyon felkapott szinten ő az egyetlen, aki nagyon foglalkoztatott ezen a téren? Ő ennyire jó ebben, a többiek ennyire rosszak, vagy a fent említett, aki jó lenne még annak derogál dolog játszik?

  4. Szerintem mások is vannak, csak mivel ő volt az egyik első, és “leghíresebb”, így ő maradt meg a köztudatban.

    Mellesleg nem hiszem, hogy bánná, reálisan áll a dolgokhoz. Azért valljuk be, nincs épp egy szupersztár fizimiskája, mégis dől hozzá a lé, időnként még saját arccal is megjelenik a filmekben, szóval nem kell bánkódnia. Mellesleg egy ilyen motion capture szerep nagyobb színészi vénát igényel, szerintem, mint a csimm-bumm akciófilmek főszerepe, szóval azt sem mondhatja, hogy elsikkad a tehetsége.

  5. Van még egy Doug Jones nevű színész, aki vállal ilyeneket, bár ő inkább a beöltözős/maszkos filmekben van, nem ez a motion capture-ös izé, de azért olyan is akad.
    Egyébként Serkis nagyon jó színész, úgyhogy én örülök a sikerének, aki esetleg szeretné látni emberi alakjában is, az nézze meg az Accused 1×4-et, abban ő szerepel, és szerintem zseniálisat alakít benne.
    Biztosan vannak még más filmjei is, amiben hús-vér alakként szerepel, de nekem ez nagyon emlékezetes volt, ezért jegyeztem meg.

  6. Juj de gáz lenne ha egy hulk filmben csak hulk lenne… Juj! Az emberek nem ruffallot szeretik hanem azt hogy hulk smash!

  7. Nem csak sztereotíp szépségek vannak ám a filmiparban (lásd pl. Steve Buscemi :P). Serkinsnek nagyon jó a hangjátéka (lásd Gollam és a GyU felolvasásai), jó a mozgáskultúrája, elég sokféle filmben kipróbálta magát, tehát van háttere. Tehetséges, szóval ha épp megfelelne egy élőszerepre, akkor nem lenne akadálya a szereplésének.

  8. Szerintem Serkis jó színész csak tényleg olyan az arcberendezése, hogy nem igazán tudnám elképzelni egy hollywoodi filmben főszereplőként (mármint pozitív főhősként).

  9. “Ő ennyire jó ebben, a többiek ennyire rosszak, vagy a fent említett, aki jó lenne még annak derogál dolog játszik?”

    én is ezen gondolkodtam, de valószínű az utóbbi, tehát ő a legjobb színész aki elvállal egy ilyet. meg biztos kell hozzá egy gumiarc azért.

  10. meg ne felejtsük el, hogy az új Jackson trilógiában a Hobbitban ő vezeti a second unitot is ám.

  11. Tudomásom szerint az Age of Ultron-ban Hulk body motion capture-ébe segít be Ruffalónak, hiszen azért ő járatosabb a dologban. Star Warsban meg nyilván valami idegen lény lesz, amit maszkkal-sminkkel nem tudtak jól megoldani.

  12. Kár hogy a Serkins pr-ja mögött feledésbe merülő animátoroknak nincs ennyire jó sajtója, vagy egy alak aki képviselhetné őket.
    Ugyanis az olyan nem szakmabeli arcok, mint akik itt felszólalnak, mind benyalják, hogy ő Gollam, ő az összes karakter, és ő az aki “get shit done”.
    De ha nem ez igaz, akkor miért őt hívják mindenhova? Azért, mert jó abban amit csinál, van egy cég mögötte, és van olyan jó kiállása, hogy marhajól el tudja adni magát.
    Az általa végzett munka nagy része, sokszor felhasználásra sem kerül, mivel utólag inkább az animátorok munkájára hagyatkoznak.

    “Elvégre gondolj bele, a Gyűrűk Ura trilógiából éppen ő a legfoglalkoztatottabb, a többieket már évek óta alig látni (Hobbit nem számít bele).”
    Nah pont ezen van a hangsúly, hogy ez így van, ha pusztán a színészeket nézzük (és ha Serkinst is ideszámítjuk). De akik még Serkinsnél is jobban foglalkoztatottak, az a Weta Digital és a Weta Workshop. Persze több száz ember áldozatos munkája kevésbé romantikus és kevésbé eladható gondolat mint egy önálló zseni képe. Ha valaki nem így gondolja, akkor érdemes elgondolkodni, miért nem ismeri senki a nevét annak, aki gollam fizikai megjelenését megtervezte? Vagy Caesarét?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.